-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Igen ezt csak úgy lehetne kideríteni, ha ugyanazt azt anyagot látjuk, ugyanolyan képi beállításokkal FHD-n, 4K-n. Én a Sonynál láttam kettő 55"-s, FHD, 4K, TV-n (árkülönbség 30k volt, 250-280) a hőlégballonos demot. Ráadásul azt mondták, hogy a 4K-n is FHD anyag megy. 4K-n élesebb, kontrasztosabb volt a kép, csak nem tudom, hogy ugyanaz volt-e a beállítás, illetve tényleg FHD ment-e a 4K-n, mert ez a demo minden TV-n rajta van. Volt egy bazi nagy, direkt LED-es, 1,5M Ft-os TV, az meg még élesebb volt.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Közelről persze, hogy szép a 4K, csak azt nem tudom, hogy a jellemző 2-3 méter nézési távolságról van-e értelme. Korábban linkelték a szem felbontóképességét. Nem tudom, hogy TV-ken a pixelek milyen távolságra vannak egymástól, de valószínűleg így jött ki 4K-nál, 85 col (216 cm)-nél, 155 cm az optimális nézési távolság.
-
pinnacle
nagyúr
Inkább a panelt fejlesztenék. Ez a felbontás növelés, olyan, mint a fényképezőknél a "megapixel háború". Ott is inkább az érzékelőt növelnék. Itt írják, hogy A 8K képernyőket nagyítóval nézve sem lehetett észrevenni egyetlen pixelt sem, de ki néz ilyen közelről TV-t? Igaz ezt is hozzátették. Ráadásul a 8K előnyeit csak akkor élvezhetjük maximálisan, ha nagyon közelről nézzük a tévét, vagy pedig ha elképesztően nagyméretű televíziót vásárolunk. Lehet, ez a 4K-ra is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Nem lehet, hogy ez lesz a 4K sorsa is? Ha 85 col (216 cm)-nél, 155 cm az optimális nézési távolság, hogy fogják az embereknek eladni, hogy ez milyen jó dolog? Mit fognak mondani a 8K-nál?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dave567 #36160 üzenetére
Lehet, hogy mostanában a W80C / W85C a legjobb választás, vagy várok, hogy legyen 42"-s OLED, FHD TV 200k, körül. Persze, lehet, hogy erre várhatok, soha nem lesz, mert a csak a 4K-t fejlesztik.
Digitális hangból, mi a legjobb megoldás analóg jelre? Scart, optikai átalakításnál nem fog csúszni a hang?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz HagaNRG #36151 üzenetére
Egyébként nem fárasztó a szemnek egy 55"-s TV-t 3 méterről nézni? Nekem még az óriásinak tűnik a 37"-hez képest. Világos jeleneteknél (akár pl.Híradó) nem olyan mint egy reflektor, ami az egész szobát bevilágítja? Én is olvastam, hogy ráadásul még növelni is akarják a fényerőt.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dave567 #36146 üzenetére
Nem is tudom, hogy mivel lehet rábeszélni az embereket a 4K-ra. Nekem a WestEnd Sony boltban azt mondták, hogy a 4K TV-n a közeli pixelek miatt jobb a mozgás megjelenítés, sőt még az FHD anyag is jobban néz ki rajta. Ki volt rakva kettő 50"-s TV, és tényleg szebb volt 4K-n. Állították, hogy ugyanaz az FHD-s felvétel megy rajta. Sony topicban viszont mondták, hogy ez a légballonos felvétel, minden TV-n rajta van, tehát lehet, hogy a 4K-n, 4K-t láttam, illetve gondolom a kép beállítással is lehet variálni.
Ki van rakva egy bazi nagy 1,5M-s TV is, valószínűleg 85"-s, érdekes volt közelről nézni, tökéletes kép, semmi pixel nem látszódik, de 30 perc után lehet, hogy már kínzás lett volna.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz headhunter #36144 üzenetére
Nem sok 4K-s TV-t lehetne eladni, ha azt mondanák, hogy ennyiről ajánlott nézni, egyébként nem látszik a különbség a FHD-hoz képest.
-
pinnacle
nagyúr
Érdekes ez a megfelelő látótávolság. UHD-s felvételnél 85 col (216 cm), 155 cm? Nem jár ilyenkor az ember feje, szeme ide-oda?
-
pinnacle
nagyúr
válasz djculture #36051 üzenetére
Akkor lehet, hogy valahol meg kellene hallgatni a LG 32LH530V-t. Értékelésénél még a hangot is dicsérték. Van valami jobb ajánlat?
Ahova veszem, ott a Panasonic G20 alatti 32"-s LCD TV van, talán L, csak nem jut eszembe a típus száma. Ha van olyan a hangminősége, akkor jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 32"-s, FHD TV-t keresnék, okos funkció nem kell, média box-al lesz használva, csak a kép/hang minőség lenne fontos. 100k alatt melyik LG ajánlott? Illetve ha van jobb ötlet, megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest