- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
gurabli #31541 üzenetére
Kontrasztban és feketeszintben messze jobbak voltak a plazmák, különösen az utolsó két évben (2012-13) gyártott közép és csúcskategóriás full HD modellek. Ha a tiédhez képest is elmaradnak az általad látott LCD-k, akkor ezt nem kell ragoznom.
Mozgásmegjelenítéssel hasonló a helyzet, bár a 800-as Sonyk és a 7-es 8-as szériájú Samsungok ebben egészen jól teljesítenek, persze szakszerű beállításokkal, nem alaphelyzetben.
Az LCD-k színei bolti módban valóban harsányak, műviek, de azokat ugyanúgy lehet és kell kalibrálni, ha az ember igényes a képminőségre.
Aktív 3D-t kizárólag teljesen sötétben szabad nézni, különben zavaró lehet a szemüvegek villogása.Panasonic GT60 lóg a nappalim falán.
-
-
apszi
őstag
válasz
gurabli #31529 üzenetére
Ami az idei felhozatalt illeti, valószínűleg igazad lesz...de mindig megvan az esélye egy kis finomításnak, szépítésnek...hátha beesik valami finom kis újdonság aminek szintén le fog menni az ára, ahogy a mostaniaknak is. Persze ha venni kell, akkor venni kell...
De BBéci nem mond hülyeséget...forgatható a készülék a tapán
A többiek úgysem veszik észre a minőségi különbséget...ha csak ki nem képezted rá őket
Egy tuti, és ezen nincs mit szépíteni, a plazmánál nem lesz jobb, max nagyobb, és más jellegű képe, és szerintem most kapjál be egy sport szeletet...
-
BBéci
legenda
válasz
gurabli #31529 üzenetére
Legfeljebb magad felé fordítod a tévét. IPS-nek nincs feketéje, még a sötétszürke is nehezen jön össze.
A zoom szerintem is barbárság, mert egyrészt lemarad a kép két széle, másrészt a TV skálázó elektronikája dolgozik, egyértelmű képminőségromlást eredményezve. Attól kezdve már nem full HD amit néz a "zúmoló". -
apszi
őstag
válasz
gurabli #31524 üzenetére
Át tudom érezni a "kétségbeesésedet". Én kb. másfél évet variáltam mire sikerült döntenem, és bár Samut semmiféleképpen nem szerettem volna, csak az lett a vége
3D: A saját tapasztalataim alapján, ez a számomra anno kardinális kérdés, ma már a legutolsó dolog lenne, ami befolyásolná a tv vásárlását, ugyanis egyszer volt mindösszesen használva, és szerintem ez kb. így is marad...valahogy nincs rá igény (passzív párti voltam én is
).
2": Méretet tekintve valóban lófütty.Ami valóban fontos az a VA vs IPS viszony...ezt viszont neked kell eldöntened. Mit minek az oltárán vagy hajlandó beáldozni. Én egy dolgot tudok, hogy nem szeretném, ha szélesvásznú filmek esetén a jelenleginél jobban világítanának a "fekete" sávocskák (tudom zoomoljak
). Viszont mondjuk ehhez relatív középen is kell ülni, de erre így legalább egy embernek esélye van
Tulajdonképpen a legborzasztóbb az, hogy nincs jó válasz a kérdésedre...őszintén szólva én lehet, hogy várnék a helyedben
-
apszi
őstag
válasz
gurabli #31519 üzenetére
Kérdés mennyit megy még garancia időn túl...
Jó-jóóóó, nem omlasztalak össze teljesen, egyébként sógor is 652V masinát vett, ő megvan vele elégedve, bár ő nem is ennyire érzékeny az olyan dolgokra, amik itt a fórumon elhangzanak minőség tekintetében, és nem is plazmát váltott, hanem egy régi crt-t...egy szó mint száz, használd sokáig egészséggel, bármi is legyen a döntésed
Uk.: A Samuban egyébként mi nem tetszett?
-
apszi
őstag
válasz
gurabli #31511 üzenetére
Akkor eben a topikban is összezavarlak picit
Én személy szerint nem vennék bemutató darabot. Már csak azért sem, mert annyival is rövidebb ideig fog jó szolgálatot tenni nálad a készülék, mint amennyit az üzletben ment-ment-mendegélt. És lássuk be, a mai tévék nem feltétlenül a tartósságáról szólnak...bár ez, picit túlozva és általánosítva, igaz a legtöbb napjainkban gyártott műszaki cikkre. Amúgy lehet tudni milyen panel van a kiszemelt LG-ben? Vagy igazából ez nem szempont?
-
blakey
titán
válasz
gurabli #31491 üzenetére
Van egy betűsor a típus után, azt kell megnézni: ZB.BEEWLJG
Ha a W helyett ez van akkor VA
J - Chi Mei Innolux (S-MVA)
D - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
T - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
M - SHARP CORPORATION (MVA), vagy Heesung ELECTRONICS LTD
S - a Sharp Corporation (MVA)IPS ha:
W - mátrix első sorozatgyártású változata LG Display Co., Ltd. (2012, 2014) IPS
Y - az első változat mátrixtermeléssel LG Display Co., Ltd. (2011, 2013) IPS
Z - mátrix második változata a termelés LG Display Co., Ltd. (2011, 2014) IPS
U - LG Display Zrt. IPS
P - LG Display Kft. IPS
Q - LG Display Zrt. IPS
V - LG Display Kft. IPS
R - LG Display Kft. IPS
H - Chi Mei Innolux (IPS)A TN-t nem említem, mert szerintem már nincs ilyen tv.
Tartani nem kell, de élőben érdemes megnézni a tv-ket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest