- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salak
aktív tag
Köszi!
Érdekes módon a LG-ről nem találtam semmi rendes külföldi tesztet, a Samsungról van sok.
A Samsungnál főként a hangminőséget és a betekintési szöget említik negatívumként.Talán jobb, ha elmegyek megnézni mindkettőt a boltban mielőtt döntök.
A Samu most ~165K-ért rendelhető holnapig a MM-nál, de nem tudom látatlanban érdemes e..
"Winners never quit and quitters never win."
-
blakey
titán
LF652V -ben van 24p kadencia helyes mozgásért (élményért) míg a Samuban nincs
Ezt csak mosr vettem észre. Hol olvastál ilyen hülyeséget? Természetesen van benne 24p támogatás, külső forrásról. Saját lejátszó esetén egyik tv-ben sincs 24p.(#30339) LOTR
Modullal is lehet gond, esetleg a tv-n egy firmware frissítés is javíthat. Természetsen nincs kizárva a készülékhiba sem. Nem attól nem jó, mert Samsung, ha a modullal van gond, akkor másik készülékben sem lesz jó.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
truebaba8
tag
Hello,
megvettem ma en is a 50 col 652v-t, erdetileg 55-oset akartam venni, de megnezve, nekem az 50-esenek jobb volt a kepe. Nem tudom ua panel volt-e bennuk, de vegul a kinezett alapjan dontottem az 50-es mellet (ese persze, reseteltem mindkettot, es kulon allitottam be) 1080p tartalom ment rajtuk, valami allatos/termeszet film.
viszont, a Kodival, nem tudok rajta 3d tartalmat nezni.
kiirja, hogy alul vagy oldalt legyen valtott, vagy default, de ugy jeleniti meg, mint egy nem 3d kepes kijelzon.
Mi lehet az oka?The.Little.Mermaid.1989.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS - ilyet neztem volna.
de a tobbivel sem megy!koszi
[ Szerkesztve ]
-
-
macilaci78
nagyúr
Most nézem. A 42"-os verzió nekem elég. A 652-es tud 3D-t, ami nem szempont, viszont Direct Led edge helyett, -1", +5k az árra.
Egyebekben azonosak.Melyik távolságra? A 1,5 méterre, vagy a 3,5 méterre?
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
4 méter széles a helyiség, fali konzol már fent van, vele szemben a kanapé olyan 40 centivel elhúzva a faltól. tehát a fejem és a képernyő kb 330 centire lesz egymástól.
A hosszú távú terv, hogy a TV alatt lesz egy számítógépasztal, és a TV-t fogom monitorként is használni. Az asztal mélysége k 80 centi lesz + klaviatúratartó, szóval ott is lesz egy kb 1,5 méter nézési távolság.
A fal, amire rakom, összesen 124 cm széles: ajtó és kéménystrang között lesz a TV.A hang nem lényeg, két utas sztereo hifire teszem rá a hangot, 16 centis mélynyomók szerintem simán lenyomják az ebben az árkategóriában szereplő bármely TV hangrendszerét.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
blakey
titán
Guminővel is lehet szexelni és az asszonnyal is, a guminőnek nem kell semmi, az asszonynak néha nem árt. Akkor most melyik a jó?
10 tartalék elem van itthon, van passzív és aktív 3D-s tv-m, igaz nem Samu, fejem nem fáj. Tökéletesen mindegy, hogy melyiken akarom nézni, nincs elem gondom, de mindig az aktívon nézem.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
Bármi tetszés szerint állítható üzleti módban is. Annyi a lényege, hogy bizonyos idő után - 15-30 perc - visszaáll minden a korábbi mókusvakítóra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
truebaba8
tag
nem tudtam beallitani fel ora utan sem, ahogy nekem tetszik. De még csak hasonlora sem, mint pl
a http://www.trustedreviews.com/LG-42LG6000-Scarlet-42in-LCD-TV-review-lg-42lg6000-scarlet-42in-lcd-tv-page-3 -en.amator modon megfogalmazva: Valahogy tul vannak tolva a konturok, a pixelek, levettem mindent, akkor meg nem látszodott.. A 3D-t már meg sem neztem.
Volt mellette pár samsung, sony tévé, picit drágábban, hát, klasszissal jobbak voltak. viszont azok active 3d-sek, az megnálam nem műküdik sajnos
-
-
tigipuf
senior tag
Direct vs Edge probléma nem ilyen egyszerű azért,legalábbis az Lg-nél biztos nem ,idézet az Lg fórum összefoglalójából:
"Edge LED: a 2015-ös modellek zöme idén Edge LED háttérvilágítással érkezik, valószínűleg az LG döntéshozói is érezték, hogy a tavalyi Direct LED-es megoldásuk nem volt minden esetben problémamentes. Edge LED esetén a panel háttérvilágítása nem hatulról történik, hanem annak a széleiről. Ennek köszönhetően a 2014-e szériáknál tapasztalt DSE effektust nem fogunk tapasztalni az új modellek esetében, max felhősödést. Ennek látható mivoltára és mértékére majd csak az új modellek érkeztével derülhet fény, de a 2013-as modellekből kiindulva, amik szintén Edge LED-esek voltak (valamint a tavalyi UB szériából következtetve, ami szintén Edge LED-es volt, mondhatni csekély a negatív fórum tapasztalattal) arra következtethetünk, hogy ez a váltás komolyan befolyásolja majd a képminőséget pozitív irányban."
Lehet sony,samsung gyártóknál más a helyzet ,gondolom vezérlő elektronika függő a minőség.
[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
gyeniko
őstag
Lehet, hogy a szóhasználat volt slendrián, de az eredeti felvetés és a válaszom egyaránt a képernyő inhomogenitásáról szólt, hívják azt felhősödésnek, DSE-nek, vagy akár sávosodásnak. Olvasd csak el ezt! Ugye Te sem látsz köztük homogén képernyőt és 10-es osztályzatot?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
Ha "folyékony" akkor az nem a legjobb. Akkor jó ha megmarad a mozihatás de nem lesz erősen "darabos", 24p esetén van némi ricegés.
Ettől függetlenül mindenki úgy nézze ahogy neki az adott készüléken megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Jobban jár ha nem néz 100Hz-est, utána rá se tudna nézni az 50Hz-esre.
-
NORBl
aktív tag
LG -ből az LB671v -t választod, vagy Samuból a H6400 -t
Max 130.000 kp van a tv-re. Erre kéne megtalálni a lehető legjobb választást.
De ha spórolni szeretnél akkor én az 40F6100 ajánlom, nem felhősödik, gyönyörű a képe (3D -ben is) a csomag tartalmaz 2db. aktív 3D szemüveget, belső médialejátszó szinte mindent zökkenőmentesen lejátszik, viszont nincs benne Smart !
"Smart" mit jelent pontosan ? A spórolás az abban nyilvánulna meg, hogy 130.000 kp a határ, ezért is maradtam ennél a két készüléknél.
Gondolom azért ez a két modell szebb képet produkál, mint a 40F6100, mivel ugye "fejlettebb" technológia...
Aktív, passzív szemüveg...
Mi a különbség ?
Ezek a készülékek usb-n keresztül minden videó anyagot lejátszanak, gondolok itt a Divx, XviD, MKV formátumokra. Letöltött 20-30 Gb-os 1080p-s, mkv-s filmet gond nélkül leolvas pendrive-ról ?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ez így, ebben a formában nem igaz:
"Mindkét TV -ben valós 100Hz panel van, vagyis csak az elektronika javítja fel 200 illetve 500Hz -re"Az LCD panelek 50 hertzesek és az elektronika "csinál" belőlük 100 hertzet, méghozzá képkocka interpolációval, vagy BFI-vel. Ez tovább növelhető, fokozható a kettő kombinációjával.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Batib
őstag
Egy ideje figyelem már a töprengéseteket a témában. Én a Jászságban élek sok ismerősön dolgozik a a Samsung gyárban Jászfényszarun. Biztosan állíthatom, hogy az ott gyártott H6200 és H6400 minden méretben (40, 48, 50, és 55) direct ledes.
Egyébként nemcsak ezek hanem a 4-es 5-ös 6-os sorozat itthon gyártott modelljei is mind hátsó megvilágításuak. Vannak köztük egyéb eltérések pl a 03-as véződésüek melyek vastagabbak és a H4200-as mely vastag és szinte teljes mértékben müanyag, de mind hátsó megvilágítású.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
B-L-A-C-K
titán
Az a baj ezt lehet észre se veszed, mert ugye az alacsony input lag lényege főleg online játékoknál az, hogyha pl lősz egyből átmenjen a TV-re. Tegyük fel 50ms vs 15ms lagos TV-nél szabad szemmel nem is tapasztalod, viszont annyit veszel észre hogy egyik TV-n jobban megy a játék, értelemszerűen ahol alacsonyabb az input lag.
-
Tegla80
addikt
Ez nem igy mukodik,ha pistikenek jo akkor gezanak is jo lesz....
En inkabb a nagy atlagban bizom es ez 30ms alattit jelent...
De gondolom Te tudsz a 6030on is jatszani,mikor az e teren mar tenyleg a masik veglet....
Ezen nincs mit ragozni.... ,ha valaki tok tompara itta magat az nem erzi mar ,de aki nem annak illeneSony® & PlayStation®
-
oxox
addikt
+ Pumma
koszonom megnezem a tesztet...kis felhosodes van/volt...kb mint az elso kepen, de gyakorlatilag csak akkor latni ha sotet hatter van (es pl. asszonnak meg fel sem tunt)..pedig mar kb 4eve megvan, es minden nap megy orakat....jo vetel voltKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Tegla80
addikt
Keress mar egy wiki-t es nezd mar meg,h 30ms a hatar.... (nightshadow tudja jol....)
Nameg ez alatt nem erzekeli az atlag ember.... nem 50ms ....
Informalodj mielott rossz tanacsot adsz...
En pl 30ms feletti tv-t tuti nem vennek,ha jatekra is kell,mert vagy jo vagy nem...... es nem keves penz sokunknak...[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
L4mie
veterán
oké köszönöm a válaszokat.
Voltam hétvégén méretet nézni a Westend MM ben, élőben az 50" már egész nagy de tetszik, még gyűjtés fázisban vagyok. remélem karácsony előtt lesznek nagy leárazások :3*érzésre az aktív vagy a passzív 3D ami jobb? O.o vagy nincs különbség?
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
oxox
addikt
a jatek olyan 2m, a filmnezes olyan 3.5-4m (siktol szemgorbuletig )
ez a 6400 hozza a korabbi 8000-es sorozat minoseget ? (igazsag szerint egy rossz szavam nincs a tv-re, csak a haloba kene valami, es akkor gondoltam novelek a mereten a nappaliban). smart reszet ennek sem hasznaltam (pc-vel van osszekotve), 3d nem feltetel (bar nem oszt nem szoroz)Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
nasinas
tag
Oké, ahogy elnézem a választékot a nagyon, már már extrémül digitális valamint a hülyéket nem szerető áruházban, ez a legjobb választás az adott paraméterek alapján.
Kérdés: valaki azt írta,hogy valahol azt írták, hogy a 6200 3D-je nem a legjobb.
Továbbá a nyugati tesztekben is a 6400 szerepel inkább.Szóval a kérdés: mi a különbség a 6200 és a 6400 között.
Azt már vágom, hogy a 64xy az a 6400 egszerűbb verziója.Köszi!
Ami ami, az az !
-
hidvegib
újonc
Köszönöm a segítséget!
Még egy kérdés, jól látom, hogy a 48H6200 -nél, nem adnak hozzá 3D szemüveget, hanem külön kell megvenni hozzá? Egy külföldi fórumon olvastam, hogy a 3D-hez "nem annyira" ajánlott ez a tipus:
"The 200 CMR motion rate that leads to occasional motion blur in 2D is much more of a problem in 3D. Although this is a 3D-capable TV, it's not one that we'd recommend. Samsung probably realises that too, which is why no 3D glasses are included in the sales package." -
Astrasattila
tag
Köszi szépen!
Amúgy FHD a felbontása. Testvérem gyorsan elzavartam, hogy nézze meg. Szóval este már buli lesz.
BLACK: Valahogy így gondoltam én is, hogy ami a szemnek szép, az átlag felhasználónak ( magamnak ) tökéletesen megfelel gépi beállítás nélkül is.
Lenne még 1 kérdésem. Igazából ez csak megerősítő dolog. Ugye a HDMI csatlakozójába bedughatom a notebookom? Ha esetleg gépről szeretnék filmet lejátszani, vagy éppen játszani szeretnék. Tehát nem csak Xbox, PS-hez jó, hanem PC-hez is. -
glocker
tag
nekem a részletgazdagság nem túl lényeges szempont... fontos, de nem fogok 160-180cm-re ülni a TV-től csak azért, hogy a részleteket ilyen szinten lássam... a TV adások (melyeket egyébként alig nézek) még a sima HD-tól is jelentős mennyiségben elmaradnak és a HD adás is elmarad a készülék FULL HD felbontásától... (készülök egy Galaxy Tab S 8.4"-et venni, majd azon gyönyörködöm a részletgazdagságon )
a TV arra kellene, hogy azt az átlag napi 10-15percet vagy ha mondjuk tenisz van (vagy valami olyan sport van ami érdekel: NEM FOCI, és olyan szerencsém van, hogy a szolgáltatóm kínálatában lévő valamelyik kanális adja is...), akkor azt megnézem... és látom a labdát és még az eredményt is... (most egy 63cm-es képcsöves samsungot bámulok néha és ha 16:9-es adás van akkor 50-51cm a látható felület és ez már zavar...)
persze előfordulhat, hogy letöltök ezt azt... amit eddig monitoron vagy laptopon néztem... esetleg a családi képeket kell megmutogatni valakinek... de ez is csak nagyon eseti dolog... (a mozi méretet egyik TV sem veri, akkor meg NEKEM mindegy, hogy 80 vagy 100 centi...)
nekem erre kell és a keret sem ennyire szigorú... 200e fölé amúgy sem akarok menni, de nincs is értelme csúcs készüléket venni, ha úgyse nézzük... (ez olyan mint a foci... eddig sem azért nem mentem ki és nem néztem a TV-ben sem mert nem voltak jó stadionok... hiába a jó stadion ha a benne zajló meccs szar...)
persze ha ajánlatok készülékeket akkor azoknak próbálok utána nézni, de most nem tudom elképzelni a 42"-os készüléket sem... de nagyobbat semmiképpen (persze ha lesz egy 6m x 8m-es nappalim, akkor át fogom gondolni)
[ Szerkesztve ]
bocs a béna kérdéseket :-(
-
glocker
tag
szia!
nem nagyon értek hozzá, de
1.
a LG 32LB650V nem valós 100Hz?2.
nem igazán kell nagyobb (egy ismerősöméknek van kb akkora vagy picit nagyobb szobában mint a mienk egy 32"-es és egy másik ismerősömnek van 42-es de az nagyobb szoba...)szóval nem tudom, hogy a nagyobb miért lenne jobb? (monitornál igen, de TV-nél nem túl nagy nappaliba nem látom be?)
bocs a béna kérdéseket :-(
-
L4mie
veterán
Tv is tápról megy gondolom, ha nem külső akkor belül van valami táp
De ha már írok nem csak megfigyelek, lemértem a leendő TV helyét 50" lesz a nyerő
sajnos + költség, de ha már lúd legyen kövér, azért ne túl kövér. Megint bele fogok esni a hibába, hogy hónapokig válogatok.... aztán megunom és bumm megveszem amit először kinéztem.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Én erre gondoltam, csak több mindent elírtam benne
Az általad linkelt UE65F8000 jól mutatna, csak ennek még nehézkes a Magic Remote-ja, ellenben van beépített kamerája. Ő egy igazi jelölt![ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Mentiii
tag
Jaj igen, bocsi Csak én külföldi oldalon nézem (Szlovákia), mert onnan tudok ÁFA nélkül dolgokat vásárolni.
De csak azt, ami fent van az oldalon (és ez a TV nincs sajnos).
Időközben értekeztem hozzáértő emberrel (azt vallta magáról) és ez a kettő maradt:
Panasonic TX-39AS500E
Samsung UE40F6340A Samsung van 120 860 HUF-ért a Panasonic 109 209 HUF-ért
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Rákerestem van-e 50" os változata, nézem prohardver ajánlat alul 9/10 klikk a cikkre.... hát baromira nem a TV-t tesztelték itt csak a WebOS-t. csak érdekesség nekünk, bár nem tudom, hogy a ph! nak mennyire tetszik, hogy terméktesznek tüntetnek fel egy nem konkrétan arra a termékre végzett tesztet /vagymi/
-
zka67
őstag
Szia, természetesen a 3.-ba
Pumma, talán a jövő héten már lesz nála internet is, de nem foglalkozok vele, ő vette, ő baja. Egyébként őt nem zavarja a képminőség, meg a menü lassúsága, eddig egy 56 centis CRT tévéje volt, annál azért szebb a képe az új tévéjének, azt azért meg kell hagyni
Egy tévé képminőségének a megítélése erősen szubjektív dolog, ezt mindenki tudja. Nekem az egyik tetszik, neked a másik, a harmadiknak meg egy harmadik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest