- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #40863 üzenetére
A két tévé technikai adatainak összehasonlítása: Displayspecifications.com
-
FehérHolló
veterán
válasz
Piftuka #40861 üzenetére
Egy MM-hoz hasonló boltban mennyire örülnek neki, ha a saját pendrive-om bedugom a TV-be és átállítom a beállításait?
Még ki kell találnunk, hogy melyik szobába tudjuk rakni, de mindegyik sötétíthető, szóval az ambiens fénnyel nem kellene, hogy gond legyen.
Panel preferencia szerintem nincs.
43" az eléggé a teteje. Talán még egy 44 beleférhet, de 50 biztos nem. Nincs túl sok hely neki. -
FehérHolló
veterán
válasz
Piftuka #40857 üzenetére
Az gondolom nem segít, hogy a MediaMarkt szokásos FHD tesztvideóját tudtuk csak megnézni rajta.
Arcok például tök úgy néznek ki, mintha egy színnel odapacázták volna.Kábeles TV-t, youtube-ot és egyéb online streameket fog nézni rajta. Néha böngészésre is használja majd valószínűleg, de arra van más eszköze is.
Külső forrás max laptop/mobil, extrákat nem fog hozzá kötni. -
persil
nagyúr
válasz
Piftuka #40772 üzenetére
Koszi a valaszt!
Azota persze(jobban mondva tenyleg az elso dolgom volt) kiprobaltam masik kabellel is es azzal hibatlan.
Ami ugye azert fura, mert a konzolhoz nyilvan olyan kabel jar, ami megfelel a kepessegeinek, azzal megis hibas, az ot forintos legocskabb tartalek kabelemmel meg tokeletesen mukodik. 🤷
-
rii
nagyúr
válasz
Piftuka #40438 üzenetére
szia
.-)
elnézést, hogy ilyen soká ... de igen, sikeresen leszállítottam ... és működik
.-)))))))a szállítás maga már jún 24-n megtörtént,.... és pár napra rá láttam is a kérdésedet, de arra az infóra vártam én is, hogy működik-e, mert voltaképp a szállítás akkor "sikerült"
.-)))
szóval elnézést, ilyen megkésve válaszolok, de mostanra sikerült ismerősnek oda eljutni, hogy bekapcsolja, és megírta, hogy működik
.-))))))) -
Mr Dini
addikt
válasz
Piftuka #40752 üzenetére
Gyakorlatilag azt tapasztalom, hogy ha nagyon sötét a kép és ott a fehér felirat a screen alján, mintha egy fehér zseblámpával világítanák meg a képernyő közepén, alulról egészen a felső sarokig a TV-t. Ez tényleg olyan, mintha egy felhőt látnék és kiemeli a közepet, de a széleken látott részeknél alig látni valamit. Meg gyorsan mozog a felhő, ami irritáló. Illetve csúnyák a középen világos részek.
Beállításoknál LED local dimming néven fut. Ezzel jobban látszanak a dolgok, kikapcsolva minden zavaró tényező megszűnik, viszont a kép is sötét, ha HDR.
Csak LG TV-m volt az idők során, igaz a nappaliban lévő OLED és nagyon jól teljesít. Nagyon szeretem az appstore változatosságát, ami fontos, hogy miracast, netflix, amazon prime és disney+ menjen rajta (Ausztriában élek). Illetve minimum 3 HDMI port jól jönne.
Sony-val kapcsolatban rengeteg ismerősömnek elszállt a műholdas egység pár év használat után és nem lehet tudni miért. Ezért nem mentem még abba az irányba. Itt általános tapasztalat, hogy a Sony túl gyenge adaptereket alkalmaz.
És valóban, 250k-nál húznám meg a felső határt.
-
válasz
Piftuka #40733 üzenetére
Én tudom.
Ott vagyok az OLED topicban is, ahol a CX ketté hugyozza a BX-et...
Vannak maximalisták, a többségnek meg oly mindegy lenne amúgy.
Én még előreláthatólag jópár évig B7-el fogok játszani nextgen-t is, nem számítok semmi problémára emiatt vagy hogy bármi fontosról lemaradnék.
-
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Piftuka #40723 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
Q90R-ből (meg minden másból is) nekem elég az 55" és a 4K.
Az egyetlen hely ahol még látok ilyet az ez a Tomi TV outlet [link]. Nem ismerem ezt a helyet, feltétlezem nem is új a TV. Ennyiért viszont nagyon nagyon sok.
Media Markt-ban azt mondták hogy náluk az utolsó kiállítási darabot 300 ért vitték el.A HDMI 2.1 igazából csak azért lenne jó, hogy a PS5 maximálisan kitudja használni a TV-t. De ha ez nem fontos és az amúgy is 4K-s TV-n a HDMI 2.0 is elég, nem fogok látni külömbséget, akkor nekem a megfelelne a Q90R is. A bajom az csak az, hogy nem találok újonnan már.
-
válasz
Piftuka #40713 üzenetére
Szia,
Köszönöm az infokat.
Úgy tudtam , ezek szerint rosszul, hogy 2018-ban a tévém felső kategóriás led volt.Qled leginkább a "vastagsága" miatt nem jöhet szóba.
Tévém panel szélessége 7 mm.
Ennél vastagabbat elvi okokból nem szeretnék .
Holnap megyek mediaba, amit írtál Samu QE65Q tévét megnézem ha van, kíváncsiságból.Nyilván Oled lenne a megfelelő az igényeimnek de az 1M+ ár visszatart. (egyenlőre)
-
nocry
csendes tag
válasz
Piftuka #40690 üzenetére
A héten megérkezett a 65GZ950E-s készülék az ajánlásod alapján. Eddig fantasztikus a TV. Sokkal jobb, mint amilyenre számítottam. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt a típust választottam. Köszönöm szépen az ajánlást!
Esetleg tudnátok valamilyen általános beállítasokat javasolni?
-
TCr
veterán
-
GIJoe
addikt
válasz
Piftuka #40693 üzenetére
Ez a Hisense jobb mint mondjuk egy TLC? 130 körül már egy 55" el lehet hozni mondjuk a Tcomtól..
Arról kérdezném még a véleményed ha szabad hogyha az lenne a szempont hogy minél nagyobb képernyő, és alacsony fogyasztás, akkor egy Vestel 58"as 66W fogyasztással lenne a jobb képminőség, vagy a fent említett Kínai TLC 55" (TCL 55P715) el elvileg 59W al...
-
nocry
csendes tag
válasz
Piftuka #40682 üzenetére
Végül is a GZ950-est választottam. Sikerült verhetetlen árban (1520EUR) megrendelnem (és még egy ajándék 115EUR-os körfűrész is jár hozzá…😊)
Lenne még egy kérdésem… Ha jól látom, akkor a Pana-k nagy része beépített DVB-S2 tunert is támogat. Érdekelne, hogy van -e lehetőség kódolt csatornák dekódolására a tuneren keresztül (CI slot, vagy pl. CCCAM sorok szoftveres támogatása).
-
nocry
csendes tag
válasz
Piftuka #40680 üzenetére
Köszönöm szépen az információkat, tényleg nagyon hasznos volt. A TV-t Szlovákiában szeretném venni. A kinézett web-shopban az általad írt típusok közül csak a XG9505 tudnám megrendelni. Jelenleg akció is van rá és ez így 1947EUR lenne.
Valahogy a szívem mégis a 65-ös OLED-ek felé húz. Látom sokan közületek (akik jóval jobban értetek a TV-khez, mint én) a Panasonic mellé teszitek le a voksotokat. Nekem is csak jó tapasztalataim vannak a régi Panas plazmával. Tehát úgy döntöttem, hogy márkahű maradok😊
OLED-ek amik beleférnek a keretembe:
TX-65GZ950E
TX-65GZ1500E
TX-65FZ800E
TX-65HZ980E
Ezek közül melyik az ajánlottabb típus? -
doddy
tag
válasz
Piftuka #40644 üzenetére
Szia Piftuka!
Tegnap végül megrendeltem a QE65Q82RAT készüléket 390e forintért, jövő héten kiszállítják. Bementünk egy MM-be, hogy megnézzük, de már csak az idei széria van kiállítva. Összesen még van 45 darab ilyen TV raktáron. Az eladó nagyon rá akart beszélni a QE65Q80TAT modellre, de nem hagytam magam. Már csak azért sem, mert 440e forintba kerül.
Köszi mégegyszer a segítséget.Üdv,
D -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Piftuka #40635 üzenetére
No most jelentkezem, most zártam le a vásárlást.
Nem akarok vitát, és azt sem, hogy megkövezzenek a hozzászólásomért, ez a saját szubjektív véleményem lesz.
Szóval vettem egy pana2000-es Oled -et, de számomra használhatatlan volt.
Ha nem 4K anyagot kapott minősíthetetlenül gyenge volt a képminőség.
Ami baromira zavart, hogy a színek is nagyon elcseszettek voltak rajta, nem bírtam beállítani, minden pirosba hajló volt, főleg az arcok.
A kontúroknál, éleknél még 4K-n is láttam egy szivárványos valamit, és a kép összességében is számomra nagyon furcsa, szó szerint élvezhetetlen volt, és a mozgások sem tetszettek egyáltalán.
A beharangozott hangminőség jóval elmaradt a hírnevétől, én inkább közepesnek, mint sem prémiumnak tituláltam.
Eladtam, és egy Q90R-t vettem 5 hónaposan, mivel sehol sem találtam újonnan.
Néztem az új 95T-t, de az már butított 90R...és ha ugyanabban az árban lett volna, akkor is az R-t vettem volna, mert láthatóan jobb a képe.
En ezzel a Samsung Q65Q90R-el nagyon elégedett vagyok.
Még állítgatom, főleg a színeket próbálom még finomítgatni.
A távirányítóval annyira nem vagyok kibékülve, nem tudom a hangerőt állítani, és a csatornákat váltani.
Ez másnál hogyan működik? -
Terapeuta
őstag
válasz
Piftuka #40574 üzenetére
Végül az 55-ös változatát rendeltük meg egy hivatalos viszonteladótól, mert pár ezres volt a különbség. A TV működik, de véleményt majd a mamalátogatás után tudok mondani (ma érkezett meg).
Bár semmilyen gondom nem volt az alzával, gond nélkül visszafizették a pénzt, a saját példámból kiindulva nem ajánlom, hogy a visszaküldött készülék helyett valaki másikat kérjen. Inkább kérjétek vissza a pénzt. Ezzel elment vagy három hetem.
-
doddy
tag
válasz
Piftuka #40632 üzenetére
A tavalyi széria megteszi, gondolom nem tud annyival többet az idei felhozatal, hogy megérje kifizetni az extra ~25%-ot érte. A 82QR és a 80QT között is talán 100e Ft a különbség. Megéri a felárat egyébként?
LG esetében tök jó buli lehet az ThinkQ AI, de nem hiszem, hogy hosszú távon használnám. Ezen felül a Google Assistant / Alexa csatlakozási lehetőség előnyt jelent, viszont mindenképp szükségem lenne a BT-re.Összességében Netflix, HBO GO, Youtube és az egyéb eszközökről (PC, laptop, telo) osztott tartalom nézésére használnánk.
Elsődlegesen preferálom a jó ár érték arányt, nem bánom, ha csak 300-400e között kell költenem, de kivételesen jó vétel esetén az 500e Ft-os limit még beleférhet.
Köszönettel,
D -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #40612 üzenetére
És íme még egy lehetőség: Sony Bravia KD-65XF9005
-
blakey
titán
válasz
Piftuka #40603 üzenetére
Egyet tudok írni, "féljetek az OLED beégésétől", mert legalább több marad nekünk akik ennyire nem félnek.
Bizonyos értelemben ez túl van gondolva, annyira nem gáz a szitu és a 2018-tól kezdődően már nagyon jó védelemmel dolgoznak a készülékek viszont az is tény, hogy SDR-nél 30%-os OLED fényig normális használat mellett nagyon minimális a beégés veszélye, a 30-as OLED fény már elég magas, én pl. 25-ön használom 85-ös kontraszt mellett és néha így is soknak érzem. Philips, Sony egyedi paneleket vesz az LG Display-től, talán a Panasonic is. bármikor leülsz egy OLEdD elé azt mondod, hogy "besz@rás", ilyet nem kapsz semelyik LCD-n. Persze az LCD-k között a Samsung Q82R, de inkább a Q85R már egész jó, de mindaddig amíg nem nézed meg az OLED-et. Tényleg csak akkor fogod érezni, hogy mennyire más világ ha használod. Vásárlás előtt, meg folyton "parázol", hogy "jaj beég", stb. Ne gondold, hogy engem ez nem foglalkoztatott, nagyon is, de győzőtt a képminőség. Egyáltalán nem bántam meg, de való igaz, hogy jelenleg nem LG OLED-em van így a mostani LG-kről csak olvasok. Természetesen a legjobb ha mindenki saját szempontjait figyelembe véve, otthoni körülmények között megnézi, hogy melyik a szimpatikus. Ha már úgyis eldöntött, hogy Samsung LCD legyen akkor az legyen, de akkor kár kérdezni. Q82R meg általánosan "ferde" talppal érkezik, sajnos, nagyon sok ilyen eset történt viszont cserélik, van akinek 3-ikra sikerült normális talpat adni. Q85R jobb készülék, ha az van 400e-ért akkor már inkább azt érdemes választani a Q82R-el szemben.
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #40558 üzenetére
@Terapeuta,
Ha még aktuális, akkor a jelenlegi áron (igaz, 3.000 forinttal több, mint a megadott kereted) ez szintén egy remek alternatíva: Hisense H50U7B
Ez már nem hagyományos, hanem "Quantum LED" LCD technológiát használ. 60 Hz-es Edge LED VA panel, jó kontraszt, korrekt képminőség, sok funkció....
Egy remek, részletes tesztvideó róla: Hisense U7B 4K LED LCD TV Review | The Cheapest Dolby Vision TV? -
Terapeuta
őstag
válasz
Piftuka #40542 üzenetére
Végigpróbáltam, sajna semmi eredmény. 28-án el is viszik a TV-t.
Nem merem visszakérni a Sharpot, mert nem szeretnék erre még egy hetet szánni, ha megint mellényúlok. Pedig tényleg faja a képe ennyiért és jó nagy gombok vannak a távirányítóján.
Egy alapvetően sötét szobába, STB-n keresztül TV nézés, semmi egyéb: legyen üzembiztos. Ezt néztem ki: 50" LG 50UM7450PLA
Extra igény talán annyi, hogy Papa az oldalvonalról szokott bebambulni a TV-re, szóval nem szemből nézi....de ez is csak másodlagos.150k-ig bezárólag van más érdemi alternatíva?
Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsát és a segítségét.
-
Terapeuta
őstag
válasz
Piftuka #40537 üzenetére
Köszönöm az ésszrevételt. Nekem alapvetően az inputtal van bajom. Az UPC STB van HDMI-n összekötve a TV-vel, ebből az irányból nincs hangom (youtube van, rendszerhang van).
A történet annyiból vicces, hogy mamáék összeszerelték, nem szólt. Átkötötték a régi TV-t, majd mikor először kimentem, és visszakötötték a Sharpot, a TV tökéletesen szólt. Hüledeztek is, hogy higgyem el, nem szólt eddig. Aztán kitettem a lábam, és másnap szóltak, hogy megint nem szól. Aztán mikor kimentem, akkor már tényleg nem szólt. Csináltam egy gyári visszaállítást, átnéztem a menüben a kimenetet (érdekes mód alapértelmezetten a TV nem a saját hangszóróit állítja be ilyenkor), átdugtam egy másik HDMI-re, egy időre a kép is elment. Ekkor éreztem, hogy ez nem lesz egyszerű.
Ma megyek képeket készíteni a visszavételhez, még akkor átnézem. Ha esetleg volna egy linked, vagy ötleted, nagyon megköszönném. Egyszerűbb lenne, ha maradhatna, mert a képe szerintem elég jó.
-
Terapeuta
őstag
válasz
Piftuka #40535 üzenetére
Ááá...végig zongoráztam az összes lehetőséget, 4 HDMI kábellel próbáltam. Köszi, akkor ez itt kijött. Pedig a tévé - ha lenne hangja
- nagyon bejönne.
Szerinted merjek egy ugyanilyen cserét kérni, vagy ez akkor bármikor kijöhet és szaladgálhatok rendszeresen mamihoz, hogy nincs hang? -
blakey
titán
válasz
Piftuka #40511 üzenetére
Mozgásmegjelenítésben a Philips kiválóan vizsgázott, nálam. Panasonic, Sony néha hibázott ugyanazzal a videóval, LG volt a gyengébbik. Amíg te pl. boltokban, fórumokon tájékozodsz addig én itthon, személyesen. Én javaslom a Philipset, de csak akkor ha a Smart rész annyira nem fontos viszont a kiváló képminőség, a példaértékű felskálázás és a jól kezelhető Ambilight számít valamit. A botrányos szervizeléssel bármelyik márkánál lehet találkozni, Sonynál engem pl. leráztak, mert a műszer nem mutatja a hibát, még akkor is ha szemmel látható. Panasonic szervzelésről tudjuk, hogy nem egy nagy durranás, egyedül az LG-nél vannak jó szervizesek, bár olvasni 1-1 területről, hogy bizony ott is fanyalognak meg visszautasítanak, hitegetnek. Nem árt valóban egy jó szerviz de ne azzal számoljunk hanem inkább a jobb termékkel amit legalább 5 évig nem kell szervizeltetni.
A SONY 9xxx-ek viszont tényleg nagyon jó alternatívái bármelyik más tévének még mindig. - a probléma ott kezdődik, hogy ezeket olvasod, hallod de nem tapasztalod, személy szerint siralmasnak találom, hogy veszel egy felsőkategóriásnak szánt LCD-t és olyan felhős, hogy azt hiszed vihar közeledik. LD-vel meg kitörölheted a … Emlékszem amikor vetted az 55-ös Sonydat, előtte azért kétkedve fogadtad, hogy az enyém pl. nem felhős, stb. A Sony már nem csinál olyan jó TV-ket mint korábban, az a múlté, most azért küzd, hogy egyáltalán a piacon maradjon, olyan TV-ket kiadni Dolby Vision támogatással ami Low Latency módban képes működni az inkább ne vegye meg a liszenszet.
Ahogyan a tényleg remek Samsung (és TCL) QLED-ek is. - minden addig remek amíg nem látsz egy jobbat, jelenleg az OLED jobb.Visszatérhetünk 5 év múlva, szinte biztosra veszem, hogy nem lesz semmilyen beégés a TV-n illetve az már nem biztos, hogy még meglesz, eddig 1-2 évente cseréltem a TV-imet, nem tudom, hogy miként alakul a jövő
-
undercover
őstag
válasz
Piftuka #40494 üzenetére
Nem bántasz meg nyugi
Köszönöm srácok a tippeket. Egyelőre úgy vagyok vele, hogy várok.
LG-t akkor kukázzom Nanocell a véleményetek alapján akkor felejtős, az OLED meg nem hiszem, hogy lesz olyan árban valamikor, hogy megérje nekem.
Végül ez a három TV marad nálam. Sonyból nem akarok 2-3 éveset venni, ha jól tudom ez a legújabb ami 300 körül elég jó vétel lenne. Samsungból Q82 jobb lenne, de ha ez esetleg kifut akkor is 80T biztosan lesz. Most spórolok kicsit aztán majd figyelem az árakat, de szerintem bármelyik ebből a 3-ból elég jó lenne.
Samsung QE55Q82RAT 330k
Samsung QE55Q80TA 380k
Sony Bravia KD-55XH9505B 479kVagy tévedek?
-
Czmorek
aktív tag
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Piftuka #40473 üzenetére
Próbáltam egyszer egy Dell laptopról. Ugyanez volt.
Hiába klónoztam, kiterjesztettem, stb... mindet végig próbáltam.
Most egy asztali gépről próbáltam 980 GTX-el, nincs más a gépre dugva, csak a Tv és ugyanannyi hiányzik a képből mint a laptopnál.
Próbáltam a beállításokkal is játszani, de semmi nem változik lényegébe. -
fujitsu97
csendes tag
válasz
Piftuka #40453 üzenetére
Köszönöm szépen a tippeket, most úgy néz ki előkerült a “kék könyv”, mely alapján lehet van rá biztosítás. Egyéb esetben meg próbálkozunk a javításával is. Az ára anno 249e volt és mivel VA paneles nagyon szép a képe is...volt. Egy 65TU8502-es Samsung lesz az utód egyebkent. Még nem érkezett meg.
-
undercover
őstag
válasz
Piftuka #40461 üzenetére
Megfontolom a tanácsodat
Én is nézelődtem amugy https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x950g ennek a TV-nek kell lennie mert a cikkben írják, hogy "The European variant of the TV is also known as the XG9505, and we expect it to offer the same performance. There's also a 49" XG90 (XG9005 or KD-49XG9005) variant in Europe which we expect to have similar performance."
Akkor pedig fura a videós teszt, mert itt elég alacsony az input lag. Maradék kérdés:
1. Amugy ezek a Bravia TV-k mennyire szeretnéd lejátszani filmet külső adathordozóról pl. külső HDD? Legalábbis mintha régebben hallottam volna, hogy a Sony TV-k szeretik ha van mellete egy BD lejátszó is.
2. A másik dolog pedig nem pont 90 fokos szöget zárok be a TV-vel az VA panelnél nem gáz?
-
undercover
őstag
válasz
Piftuka #40457 üzenetére
SONY 49XG9005 ez a TV-t az rtrings oldalán, hogyan találom meg?
Őket tartom a legmegbízhatóbb tesztelőnek.
-
undercover
őstag
válasz
Piftuka #40455 üzenetére
Kösz a választ
Új TV vásárlásán gondolkozzom, de eddig nem igazán győztek meg. Az a helyzet, hogy jelenleg 32-es TV-m van. Ezért nem akarnék egyből 55-re ugrani. Tudom, hogy a gyártók azt nyomják, de kezdetben egy 50-es váltanék.
De nem igazán találok jó ár/érték arányban 50-es TV-t. LG SM8600 nem lenne rossz, de 50-ben 370k-ba kerül wtf, LG Nano85 gondolom szintén drága lesz ősztől, esetleg szóba jöhetne a 49SM8500PLA. De azt néztem, hogy tőle ugyanannyi pénzért jobb a Samsung QE49Q70RA de javitsatok ki ha tévedek
Szívesen várnám a tanácsokat.
Mert ilyen 200k körül gondoltam 4k tv-t, 50-es méretben.
-
rii
nagyúr
válasz
Piftuka #40432 üzenetére
köszönöm!
akkor a talpat nem veszem ki, ( mert gondolom a teherbíras arra a pontra lett kitalalva ) és alat is parnazom sok pléddel a hatsó ülésen, meg kitamasztom oldalról meg h ne tudjon eldőlni-elpőredőlni és akkor a talpara allitva lesz víve
így jó lesz?
illetve akkor a talpat hagyjam benne? -
skyrush7
aktív tag
válasz
Piftuka #40421 üzenetére
Ma nagy nehezen elértem az ügyfélszolgálatot, egy nagyon rendes fiatal srác volt az ügyintéző. Ma már fel is adták, a héten érkezik a cserepéldány.
A dolog pikantériája, hogy az Edigital sehol nem írja le az oldalán, hogy mi történik a 3 napos hibajelentés esetében. A jegyzőkönyv szerint csere lesz, de ezen kívül semmi más információval nem szolgáltak, csak annyit, hogy egy helyesbítő számlát kapok majd. Ma a srác azt mondta minden rendben, csak egy ügyintézőnek rögzítenie kell a cserekérelmet. Ezzel önmagában nincsen baj, csak elfelejtettek szólni, hogy a számla után meg kéne keresnem őket. Ha ma nem hívom fel, várhattam volna örökké.
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Piftuka #40422 üzenetére
IPS oldalról néze is jó kép vs VA mely talán dinamikusabb színeket ad de oldalról nézve változik ez a gazdagság. Szemből nézem a készüléket a szoba így van berendezve.
Igazság szerint szeretem a mostani TV-met. Egy belépőszintű FullHD 5 évvel ezelőttről 32"-os kivitelben. Édesanyámnál van egy 42LB678V ami szintén rendben van, a képe is oké. Egyszer kellett az elmúlt 6 évben szervizelnie. Nekem eddig egyszer sem.A T-nél volt LG 50UK6950 és 6300 is ugyanebben az árban de készlethiányosan, amiről azt az információt kaptam bő két héten keresztül (ami a honlapjukon is fent volt korábban), hogy tuti lesz még készleten. Vártam türelmesen (azt választottam volna 80-ért) de nem így alakult. Így most újra keresek de azt is látom, hogy ha neves márkában gondolkodom (LG vagy Samsung) akkor 120körül indul a buli. A mérettel is hadilábon állok, 2.2 méterre van a tv szekrény (nem tenném falra) és a kanapé egyes 43 és 50 között írja optimálisnak egy függetlennek tűnő oldal (nem fogom sem a Samsungot sem az LG-t semelyik gyártót autentikusnak venni ebben a kérdésben : ) . Itteni topikokban azt javasolták nyugodtan menjek a 50" felé sőt még az 55" sem lenne túl nagy. Háááát.
Szóval itt tartok most, keresem a Szent Grált (de nyilván egy fogyasztói társadalomban nem nagyon fogom megtalálni).
Örültem volna ha egy belépő szintú 50-es tévét normális gyártótól megúszok valahol 80-100 körül. Tegnap Auchanba kinéztem , egy Samsung 50NU7002 volt 105eFt akcióban. Gondoltam megvan, ez egy nagyon jó ajánlat. A valóság pedig: Pocsék szín , még pocsékabb menürendszer és kezelhetőség , darabos, szaggatott, akadt mint a fene. Ott nekem a Samsung ki is esett a látókörömből pl. Nyilván nem biztos hogy egy 2 évvel ezelőtti [talán akkori az a modell] kell hogy alapul szolgáljon na de anyum 6 éves tévéje is flottabb menüvel bír, nem beszélve a képéről.Ez a Samsung egy ócska, fakó, élettelen, színtelen valami volt.. Eladó sem értette miért olyan amilyen de mindegy is.
Szeretek árérték arányban gondolkodni és ez nem azt jelenti hogy nem vagyok hajlandó többet is kifizetni 100-115 ezernél de nem ugyanazért újracsomagolva és ráaggatva néhány divatos de semmire sem jó, semmit mondó címkéért. -
kiralytom
aktív tag
válasz
Piftuka #40416 üzenetére
köszönöm. a TCL-ből Telekomnál a 50 "-es DP600-at nagyon kedvező áron adják de fogalmam nincs milyen a képe, vállalható-e a készülék. A kicsivel kevesebb , mint 80eFt-os ár nagyon csábító mindenesetre. Ez ugye nem androidos rendszert futtat, hanem valami egyszerűbbet, azonban alapjába véve nem feltétlen az operációs rendszert szeretném alapul venni a választásomnál (habár a webOS-el rendben vagyok nagyjából)
Jelenleg 5 éve egy 32"-os IPS LG-t használok, ami számomra rendben van de szeretnék nagyobbra váltani.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Piftuka #40382 üzenetére
Köszi.
Igazából ha olyan 50.000 ft-ból kijön a javítás, még megérné nekem. Évek óta nem követem a tv "trendeket", de ha váltanék, akkor jobbra. És hát ennek az LG-nek olyan képe van (volt), hogy besza-behu. Nézegetem a 4k tévéket, és normális panellel nem úsznám meg 250, de inkább 300k alatt. Igaz annak idején ez is csúcskategória volt.
-
espi38
őstag
válasz
Piftuka #40375 üzenetére
Köszönöm a válaszod
Mivel nem kaptam választ racsapta a 8000es szériára, ugy gondoltam ha 8as akkor az csak jó lehet ugyanis a mostani 55"tv m hibátlanul teszi a dolgát és hihetetlenül szép képe van"nekem-nekünk"
232 ezer ft most a TU 8002 akciózva akkor lehet, hogy nem véletlenül? -
-
marec1122
senior tag
válasz
Piftuka #38918 üzenetére
Nagyon helyi szolgáltató. Egyébként pont azért jobb számomra a bérelt mert ha valami gáz van vele telefon és cserélik. Volt modem gondom, adtak 4-5 darabot és amelyik legjobb volt maradt
. Ennyi előnye van
-
bexinho23
őstag
válasz
Piftuka #38164 üzenetére
Szerintem akkor még várok egy hónapot a tévé vásárlással, hogy a keret legalább erre a Panasonic tv-re meglegyen. Addig begyűjtök minden információt, és az alapján megpróbálok dönteni több típus között. Még egyszer köszönöm a segítséget, az "ultra hd prémium" szabványról ezidáig még nem is hallottam.
-
cuko
aktív tag
válasz
Piftuka #38159 üzenetére
Köszi, időközben egy olcsóbb LG-re esett a választás innen hardverapróról. Bontatlan, 2 év garanciával, 32" HD ready (32LX320C). Pár vélemény alapján és saját gyors teszt alapján is egész jó a képe, a célra tökéletesen megfelel.
Amúgy láttam, hogy a Medionok is ajánlottak lehetnek ebben a kategóriában, mindenképpen érdekesek (már ha éppen találsz belőle).
-
bexinho23
őstag
válasz
Piftuka #38160 üzenetére
Köszönöm ezt a tartalmas leírást, elgondolkodtattál. Lehet érdemes lenne kicsit többet rászánnom. Végülis 150e van jelenleg TV-re félrerakva, talán a másik felét hitelből megoldható (bár eddig nem voltam híve a hitelre vásárlásnak). A "megfelelő minőségű HDR"-t amúgy mi alapján lehet megtalálni? Számokkal mérhető? Panasonic-kal még nincs tapasztalatom. Mennyire minőségi ilyen alacsony árkategóriában a LED tévéjük? Eddigi 3 lcd/led tv-met MM-ben vettem, Euronics max úgy jöhet szóba, ha van náluk akció, mert Tatabányán sajnos már csak ők vannak. MM pár éve kivonult.
-
ezso
tag
válasz
Piftuka #38029 üzenetére
Remélem jó cuccokat fognak csinálnak. Egyszer majd szeretnék látni egyet belülről,
Kérdés, hogy az olcsóbb, de jó ár/érték aránnyal rendelkező, tömegesen eladható piaci szegmenset célozzák meg, vagy inkább felső és félső-közép kategória gyártására helyezik a hangsúlyt?
A TV piac meglehetősen telített,így nem lehet könnyű rést találni rajta... de ez legyen a marketingesek dolga. -
ezso
tag
válasz
Piftuka #38000 üzenetére
Ez egy hasznos info, köszi!
Ha jól tudom az UMC főleg Blaupunkt tévéket gyártott, de itt valójában csak név vásárlás történt és full kínai az egész tv, csak a felirat Blaupunkt rajta.
Lehet, hogy a szlovákok is rájöttek, hogy jobb nekik, ha az olcsó de nem túl jó Blau mellett komolyabb termékkel is kijönnek. -
rekop
senior tag
válasz
Piftuka #37499 üzenetére
Tegnap be ugrottam az említett MM üzletbe, de én nem láttam az említett Sony-kat. Bár nem sok időm volt, és eladót sem keresgettem mert tényleg siettem. Ha ki lehet próbálni a készüléket(és mondjuk belenézni a szerviz menü-be is
) és minden okés, akkor valóban jó vételek ennyiért.
-
törölt tag
válasz
Piftuka #37458 üzenetére
A samsungos va-ips panel mizériáról beszéltünk: "utolsó/bemutató darabok" alapján jó esély van a VA panelre. Szóval, hogy nincs esély rá, kivéve, ha fél évnél régebb óta ott vannak, akkor. Ami egy kicsit extrém lenne
. De amúgy igazad van, azokra is lehet gondolni.
Mivel senki nem hinné el, hogy egy kifutott bontatlan példány létezik a hetek vagy hónapok óta kifutott tévékből. A bemutató darab meg simán a visszavitt, javított, esetleg továbbra is kis hibás tévékből lehetett. Aztán rámondják, hogy x ideje rakták ki. Az eu-ronics a legátverősebb a nagy üzletekből, de a többi se szent. Újracsomagoltakat is kiküldenek, amikor cserélni kell, még a sonys topikban is írnak az ilyenekről. Ennyi a véleményem erről a témáról, de nem vitázni akarok csak leírtam ami én gondolok, vagy hiszek. Mint ahogy te is.
-
törölt tag
válasz
Piftuka #37453 üzenetére
Ha fél évnél régebb óta használják "éjjel-nappal", akkor talán van esély, e bejegyzést alapul véve, persze ha elolvastad amire a linkemen lévő hsz-ben válaszolt. Viszont így már nem szabad megvenni egy agyonhasznált, vagy akár visszavitt, javított példányt. Te tudod, de én nem beszélném rá senkire az ilyeneket. Azt is tudjuk, hogy ezek a cégek profik az újracsomagolásban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- SONY LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- EAFC 25
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest