- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
gordonfreemN #37883 üzenetére
Ugyanennek a modellnek a 75"-nál kisebb méretű példányait VA panellel szerelik.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #37878 üzenetére
Csakis 40" alatti kellene? Manapság már nincsenek 37 vagy 39"-os tévék, tehát marad a 32", ha az elég. Ott viszont jóformán csak az alsó kategóriákban gyártanak tévéket.
(#37879) Dave567 Most amit írtál, azok közül melyik az alma és melyik a körte? Mert konkrétan összehasonlítani 2 adott tévét lehetne, amik be vannak nagyjából korrektül állítva. Egyazon helyen és időben vannak, azonos magasságban és távolságból, és forrással. Ráadás, hogy nem nagyon lehet tudni milyen típusok, talán kellene hozzájuk valami kódfejtő szerkezet(Enigma?).
-
Dave567
addikt
válasz
gordonfreemN #37875 üzenetére
Mert megy a hype rendesen, és amit te felső kategóriának gondolsz, az csak úgy hívják, de nem olyan jó ám az.
Láttam én is csúcs LG led tévét 800000ft-ért, hát vicc kategória az is biztos, a samu B550-ek 10* jobb képe volt. -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #37868 üzenetére
Sajnos nem vicc volt, mert látod az írásaiból, hogy nevetve kötekedik, és csak az ő szintjén próbáltam egy szóval leírni a véleményemet a neked való beszólásról. Egyébként ez folyamatos a fórumon, vannak még topikok ahol az ilyen oltogatás megy, bár magad is láttad. Pedig simán elfogadhatnák ők is, hogy pl. neked is, meg másoknak is megfelelő, jó és használható az LG által gyártott tv, és a benne lévő panel. Mondjuk így, mint előttem krx21: De mindig az a legfontosabb, hogy a gazdája elégedett legyen...
Mint ismert, az LG is forgalmaz VA panelest, és ha még nem láttad volna ebben a hsz-ben lévő linkről, az lehet ugyanolyan szintű, vagy akár még jobb kontrasztú, és stabilabb működésű, mint a többi gyártóé.
Az is ismert, hogy a többi nagy gyártó is használ az IPS panelt. Ha már hasonlítgatunk, akkor az almát almával érdemes ugye. Én még sose példálóztam az OLED kontrasztjával és feketéjével, amikor valaki dicséri a va paneles tévéjét. Elfogadom, hogy neki az tetszik, másnak meg más. Így kerek a világ.
Dave567 Nem reklámozta szerintem, csak beszélgetett a többiekkel, utána kellene olvasni.
-
krx21
nagyúr
válasz
gordonfreemN #37868 üzenetére
Igen van ips és ips között is különbség. De mindig az a legfontosabb, hogy a gazdája elégedett legyen...
-
krx21
nagyúr
válasz
gordonfreemN #37862 üzenetére
Igen, megtettem a fórum kedvéért. Besőtétitve volt a sony bolt...
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #37855 üzenetére
Jó képek.
Lám, blakeynek is LG 55LH6047-es tévéje van otthon.
Tegla80 Troll. -
virkir
veterán
válasz
gordonfreemN #37857 üzenetére
Szóval te komolyan meg akarsz bárkit is győzni, hogy egy 1000:1-hez kontrasztú alsó középkategóriás IPS TV-nek jó feketéi vannak?
-
krx21
nagyúr
válasz
Igen én csináltam... Ott két TV van egyszere a fotón, azonos záridővel. Megvan, leesett???
Amúgy pont a VA vs IPS panelt szemlélteti... (A különbség ábrázolására jó, de külön, külön egyik kontraszt sem valós. Viszont egymás aránya közelitőleg igen.) -
Tegla80
addikt
válasz
Nem akarok gonosz lenni,de a teszteknel irjak,h mit tud....az a valosag mig minden mas csak az egyeni megiteles kerdese.Szval lehet neked tokeletes az amire mas azt mondana,h mehhh mert latott mar masikat es tudja,h van jobb......
es most jon pumma es leirja,h mindenki rosszul gondolja/latja es az ips az a....... -
blakey
titán
válasz
gordonfreemN #37852 üzenetére
Nincs értelme szakértelem nélkül forókkal bizonygatni az IPS panel fekete- és kontrasztszegény képét, van otthon ilyen tv-m, sehol nincs a többihez képest.
-
krx21
nagyúr
válasz
gordonfreemN #37855 üzenetére
Sajnos a fényképek, pláne telós fényképek, nem alkalmasak arra, hogy a kontrasztot ábrázolják...
Visszont veszélyes, mert a laikusokat félre vezetheti. Mint ahogy diktafon felvétellel sem tudod megmutatni, hogy, hogy szól a hifid... -
krx21
nagyúr
válasz
gordonfreemN #37852 üzenetére
Mit hivatottak mutatni ezek a fotók?
Záridő kérdése és a rossz fekete teljesen eltűnik.. Eleve miért ilyen távolról fotóztad?
A fényképek a fényképeződ fekete beállításait (záridő) mutatják... A valóságban egy jó plazmának volt ilyen feketéje.. -
TCr
veterán
válasz
gordonfreemN #37781 üzenetére
Akkor maradj meg abban a tudatban, hogy igazad van.
Próbáltalak finoman rávezetni, hogy nettó hülyeséget írtál a windows tálcával, de úgy látom hasztalan, élvezd a tévéd, az a lényeg, hogy neked tetszen.
Bár úgy látom valamiért személyesnek vetted, hogy kifejeztem a nemtetszésem az IPS-sel kapcsolatban, amit nem is igazán értek.Gyuromoj: szerintem kielégítené az igényeid és méretben is jelentős előrelépés, de mindenképp nézd meg vétel előtt személyesen, saját vitt képi tartalommal.
-
TCr
veterán
válasz
gordonfreemN #37778 üzenetére
Pár sornyi olvasnivaló + a mellette lévő kép: Szín- és fényerő állandóságok bekezdés.
Minek próbáljam ki? Számomra ez nem újdonság.
Már egyébként sincs otthon Win-es kütyüm, bőven elég az a munkahelyre.
Csak PS4 és LibreELEC (S905) van rákötve a tévére. -
vond
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN #37759 üzenetére
De a VA-s izomfekete is csak szemből az. Panelminőségtől függően 15-20 fokos szögből a 3-4-5000:1 kontrasztarány máris bemegy 1000:1 alá. Plusz gyorsan megjelenik a deszaturáltság, és a színek is elkezdenek elmászni.
Én ezért nem is nagyon szeretem a VA panelt. Nekem fontosabb az, hogy ha gyengébb feketével is, de általánosan jó képet kapjak minél szélesebb szögből, minél több helyről, mint az, hogy legyen mélyebb feketém, jobb kontrasztarányom, de csak teljesen szemben ülve a készülékkel.
Én legalábbis így gondolom.
-
TCr
veterán
válasz
gordonfreemN #37759 üzenetére
És mi tántorított el 8 éve a VA paneltől?
A betekintési szög? Vagy valami olcsó "vackot" vettél?A két fekete (szürke) sáv pedig igenis az IPS gyengesége (máskülönben gyenge forrásnál a VA is szürke lenne ugyanott), a tálcával való babrálásod csak optikai csalódás, a szemed vered át vele.
Ezért használnak sokan tévé mögötti világítást. -
TCr
veterán
válasz
gordonfreemN #37749 üzenetére
Plazma után?
Melyik típust? -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #37645 üzenetére
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #37626 üzenetére
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #37620 üzenetére
Csak azért mondtam, mert láttam, hogy ez is felmerült volna.
Közben már Elfogyott.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #37610 üzenetére
Megint feltűnt az LG 50UH635V, ha ezt keresed még.
acura nsx Szerintem a 6101 felejtős közülük, a másik kettőt azok veszik, akik nagyobb méretű, és olcsó UHD-t keresnek alacsony input laggal, akár pl. konzol játékokra is. A HDR-hez nem ezt az ár/kategóriát kell keresni. Ezek most akciósak: 605V, 650V bár inkább utóbbi a jobb. Az 55KU6000 itt már nincs is fent az online kínálatban. Most az idei 55 UJ701V is akciós ezen a hétvégén, és talán HDR-ben is jobb az előzőeknél. Ezeknek mindnek elég jók az oldalsó betekintési szögei.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #37610 üzenetére
Szia! Például neki pont ez a típus van[link].
krx21 Neeem, nem 100Hz, olyan nem is volt belőle, de eddig még nem volt panasz emiatt itt, s amott sem. De ez már úgyis csak volt-nincs kategória, ha jól sejtem. Az idei szériából eddig nem jelent meg va-s, tán nem is fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest