- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ledgeri #32450 üzenetére
De van, pont social engineering-ről írok szakdolgozatot. [link] Rendesen hülyére veszed őket, vicces történet.
Ha rendőrségi ügy lesz belőle, valszeg akkor sem fogsz hallani semmit a fejleményekről, de végülis jó szórakozás. Léteznek social engineering auditok, jó lennél benne.
-
-
-
törölt tag
válasz
ledgeri #32442 üzenetére
Arról volt már szó, hogy ez mire kell neked?
Úgy értem, biztonsági témákat tanulmányoznál, keresel valami sandboxot, amiben akár vírusos rendszert is futtathatsz, vagy csak szeretsz veszélyesen élni? Mert egyéb esetekre én is azt tudom tanácsolni, hogy a józan eszedet leszámítva nincs szükség ilyesmire.Lenry: én ezt megtettem valódi bankossal is, mikor túlzásba vitte a hülyeséget
-
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ledgeri #32440 üzenetére
Hát nem tudok segíteni. Ennyire sosem ástam bele magam. Ha a legbiztonságosabb OS-t keresed, akkor OpenBSD, amiről tudom, hogy az, de messze nincs az a támogatottsága, mint egy Linuxnak. Én magam csak FreeBSD-t használtam desktopnak néhány hétig, de nagyon kényelmetlen egy Ubuntuhoz képest, azért a végén hagytam is a fenébe az egészet. Mintha visszamentem volna a 9o-es évekbe kb. olyan volt. Az OpenBSD még jobban le van butítva, szervernek jó, illetve routernek. Az egész BSD vonalra amúgy jellemző, hogy nincs CUDA támogatás, úgyhogy ha kriptozni akarsz, akkor ugrottak emiatt. Linux vonalon a hardened Alpine még amit docker containerbe szoktak tenni, mert minimál és nagyon biztonságos. Én nem tudom, hogy neked pontosan mire kell, hadd ne olvassak már vissza oldalakat.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ledgeri #32433 üzenetére
Onnantól, hogy ő kezdeményez, mondd, hogy majd visszahívod miután csekkoltad a dolog hitelességét. Ennyi a történet. Aztán felhívod a szervezet hivatalos számát, vagy írsz a hivatalos email címükre. Ha nem ők kezdeményeznek, hanem te, és úgy akarsz csalókat kiszűrni, akkor maximum ügyfél vélemények, bejegyzett cég, ellenük indult eljárások, stb. alapján lehet megmondani. A legtöbb ilyen támadási és védekezési módot nem magánszemélyeknek találták ki, akik mindenkit elhajthatnak a csába, hanem ügyintézőknek, akiknek kötelességük foglalkozni mindenkivel. Náluk már keményebb dió kiszűrni a csalókat. A magánszemélyek általában könnyen felismerhető sablon leveleket kapnak csak. Ami esetleg veszélyes, ha valamelyik ismerősöd email fiókja vagy közösségi oldalas fiókja kompromittálódik, és onnan támadnak, arra könnyű rányomni.
-
válasz
ledgeri #32433 üzenetére
Nem ertelek. Bizonyitekot rogziteni nem a Te dolgod, de ha mar mindenaron, akkor vedd fel a telefonbeszelgetest, vagy egyszeruen kuldd el a fenebe. Ne engedd be sem a gepedre, sem a telefonodra, garantalt 20% nem letezik. Semmilyen eszkozre nincs szukseged, csak a jozan eszedre.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged