- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
válasz
lorinser #36629 üzenetére
Csak azt hiszed...
(#36630) atom18:Hát én még várnék kicsit, csak akkor döntenék OLED mellett ha már elérhető áron lesz a nagyobb, minimum 65ˇ-tól felfelé.
2 db Plazmám volt, nem rég adtam el a másikat, mert kicsinek találtam már az 50"-t, ha minden jól megy akkor lesz 60"-os lassan. -
törölt tag
válasz
lorinser #34673 üzenetére
Ez jó hír.
Úgy, mint hivatalos viszonteladók?
Lézerparaszt Ha inkább olyanok véleménye érdekel, akik használnak ilyen tévéket, akkor itt nézelődj. Mert mai valós, és tartós tapasztalat nélkül (például tévék nélkül) hogy is lehetne valaki okos az LCD és ezen belül az UHD 3D-s témában? Szerintem ezeréves régi tesztek alapján nem lehet a mai tévékről, vagyis a legújabbakról nyilatkozni érdemben. 4-5 éve még UHD tévék se nagyon voltak.
-
blakey
titán
válasz
lorinser #33164 üzenetére
A Kécsa sem azt írja, hogy 2.0-ás kábel, ha figyelmesebben olvasol akkor az jön le belőle, hogy HDMI 2.0-ás szabványnak megfelelő kábel. Hivatalos oldal és elnevezés. Azt hiszel amit akarsz, de nem úgy nevezik, hogy HDMI 1.4-es kábel, vagy HDMI 2.0-ás kábel, ennyi.
Amúgy meg LED tv sincs, rengeteg gyártó, forgalmazó tévesen nevez el valamit, vagy épp a fogyasztó értelmezi tévesen, én jól tudom, hogy mi a neve.
-
BBéci
legenda
válasz
lorinser #32443 üzenetére
Elterjedt az a szokás, hogy az interpolált frekvenciát nevezik natívnak, valósnak, így különböztetik meg a háttérfény villogtatással (BFI) növelttől.
Azt, hogy miért kötik a hálózati frekvenciához, igazából nem lényeges, ez van, fogadjuk el. Viszont 60-nál több nem lehet, egyszerűen fizikailag képtelenek rá a tévékbe épített LCD kijelzők. Nem tudnak a folyadékkristályok egy másodperc alatt 60-nál többször nyitni és zárni. -
BBéci
legenda
válasz
lorinser #31981 üzenetére
Megnéztem "akárhány" BD-filmet és legalább a negyedük 16:9 arányú, például a koncertek döntő többsége.
Amelyik szélesvásznú, az sem egységes, egy részük 2,35:1, a másik részük 2,4:1 arányú, de vannak még keskenyebbek is.
Azok száma, akik tévét kizárólag filmnézésre vesznek és használnak, elenyésző. A TV ugyanis elsődlegesen tévéműsorok nézésére szolgál a családok legalább 90 százalékában. -
BBéci
legenda
válasz
lorinser #31765 üzenetére
Arról csakis Te tehetsz, hogy még mindig nem érted.
Láttál már olyat LCD tévén, hogy fogad 100 vagy 200 hertzes jelet és ezt kiírja bemenet váltáskor, vagy info gomb megnyomásakor? Bizonyára nem, mert olyan nem létezik, 60 a maximum. Ebből következik, hogy az 50/60 hertzes jelből képkocka interpolációval (vagy BFI-vel) lesz 100 vagy 200 Hz. Netán tudsz más módszerről, eljárásról?
Ha valós 100 hertzes lenne a kijelző panel, akkor fogadná a 100 hertzes bemenő jelet és minden trükközés nélkül megjelenítené natívban. -
Valkűr
addikt
válasz
lorinser #31762 üzenetére
"60 Hz-es képfrissítésnél nagyobb értéket a lapostévék többnyire nem képesek értelmezni, még akkor sem, ha a specifikációjukban szerepel 100 Hz-es vagy nagyobb érték - ez ugyanis másra utal. A készülékek azért nem támogatják a magasabb képfrissítési gyakoriságot, mert a gyártók a HDMI szabványok alapján alakítják ki a tévék elektronikáját, és a szabványnak még a legfrissebb, HDMI 1.4a verziója sem írja ezt elő.
abár logikailag most az következne, hogy megnézzük, mit csinál az elektronika a képpel, könnyebb megérteni a tévék működését, és a különböző képfrissítési gyakoriságok közötti kapcsolatot, ha előbb megnézzük, mit jelent a panel képfrissítési gyakorisága; ez az érték azt adja meg, hogy a tévé képe másodpercenként legfeljebb hányszor frissülhet. Legalábbis többnyire. A 100 Hz-es LCD-tévé másodpercenként akár 100, a 200/400 Hz-es LCD-tévék akár 200/400, a 400/600 Hz-es plazmatévék pedig 400/600 alkalommal képesek frissíteni a kijelző tartalmát, ez azonban NEM azt jelenti, hogy minden alkalommal más információtartalom is jelenik meg! Ha a kép másodpercenként 100 vagy kevesebb alkalommal frissül, akkor a tévén az elektronika által kiszámolt képkockák folyamatosan, egymás után jelennek meg, a 200 Hz-es LCD-tévék esetében viszont már lehet, hogy trükközés van a dologban. Egyes készülékek az elektronika által kiszámolt képkocka közé fekete képkockát is beillesztenek (LED-es háttérvilágítás esetén a gyakorlati megvalósítás részképekkel történik). A 400 Hz-es LCD-k esetében teljesen biztos, hogy 200 képkocka és 200 fekete kép jelenik meg gyors egymásutánban. A magasabb képfrissítési frekvencia előnye az, hogy egyetlen képkockát rövidebb ideig látunk, így az agyunk élesebbnek, tisztábbnak érzékeli a mozgóképet.
Ami a plazmatévéket illeti, a panel képfrissítése jellemzően 400 vagy 600 Hz – de a valós tartalomváltozás ennél jóval kevesebb. A plazmák működési elve teljesen különbözik az LCD-k működésétől; az egyes képpontok feszültség hatására saját fényt állítanak elő – azonban ez a fény csak nagyon rövid ideig látható, ezért a képpontokat újra meg újra fel kell villantani. (Ennek a tulajdonságnak köszönhető egyébként a plazmák enyhe vibrálása.) A plazmatévék típustól és beállítástól függően minden egyes képkockát 4-12 alkalommal is frissíthetnek, tartalmi változtatás nélkül. Egy 600 Hz-es plazmatévé a 60 Hz-es jelet például úgy jeleníti meg, hogy minden egyes képkockát tízszer „villant” fel. Ennek az eljárásnak a neve sub-field drive. A plazmatévék esetében a magasabb képfrissítési frekvencia stabilabb fényerőt biztosít, valamint (kis mértékben) a mozgókép-felbontást is javítja."
Ebben a pár mondatban minden benen van ami neked kell, elég érthetően leirva.
-
-
IstvánLászló
őstag
válasz
lorinser #30226 üzenetére
(#30264) István László
Légy szíves erre a hsz-re van valami megoldás?
Az esélyem mennyi javítani a tévémen, én is fog lakozom ilyen gondokkal csak jó ismerősöknek csinálók bármit is meg.
A lényege tudnál javasolni nekem valamit ha időd is engedi, akár üziben is várom válaszodat amit köszönök előre is. -
BBéci
legenda
válasz
lorinser #30226 üzenetére
Nem eladóról van szó, hanem egy nagyáruház osztályvezetőjéről és egy viszonteladókkal rendelkező bolttulajdonosról. Mindkettő 20 éve van a szakmában, tartja a kapcsolatot a nagykerekkel és a gyártók hazai márkaképviseletével, akik viszont a szervizekkel vannak szerződésben és napi kapcsolatban. Tehát a tőlük származó információkat sem lehet semmisnek tekinteni.
-
jsk
senior tag
válasz
lorinser #30186 üzenetére
Darabszámra lehet, hogy a Samsungnál van a legtöbb selejt, de 7x több televíziót ad el, mint a Philips. Könnyen lehet, hogy százalékosan a Samsung-é a legjobb arány.
Ugyanakkor a Prohardver televíziós topicjait olvasva nekem is az jött le, hogy sok a gond a Philips tévékkel. Persze ide úgy is csak az ír akinek gondja van. Szóval nem mérvadó, de azért egy alapbeállítottságot ad tv-vásárlás előtt.
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
válasz
lorinser #29684 üzenetére
"Az, hogy a kontrasztarányra mit írnak, nem igazán lényeg, mert szinte soha nem a valós értéket írják."
Azért a kontraszt egy egzakt, mérhető tulajdonság, attól függetlenül, hogy mit írnak a készülékekre a gyártók. A VA panel általánosságban nagyobb kontraszttal bír, mint az IPS. Persze, nem ez az egyetlen fontos jellemző.
-
malnabokor
senior tag
válasz
lorinser #29675 üzenetére
Köszönöm szépen, a Philips tévéhez lenne még kérdésem (mert így laikus szemmel tényleg jónak tűnik)
-A kontrasztarányt sehol sem találtam, az milyen neki (teljesen sötétített szobában ha jól tudom sokat számít)
-A Philips márka TV-ben manapság milyen? (reklámban annyira csak az LG és Samsungot nyomatják, viszont Philipsről nem sok mindent halottam manapság). -
blakey
titán
válasz
lorinser #29361 üzenetére
Igen, miért ne, de belegondolok abba, hogy ez egy nappaliba kerül ahol általában 2-3m a nézési távolság, iebből a távolságból semmit nem lát a 4K-ból ellenben a rossz mozgásmegjelenítést a gyenge feketét/kontrasztot már igen. Mondjuk ha monitornak használná és 1,5m-re úl tőle akkor oké. Sokkal jobb befektetés azért a pénzért egy nagyobb, jobb FHD tv, szerintem.
-
blakey
titán
válasz
lorinser #29357 üzenetére
Sokan félreértik a fórumok lényegét, le van írva a jó és a rossz érv is. Ezeket nem árt tisztázni, mert ha a vásárlás után 5 nappal döbben rá, hogy nem azt hozza amire számított akkor jön a "károgás". Viszonylag jónak számító tesztoldal szerint nem a legrosszabb 4K, de nincs messze azoktól: "The LG 49UB850V is not only the worst 4K TV we’ve tested, it’s also one of the worst-performing televisions we’ve reviewed to date in terms of image quality"
Ami a firmware frissítést illeti, meg annyi, hogy amiatt kapta a "Qualified Reccommendationt" - "A new firmware update has fixed several of the aforementioned issues and improved the picture quality on the LG 49UB850V (as described in this follow-up article), prompting us to upgrade our review rating to “Qualified Recommendation”.+ - Azért ez sem valami megnyugtató. -
Batib
őstag
válasz
lorinser #29080 üzenetére
Kissé csusztatsz asszem.
A Blaupunkt nevet (TV) egy kínai cég birtokolja és Szlovákiában gyártják.
Semmi köze a Vestelhez. (A Vestelnek és a másik török cégnek rengeteg márkája van)
Emellett talán illene megemlíteni hogy a Philips is kínai tulajdonban van.
Természetesen ettől még lehet kiváló tv, de a tény az tény. -
törölt tag
válasz
lorinser #28981 üzenetére
Ki a terjesztő? Én csupán kijavítottalak, mert kellett.
Volt olyan eset? Nem baj, mert a kivétel ugye erősíti a szabályt, de a fórumon ilyenről nem olvastam. Még egyszer, hogy ne feledd: A Sony, Samsung, és LG tévéknél a gyári jótállás rugalmasan, helyszíni szervizeléssel működik. -
törölt tag
válasz
lorinser #28978 üzenetére
Vajon te miket beszélsz? Látogass el a tévémárkák topikjaiba, és keress rá a javításokra, bár LG-ből kevés eset van, de a helyszínen javították meg a tévéket, akárcsak a Samsung, Sony tévéknél is.
Az Asus notik garis szervizelését meg inkább ne emlegesd, tipikus rossz példa. Volt "szerencsém" hozzá. Felületes hiányos javítást végeztek, és 3 hét kellett nekik ehhez. A futártól meg át kell venned, ha jó, ha nem. Szerencsére ebből is vannak más márkák, melyeknél normális gari van, nem ilyenAsus-os. -
la_cc
addikt
-
la_cc
addikt
válasz
lorinser #28938 üzenetére
Köszi!
Jók a Philips-ek úgy általában? Nem nagyon hallottam még róluk csak azért kérdem.
Az az Ambilight egyébként kikapcsolható? Nekem egy kicsit suta elforgatott pozícióban van a tv-m szóval nem igazán látom ennek a fénynek értelmét, ha nem a falon van.
Amúgy krva jó áron van!
-
nightshadow
veterán
-
lukgab
tag
válasz
lorinser #28300 üzenetére
Szia
Azért írtam azt, hogy ha valakinek ezek a paraméterek számítanak. A képminőség is pompás és bár javasoltak más egyedi beállításokat, az eredetire szavazott eddig mindenki, ahogy én is. Ahogy írtam, mindenki olyan TVt vesz amilyet akar vagyis tud, de aki top1 et akar, jelenleg ár érték arányban: UB850V
-
BBéci
legenda
válasz
lorinser #28192 üzenetére
Nem tudják jobban, mert fizikai képtelenség a natív 100 Hz. Ha ezt nem érted, arról nem tehetek.
Nem csak ezzel, ezerféle más módon félrevezetik, megtévesztik a vásárlókat, a jónépet. Az interpolálással növelt képfrissítést szokták natívnak nevezni, hogy megkülönböztethessék a háttérfény villogtatásostól.
USA-ban (és még pár egyéb országban) 60 Hz, Európában 50 Hz. Erről felesleges vitatkozni.(#28191) Csontoshun
Akár a H5000 is megfelelhet, de ne azzal az indokkal vegyél teljesen alapkivitelű, buta tévét, hogy idős szülőknek az is jó lesz. Ők is megérdemlik a jó képminőséget és esetleg a nagyobb képátlót. -
BBéci
legenda
válasz
lorinser #27744 üzenetére
100 és 200 Hz panel alatt az interpolálással megnövelt képfrissítést értik, ezt növeli a villogtatás a zárójeles értékre.
Azért nem tudnak natívan többet, mert a folyadékkristályok lomhák, képtelenek annyira gyorsan elérni a két végpont (nyitás - zárás, on/off) közti állapotot. -
BBéci
legenda
válasz
lorinser #27741 üzenetére
Mert ezzel próbálják megkülönböztetni az interpolált frekvencia növelést a BFI-től.
Az is szinte bizonyos, hogy nem mindegyik panel képes 100, pláne 200 hertzre, hiába tennének elé azt tudó vezérlő elektronikát.
De alaphelyzetben, kikapcsolt interpolációval (True Motion, Motion Plus, stb.) és kikapcsolt BFI-vel csak 50 hertzesek. És ebből következően, csak 300 soros mozgóképfelbontásra képesek. -
törölt tag
válasz
lorinser #27615 üzenetére
Hagyd már, éppen te vezetsz félre másokat sértődöttségből, mire jó ez? Megint OFFoltál. Lehet, hogy nem tudod mit is jelent ez? Az off nem azon múlik, hogy te annak szánod-e a hozzászólást, vagy nem. OK.Tévedni emberi dolog.
Dave567 671V-ről beszélünk? Vagy mégsem? Nem baj, ok.
Most ránéztem, UHD-s tévét ajánlott, szerintem elégedett vele, bár én nem vennék UHD-t. -
törölt tag
válasz
lorinser #27607 üzenetére
Utolsó 10? Nem hiszem. De nem is érdekel mert mondom, csak azért válaszoltam, mert vádaskodtál. Csak bizonyítékot szolgáltattam neked az állításod cáfolva, ismétlem a topikbanaz utolsó 10 hozzászólásból 5-öt csak a Philips tévék hibáiról szólt. Nem kell megsértődni rajta. Mindenki elolvashatja a márkák topikjait, nem tilos, azonnal kiderül az igazság, ezért inkább te ferdítesz. Nyugi, nem a te hibád, nem te gyártod ezeket a hibás példányokat. Árukeresőn kutakodsz? Na, ne röhögtess. Van a tévéknek itt saját topikja. Az igazság itt van, nem odaát. A mai hozzászólásokat nézd, ne a régieket. Nem vagy túl hiteles, sajnos ezzel.
Ha offolsz, akkor illik offba tenni a szabály szerint.
-
törölt tag
válasz
lorinser #27599 üzenetére
Na jó, ezeket csak azért ollóztam ki, mert ferdítésnek írtad a hsz-emet. Egyébként mindenki olyan tévét vesz amit akar. Ha a Philips-topikban ferdítéseket írnak, akkor igazad is van :
1, de jó lenne ha normálisan működne,
2, Olvastam a tapasztalatokat, ezért nem is mertem megrendelni és most már örülök is, hogy nem tettem.
3, a januári frissítés kinyírta a 3d-t, pár másodperc után szétesik a kép és kilép
4, Nagyon gáz, hogy bekapcsolás után kb 1 perc mire bármire reagál. Addig meg ott díszeleg az éppen aktuális forrás neve a bal felső sarokban.
5,Nemzetközi fórumokon is sokan panaszkodnak, van, akinek az Ambi-t is hazavágta, de a Philipstől semmi hivatalos, hogy dolgzunk ám rajta, nem lettetek elfelejtve....
Biztos jó a szervizháttér is, mert kiszállás nincs, csak futárcéges elszállítás, és várakozás.bajnokpityu Nem-nem, csak beszélgetünk, nem vita. Meg lettem szólítva, és ezért reagálok rá.
-
törölt tag
válasz
lorinser #27019 üzenetére
és Pumma
Ezért is volt érdekes nekem, hogy az MM miért adja drágábban 10 ezer Ft-tal. Emiatt bizonytalanodtam el. Amiről tudom, hogy gyárit adnak az MM, edigital, euronics, ipon. Mivel itt már vásároltam.
Most néztem edigitalban 75 ezerért adják a TV-t éppen akcióban van. Akkor inkább rááldozok +5000 Ft-ot. Aztán az biztos lesz.
Szerk.: [link]
-
törölt tag
válasz
lorinser #27012 üzenetére
Bocs hogy belekérdezek
De azt honnan lehet kideríteni, hogy a bolt Gyártói garanciával adja-e vagy valamilyen bolti garancia. TV-t én mindenképpen gyártói garanciával szeretnék venni. 220Volt-nál néztem TV-t 69 ezerért. Media marktban ugyan az a TV 79 ezer Ft. MM-ben tudom, hogy gyárit adják. De 220volt-on passzolom.
-
törölt tag
válasz
lorinser #26997 üzenetére
Mihez képest? Mert így is kb olyan áron vannak ott a tévék mint máshol, vagy még így is sokkal drágábbak. Érdemes minden esetben az árgép, vagy árukeresős árakkal összevetni az árakat. De ez minden tévé márkára vonatkozik nem csak Philips-re. Például ott a Sams UE40H5500 kuponakcióban 129k [link], amíg nem akciósan az edigitalban csak 119k, az Aqua-ban meg 109k. [link]
-
spe88
senior tag
válasz
lorinser #26740 üzenetére
OFF: akinek nincs egyben 100-150k-ja egy TV-re az ne vegyen ennyiért TV-t, sőt egyáltalán ne vegyen semmilyet! Szerintem...
Még 0%-ra sem.
Amúgy a 0%, az úgy 0, ahogy írtátok:
- felárazzák és a bolt állja a kamatokat
- és egyébként is van csekk feladási meg egyéb díj (TESCO-ban pl.), ami mondjuk nem pénz de ha 2 évre veszel fel egy 150K-s TV-t akkor havi plusz 2-300 Ft az 2 év alatt plusz 5-8000 Ft...ON:
~40" Local dimminges backlit kategóriában keresek továbbra is LCD TV-t.
Csak az LG-ről tudok, aki ebben a kategóriában gyárt ilyet nem is nagy pénzekért, esetleg mást nem tudtok ajánlani?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Energiaital topic
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest