Hirdetés
- Megjelent a Redmi Turbo 5 Max, az első telefon Dimensity 9500s-el
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- 4:3 aránnyal csukna ajtót a Honor az Apple Foldra
- iPhone topik
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Futottam egy kört live-ban mindkét rendszerrel. A ClearOS nagyon gyors, ezen a régi vacak gépen is kb. 8 másodperc alatt bebootolt. Érdekes a csomagkezelője, package helyett "bundle"-t használ, és a dokumentáció szerint egy bundle mindent tartalmaz, amire az adott szoftvernek szüksége van, és minden szoftverösszeállítás egy egyedi verziót képvisel, és könnyen lehet rollbackelni a verziók között (kicsit hasonlóan, mint gitnél). Emiatt a bundle-s megoldás miatt elméletileg nem alakulhatnak ki függőségi problémák, egyébként tud delta update-et is, a csomagokból csak egy-egy fájlt frissíteni.
Ez nekem így szimpatikus, csak nagyon kevés bundle van hozzá, de gondolom amiatt, mert alapvetően nem asztali felhasználásra szánták, hanem inkább vm-ek és konténerek hostolárása.A CachyOS-t is megnéztem, háát... az Arch vonal sosem volt az én világom, és ha a CachyOS-en múlik, akkor nem is lesz

Amúgy ugyanarról a pendrive-ról, ugyanazon a gépen kb. 40 másodperc alatt bootolt be.Az asztali környezeteket még nem próbáltam ki. Azt közben láttam, hogy a CuteFish-t nem fejlesztik.
Az viszont, hogy az UKUI kínai, nem zavar, nyílt forráskódú az egész (amúgy a Google-nél, a Facebooknél és a Microsoftnál nagyobb adathalász cégek nem léteznek, a kínai pártállam hozzájuk képest amatőr kisóvodás).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Laptop! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512+256 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest