- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
philoxenia #33948 üzenetére
A kalibráló mester, akit emlegettem - janos666 - Szolnok közelében lakik, vedd fel vele a kapcsolatot.
A laptopomra sem tudnék úgy ránézni, hogy nincs kalibrálva. -
blakey
titán
válasz
Sok tényezőtől függ, ha helyi lakos akkor kedvező az ára, ha nem akkor régebben voltak olyan kezdeményezések, hogy többen kérték a kalibrációt és így kedvezményes volt az ár.
-
Dave567
addikt
válasz
philoxenia #33944 üzenetére
Nem sértődtem meg, de ha neked ennyi jött le az egészből, akkor nincs mit tenni.
Taníts mester..
-
FRENK1988
veterán
válasz
Lehet olcsóbb de sajna csak náluk tudok részletre vásárolni (illetve sokkal nem drágább és még házhoz is szállítják)
-
blakey
titán
válasz
philoxenia #33943 üzenetére
Mindenkinek más fér bele. Kalibráció nem tv-adáshoz igazított, de ott is alkalmazható. 5-10e között is lehet kalibráltatni. Mindenki döntse el, hogy mi éri meg neki, de minden tv-n, kategóriától függetlenül, a kalibráció sokat segít, felesleges ennek az ellentétét állítani.
Nyilván aki ért hozzá és kalibrálni is tud, annak a 10e-s tv-je is kalibrált. -
blakey
titán
válasz
philoxenia #33929 üzenetére
A kalibrálás nem szubjektív valami, az egy pontosan definiált képi megjelenítés, ehhez szokták állítani a tv-ket, ettől még lehet, hogy nem tetszik de az akkor is a helyes beállitás, egyes tv-k ezt nem tudják, azaz nehezen beállítható és ez sajnos elég gyakori az alsó és néha a középkategóriában is.
Kodak, Fuji, stb. másik téma, ott sokszor más miatt használták és nem feltétlenül a színhelyes megjelenítésre törekedtek. A fotózás művészet, a tv-zés nem és ha szeretnénk a lehető legjobbat kihozni a tv-nkből akkor kalibráltatni kell. Arról nem beszélve, hogy ha manapság digitális fotózással szeretnénk ugyanazt elérni akkor olyan monitorra van szükségünk amihez viszonyítani tudunk és az nem más, mint egy kalibrált monitor. -
BBéci
legenda
válasz
philoxenia #33929 üzenetére
Van ilyen, de valami etalont csak kell állítani, hogy rangsorolni lehessen a tévék képminőségét. Színhelyességre létezik ilyen, Rec 709 a neve, olyan, mint monitoroknál az sRGB. De ez még nem minden, a mozgóképfelbontás is mérhető, valamint a mozgásmegjelenítés szintén döntően meghatározza a képminőséget.
-
BBéci
legenda
válasz
philoxenia #33926 üzenetére
Csakis műszerrel lehet hitelesen és dokumentálhatóan mérni a képminőséget.
Több topikban akarták elharapni a torkomat, amikor azt mertem írni, hogy a HDMI kábelek hatással vannak a képminőségre. Azzal jöttek, hogy mutassak mérési eredményeket.A műszeres kalibrálás közben szemmel is nézzük a képminőséget, annak változásait. Amikor elkészült, lefuttatjuk a szokásos és állandó filmrészleteket, azokkal vizsgáljuk a képet.
Képminőség szempontjából a panel legfeljebb 50 %, a másik fele a mögé tett vezérlő elektronika és a szoftver.
Az kétségtelen, hogy az ár meghatározza a minőséget.
-
BBéci
legenda
válasz
philoxenia #33923 üzenetére
Több száz TV műszeres mérése után csak kialakulhat vélemény az egyes gyártók termékeiről, azok általános képminőségéről.
Szerinted mire lehet hivatkozni, ha erre nem? -
BBéci
legenda
válasz
philoxenia #33913 üzenetére
János, akit említettem, tévéket (vetítőket, monitorokat, nyomtatókat) kalibrál. Szerte az országban, sok éve és az egyik legjobb műszerrel, szoftverrel. Mindenféle gyártmányt, nincs semelyik irányába elkötelezve és a tapasztalatai, valamint mérési eredményei alapján jelentette ki azt, amit idéztem. Erről a fórumról több tucatnyian ismerik és elismerik a tudását, azért merészeltem az Ő véleményével példálózni.
Az, hogy melyik modellt, típust láttam közelről, csak én tudhatom. De ha már szóba került, ezt írhatnád másoknak is, akik számolatlanul szórják a tanácsaikat. Olyanokról van szó, akik életükben nem végeztek műszeres mérést, kalibrációt, csak a netről szedegetik össze az információ morzsákat. -
BBéci
legenda
válasz
philoxenia #33910 üzenetére
Szerintem mindkettőnél többet és az olyan portálok tesztje, mint a HDTVtest, FlatpanelsHD, avforums, stb. Hacsak az élőben megnézés nem olyan kalibrált tévére vonatkozik, amit lakószobai és annál sötétebb környezetben nézel meg az általad ismert lejátszóval és filmekkel.
-
válasz
philoxenia #33889 üzenetére
"ha valaki így áll hozzá, akkor a véleménye, mint szélsőség eleve kizárható..."
Ez a lényeg, pontosan erről van szó! A márka-imádat vagy jelen esetben elfogult márka-előítélet a legkevésbé sem szakmai megközelítés. Aki igazán hozzáértő, annak nincsenek ilyen elfogultságai, hanem helyén tud kezelni minden gyártót, és elismeri amiben jó, még ha összességében húz is a véleménye valamerre.
"Kb. mintha Kim Dzsong Un mondaná, hogy a parlamenti demokráciát, mint rendszert nem ajánlom..."
(#33891) Dave567 "Ha végig nézed, és az itteni fórumlakók alapján akarsz tévét venni, kinek a tanácsát fogadnád meg?"
Én a magam részéről azét semmiképp sem, aki szakmaiasságot nélkülöző érzelmi márka-utálat alapján szűri az ajánlatait. És elvakult márka-fanét sem fogadnám meg, de ha a visszaolvasható tényeket nézzük, akkor ilyennel nem nagyon találkoztam itt, pedig jó ideje olvasom a topikot. Mindenki húz valamerre, és nincs különbség pozitív és negatív elfogultság között.
(#33896) Dave567 "Csak az bosszant, egy bizonyos embernek fáj ha másik nem ajánlja az Lg"
Pont ellenkezőleg. Annak a "bizonyos embernek" az ajánlatai fájnak 1-2 embernek, és ez a fő probléma, ebből adódik a rengeteg személyeskedés, sértés.
(#33898) BBéci "Erre viszont: "Mivel LG-t semmi szín alatt nem ajánlok senkinek, marad a két Samsung." azt kaptam, hogy troll vagyok, utálkozom, gyűlöletet keltek."
Nem, nem konkrétan erre kaptad, hogy utálkozol. Hanem pl. ilyenek miatt :
"Ha neked szimpatikusabb egy önjelölt fórum megmondóember véleménye, akkor rajta, a Te pénzed."
Vagy :
"Azok dicsérik az LG tévéket, akiknek érdekük fűződik hozzá...........Vagy jutalékot kapnak az ajánlásokért."(#33901) superg "LG-t a profit érdekli"
Mert a többi gyártó jótékonysági intézmény, mi?
"mindig is az alsó és közép kategóriában volt erős........ tömegigényt elégítik ki...... eladási statisztikákat vezetik"
HA ez tényleg így van, akkor ez megfelelő árat is jelent, és ez már pont elég ok arra, hogy ne szabadjon az LG-tévéket úgy ÁLTALÁNOSSÁGBAN lehúzni, szarozni, az azt ajánlókat pedig sértegetni.
(#33904) BBéci "létezik olyan LG TV, ami nagyon jó a maga kategóriájában, de nekem akkor is inkább tetszik valamelyik konkurensének a terméke. Ebből következik, hogy azokat fogom ajánlani, a legkisebb rosszindulat nélkül."
Na, ez remek, reméljük tényleg így LESZ ezután, nem úgy, ahogy eddig volt.
-
BBéci
legenda
válasz
philoxenia #33890 üzenetére
Valójában nem hivatkoztam semmiféle portálra. A saját szubjektív véleményemet írtam le és még valamit, amire érdekes módon senki nem reagált. [link]
Erre viszont: "Mivel LG-t semmi szín alatt nem ajánlok senkinek, marad a két Samsung." azt kaptam, hogy troll vagyok, utálkozom, gyűlöletet keltek. Szerinted is?(#33896) Dave567
Pontosan ez a helyzet, remekül megfogalmaztad.
Viszont a nálam lévő és üzemelő készülékek értékének említése tényleg nem volt szerencsés, mert nem az enyémek, folyton változik és a képmegjelenítők csak egy részét képviselik.
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy szereztem akkora tapasztalatot az utóbbi 13 év során, ami feljogosít a véleményalkotásra. -
Dave567
addikt
válasz
philoxenia #33889 üzenetére
Te hogy választasz tévét? Én azért elovasok elötte mindent.
Ha végig nézed, és az itteni fórumlakók alapján akarsz tévét venni, kinek a tanácsát fogadnád meg?Szerintem lehet látni honnan indúlt a vita.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest