- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cree
csendes tag
válasz
IstvánLászló #35161 üzenetére
Kill Bill winfosa enyire sem védet több mind 28..30 éve használon 98 tol w11 minden féle win biztonsági frisitések nélkül (mézes madzag) az alap kiadot OS csak lassit meg egy halom probléma utána jönek de akinek nem elég a sok ámitás amit a fejlesztők hazudoznak hogy haszon szerzésböl Android meg a google play ármányos frisitéseiröl nem is beszélve (reklám csatornák)apk-n! Dehát ez nem linux téma az android maximum max!
-
cree
csendes tag
válasz
lionhearted #35159 üzenetére
Nem vicelek nekem most kell egy környezet amiben nincs akadály de kell a teljes hozzá férés linuxra!
wmvare vanak jó funkciok rendszer teljes leálitásná (power off) vissza ál egy beálitot alaphelyzetbe ahol akarod az OS mindegy milyet használsz igy nincs agodalom!
[kép]
ez müködik amit találtam autologin root loginal
auto login root
step1
/etc/gdm3/custom.conf
AutomaticLogin=root
..........................
step2
/etc/pam.d/gdm-autologin
auth required pam_succeed_if.so user != root quiet_success
-----------------------------------------------------
-
-
cree
csendes tag
válasz
urandom0 #35154 üzenetére
Átt jelenkeztem root login alá ahol minden alkalmazás inditható tényleg futatás alat katintásal de az automata insitás még nem müködik akkor sem az autostart modszerben sem... amit felrak a telepitöi linux admin jogosultságnak álcázva az szinte vendég jogosultsági szinten van ad annyi lehetöséget ha egy parancs elé be van irva sudo az egy kis rést enged arra a pilanatra hogy root ként tudsz érvényesülni egy kicsit!
de ez windowsnál is igy van telepitéskor kirendelt admin nem teljes jogosultság ad nem nem a superuser beszélek még !
Kilépnép az alap admin szerepból rendszer betőltéskor(vendég) de hogy tudom elérni a rendszer betöltés root login induljon el? Itt megoldodik amit szeretem volna alap longint több melo átt álitani hogy root legyen! -
cree
csendes tag
-
cree
csendes tag
Helló!
Ubuntu 20.04
Ezt szeretném ha indulna automatikusan rendszer betöltéskor hogyan lehet megoldani?
vagy épen egy parancs ikonal inditható legyen asztalrol tetszés szerint?
[link]
Meg csinálom a lépést amit le irsz de linuxhoz nem értek !
csináltam egy start.sh
sudo ./vhuit64
Ez addig elindul amig vhuit64 fájl melet van a start.sh ezt ha kirakom asztalra megszünik
az élete az inditásnak és csunyálkodik az asztalon a terminál ablak is ha fut az sh script a
helyén amikor müködik ezt hátérbe elehet rejteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő