- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kínosan környezettudatos a HMD
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
sh4d0w #34672 üzenetére
miert kell elbaltazni valamit, ami jol mukodik?
Miért, el van baltázva? Nem logol a rendszered? Vagy nem tudod elolvasni őket?
Én elsősorban a könnyű kereshetőség, szűrhetőség miatt szeretem a bináris logot, és szerintem ez kicsit gyakoribb use case, mint az, hogy 10 év múlva is szükség lesz a logokra. De itt még van pár érv.
Ha nem systemd service, akkor se induljon el - ha mar ugyis rakkent terjedt szet a systemd.
Ha nem systemd serviceként definiálsz valamit (és nem is timer, nem mount unit), akkor
hogy várod el, hogy a systemd kezelje?semmi koze a lokalis systemdnek ahhoz, hogy a tavoli rendszeren mennyi eroforrast zabal a process
Én távoli processzről beszéltem. A távoli processzt a távoli OOM killer lelövi, ha túl sok memóriát eszik.
Egyébként az OOM killer nem systemd feature, hanem kernel feature, és kikapcsolható (ha tényleg ez lövi ki a processzt).ha a userneved szammal kezdodott, akkor root jogosultsagot kaptal
Ez ugyanaz a hiba, mint amiről korábban beszéltünk. A számmal kezdődő usernevet a Systemd invalidnak tekinti (ilyen nevű user nem létezhet a Systemd policyja szerint), ezért fallbackelt rootra. Egyébként 2017-ben lett javítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows Insider Program
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3233
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest