- iPhone topik
- Mobil flották
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
-
Osynho
addikt
Bocs, hogy belepofázok, de az 50"-os Blaupunkt közelről sem tud teljes feketét! Illetve, ha lehúzod a fényerőt, háttérvilágítást, konkrétan minden sötét részlet bebukik. A foltos, bevilágításos háttérről ne is beszéljünk.
Ilyenem van, tudom miről beszélek! Ettől függetlenül ennyi pénzért nagyon jó vétel volt, egy kis állítgatás után teljesen jó a képe, de ezeket látni kell és nem letagadni. Bármikor elcserélném egy plazmára, mert láttam pl ST60-at otthoni körülmények között és más világ... Csak hát a vételár nem ennyi volt tavaly év végén...
-
Gicz
addikt
Igen, amiket írsz igaz vol, C sorozatú, tehát 4-5 éves plazmákra, a maiakra már nem! Elhinni nem fogod nekem, én sem hinném el ilyen tapasztalatok után, de hidd el nem így van.
Egy ledes LCD hogy lehetne fekete? még a jobb feketével rendelkező MVA PVA panelek is 0,05-0,04 feketét tudnak. a st60-as plazmám 0,005-öt. az tíszer kevesebb. van itthon mellette egy LCD is, rettentően látványos a különbség. Kalibráltatni nappalra 120cd-re, estére 80cd-re szoktak (THX ajánlás), nekem 80-on van, este még ez is kisüti a szememet, teljes fehérnél kb 250W a fogyasztás, és nem ütközök korlátba (az 350 körül lenne) tehát pontosan olyna a fehér mint egy ugyanúgy 80cd-re állított LED, vagy sima LCD-n.
viszont az lcd-n ilyenkor még mindig cska 0,05 a fekete, ittmeg 0,005. tehát 10x-es a kontrszt.
Nem foglak tudni meggyőzni, látnod kelle az a helyzet. Győri vagyok, ha itteni vagy szivesen látlak és megmutatom, és onnantól csak a szemednek kell hinni. A C sorozatú plazma fényévekre van a mostaniaktól minden téren
készítettem fotókat régebben, a linken megtalálsz mindent, ugyanolyan beállítással készültek a kép-párok, tehát abszolút "valid" a "teszt" [link]
-
Gicz
addikt
Amiket írtál a plazmáról igaz volt, mondjuk 4-5 évvel ezelőtt. De a fehér az fehér, ugynúgy tudja a 120cd fényerőt mint egy lcd. Vbrálni vibrál, ha túl van húzva a fényerő. Amíg crt monitorok voltak nem bírtam 1 óránál tovább nézni egyszerre mert vibrált, ezzel ilyen gondom nincs, nézhetem egész nap, pedig érzékeny vagyok rá. Ha megnézed egy boltban azt ne vedd alapul, otthon közelsem olyan beállításokkal fogod járatni.
A vízszintesen futó szövegek olvashatatlansága valsz forrás hiba volt, vagy nem tudom milyen TV volt az, mivel plazmának trükközés nélkül 1080 soros a mozgóképfelbontása.Otthoni körülmények között nézz meg egy 2012-13-as panasonicot. Ha győri vagy nálam megteheted, szívesen megmutatom, szerintem minden régi "plazma beidegződésed" elmúla 1 perc alatt.
Melette van itthon egy LG lm671s, így lenne összehasonlítási alap is.
-
stefi68
addikt
Ez így kivitelezhető, biztos?
Mert tiszta röhej lenne csak ezért valami csumpi tv-t venni.
Pl. Orionban láttam egy ilyet. Azután elkezdtem keresgélni hogy Orion T32 és ráakadtam egy fórumon. Ott pl. olyan hiányosságokra derült fény, hogy nem lehet digitális adókat tetszőleges sorrendbe rendezni.
A fene megenne, ha össze vissza lennének a legnézettebb adóim -
madle
őstag
Még annyi kérdés, hogy ugye 32F6100 akkor az egyik kiszemelt vagy most bejött a képbe a Sony 32W650 is, nagyon tetszik az a tv. Egyébként nem közelről nézném, terveim szerint az ággyal szembe lenne és ha filmezni akarok csak rákötöm a lapost egy HDMI-vel. Illetve ha gépezek arról is lehetne képet szerkeszteni, max veszek mellé egy vezeték nélküli egér+bill kombót.
-
satmen
tag
Én sem nagyon hittem, hogy lehet jót kapni jóval kevesebbért is... Nyilván nem mondja senki, hogy a nagy márkák prémium kategóriájú és árú típusait űbereli. De azt igenis -tapasztalatból- állítom, hogy átlagos felhasználónak átlagos célra nagyon jó vétel lehet. (nekem pl. nem feltételes módban)
Pedig szerencsére a látásom is jó! -
apszi
őstag
Erre a Finluxra én is baromi kíváncsi lennék. Mint korábban mondottam, nekem a környező tévékhez képest, persze ezek üzleti alapbeállítások, kifejezetten tetszett a képe. Különösen tetszett, hogy világos képeknél nem láttam "koszolódást" a sarkokban. Az ára meg...kérdés meddig él egy ilyen tv, és milyen a szerviz háttere...mondhatni verhetetlen. Lehet lecserélem a monitorom
-
-
Rick4
félisten
Pontosítanék:
Most adtam el a Samsung UE55ES6100-asomat, ami nem a rosszabb tévék közül való, hozzászoktam a képéhez, de a finlux képében nem találtam kivetnivalót egy M1HD-s focimeccs közvetítésben sem, igaz, csak percekre, és a MM-ban tudtam megnézni, de szerintem itthon se vallana szégyent. Volt táv is, azzal is néztem, a menü egyszerű, de logikus, ami a Samsungon sem érdekelt, az a rengeteg képjavító, az itt se érdekelt. -
Trak
addikt
Kicsit túlságosan magadra veszed a dolgokat... És kicsit összefüggéstelenül is írsz, valószínűleg felment a pumpa és idegességedben nem tisztán gondolkodsz. Nyugalom, nincsen semmi személyes probléma, voltak jogszabályok, aminek a változásairól nem tudtunk, ezért ragaszkodtunk a véleményünkhöz.
blakey nem a haverom, nem ismerem, csak ugyanaz a véleményünk... (bár egyre szimpatikusabb)
Mi pedig nem vagyunk barátok, ha jól tudom, akkor Téged sem ismerlek.Igen, igazad volt, hogy vannak újabb jogszabályok!
Ugyanezt találtam és linkeltem én is, amit most Te.DE
Ami be is másoltál
"
A 2014. április 9-én, illetve azt követően kötött szerződések vonatkozásában a fogyasztóvédelmi hatóság már a 3 munkanapon belüli cserére irányuló kötelezettség teljesítését is vizsgálhatja a Korm. rendelet 7/B.§-a alapján.
A Legf. Bír. Kfv. III. 37.027/2007. számú ítéletében kimondta, hogy a Korm. rendelet 7. §-ának rendelkezése alapján érvényesített három munkanapon belüli csereigény esetén a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikk a forgalmazónál – előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni, az előzetes vizsgálatot igénylő kijavításra nem ad a jogszabály lehetőséget, ebből értelemszerűen következik a meghibásodott fogyasztási cikk azonnali kicserélésének kötelezettsége a forgalmazó részéről.
"Az eleje csak annyi, hogy a 2014. április 9 utáni szerződéseknél a fogyasztóvédelem már vizsgálhatja a 3 munkanapon belüli cserére irányuló kötelezettség teljesítését, tehát itt semmi lényeges nincs.
Utána csak az van leírva a 3 napos cseréről amit a 2007-es törvényben kiadtak, vagyis ez nem változott azóta, ha én jól értelmezem. Vagyis erre nincs újabb törvény, mint a 2007-es, tehát a korábban linkelt 2010-es magyarázat is még érvényes.
Én így értelmezem, mivel nem látok újabb törvényt ezzel kapcsolatban...
De átviszem a dolgot a jogi topikba, mert most mér tényleg tudnunk kell a hatályos álláspontot erről -
Trak
addikt
Akkor kérlek linkeld be az új változásokat, a fogyasztóvédelmi törvény változást is ahol ezt egyértelműen megfogalmazzák és esetleg egy annál értelmezhetőbbet is, mint amilyen az enyém volt, mert sokszor a törvény nagyon nem egyértelmű, még jogásznak sem, nemhogy átlagembernek.
Akkor miért nem ezt írtad le korábban?
Nem vagyunk jogászok (én személy szerint azt mondom, hogy szerencsére), hanem az eddig bevett gyakorlat és élő törvény alapján írtuk amit írtunk.
Ha egyből ezt írtad volna, hogy most változott a törvény, és abban megint benne van a 3 napos feltétel nélküli csere, akkor nem kötekednénk, hanem próbálnánk utánanézni...Én elismerem ha hibáztam, ha valóban változott ez érintett törvény, és ez bebizonyosodik, akkor megkövetlek, és itt nyilvánosan bocsánatot kérek, sőt örülni is fogok, mert könnyebb lesz a jótállás és garancia intézés.
-
Trak
addikt
Szajkózod a hülyeséget...
Pár hete, 1-2 hónapja leírtam, belinkeltem, de akkor most megteszem újra:Tévhit a 72 órás pénzvisszafizetési garancia kérdésében
A lényeg:
Csak akkor kötelesek kicserélni 3 napon belül, ha hibás a termék. Szóval csakis akkor ha:
"a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza"A pixelhiba és a felhősödés nem akadályozza a rendeltetésszerű használatot.
Ha nincsen hibája, akkor offline vásárlás esetén nem kötelesek kicserélni, pl. azért mert Neked nem tetszik a termék tudása, színe. stb.
Az online vásárlás egészen más, ott eddig 8 napja volt az embernek kicseréltetni, most már 14 nap. Hiba nélkül is, indoklás nélkül is.
Én ezért veszek mindent online... Megrendelem online és vagy kiszállíttatom otthonra, vagy a munkahelyemre, vagy átvételi ponton veszem át, akkor is él a 14 nap. -
blakey
titán
Mi van? Észnél vagy? Érted is amit olvasol?
Offline boltban, megfelelően működő terméket nem köteles kicserélni, a 3 nap nem erre van. Sehol nem írtam, hogy nem indul újra a 3 nap, azt sem írtam, hogy ha kifogásolható a készülék működése akkor nem cserélik, de mondom, tanulj meg értelmezni, mert nagyon nem érted a dolgokat. a sávosodás technológiai sajátosság, gyártóktól, típustól független, előfordul olyan készülék ahol ez kevésbé látható, 1 db pixelhiba sem kötelezi az eladót, hogy cseréljen, jó szándék kell hozzá, amennyiben pl. működés közben kikapcsol vagy torz képed ad stb. akkor azt minden további nélkül kicserélik. -
-
tixem
addikt
Az a gond, hogy Lumiám vanjaj istenem mekkora birka vagyok... most jövök rá, hogy ilyen wp-re is van [link]már csak az a kérdés, hogy az f5300 tud e dlna-t, illetve, ha csak simán kábelen megy rá a net (nem kívánok még a stickért ezreket fizetni), akkor a wifin csüngő telefont össze lehet e kötni vele a fenti appon keresztül.
-
Flashget
félisten
elég agresszívba tolja az emag.hu már tv-n is megy a reklámja..
Kedves eMAG_HU! Ha valamikor probléma lesz a tv-vel (pl garanciás időn belül),akkor hol tudom javíttatni, Előre is köszönöm a választ. - kunm64 2014.06.09. 14:41:16
válasz Tisztelt Címzett! Az érdékelt készülék 24 hónapos bolti garanciával rendelkezik. Amennyiben a jótállási idő alatt a termék meghibásodik, Önnek ki kell töltenie egy úgynevezett “Pick Up and Return” űrlapot az eMAG.hu honlapján, ezután a futár 36 órán belül elveszi Öntől a készüléket, melyet megjavítunk és mihamarabb visszajuttatunk Önhöz. Mindez díjmentes. További szép napot kívánok! Tisztelettel, Dinu Andrea - eMAG_HU
-
pusszycat
nagyúr
Nem a Samsunghoz hanem HTCX715 Samsungjához. Nekem is 2 tv-m van a kábeltévére kötve furcsa mód nekem az vacakol amelyik a set top box-ra van kötve az pl. Sony néha bekockásodik a kép vagy a hang visít egyet. De szerencsére nézhető csak alkalmanként jön elő. Mi ez, ha nem a gyenge jel hozadéka.
-
Viktoár
addikt
A távolság ahonnan nézném az max 2m de inkáb 1,8m. Az ágyam végéhez tenném aminek a hossza 2 méter de ugye nem a felső fa részen van a fejem így nincs 2 méter a szemem és a tv között.
A lábrész a falig ér és a falra gondoltam feltenni a tv-t..Nagyobb azért nem jöhet számításba mert a tetőtérnek köszönhetően alacsonyabb az említett falrész.
A blaupunkt-ról nem tudok semmit illetve annyit hogy a fater céges autójában olyan rádió volt.
A samsungról sem sokat de a topikban többször felbukkant az említett tipus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple MacBook
- iPhone topik
- BMW topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest