- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DerDer
tag
Én külső vinyóra szoktam tenni az mkv-t és a tv lejátszójával játszom le. A filmben azonban vannak mini akadások, nem olyan folytonos. Ez a 3:2 pulldown miatt van? És ez a félmilliós uhd panasonic-on is ilyen.
Jobb lesz ha laptopon játszom a filmet és hdmi-vel összekötöm? A praktikusságot leszámítva miben tud többet a média lejátszó mint a pc? -
adodaniel
őstag
-
BLOODSHOT
senior tag
-
superg
senior tag
Igazából én csak az AV tesztjére emlékeztem ahol azt írták használható a szóban forgó modellnél de ha nem hát nem.
Én sem várok sokat ezektől csak annyira pl hogy a fekete csíkok a szélen ha nem FHD felbontású anyagot nézel legyen minél feketébb ha csatornát váltok tv-nél fekete legyen a kép vagy nagyobb fekete terület esetén eltünteti/csökkenti a bevilágítást.Nem tűnik nagy dolognak de mégis valami.Volt F7000-em és jó volt
xXxian:Azért az LG a gyenge fekete miatt nem túl népszerű/ajánlott errefelé csak azért írtam fentebb róla mert te is említetted és a Smartban kezelhetőségben igen jó.A fekete meg szubjektív kit mennyire zavar(de engem pl igen) -
Unlimited
aktív tag
Tehát!Újra felteszem a kérdést.A led milyen spektrumban világít?Ha tudod a választ,akkor a többi már nem kérdés!A Sony miért is próbálkozik ezzel a Trilomunos vagy milyen panellal? Volt már az összes gyártónak hasonló próbálkozása,de egyik sem jött be.Ilyen olyan trükökkel próbálják megoldani a színhelyességet,a nagyobb színtartományt,de amíg led van az oldalában,halott ügy.Ennél még a fénycső is jobb volt,de azt beáldozták a design oltárán,hogy valamivel ismét vonzóvá tudják tenni a vásárlóknak.Aztán jött a 3D,most a hajlított kijelző,meg 4K,de az alap ugyan az.
-
ada19
senior tag
-
Tegla80
addikt
Mar a multkor mondtuk neked tobben is (kontrolleresek) ,h siman erezheto ha kesik.
Jo lenne ha az eloiteleteidtol eltekintve(pc vs konzol) irnad a hsz-eid e temaban es felfognad,h igenis kierzodik kontrolerrel is!!
Nameg az input lag mindig jelen van,nem kell hozza online COD ot tolni ,csak pl asztal szinten megmozditani az egeret. -
Tegla80
addikt
Annyira elfogult vagy az egerked iranyaba ,h nem megy az ertelmezes sem??.
Itt mindenki ezzel jatszik....ezen mit nem lehet erteni?
Nincs "ha" ,igy idejonni bedaralni sem tudna,mert nincs "ha" . (Max nalam "ha-ha" ezen ,vagyis rajtad . Tisztan atjon,h verpisti vagy ..... maradj a pc-nel .)
-
Tegla80
addikt
Nalunk az a jo,h mindenki kontrollerrel jatszik es senkinek nincs elonye abbol,h pl van e 10-20-30 e penze gamer eger/bill kombora vagy sem.
Nincs texturaleszedo vagy barmi mast hackelo verpisti....
Amugy meg nyugodtan hidd el,h lehet kontrollerrel is nagyon jol jatszani....,de amig ilyen elfogult vagy az eger/bill irant ,addig Te nagyon ne is probalkozz vele.....Az ellenszenved miatt a kezdeti sikertelensegnel sztem rogton hagynad is a csaba,h "ez xar" .
Amugy meg nincs gond... neked nem megy vele....ez van.De Mi azert nagyon jol elvagyunk igy is.
A nextgen is hű a konzolos mivoltahoz es par jatektol eltekintve nem is tamogatja az eger/bill combot. Ami igy helyes.
Plusz nyugodtan elhiheted,h nismoka es En sem fogunk almatlanul aludni,ha Te sosem jossz at a konzolos oldalra. -
Jancsika57
csendes tag
Aha! (persze tudom mi az)
A BL-t szeretem nézni a sportcsatornákon, és ismeretterjesztőket. (DIGI-m van, bronz csomag, elég vacak a képe) Mindenhol van már logó. Filmet ritkán nézek(nézünk). Zenét hallgatok.(unk)
Azért vennék valamit mert már az összes régi képcsöves tv-m beteg.
Ez lenne az első lapos tv-m. Vagy nem is veszek?!
Üdv. -
-
törölt tag
-
B-L-A-C-K
titán
Biztos kocsit is így vesz, ami 2 lóerővel már több az jobb is látatlanba....
(#16749) condy: Na így már mindjárt értelmesebb a hozzászólásod. Én abszolút nem vagyok Sony fan, azért is lettem ilyen ingerlékeny a témára, ez az első Sony TV-m. Viszont én is próbáltam úgymond tudatosan vásárolni, igaz 430 ezret fizettem érte, de cserébe kaptam hozzá egy 100 ezer forintos hangprojektort, és 5 éves biztosításos garanciát, ami már nekem így megérte, ha ezeket nem adták volna hozzá biztos nem veszem meg, mert így szerintem is sok érte. De egy jó akcióval 340-370 ezret szerintem megért.
-
tomp
félisten
-
viharkabat
aktív tag
A valós tudást letesztelni gyakorlatilag lehetetlen letesztelni üzletben. Ennek kisebb oka a nagy világítás, én mértem a fényerőt különböző helyeken, és igazából a legtöbb hely nincs a legendák szerint túlvilágítva. Otthoni, redőnylehúzós teljes sötétet objektíven egy üzlettől sem lehet elvárni, ugyanakkor a valóságban tényleg erre van szükség. Nálam fordult meg olyan LG modell, amit nappali fénynél, sőt félhomályban teljesen rendben találtam, aztán este sötétben egy dinnye nagyságú folt jött szembe a képernyő közepén. Ez meg már a márkán belüli szórás szép példája, gondolom nem ilyen az összes.
Az üzlet arra lehet jó, hogy a nagy különbségekkel tisztába jöjjön az ember, pl az LG IPS-ét vagy a Samsung túlrajzolt képét mostanra már megismerem, de ehhez nagyon sokat kellett nézni. -
törölt tag
Nem megunás kérdése, sokkal gyorsabb pl. kereséskor, webcímek beírásánál, vagy a mikrofonra rámondásáhozhoz.
Navigálás a menüben, filmeknél egy részlet átugrása, adott helyről lejátszás.... stb. Hardveraprón árulták itt kb.6-7 ezer FT. volt.
@hegegege, Neked kell eldönteni a méretet, és az anyagi korlátot. PL. 40 és 42" között azért nem kevés átmérőben az 5cm is. -
Zsmester89
őstag
Elég kényes a szemem a képminőségre, mégsem látok hibát. (nem egy oled, de simán versenyben van samuval vagy sonyval)
Amúgy én sem akarok senkit meggyőzni, mert mindenki azt ajánlja, ami neki szimpatikusabb valamiért. Vannak itt sony, lg, samsung, plazma fanoknéha azért olyan indokok jönnek egyii, másik ellen vagy mellett, ami mellett nem tudok komment nélkül elmenni.
-
Rick4
félisten
Nem fogsz meggyőzni, mert nincs mivel, nekem plazma többé nem kell. Baxhatom a csoda feketét, ha a fehér nem fehér, a széle vibrál, a csarotnalogó meg beég.. A szemem meg annyira a sajátom, hogy ami nekem tetszik, azt jónak látja, ami meg nem tetsik, azt rossznak. Én konkrét modellekről beszéltem, nem hinném, hogy hasonló készülékkel kapcsolatban nyilatkoznád ugyanezt, ugyanis annak az lcd-nek (és még a félgagyi vestel belsős 50"-os Blaupunktomnak is) olyan feketéje van, hogy ha az egész képernyő fekete, nem tudom eldönteni, be van-e kapcsolva, vagy nincs.
Tőlem örülhetsz, lehetsz elégedett is, de nekem soha többé nem kell. Ja, amúgy 5 éves plazma.. Nos, a plazma topicban akkoriban ez egy favorit volt, az említett dolgokról nem írt senki (vagy nem is látják, vagy maguknak is hazudnak) ezért vettem meg, 3 nap múlva eladó volt. Egyet kell megérteni, én nem beszéllek le a plazmáról, csináld ahogy szeretnéd, csak leírtam, nem hiszek abban, hogy az általam kiszúrt problémákat valaha is meg tudják oldani.
-
Rick4
félisten
Ez a plazma dolog nekem mindig fájó pont lesz, mert még évekkel ezelőtt a milyen tévét vegyek topicban hagytam magam rábeszélni egy Samsung PS50C530-as plazmára, meg is bántam 3 nap után... A leírtakkal szembesültem, holott fél fényerőn kezdtem járatni, a széle vibrált, a többi meg ghostolt, az ottmaradó csatilogókról meg hadd ne beszéljek, és az i-re a pont, hogy fél fényerőn- kontraszton se ment neki az ami kellett volna, karácsony előtt vettem, ment a tévében a műlesiklás, sárgás havon siklottak a versenyzők. Tudtommal egy mai napig megoldatlan probléma, egy ilyen 50" körüli panel elkérne 500W-ot a tiszta fehér képnél, a tápok visz9nt nincsenek erre méretezve, így direkt vissza van véve a kép fehérsége, persze ha vegyes a kép, akkor a fehér már fehér... Oltári zavaró, a képnek köze nincs a valósághoz. Egy dolog miatt volt szebb a kép, a fényes felületű kijelző miatt, de ugye ugyanezt egy notebooknál is megtapasztalhatod, sötétben. Való igaz, hogy a kép fél évi bejáratás után se változott, nem akartam vergődni vele, szóval eldobozoltam, és vettem egy 55"-os LG-t, örömmel használtam a hiányosságai ellenére is.
De utána az LCD-knél eljött a LED korszak, ahol megkapod a csodás színeket, a totál feketét (nem tudod, hogy ki van-e kapcsolva a tévé vagy sem, a plamza se tudja ezt, hiszen nem annyira fekete a kijelző) és a 70W-os fogyasztást is mellé. Szóval lehet jók ma még valamire a plazmák, de hogy a komolyabb LED tévék lelépték az általános felhasználási körülmények között, az biztos.
-
Rick4
félisten
Ci kártya nincs, csak CI slot, ez van a készülékben, amúgy elárulom, ez egy az egyben a pc iparban elterjedt pcmcia slot, ebbe dugjuk a a CAM modult, abba meg megy bele a smart kártya. Olvass már utána annak amiről fogalmad sincs, aztán beírhatod, de ne szemeteld már tele a topicot ilyen ordas baromságokkal...
-
Rick4
félisten
Na igen, a plazmával tényleg az van, hogy horintol, horint van a szélén, mikor a közepét nézem, és vibrál, horint van az áramszámlán, mikor 2x annyit fogyaszt, miközben a fehér sosem lesz fehér, csak mint az ariel reklámban a rosszul mosott ing, nomeg a vízszintes, közepes sebességen futó szövegek olvashatatlansága, a beégéses horintolást már nem is említem. Még szép, hogy olcsó, ennyi hibával...
-
kulfoldi
aktív tag
Meghallgatok minden otletet.
Felek toluk, bonyolult ez a piac es a plazmakrol regen lehetett rosszakat hallani pl. beeges, meg hogy hamarabb elromlanak, egyszerubbnek tunt LED TV-t keresni meg ha lattam is, hogy a plazmak olcsobbak es allitolag szebb a kepuk. De azt is hallottam, hogy sokat javult a helyzet, nem tudom hogy allnak most a plazmak ezekkel a bajokkal es ugy egyaltalan a LED-ekhez kepest.
-
apszi
őstag
Szia!
Én nézegettem az idei szériákat, AS650-től egyébként ips panelesek, bár a felső kategóriában nem tudom, hogy csináltak-e VA paneles tévét, azokkal nem foglalkoztam
, viszont hogy őszinte legyek sajna azt kell mondanom, hogy nem vennék idei szériából én sem. Nem csak nightshaw által linkelt probléma van velük, hanem a fényelosztás is elég gyalázatos lett az én szememben, ami valahogy nem igazán jött össze idén egyik gyártónak se, aki átállt a direkt ledes megoldásra. Példának okáért az LG tévéké, egyenesen aggasztó számomra, ami a 2013-as modellekről nem mondható el. Hogy őszinte legyek nem tudom melyik a kisebb rossz. Az Edge, vagy a Direkt. Jelen ízlésem szerint a direkt. Konkrétan "mocskosak" a képernyők. Komolyan tele vagyok ideggel. Tudom vegyek plazmát...azt viszont már nem akarok!
-
nightshadow
veterán
-
aldebaran
addikt
Köszi!
Igazából nekem se jönnek be a képek...Így meg túl sok a szöveg.
De a lényeget kihámoztam és úgy tűnik, hogy jó lesz nekem.
(#15448) blakey: Köszi!
(#15449) Vertigo: Sajna élőben nem tudom megnézni, mert az MM nem forgalmazza, pedig írtam rájuk. Rendelni se tudnak.
Úgy látom, nem sok különbség van -ha van egyáltalán- a tiéd és e között.
Meg vagy elégedve vele? Ebben a méretben van másik alternatíva ebben az árban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest