- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Fogas kérdés.
SONY vonalon talán a jobban sikerült, VA paneles 85xx széria van vele "pariban", de a TCL csak 60 Hz-es panelt használ.
Samsung vonalon a "Q70R"-rel való összehasonlítás adná magát, de megint csak elmarad a 120 Hz-es panel, és nem FALD a háttérvilágítás.
Ám nem ennyire egyértelmű a helyzet, mert általános képminőségben szvsz mégis azokhoz van közelebb, mint a 7xxx SONY és Q6 Samu szériákhoz.
Számomra eddig egyébként a legmeggyőzőbb az volt, amit Tothjani81 fórumtársunk fotóin láttam, és vonatkozó hozzászólásaiban olvastam.
És neki volt Samsung Q7-ese is...
-
Piftuka
veterán
Egyetértek az ajánlásoddal (és fentebb, sok hete éppen a 85-ös és 9xxx-esSONY tévék felől indultunk), de azt mondja a fórumtárs, hogy semmiképpen nem akar Android operációs rendszerrel üzemelő készüléket.
Ezért a SONY, Philips, TCL, Hisense (csak a nagyobb/ismertebbeket említve) jobb alternatívái kiesnek.
Marad az LG, vagy a Samu. (Esetleg Pana, de nekik nincsen 120 Hz-es panellel szerelt LCD tévéjük.)
Mondjuk utóbbitól én biztosan nem az 55Q8T-t venném, hanem az 55Q82R-t, ha még lehet értelmes helyen kapni.
LG készülékek közül pedig marad valamelyik aktuális NANOCELL tévéjük (az árért a legmagasabb számozású), vagy a Blakey által ajánlott OLED. -
blakey
titán
Miért is? Elég régóta használok OLED-et is, tisztában vagyok, hogy melyik milyen.Aki egyszer kipróbált vagy használ egy "normális" OLED-et az tudja, hogy milyennek kéne lennie a képnek. Egyik technológiát sem utálam, nem utasítom vissza, IPS LCD-m is volt/van ami jobbnak bizonyult a VA paneles Sony-mnál, azt is sokan kétkedve fogadták, de volt olyan fórumtárs aki meglepődött, hogy mennyire jó is tud lenni egy IPS. Nem utasítom vissza a VA paneles Samsungot sem, tudom, látom, hogy milyen. A hsz-em lényege meg erre volt reakció: "az OLED meg nem hiszem, hogy lesz olyan árban valamikor, hogy megérje nekem." - már olyan árban van, hogy jobb választás az LCD-nél, fanyalgás helyett itt az ideje belevágni, megéri.
-
-
-
Cs1csó
titán
de ha egy Panasonic-ot vagy Sony-t akarna az ember - talán jobb kép - az bizony +25k legalább, tehát 20% drágább, a Sony - megnéztem - VA direct LED-es.
A legjobb lenne a kettől - IPS és VA - paneleset enyhén besötétített helyiségben tesztelni, többféle tartalommal: film, sport, általános pl. híradó stb.
Személy szerint a VA felé hajlok, de ez sem mindig fix. Adott tévé adott panel dönt.
-
Cs1csó
titán
Csak a Euronics honlapját néztem, mivel ott vásárolná, hiába olcsóbb az ALZA-nál vagy a ED-nél. Ott pedig 700k alatti 65"-os méretben OLED csak ez az egy van. Akkor mit néztem el?
Talán még ez játszhat: Sony KD65AF8BAEP mert ennek a többi boltban is kb. ennyi az ára itt 743k de másnál is minimum 700k: [link]
-
blakey
titán
Ha "normális" kábelt veszel akkor kiegészítő információként ott szerepelnek, ezért fontos, hogy olyan kábelt vegyünk amin szerepelnek a számunkra szükséges adatok. Nemrég én is lecseréltem a kábeleket és olyat vettem aminek a dobozán szerepeltek a kiegészítő információk, szükségem volt a 4K HDR-re az adott hosszon és teljesíti is.
-
-=RelakS=-
veterán
Mert alapvetően számítógép monitornak használtam a tévéimet.
Úgy látszik, ez a modell sem fogad 60Hz feletti jelet 19. oldal.
-
-=RelakS=-
veterán
Lusta vagyok keresni. Tudsz mutatni ilyen tévét?
Tényleg érdekel, főleg, ha ezt UHD-ben tudja!120Hz-es tévém csak egy Philips volt 2011 körülről (Sharp panellel), de az csak interpolációval tudta. Cserébe annak volt a legszebb interpolált képe, a Panasonic és az LG nem igazán érhetett a nyomába, amiket utána használtam.
-
dzsi23
addikt
Nem az akciós árral van baj, hanem az "eredeti" árral.
Mint amikor láttam egy stúdió monitort 100 ezerről 50 ezerre akciózva, de máshol alapból (akció nélkül) 50-60 ezer volt. Rákérdeztem, hogy párban adják-e, de természetesen 1 darabra vonatkozott az ár. Igaz, ez nem a Media volt, hanem a fent említett Alza. És persze, a Media-s eset nem ennyire kirívó. -
Cs1csó
titán
Azt hogy ÜBER nagy akcióban árulja a tévét, miközben még 2-en is ugyanilyen áron árulják. és még több mint egy tucatnyian max 6-8 ezerrel többért de nem 30 ezerrel mint ahonnan ők akciózták.
Megjegyzem az EMAG is észrevette az MM akcióját vagy fordítva mert ők is 150-ről akciózták de az ED simán 119 ezret.
blakey
Botcsi!
-
Formaster
addikt
Nem, annyit ír, hogy UHD, de a képet nem mondanám fakónak. MPC-MadVR-el engedem rá passtrough módban és amíg csak FHD ment át a jel, addig így fakó volt, convertáltatni kellett vele SDR-be. Most viszont fakóság nincs, élethű színek vannak. Szerintem működik a HDR, nem tudom, hogy kötelezően jeleznie kellene-e.
-
Formaster
addikt
Köszönöm mindenkinek, technikai/logikai jellegű probléma volt. Az erősítőn a media player slotba volt dugva a PC, ez nem tud 4K-t, át kellett dugni a Blu-ray portba. Azóta gond nélkül lát mindent. A HDR-re majd rátérek még, ezt honnan veszem észre, ha nem kezeli a Denon?
(#39170) blakey: Alaplapra nem gondoltam, egyrészt mert egy előző genes Maximus, másrészt a VGA-ból jön a jel, elvileg itt az alaplap nem kap szerepet.
-
törölt tag
A Thomson 49UC6406 a.k.a. TCL U49P6046 televíziót a Magyar Telekom is forgalmazza: [link].
Remélhetőleg a későbbiekben több kiváló modell is megjelenik a termékpalettájukon.A Thomson C64, TCL P60 és TCL C70 sorozat készülékei is ugyanazt az Androidos operációs rendszert használják, várhatóan sokáig lesz frissítés hozzá.
A Thomson (és TCL) televíziók hivatalos magyarországi szervize a Conelser Kft. (8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100. 197-es ép.) országos szervizhálózattal rendelkezik.
-
Mentolka
senior tag
Ha nem bánod, azért megvárok még pár hsz-t, hátha van még olyan topiklakó, aki már látott ilyet?
Amúgy, meg elmegyek, megnézem. Viszont, itt fórumon azt szokták írni, hogy hiába tennék ilyet, mert a bótokban úgyis olyan beállítással működnek a kiállított eszközök, amit otthon úgyse használnék.
-
Bönde
csendes tag
Szia!
Van egy Blaupunkt LED TV, és a szerelő szerint a háttérvilágítást kell cserélni, de ő nem kap hozzá sehol. Gondoltam megpróbálok én beszerezni hozzávalót, de nem tudom milyet kell hogy keressek. Ha valaki megtudná mondani, hogy pontosan mit keressek, azt megköszönném.
A TV: b50a148tc
Alaplapja: TP. MSD309. BP76
A hibajelenség: bekapcsolás után 1-2 másodpercig látható a kék kijelzés, és utána kikapcsol.
Előre is köszönöm a segítséget! -
törölt tag
Azt nem tudhatom, mert a termékstruktúráért nem én vagyok a felelős.
A hírekben meg nem írtak ilyenről. A többieknél viszont létezik 60-as, vagy majdnem 60-as, pl. a Panának ott van helyette az 58", ez a méret tavaly az LG-nek is volt az 58UH635V, és utóbbinak van több modellje jelenleg is 60-as méretben. A Samsung panelhiányról és a 40-60" beszerzésről meg olvastuk a híreket. Az pedig érdekes vagy egyenesen furcsa, hogy csak a tengerentúlon forgalmazott méret az 55" EX szériás Panasonic?
-
törölt tag
Ja, hogy szerinted a tulajok nem törölgetik soha? Nem semmi vagy.
Itt egy válasz, de ezt akár neked is írhatta volna az illető, ha komolyan gondolod:
"Mar bocs, de ez egy rohadt nagy baromsag. En hetente minimum 2 alkalommal torlom uvegre valo mikroszalas kendovel es semmi baja, az elozot is igy toroltem evekig es annak sem volt.
Ott nalad valami nem kerek, vagy sz@ar a kendo es statikusan fel van toltve mikor a bekapcsolt kepernyot torolgeted, de ettol sem kellene nyomot hagynia." -
CsabSz89
csendes újonc
Aha, csak kb 2 hét a szállítási idő. Plusz hozzácsaptam egy 30 ezres 5 évre kiterjesztett, mindenre érvényes garit. (Kivétel betörés). Ezzel együtt már meg lehet venni szeptember 3-ig 10 hónapos 0% THM-re, ha ez számít Neked. Én jobban szeretek részletekben kiadni ekkora összeget
szerk.: ne a honlapos árat nézd, ott az van, hogy 550 helyett 461,000, de ha bemész a boltba, ott a 378-as összeg van kirakva.
-
Amugy most átfutottam a rtings teszjét mind a kettőnek... és mégis inkább a Sony-t venném. Igaz kell a sötét szoba hozzá, de szerintem ez nem akkora probléma, viszont úgy látom a homogenitás meg egy két kulcs dolog jobb a Sony-n... és a képminőségben meg nincs nagy különbség.
Ha viszont világos nappaliba megy, akkor a Samsung a nyerőbb.
De amugy továbbra is áll az, hogy közel vannak, így ami szimpibb az számít végső soron.
-
A netes tesztek "átalaga" alapján nekem az jön le, hogy egy picivel a Samsung jobb képben (tv meg filmekhez), így én azt venném.
Meg picit a Tizen vs Android TV miatt is.Viszont, ha a Sony 9000-es lenne, akkor már azt venném.
Amugy nagyon közel van a két tévé szerintem, szóval hallgass a szívedre és vedd azt ami szimpi és jól éreznéd otthon vele magad.
-
gyeniko
őstag
Kíváncsi vagyok, van itt olyan fórumtárs, akinek legalább az egyik modellje van (max. 2-3 ember), de a másikat is részletesen (nem pedig az üzletben 10-20 percig) tudta tanulmányozni...
Olyan biztosan van, aki olvasott teszteket, illetve hallott olyan emberről, aki ismer olyan valakit, akinek a szomszédjában lakó család távoli rokokságában van ilyen TV. -
krx21
nagyúr
Erre azt javaslom tapasztald meg magad. Menj be egy MM-ba és kérj távírányítót, legfőképpen ott ahol esetleg 24p bluray megy... A mozgás javítást ki-be lehet kapcsolni. Kérj segítséget a promóciós srácoktól. Így tudod eldönteni, hogy neked ez mennyire fontos.... (darabosság, élesség)
-
acura nsx
kezdő
Rájöttem miért vakít, akar kifolyni a szemem világos/fehér részeknél, nem a TV háttérfénye volt a sok / ez 40-50 között szokott lenni / attól függően h este vagy nappal nézek filmet.
Hanem sok volt nekem a 80-90 körüli contrast, 60-65-re véve oké, de felette már vakít. Néztem kalibrálós képeket itt látni minden oszlopot 60-as kontrasztal is.
Előtte való TV-m am LG volt ips panellel, úgy tudom az ips-nek kisebb a kontraszt aránya mint VA-nak ?
Ott fel tudtam tenni 80 körül a kontrasztot, amúgy a túl levett kontraszt hogy mutatkozik meg filmeknél?
Belenéztem pár filmbe változást nem láttam, csak h nem baszogatja a szemem. -
blakey
titán
Van egy oldal ahol kb az összes márkát meg lehet "sasolni", Displayspecification a neve, ott egész jól le van írva, hogy melyik modell/méret milyen panelt kapott, stb. A tesztekre egy picit várni kell, nálunk később kezdődik a tesztelés, az angol oldalakon kívül vannak holland, német, lengyel, horvát, cseh, magyar, stb tesztek is, de ugye előfordul, hogy pont azt a modellt nem tesztelik amit épp szeretnénk.
-
Ha minden igaz akkor az MU6400 széria az amerikai MU7000.
Az európai UE MU700 széria így néz ki.
-
törölt tag
Igen, a 49"MU7-es 60Hz-es, de azt írtad, hogy 55-öst(vagy nagyobbat) keresel.
Refresh Rate 120 Hz (except 49")Az MU6-os széria nem tud 24p-t, de erre ezt írják:
24p PlaybackJudder-free 24p: Yes
Judder-free 24p via 60p: Yes
Judder-free 24p via 60i: YesX850E:
24p PlaybackJudder-free 24p: Yes
Judder-free 24p via 60p: No
Judder-free 24p via 60i: No -
törölt tag
55 és 65 közt ott vannak a Pana 58" EX7-es típusok, a topikjában asszem volt egy teszt is linkelve, illetve vannak tapasztalatok is. Ez a méret pont neked lett kitalálva.
Tavalyi XD70 szintén IPS
sajnos.
Neked. Mert szerintem erre nem mindenki mondaná, hogy sajnos, de kár ezt a témát megint felturbózni. Kinek egyik, kinek másik. -
gordonfreemN
addikt
Minek olvassam el, látom amit látok.
Zárszóként maradnék annál a kijelentésnél, hogy elégedett vagyok azzal amit kaptam főleg annyiért amennyit költöttem.
Félreértés ne essék, majdnem megrendeltem az 50uh635v-t (pontosabban le is adtam a rendelést de elfogyott) innen már csak egy kis lépés lett volna a nemrég linkelt 58uh635v de nagyon nem bánom a zsebemben maradt 50-60k-t.
Illetve olvasom te is elegedett vagy aztal amit kaptál a pénzedért, mindenki boldog -
gordonfreemN
addikt
És mi tántorított el 8 éve a VA paneltől?
A betekintési szög? Vagy valami olcsó "vackot" vettél?
isten bizony nem emlékszem a típusára, de arra igen, hogy Sharp TV volt VA panellel, 207ezer ft volt 2009-ben, szerintem akkor ez nem számított rossznak...
szerk: hogy mi ántorított el: fakó színekre emlékszem az biztos. 8 éve volt, ne kérd, hogy precről percre idézzem fel. Ami megmaradt, hogy képes voltam 140km-t lenyomni újra a csere miatt.
Helyette 185k-ért vettem az LG-t.
A két fekete (szürke) sáv pedig igenis az IPS gyengesége (máskülönben gyenge forrásnál a VA is szürke lenne ugyanott), a tálcával való babrálásod csak optikai csalódás, a szemed vered át vele.
örülök, hogy elmondod mit látok, egyedi.
Viszont akkor kezdek bizonytalan lenni. Lehet VA paneles az LH6047?
Megpróbálok fotózni majd egyet, de nem hiszem, hogy telefonnal fotózva látszódni fog a különbség. Sajnos én csak ilyen egyszerű gáz parasztgyerek vagyok és nincs fényképezőgépem.
De azt te is megteheted, hogy a fentebb írt tesztet megvizsgálod ha win10-ed van. MPCHC-val lejátszol egy filmet (konkrétan az Élet című filmnél történt) és teljes képernyőn lehúzod az egeret, hogy a tálca előbújjon. -
Yodamest
veterán
Hát nekem ezzel a 2 eszközzel volt tapasztalatom konkrétan, de amit leírtam sztem általánosságban is úgy van most ettől függetlenül. Rengeteg összehasonlítás van pl 300ezres VA és IPS monitorokról és ugyanezt mondják el ott is, amit én is tapasztaltam, hogy VA jobb fekete, IPS jobb színárnyalatok, illetve kisebb utánhúzás. Sztem ezek elég kőbevésett dolgok, azért is írtam hogy kinek mire van szüksége azt veszi, nem egy lap a kettő.
-
gordonfreemN
addikt
2009ben történt az eset a sharp tv pontos tipusára már nem emlékszem de mégis az LG mellett döntöttem.
Az évszám ne riasszon el a véleményemtől már akkor is ment ugyanez a téma (betekintési szög szintelitettség vs izomfekete)
Amúgy valaki emlegette itt a múltkor hogy milyen jól látszik az ips gyengesége amikor mozifilmet néz és az alsó felső fekete sáv mennyire nek fekete. Próbáljátok ki ha win 10 van a gépen (de egyéb módszerrel is lehet) hogy film közben lehúzzátok az egeret a tálca megjelenik és máris meglesz a fasza fekete ips-nél is. Elég jól látható hogy a film e két sávja valójában nem a tv miatt szürke hanem a forrás miatt. -
Jogos... én inkább úgy válaszoltam, hogy mi az amit már érdemes megvenni Sony-ban, úgy hogy közel jót kapj, nem arra hogy most milyen panel van benne (néha amúgysem az számít csak).
Nyilván nem OLED-el kezdek.
Szerintem 8000 széria felett vehető a Sony... csakúgy, mint a 7000 és felette a Samsung.
Itt már azért kicsit szőrszálhasogatásnak tekintem a finnyáskodást...
Persze ez az én személyes véleményem, és nyilván ezek között is van jobb meg kevésbé jobb vétel bizonyos nézőpontok szerint. De összegészében nagyon mellélőlni már nem lehet, vagy milliószor jobbakat kapni minőségben. -
acura nsx
kezdő
Utalom full sotetben nezni a tv-t, egy ido utan elfarad a szemem, pedig 30 korul van csak a hatterfenyem. Az asztal aljan van led szalag korbe, de az meg mar sok filmnel, jatekhoz ok.
Jo a feketeje nincs vele gond miert kerded? Most a napokban sikerult bellonom a kepet vegre, jo sok beallitas van regi lg tevemhez kepest.
Am irtak a boltbol hogy okes a szalag a tv-hez. -
echterion
nagyúr
Na összeraktam, kicsit használtam is. Most nem volt időm nagyon állítgatni, meg aztán rengeteg opció van, így leginkább alapbeállításon van. A futár egy másik lg tv dobozában hozta meg, ettől kicsit azért felszaladt a szemöldököm, mikor megláttam. Párom vette át, neki nem tűnt fel, nem tudja a pontos típusát a tv-nek. Kibontás után azért már láttam, hogy az van benne, aminek kell. Következő pont: refurb tv, tehát ezért nem gyári garis. De nincs karc meg semmi rajta, olyan, mint az új.
A kép az gyönyörű, még plazmához szokott szememnek is. Upc van itthon, az sd adásai kicsit jobban is festenek, mint a plazmámon. A hd nagyon szép, de ez ugye várható volt. A foci is jól mutat hd-ban, a labda mozgása is rendben van. A ps4 pro eddig egy játékkal lett próbálva: Final Fantasy XV. Nagyon szép, de azért nagyobb bummra számítottam. Nem akkora a difi, mint azt vártam a hype miatt, így ez nekem picit csalódás. A mérete épp eleg. Lehetne nagyobb, de azok már nekem nem érnek annyit.
Összességében elégedett vagyok vele, de a ps4 pro képétől többet vártam. Most körbejárom a plazma javítási lehetőségeit, ha javítható, akkor lehet, inkább meghirdetem, mert annak is igencsak szép a képe, csak ugye kisebb. Amúgy az egy PS51F5500-as Samsung. -
echterion
nagyúr
Na, most, hogy így tisztázódott minden, nekem is az a gondom, hogy nem tudom megleskedni. Mert nem szeretnék belefutni abba, hogy majd nem lesz elég jó és megbánom, hogy ezt vettem. Azzal nem szívesen élnék, hogy berendelem, aztán ha nem tetszik, akkor két héten belül elállok tőle. Voltam kereskedői oldalon, nem annyira jó ez a másik oldalnak, viszont ilyen MM meg Euronics helyeken nehéz megtalálni az igazit, anno az első, 43"-os plazmámat se vettem volna meg, ha a bolti kipróbálásra támaszkodtam volna csak, olyan szörnyű volt a képe a filmeknek rajta, mert nem tudták normális kimenetre kötni a lejátszójukat sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest