- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
Üdv!
Szeretnék tv-t venni, de használtan (hogy leszorítsam a költségeket). Mire kell figyelni egy használt tv vásárlásánál?
Legyen VA paneles (fekete mániás vagyok én is, a betekintési szög a va-nal is elég, nem oldalról fogom nézni, mivel nappaliban lesz, ahol sok a fény, így kell a fényerő is).
Legyen sony (egyszerűen azért, mert megbízok a márkában, jó elektronikákat tesz a tv-ibe).
Nem kell a 4k (fullhd bőven elég, nincs még 4k-s anyag, youtube meg nem kell 4k-ban).
49-50-es méretben, esetleg 55-ösben keresek tv-t.
Ha lehet, akkor legyen androidos. (mikortól androidos a sony, milyen op-t használt előtte, és arról mi a vélemény?)A VA panelen belül mik vanak? (pl a AMVA mennyiben más, ugyanaz...)
A 7-es és a 8-as széria miben más?Mi a véleményetek, a 50w807C-ről/ 50w805C /50w808C-ről, 50w75C-ről
Köszönöm a segítséget!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
sharkypeti #37480 üzenetére
Néz tv-t, de nem reggeltől estig, hogy ezért külön tv-t vegyünk neki, ráadásul a mesét/filmet együtt jó nézni, hogy közös élmény legyen (később lehet róla beszélgetni).
Én csak az igényt nem értem. Tudom, hogy 2017-et írunk, de ez még nem ok arra, hogy a gyereket a tv elé ültessem, mert fáradt vagyok vele foglalkozni.
Ha ps-ezik a gyerek legalább ne elvonulva magában (suttyomba egész nap) a szobájában, hanem a nappaliban, másnak is megmutatva mit tud, esetleg bevonva tesót/aput multizni.
Ne vedd magadra, ez az én saját privát véleményem, nem akarok beleszólni, nem az én gyerekem/ felelősségem. -
ArthurShelby
addikt
válasz
sharkypeti #37478 üzenetére
"7 éves gyerek szobájába kellene vennem egy tv-t"
-
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
Az androidos tv-knél én mindenféle app-ot tudok telepíteni?
pl: horizon go, total commander+lan kiegészítő hozzá (és így pl el tudnám érni a nas-t nem dlna-n, hanem samba-n keresztül) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Milka 78 #37095 üzenetére
Időközben megtaláltam, Magic Mobile Connection a neve.
Ennek van samsung-os megfelelője? (ha igen mi a neve)A wifi direct-nél a tv létrehoz egy másik wifi-t, amire a telefon kapcsolódik?
Ilyenkor mondjuk a telefonomon tudok közben wifi-zni? Vagy a telefon ilyenkor egyszerre 2 wifihez kapcsolódik? 2.4, vagy 5GHz-en kommunikálnak? (a 2.4 elég zsúfolt, ezért lenne jó az 5GHz, illetve esetleg egy ac szabvány támogatás sem lenne hátrány). -
ArthurShelby
addikt
válasz
#94529552 #37090 üzenetére
Én is tv vásárlás előtt állok (50 col, max 200k, de inkább olyan 150-180 ha lehet).
Ha jól értem az ips-nek jobbak a betekintési szögei, de a VA-nak jobb a feketéje, fényereje, inputlagja. Élőben néztem már őket, a VA-nak is jó számomra a betekintési szöge, és nem hinném hogy oldalról fogjuk nézni állandóan. Így az egyértelmű nyertes a VA számomra. (azért is egyébként, mert fekete szín mániás vagyok, szeretem, ha szép a fekete, RIP plazma)
Én már leszűkítettem a kört LG vs Samsung-ra (sony túl drága).
Általában a samuknak jók a szoftverük, viszont nagyon zárt. Még samsung-on belül sem minden kompatibilis. Szóval már többször hallottam, hogy egy samsung billentyűzet nem volt jó a samsung tv-hez. Ti mit tudtok ezekről a mizériákról?
Ezzel szemben az LG nyitott. Ott láttam olyat, hogy valaki úgy használta a telefonját, mintha egy magic remote lenne. Ehhez kell, hogy legyen a telefonban infra?Mit ajánlotok?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#94529552 #36843 üzenetére
Mik a középkategóriás Tv-k?
Ha jól értem pl a Samsung UE40H6400-nál az H a fullhd-t jelöli, a 6000 a gyártási évet (hogy kb mikori) a 400 meg a kategóriát (milyen elektronika van mögötte). A 40 meg az átmérő (col-ban).
Szóval pl az UE40H6200 egy belépő szintűbb készülék, a UE49KS7000 már újabb évi (7000 miatt 2017-es mondjuk), és a UHD-s (KS miatt). Az UE nem tudom mit jelenthet.
Jó volt a kódfejtésem? A többi márkánál is így van, vagy hogy? -
ArthurShelby
addikt
válasz
Piftuka #36841 üzenetére
Köszönöm a választ!!!
Még az előszűrésnél vagyok, hogy mit is szeretnék.
Utóbbi időben a samsungokról elég sok rosszat olvastam, most épp jobban hajlok a webos 3 felé (android még szerintem kiforratlan, de majd élőben megnézem).
De pl azt még nem tudom eldönteni, hogy UHD legyen, vagy fullhd. Mivel az UHD-ban jobb elektronika van azért szimpatikus, viszont kb nem létezik még UHD-s tartalom, és van olyan tv- ahol panaszkodnak a felkonvertálás ki nem kapcsolhatóságára, felkonvertálás rossz minőségére (Samsung tv-knél olvastam ilyet, fullhd / hd / sd-nél)A Sony ezek szerint mozgásban jó. Paneljeiben, okosságában is jó a többiekhez (Samsung, lg) képest, vagy abban picit le van maradva?
A Panasonic-kal mi a helyzet, ők milyenek?Én személy szerint tudatosan átneveltem magam, és fényben szeretek csak tv-zni, nem bírom, mikor a sötétben kiégeti a szemem.
"nehéz volna "örök érvényű igazságokat" írni bármelyik technológiával, vagy típussal kapcsolatban"
Talán már van annyi tapasztalat, eltelt annyi idő, hogy kiderüljön mi bullshit, mi akadozik/fagy le. Pont most modellváltás előtt kéne tudni legjobban a dolgokat (később már felejtünk, nem foglalkozunk vele, nem lesz frissítés).Apropó: van már tendencia, hogy melyik gyártó, milyen kategóriájú tv-it mennyire frissíti (és azok mennyire fontosak)?
Pl a webos 3 nagy ugrás minden téren, sok készülék megkapta (vagy nem nagy szám, nem számít)?
A samsungnál van neve az op. rendszereknek, mert arról nem nagyon találtam infót.Egyelőre a sony, és az lg tv-k szimpatikusak. A sony kicsit talán minőségibb, és drágább is.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Piftuka #36799 üzenetére
Mit lehet tudni, hogy melyik márka miben erős?
Pl a samsung szoftvere jól olvassa az usb, elbánik mindenféle formátummal, felirattal...
Ott a VA panelesek jók
Az lg meg az IPS panelekben nagyon jó, a szoftvere ilyen-olyan....Szóval mit lehet tudni így nagy általánosságban?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Kornel #36726 üzenetére
Igazából nem használnánk annyira sokat a TV-t (nincs annyi szabadidőnk). Főleg családi filmnézéshez, családi nyaralás képnézegetéséhez lenne. Csak én olyan vagyok, ha már lúd, legyen kövér, legyen minőségi a TV.
Nem szeretném a nappalit a TV köré rendezne. Dolgoztam már promóterént is anno (diákmeló), és láttam, hogy az emberek veszik az egyre nagyobb tv-ket (mintha ezzel kompenzálni szeretnék a micsodájukat), és hallottam, hogy milyen átalakítást, bútortologatást, fúrás-faragást rendeznek a tv miatt hogy elférjen. És akkor még a nézési távolságról nem is beszéltünk, ami ugye nő a tv méretével.Bár én is csábulok méretben felfelé, de egyelőre még tartom magam a 49-50colos határhoz.
-
ArthurShelby
addikt
Valaki erre?
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok, tv vásárlás előtt állok, nem sietek, nem akarom elkapkodni!
Olyan 47-50col-ban gondolkodok, persze lehet nagyobb is, csak ne menjen az ár rovására. A keret 200ezer ft.
Nem érdekel az UHD, 4k, hajlított kijelző, de ha csak ezekben van minőségi elektronika jöhet. FullHD-nál nagyobb felbontású tartalom nem elérhető szerintem (mint film, youtube-on lehet hogy van 4k).
Belépőkategória nem érdekel (ahol a kódban a második karakter kis szám, vagy 0 van, pl samsung 6000/6200), az a nesze semmi tökéletlen számomra.
Jó lenne, ha meglenne áldva jó képességekkel:
-régebben rossz wifi vevő volt a tv-kben, kábelezés volt csak a jó megoldás (most van ac, 5ghz?) (asus ac87u routerem van)
-videó formátumok kezelése, feliratok kezelése, alap fájlrendszer kezelés (fat32, ntfs, esetleg exfat)
-netes lejátszás ne akadjon (csak dlna, vagy létezik olyan ami samba-t (smb) is tud)
-esetleg egy-két okos dolog ami jól működik (mobil a távirányító, youtube)
-képernyő tükrözés (mobil, laptop)
-upc-nél vagyunk (media card kompatibilitás) (de alig tv-zünk, inkább a saját filmeken van a hangsúly, családdal nyári nyaralási képek nézegetése)Mennyire irreálisak az elvárásaim?
Android tv vélemények? (mennyire kiforrott)
(pl azon egy horizon go, vlc, mx player, totalcmd)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest