- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz
Kornel #36951 üzenetére
Igen, de én jópár évre tervezem, egyre több lesz a 4K tartalom. Azért mégis 1920 x 1080 pixel vs. 3840 x 2160 pixel. Persze lehet meg fogom bánni, de UHD felé húzok.
--------------------------------------------------------------------
(#36952) Pumma
Ennek örülök, akkor részedről +1Itt egy vélemény, nem tudom mennyire szakértő:
LG 50UH635V
"Ár-érték arányban nagyon jó!
Úgy adódott, hogy tévét kellett vennem. 50 colos és VA panel, 100 herz, max 200k- ezek voltak a fő kritériumok. A választás az LG 50UH635V-re esett. Ez egy 10 bites VA panellal felszerelt LG tv (innolux) , UHD, HDR, WebOS 3.
A panelen se felhősödés , se bevilágítás nem látható, pixelhiba nincs. A képernyő jobb fajta VA panel, magas kontraszt, gyönyörű feketék, ehhez jön még a hatékony és használható local dimming.
A betekintési szögek is jók a VA panelhez képest. Féltem, hogy a HD és az SD adások rosszabbak lesznek a 4k tévén, mint egy full HD tévén. Tévedtem. HD és az SD adások is ugyanolyanok. mint egy HD tévén. A 4K-t azt nem kell magyarázni. Lemászik a képernyőről. A képmódok közt van egy HDR hatás elnevezésű, ezt találtam a legjobbnak. Magas beállításon 2 méterről nézve a képnek háromdimenziós érzete van. Tisztán kivehető melyik tárgy van elől és melyik hátul és ezeknek egymáshoz való viszonyuk is nyilvánvaló. Alig hittem a szememnek! BFI sajnos nincs a tévében, interpoláció viszont van, a Truemotion menüpont alatt lehet állítani a mozgást ( de-judder 2 a jó beállítás). Se darabosságot, se elmosódott tárgyakat nem láttam a tévén, semmi durva dolgot. A hangzása elfogadható. A készülék menüje nagyon gyors, bekapcsolás után nem kell várni. Csatornaváltás nagyon gyors, 2 másodpercen belül. A menü szintén nagyon gyors, azonnal reagál a parancsokra, fagyás nincs. Smart rész pörög, egy Bluetooth egérrel jól használható. 180K volt múlt héten akcióban. Magyarul aki meg van BFI nélkül, annak ez egy nagyon jó kis tévé. ennél jobb képminőséget csak a KS7000 nyújt, az viszont 80 ezerrel többe is kerül.Előnyök:
Pazar képminőség full HD anyagoknál is
HDR képmód-térhatású effekt
Sok finomhangolási lehetőség
Bekapcsolás után kettőig kell elszámolnod és megy az adás
Gyors csatornaváltás és Smart rendszerHátrányok:
Nincs BFI (háttérfény villogtatás)
Hangzás lehetne jobb
A mediaplayer ha Windowsból jobb klikk küldéssel indítom a filmet sokszor kilép 5 másodperc után. Remélem ezt a következő frissítéssel javítják. (Serviio-val megy minden)
A kábel és műholdas csatornák közt a váltás nagyon körülményes." -
-
Piftuka
veterán
válasz
Kornel #36802 üzenetére
A kérdés az, hogy milyen mértékű átrendezéssel jár? Ha "csak" egy asztalt kell eltolni az útból, és anyagi akadálya sincsen, akkor nyilván megéri a nagyobb modellt választani.
Ha nagyon "macerás" az átrendezés, természetesen akkor is a nagyobbat érdemes választani, de azt Nektek kell eldöntenetek otthon, hogy megéri-e számotokra "pusztán egy TV miatt" átrendezni a szobát.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Kornel #36815 üzenetére
Ér vagy 80-90-et és makkulátlan hiradó,bariközt nézésére.Àlltalában kérdéses minőségű panel,Török halászházban összeszerelt termék,ami tuti 50hz-es (abból is a legalja) és álltalában a beállítási opciók kimerülnek 4-5 sorban.
Nem szokta el
Nekem is van egy ilyen csoda a hálóba (csak más a név van ráragsztva,Vestel produktum az is)oda még akár jó is lehet,de aki kicsit is komolyabban gondolja a filmnézést az messze elkerüli. -
Bogyi007
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz
Kornel #36800 üzenetére
Természetesen szívesen szólok, de nem tudom, mi a preferenciád a TV-t illetően...
"Neked mi lesz az OLED helyett?"
Az a baj, hogy egyelőre fogalmam sincsen. Mint említettem már sokszor, számomra a 3D mindent felülíróan fontos ebben az esetben.
Az OLED 3D-ben pedig páratlan volt. Tényleg 10/10 a képminősége.
Ha volna módom kipróbálni a SONY 65W857-et 3D szemüveggel, és tetszene az eredmény, biztosan azt venném meg. Az Euronics-nál a kategóriájához képest elég kedvező áron megvásárolható 5 év biztosítással.
A Panasonic DX750 és DX780 modellek is szimpatikusak, de sajnos azokat sem tudom sehol kipróbálni!
-
Piftuka
veterán
válasz
Kornel #36798 üzenetére
"Mikor volt a Sony akciós?"
Írtam fentebb, hogy a két héttel ezelőtti hétvégén. Akkor áraztak le a Media Markt-ban sok féle TV készüléket elég nagy mértékben (20-30%-os árengedmények voltak jellemzőek).
Én majdnem megvettem a SONY 55W807-et éppen az említett rendkívül kedvező ára miatt, csak azért döntöttem végül az LG 55910V mellett, mert a SONY ott és akkor valamiért nem olvasta az USB kulcsomat. Én ezt jelnek tekintettem. (És persze az OLED TV képe azért még ahhoz képest is gyönyörű volt, és azt is leárazták olyan mértékben, ahogyan sem addig, sem azóta.)
Én a magam részéről a húsvéti akciókat várom. Mindjárt itt van március vége... érkeznek a 2017-es modellek a boltokba (legkésőbb májusig, ezt az információt kaptam a promóterektől), muszáj lesz helyet szorítani nekik.
Persze a kérdés csak az, hogy mennyi marad még a korábbi modellekből addigra, figyelembe véve, hogy minden hétvégén van valami akció...!?
Mindenesetre folyamatosan figyelem a Media Markt és az Euronics oldalait, nehogy lemaradjak a legjobb lehetőségről.
-
Imi1981
veterán
válasz
Kornel #36729 üzenetére
A saját Samsung 48h6400 - ból kiindulva azt tudom mondani, hogy kicsit gyengébb a feketéje szerintem. A Sony feketéjét szokták dicsérni de én az enyémet nem tudnám dicsérni. Persze így is jobb feketeszintben mint egy ips de haver Samsung UE40F6650 tévéjén például sokkal mélyebb a fekete és ezáltal sokkal jobbak a sötét jelenetek /a sötét jeleneteknél a színek. Amúgy gyönyörű a képe és szinte kicsit sem felhős de a fekete az bizony kicsit gyenge a va paneles tévék között.
De persze lehet azért is mert az enyémben nem Samsung panel van hanem Auo vagy valami más. Samsungnál szokott lenni ilyen hogy egy típuson belül a is többféle panelt használ.De igazából nem tudom milyen van az enyémbe. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Kornel #36726 üzenetére
Igazából nem használnánk annyira sokat a TV-t (nincs annyi szabadidőnk). Főleg családi filmnézéshez, családi nyaralás képnézegetéséhez lenne. Csak én olyan vagyok, ha már lúd, legyen kövér, legyen minőségi a TV.
Nem szeretném a nappalit a TV köré rendezne. Dolgoztam már promóterént is anno (diákmeló), és láttam, hogy az emberek veszik az egyre nagyobb tv-ket (mintha ezzel kompenzálni szeretnék a micsodájukat), és hallottam, hogy milyen átalakítást, bútortologatást, fúrás-faragást rendeznek a tv miatt hogy elférjen. És akkor még a nézési távolságról nem is beszéltünk, ami ugye nő a tv méretével.Bár én is csábulok méretben felfelé, de egyelőre még tartom magam a 49-50colos határhoz.
-
Piftuka
veterán
válasz
Kornel #36715 üzenetére
Ebben az árban nem létezik szerintem jobb képet adó TV.
A 3D-je egyébként nem tökéletes, a betekintési szöge alacsony (ez csak akkor számít, ha nagyon nagy szobában, nagyon messziről nézed a képernyőt), viszont a 2D képe, a színei, a feketéje egészen kiváló.
Ez egy nagyon jó kis készülék. Ráadásul, ha ismét 199.990 forint volna akciósan (mint 1 hete a Media Martkt-ban), akkor vitán felül a legjobb vétel volna.
-
Rota
tag
válasz
Kornel #36686 üzenetére
Így jártam én is a boltban... vacak. De ismerőseimnek fhd tv van régi samsung 100hz , jó a mozgás folyamatossága de a mai tv-knél nem tudom melyik milyen, a legtöbb csak 60 hz. Lehet ma már ez a normális és nem látni különbséget? Én max 200 ezerig nézek de inkább ez alatt. 43 " körülit.
-
Unlimited
aktív tag
válasz
Kornel #36289 üzenetére
Ajánlott kategória! Nekem most jött meg, nem rossz, így 1-2 nap után. Együtt kell tudni élni a menü lassúságával, de a képeminőség kárpótol. Ebben az árkategóriában jelenleg nincs jobb szerintem. Bár az a Panasonic 163.000 is nagyon nagy vétel. Szerintem. Én egy hete rendeltem, akkor még az 200.000 ezer volt. Az is ajánlott vétel a pana topikban. 200.000 is az volt, pláne most majd 40.000 olcsóbban. Ha akkor az ennyi, akkor azt veszem.
-
superg
senior tag
válasz
Kornel #35876 üzenetére
Amazonról Mo-ra tévét? Pixelhibás vagy bevilágított lesz mit csinálsz visszaküldöd? Az lehet nem lesz olyan olcsó.Meg úgy általában a garit hogy intézed?Nem egy jó ötlet.
Vegyél webshopban Mo-n. Nem tetszik visszaküldöd/visszaviszed.Ez a legolcsóbb módja a tesztelésnek. -
krx21
nagyúr
válasz
Kornel #35883 üzenetére
Akkor első körben nézd meg ezt: 55W805C [link]
Tavaji bevált típus, 40e-el olcsóbb, 5"-al nagyobb.
A felhősödés mértéke és a dse hiba szinte minden lcd-nél kisebb nagyobb mértékben jelen van, darabja válogatja... Amúgy azt javaslom ne nagyon ásd magad bele az lcd hibákba, mert annál inkább észre veszed és érzékenyebb leszel rá... -
-
virkir
veterán
válasz
Kornel #35869 üzenetére
Te írtad, hogy 250 ötven collban.
Mit tud?
Mosni, főzni, térden szeretni nem, de a jelenlegi egyik legjobb FHD képminőséget azt tudja.
Mi kell még?
Az UHD meg jó esetben majd addigra gyűrűzik be kishazánkba amikorra a most vett tévéd éppen eladnád.
Nálam a T DVB-C 140 adóból tán tol 30 FHD-t a többi sima SD, a 30-ból meg talán 2-3 amiért adnék plusz pénzt.Stream sehol hacsak a youtube demókat nem vesszük annak az ingyenes tékák meg kb hasonló szinten vannak. Arról nem beszélve, hogy egy minőségi FHD film is megvan 20-40 GB, nincs az a tárhely mennyiség ami elég lenne UHD-re.
Olyan meg nincs, hogy túl nagy.
De mindenkinek magánügye arra elbaccni a pénzét amire akarja. -
törölt tag
válasz
Kornel #35858 üzenetére
Ami ajánlott vétel UHD-ben: Panasonic-tól a DX750E-től valós 100 hz-es, de ez sajnos csak 50 és 58"-ban van. LG UH7707 és a 3D-s 8507 is jó, vagy a Sony X85 és XD85 és ami ennél magasabb számozású szintén jó vétel. A KS 7500 ilyen szép görbülettel van, hát nem sok mindenkinek tetszik. Ezért mondtam a 7000-est, annál csak a gyenge ragasztó miatt leváló hátlap az érdekes kicsit.
-
virkir
veterán
válasz
Kornel #35861 üzenetére
Ma már leírták. Én még mellé tenném a Pana 630-as sorozatát is, illetve ha elfogadod az IPS-t akkor LG-ből is lehet választani.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Kornel #35853 üzenetére
A HDR-hez a szeles szintartomany es az 1000 vagy annal nagyob nites fenyero kell. Ez alatt csak fogadja a jelet, de megjeleniteni nem nagyon tudja. Van kulonbseg persze, de nem sok.
A mozgasmegjelenitese gyenge ezeknek az alsobb kategorias Samuknak, de van ra opcio "Judder reduction" neven ami folyamatosabba, akadozas mentesebbe teszi a kepet. 3-4-es erteken teljesen nezheto lesz minden. -
KD6-3.7
őstag
válasz
Kornel #35848 üzenetére
Nagy ellenfenyben, lampanal, napnal minden tv-nek lehet jo a feketeje, kontrasztja. LG IPS panel miatt koztudott, hogy gyenge a fekete szintje ergo rosszabb a kontraszt. VA panel hatranya viszon a kisebb betekintesi szög. Samsungnak tesztek alapjan jobb a felskalazasa is SD, FHD anyagrol.
-
torma1981
veterán
válasz
Kornel #35841 üzenetére
LG 55UH661V 240k
Samsung UE55KU6400 250k
Samsung UE55KU6500 300k
LG 55UH7707 330k
Philips 55PUS7181 330kÉn ezeket néztem ki. Ezek közül a kettő utolsó drágább. Még A Philipset nem ismerem. De kíváncsi lennék az ambilightra. Nem tudom megérné pl a KU6400-hez képest az a 70-80k. A 7707 is elég sok már. Otthoni körülmények között meg úgy sem lehet kipróbálni őket. A boltokban meg nem valós a kép. Azt állítanak el a beállításoknál amit akarnak.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Kornel #35840 üzenetére
Ha van rá keret akkor egy KU6000 vagy egy KU6400 eleg jo vetel lenne! Film nezesre nem a legjobb, de van ra mod, hogy kikuszobold az akadozast es mukodik! A kontraszt is rendben van, feketeje is eleg fekete meg sotet szobaban is. Jatekra pedig kivalo ennyi penzert. En ezt ajanlom.
Belepo szinten pedig ne varj jo HDR-t. -
mgy
senior tag
válasz
Kornel #35770 üzenetére
Ez a címe a cikknek: Backlight uniformity aside, this is a bargain.
Az a baj, hogy a bolt, amit linkeltem (nem jártam még ott, ők mondták telefonban) nem igazán bemutatóterem, nem lehet nézegetni a bekapcsolt készülékeket.Tudom, hogy a srác, aki a reviewkat írja tapasztalt, de nem tudom ezeket a kijelentéseket hova tenni: Aside from the backlight clouding the screen uniformity was very good, i.e. no DSE or banding.. Nem szoktam tesztképeket nézegetni, csak megy a gyerekeknek a bógyóbabóca
fingom sincs, a hétköznapi használatban ezek mennyire zavaróak.
-
mgy
senior tag
válasz
Kornel #35761 üzenetére
Nem ismerem a boltot, csak az árukeresőbe beírva az elképzelésem dobta fel ezt a darabot. Nem félek általában az új dolgoktól, de erről a Hisense-ről annyira keveset olvasni a neten, hogy nem nagyon merem megvenni. Általában el vannak képedve az olcsóságtól, de vannak panaszok a foltosodásra. Azt nyilván én is látom, hogy a nagyobb márkák árban felette vannak, ide 400e alá csak néhány LG és Samsung fér be. Azokat szintén nem ismerem, a személyes ellenszenv meg nem biztos, hogy az adott készülékekkel szemben is megállja a helyét.
A mostani tévém is van 10 éves (nem dobom ki, megy tovább a lakáson belül), a következőt se gondolom pár év múlva lecserélni, ezért (is) gondoltam, hogy legyen UHD.
-
törölt tag
válasz
Kornel #30398 üzenetére
Neked melyiknek a képe tetszik, vagy nem nézted meg egyiket sem? A Panasonic CS520E csak 50 Hz-es tévé, ha ez számít. Az 49LF632V 2 év gyári garanciás( az LG topik összefoglalóban le van írva), és például innen még jobb áron adják. Ez az üzlet is ad hozzá saját jótállást Garancia időtartama: 2 év[/I], de erre ugye nem lesz szükség, amikor ott van a gyári kiszállásos garancia. Ilyen van a Samsung és Sony tévéknek is hivatalos helyről vásárolva. Még egy dolog: bár ajánlott a H6400, de most írták a topikban, hogy a 48J6200 még jobb nála.
-
törölt tag
válasz
Kornel #30391 üzenetére
Csak az első, de korábban már linkeltem ugyanolyat. Az UE 48H6400-as nem tetszett? Van most a Samu topik[link] és az összefoglaló szerint nagyon ajánlott idei 6-os széria. Az UE48J6200 ebben a webshop-ban.
Hunreeth Az egy teljesen alap típus(full fapad), de talán kérdezd meg az LG topikban, hogy mi a vélemény róla hátha van valakinek.
-
törölt tag
válasz
Kornel #30367 üzenetére
Kicsit több, de nagyon népszerű még mindig a tavalyi Samsung UE48H6400 Smart 3D[link], vagy még az idei LG 49LF632V Smart tévét is érdemes számításba venni.[link]
Gabró Nézd meg amiket írt utánad jada is a neked megfelelő méretekben + jó ára van most a SONY KDL55W756C-nek itt, és a Panasonic TX-55CS630E-nek is 5ÉV garanciával most innen például.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest