- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHaooSS
őstag
válasz
gyeniko #28427 üzenetére
Látom nem kellett volna leírnom a véleményem.. Én csak tapasztalataim alapján beszéltem. és eddig LG tévéknél az volt a tapasztalat, hogy nem jó a kontrasztjuk, ami ugye a jó képminőség alapköve.
Nem tudom honnan veszik az IPS paneleket, de azt tudom amiket eddig láttam LG-től messze elmaradt a többi társától.Ez egyéni vélemény, valaki elfogadja valaki nem, nem kell most ezért nekem esni.
-
krx21
nagyúr
válasz
gyeniko #28276 üzenetére
Na, evvel az álláspontal teljesen egyetértek... Azért sem értem a gyerekes támadásokat, mert én egy szóval sem mondtam, hogy csak a kontraszt a fontos. Viszont eléggé fontos ahhoz, hogy nem szabad eltitkolni az ilyen gyakorlatilag 2x3x4-es különbségeket. A felhasználás és az illető eldöntheti, mi kell neki, de szembesíteni kell evvel is, hogy tájékozódva tudjon dönteni... Remélem evvel meg te értesz egyet...
-
dh66e
veterán
válasz
gyeniko #27333 üzenetére
Valóban, jobban belegondolva így is lehet érteni ezért elnézést kérek minden lg tulajtól nem ez volt a szándékom.
Az összes általuk elérhető modell közül az LG volt a legolcsóbb és arra amire nekik kell tökéletes,de nem akartam litániát írni ahogy te sem tetted aztán kiderült hogy a gyereknek vettél tévét.
Tiszteletben tartom mindenki választását akármilyen oka van rá,de kérek mindenkit hogy a véleményemet had tegyem közzé kulturált formában itt a topicban IPS vs VA filmnézés viszonylatában -
dh66e
veterán
válasz
gyeniko #27323 üzenetére
Nos ha ezt előbb megírod nem koptatom a billentyűzetet.
Sógoroméknál is van LG,egyszerűen nem volt jobbra pénzük tévé nélkül voltak így megvették.Nekem nem lenne jó de nekik tévézni tökéletes.Nem is videofilek mondjuk.
Amiket leírok a VA-vs IPS kapcsán nem azért teszem hogy bárkibe belerúgjak,de nem vagyok képes elhallgatni a száraz tényeket ha valakinek a jelenlegi felhozatalból a legjobb panel kell filmezésre.Remélem így talán fogyaszthatóbb a mondani valóm. -
dh66e
veterán
-
luckyman
aktív tag
válasz
gyeniko #26846 üzenetére
Nyilván van jó samsung tévében is, telefonban is, laptopban is stb. Mint írtam, ÉN még nem találkoztam ilyennel. A kilencvenes évek végén volt az első és utolsó samsung tévém. A szüleim is ilyet vettek ( sík képcsöves 72cm-es ). Ők használták évekig, nem zavarta őket, hogy nézhetetlen, én visszavittem és vettem egy panát. Faterék azóta a második vagy harmadik 32" lcd-nél tartanak, valamiért maradtak a samsungnál, nekem egyiknek sem tetszett a képe és nem is tudtam nézhetőre belőni. Két samsung porszívót használunk, egy porzsákost és egy nem olyat. A porzsákos a gondos tisztítás ellenére is hamar büdös lesz, a másikban folyton elkezd búgni valami. Egyik sem olcsó porszívó. Két samsung teló van a családban, visszaírom a régi nokiákat. De tudnék mondani ismeretségben klímát és mosógépet is, nem mondom, mert nem az enyém. Itt több samsung nem lesz, amíg élek.
-
_Smooth
senior tag
válasz
gyeniko #26605 üzenetére
Félreértesz, engem ez nem érdekel, nem nézünk TV-t... csak azt a "sablonkérdésre sablonválasz" borzalmat minősítettem.
Engem jobban érdekelne egy válasz a saját kérdésemre
-
blakey
titán
válasz
gyeniko #26598 üzenetére
Úgy vélem, hogy a 4K-nak több a létjogosultsága, mint a 3D-nek, de egy bizonyos méret felett ill. forrás oldalon meg "kötelezővé" tenném, sokkal minőségibb lenne a megjelenítés 1080p-ben is. 4K-t 60" fölött már nagyon élvezetes nézni hiszen adott a kényelmes távolság, 32" alatt megy ugye monitorok esetében kényelmes, de a kettő között minden csak nem kényelmes a mozizás 4K-ban ugyanis kb. 1m-ről lehet élvezni egy 40"-os tv-n a 4K-t ami ugye irreális egy nappaliban vagy hálószobában. Egy FHD tökéletes moziélményt tud biztosítani, nem kell jobb egy esti szórakozáshoz, persze ha valaki a pixeleket, szöszöket stb-t akar nézni a megjelenítőn akkor annak ott a 4K.
-
Watt25
veterán
válasz
gyeniko #26576 üzenetére
A UPC-nak 26 HD adása van (1080i), vagyis nem FHD
Illetve a másik megközelítése a dolognak. (Még mielőtt visszaszólnál: arra akarok utalni, hogy felesleges volt belekeverned a UPC-t a mondatba.)
-
_Smooth
senior tag
válasz
gyeniko #26568 üzenetére
Most mondjam azt, hogy ezt csináltam eddig én is?
Jó, persze, akkor nem vagyok átlagember50-es TV egy 4cm-54cm hama falitartóval. Ha kinectezés vagy háttérzaj ment, akkor kb annyira állt el a faltól, mint egy fix tartón. Ha meg mozi, akkor faltól kb 50cm eláll, kanapé még 50cm-vel közelebb húz (így a hátsó falra szerelt surroundok is jobban szerepeltek), nyertem vele egy métert, így már csak 2,5m-ről néztük (kb 3,5 helyett).
127cm átlóhoz
THX max: 2,4m (26°)
THX recommendation: 1,8m (36°) -
nightshadow
veterán
válasz
gyeniko #26568 üzenetére
Az átlagnéző két okból nem fogja átrendezni:
1.nincsen tisztában ezzel a ténnyel.
2.ha tisztába van vele, akkor se fog egy 48"-as tévét 1,3m-ről nézni.A tágabb családban 4db LCD tévé van, 32"-40" közöttiek. Mindegyik az ajánlott nézési távolságnál távolabbról nézi a tévéjét.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
gyeniko #26568 üzenetére
Vagy már előre terveznek és kihúzható fali konzolt vesznek...
-
-
bul07
nagyúr
válasz
gyeniko #24828 üzenetére
Pedig van meghibásodás
Öcsémnél 4napon jött ki egy függőleges csík Samsung UE32EH5000 tv-n, Euronics-ba vette
Rendesek voltak a bolt alkalmazottai és megoldották 3napos hibával , cserélték azonnal helyben, másodikkal azóta sincs gondHa már garancia az aqua.hu Samsung tv-hez ad magyar garanciajegyet?
-
TCr
veterán
válasz
gyeniko #24828 üzenetére
Jelen esetben teljesen mindegy, hogy az a pohár félig üres, vagy félig tele van, a "bemutatoterem" (és társai, e-matrix, stb...) hiszti után én tuti nem vennék semmiféle drágább műszaki cuccot, amire nincs gyári garancia.
Előtte sem tettem, ezután meg pláne nem fogok. -
Dave567
addikt
válasz
gyeniko #23124 üzenetére
Ezzel semmi gond, csak utána ne siránkozzanak már az emberek, hogy lassú, megint frissítést kapott, meg a többi kutyafasza, mert kg 500000000000 le lett írva, hogy ez ilyen, ennyit kell várni tőle, ugyan úgy mint a beépített lejátszónál is, akadozik az mkv, lassú, nem kezeli rendesen, és az ember nem fogja fel........
-
Mercutio_
félisten
válasz
gyeniko #23116 üzenetére
TV alatti lebegő polcon van egy 11,6"-os netbook 1m-es kácsa hdmi kábellel összekötve a TV-vel, wireless egér +bill vagy okostelóról yatse xbmc klienssel vezérelhető, de ha elviszik (fent van aprón) megy a helyére a csifi IX-03B házba [link] összedobott htpc (ha nem azt viszik el előbb
) mindkettő esztétikus, ha hdmi csatis lenne az erősítő és /vagy optikai hangkimenet lenne a tv-n tökéletes lenne számomra bármelyik, így most összedobok egy harmadikat egy ilyen [link] házba ami még mindig elfér a polcon és esztétikus, ha érdekelne ilyesmi mehetne bele 2-3 db 3TB-s WD Red és NAS, torrent, stb. funkciót is ellátna. Akinek nincs kedve ilyennel molyolni annak meg ott a med8er.
Ettől persze megvan az a réteg akinek elég a TV - be épített player.
Amíg egy hozzáértő nem állítja /kalibrálja be a TV-t és küld rá bizonyos minőségű anyagot az se látszik mi az a plusz amit a drágább tv tud, az meg köztudott, hogy általában nem annyival jobb mint amennyivel drágább 1-1 TV.szerk : Ez nem konkrétan a te hsz-edre válasz, inkább csak rávilágítás az alternatívákra.
-
truebaba8
tag
válasz
gyeniko #22156 üzenetére
Szia, szerintem minden LG PA 70 ilyen.. Egyszeruen ilyen olcso focust raktak bele.
emiatt teljesen hasznalhatatlan nekem, mivel nagyon jo szemem van, es nagyon bosszant, ha nem eles valami.
a Regi LG scarlet 6000-es tevet megnyugvas volt ujra hasznalatba venni, tueles kepet nezve. -
BBéci
legenda
válasz
gyeniko #22139 üzenetére
Az a Runco egy rendkívül jó minőségű vetítő, én is verném a seggemet a földhöz, ha olyannal mozizhatnék.
A mostaniak között nem 2 M alatt kell keresni az utódját, hanem inkább 3 fölött. Bár egy LS-5 már tutira folyamatos vigyort varázsolna az arcomra.
Nem ismerem az X55-öt de igazából nem is vágyom rá. -
BBéci
legenda
válasz
gyeniko #22137 üzenetére
Nem csak a prémium üvegoptika képes borotvaéles kép létrehozására, ezt kb. 30 vetítő tesztelése, hosszabb-rövidebb ideig tartó használata után merem kijelenteni.
A többivel egyetértek.
Természetesen, minél jobb minőségű az optika, annál jobb a végeredmény, a vásznon megjelenő kép minősége. -
-
Revolit
senior tag
válasz
gyeniko #21904 üzenetére
A tápon kellett valamit csinálni, valami forrasztgatást magyarázott.
Mindenesetre ha igazat adott neki a fogyasztóvédelem, akkor valami mégis csak volt ott ami a bolt sara.
Azt is írtam, hogy én személy szerint is vásároltam már náluk, de mivel nem volt szükség garanciális ügyintézésre, nyilván nem volt problémám velük. Azonban ezek után személy szerint nagyon-nagyon meggondolnám, hogy náluk vásároljak-e. De még én sem zárom teljesen ki a lehetőségét.Az biztos, hogy ismerősöm többet a büdös életben nem vesz tőlük semmit
-
superg
senior tag
válasz
gyeniko #21904 üzenetére
Sehol nincs ilyesmi leírva hogy hibátlan tévét lehet csak elállással visszaküldeni.Olyan passzus van hogy követelheti a cég a kára megtérítését ha a fogyasztónál meghibásodott a termék nem szakszerű használatból eredőn.Én is vittem már vissza több dolgot,meg is mondtam hogy hibás,visszavették 14 napos elállásban,
A másik hogy itt furcsa pont a webshopos rendelést fikázni,ugyanis ennek következtében állhatott el a vásárlástól 14napon belül,legalábbis ez jön le az elmondottakról,ha ugyanez bolti vásárlás,nincs pénz vissza,hanem marad a gari.Igaz az jóval könnyebben megy gyári garival.
Ebből is látszik webshopból kell rendelni de hivatalos forgalmazótól(pl Edigital MM online stb) -
-
HagaNRG
őstag
válasz
gyeniko #21781 üzenetére
Az emberek többsége egyszerűen hihetetlenül primitív, légből kapott legendák alapján vesz TV-t.
Tehát az ismerőseim 99%-a, akik azért technikailag nem analfabéták, úgy állnak ma a tv vásárláshoz, hogy csak LED, mert annak az igazi a képe, plazma egyáltalán nem, mert olyan sokat fogyaszt, amit egy átlagember nem tud megfizetni. (ráadásul szerintük a képe sem az igazi, homályos, fakó, életlen és élettelen)Az olyanokba már bele sem tudok kötni, aki azzal indít, hogy neki csak Sharp kell, mert a Sharp az élvonal a LED-ben. Ha erre azt mondom, hogy sajnos mára kínai, akkor megmagyarázza azzal, hogy ma már minden kínai, ne legyek már ennyire naiv.
Aztán ezek a szakik elmennek és vesznek a tescoban egy akciós JVC 42"-es LED_et, 70 ezerért. És ámulnak-bámulnak a képén.
Én meg ilyenkor azt kívánom, bárcsak egyszer az életben én is így tudnék rendezni bármit, hogy megelégszem a legolcsóbbal, meg az -amire nekem kell, arra ez is jó hozzáállással...Ja, és a legfontosabb kritériumokat ki is hagytam: csak fullHD kell neki.
Azt sem tudja, mi az, de csak a FHD kell neki, viszont 50"-es TV-t (amin esetleg már különbséget is látna a két felbontás között) meg nem akar, mert az már túl nagy, 5méterről nézi a tv-t, 32, vagy max. 37"-es elég neki, de sima 2D TV sem kell, ami nem SMART-os és 3D-s, mert most már csak azok mennek.Na, ezek alapján vesz tv-t az átlag magyar, az, aki még egyetlen DVD filmet sem vett meg életében, még csúcsidőben sem, most meg pláne azt sem tudja, mi az BD, vagy HD MKV. És egész egyszerűen... ha kapacitása és tehetsége lenne is hozzá, akkor is csak az 1.3 GB_s verziókat kölcsönzi ki. Nem azért, mert romlik az aránya, vagy, mert lassú a nete és nem bírja kivárni, míg megjön a film, hanem, mert "neki az is jó". Ja, és mert FHD tv-je van, azon még az 1.3 GB_s avi is úgy néz ki, mint más régi tv-jén a fullos HD film.
A 3D pedig még a SMART funkcióktól is fontosabb kitétel, mintha az ilyen TV vásárló nem lenne tökéletesen tisztában a saját tv-zési szokásaival és igényeivel. Hogy van-e 3D film, vagy mind fogja lejátszani, vagy lesz-e rá igénye, az már nem érdekli, csak 3D legyen, mert akkor a kollégáknak mit fog mondani másnap, milyen tv-t vett...Én persze sznob vagyok, mert 2009 óta, mikor megvettem az első HD tv-m és két nap alatt rájöttem, hogy a DVD képe zavaróan pixeles rajta, megvettem hozzá egy WD TV lejátszót és azóta kb. 95%-ban csak HD filmet nézek.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
gyeniko #21781 üzenetére
"nem az LCD-k haltak ki, hanem a plazmák. Ebben nincs is regionális különbség, a világ minden részén így van. Tavaly - amikor a Panasonic még gyártott plazmát - az összes eladott lapos TV 5%-a sem volt plazma."
gondolom azért te is tisztában vagy, hogy ennek mi az oka.
-
adodaniel
őstag
válasz
gyeniko #21773 üzenetére
Nem értek egyet, használt piac is létezik. A közelmúltban jó néhány kiváló plazma tv került fel nagyon jó áron akár hazai, akár külföldi oldalakra, egyelőre tehát még lehet azért választani. Főleg úgy, hogy nincs egy normális topik-összefoglaló se itt, amiből az egyszeri érdeklődő legalább az alapokról tájékozódhatna.
Viszont nem itt kell hájpolni, ez igaz, de szerintem senki nem is tett ilyet. Ha jól emlékszem annyit írtak, amit egy eladó mondott az egyik hazai üzletben. -
DVB-T
tag
válasz
gyeniko #21770 üzenetére
abszolút nem, ami még rosszabb, hogy nem is törekednek rá, hogy értsenek hozzá, pedig egész nap ezzel foglalkoznak...saját vagy a rokonság tapasztalatait mondják mindig..
de , aki veszi a fáradtságot, az 4-5 helyből már össsze tud rakni egy képet...mert valamit mindenütt elcsíp, illetve jó eséllyel egyik helyen szakembert is talál..
-
B-L-A-C-K
titán
-
Sir81
senior tag
válasz
gyeniko #19550 üzenetére
Köszi szépen!
Igazából ezek közül tervezek választani, nem tudom miért de nekem szemrevételezés után a Pana és a Philips képe természetesebb.
Nyilván a képminőség az első, de ha már smart nem bánom ha nem akad szaggat a cucc.philips 32PFH5509
LG 32LB650V.AEE
Sony KDL-32W706B
Samsung UE32H6400
Panasonic TX-32AS600E -
ariel96
aktív tag
válasz
gyeniko #19175 üzenetére
Szia!
Az árak folyamatosan változnak. Nem lehet azt mondani azt mondani: "itt vásárolj, itt van minden a legjobb áron". Ha valmit akarok venni megnézem, hol mennyiért kaphatom meg.
Szerinted ez mellé ment?Mindig a legjobb ajánlatot választom, és figyelek a cég megbízhatóságára is. (Nem vásárolok külföldi székhelyű, nevesincs cégtől - ezek a legolcsóbbak, de nem éri meg a kockázatot.)
-
adodaniel
őstag
válasz
gyeniko #19247 üzenetére
Utolsó szériás Panád is van? Én az ST60-nál nem tapasztalok ilyet, pedig viszonylag sok sportot nézek. Hozzáteszem, nincs még kalibrálva a TV (pedig már lehetne), de ha lesz is, TV adásra nem érdemes.
Még annyit, hogy egyáltalán nem figyelek oda, ugyanis a TV van értem és nem fordítva. -
psg5
veterán
válasz
gyeniko #19225 üzenetére
Elnézésedet kérem, egyáltalán nem állt szándékomba ellenségesnek tűnni.
Igen, meg is köszöntem az ajánlásokat, de 140k felettiek voltak az ajánlottak és számomra egyik üzlet sem volt bizalomgerjesztő, de természetesen ettől még lehetnek megbízható, tökéletes üzletek...
A Samu h5000 irányába mozgolódom, mert látom a keretem nagyon kevés a jó minőségben megjelenítőre ekkora méretben. -
nismoka
addikt
-
chili-fun
újonc
-
nismoka
addikt
-
Steel Lord
csendes tag
válasz
gyeniko #18152 üzenetére
A gyártó termékeinek a minőségével van a probléma... ami nem hiszem, hogy trehányságból ered.
Ez a gyártó filozófiája... 3-4, max 5 évre tervezik a készülékeik élettartamát, mivel fogyasztói társadalom. Vegyen új tv-t a hülyéje, ne seggeljen rajta... Nyilván mindenre van példa, arra is, hogy 7 éve megy a samu tv, meg arra is, amit belinkeltem... utóbbira mondjuk "kicsit" több példa van, akár a Samsung topikban is elég sok negatív kommentet lehet találni. De pl személyes tapasztalat is... tehát az, (megtörtént eset) hogy lejár a samsung plazma tv 3 éves garija pénteken, vasárnap meg bedöglik a panel...azért az nonszensz.
-
BBéci
legenda
válasz
gyeniko #17861 üzenetére
Lehet, hogy naív vagyok, de szerintem a médiában nem léteznek ingyen végzett tesztek. Azokat nem tekintem annak, amik egy blogban jelennek meg.
Gondolod, csalnak a feketeszint méréssel és a kalibrálási ábrákkal?(#17860) Trak
Egyáltalán nem off, mert LCD tévék képminőségéről folytatunk eszmecserét. -
blakey
titán
válasz
gyeniko #17794 üzenetére
Az sem feltétlenül, ott fordított a betekintési szög.
(#17795) Vertigo
A monitort ne keverd a tévével.Én is grafikus vagyok, de be tudom kalibrálni a va panles tv-t. Szinte minden tv-t be lehet kalibrálni színhelyesre, ha ennek az ellenkezőjét állítja valaki akkor nem ért hozzá.
-
törölt tag
válasz
gyeniko #16944 üzenetére
Komolyan mondtam az LG 65EC9700-at
, nem tudom itthon mennyi lesz, de kint már 7k USD körül rendelhető. Ha tényleg lenyűgözni, "hivalkodni (is) kell, akkor a legjobb választás lehet. Ha 2,5m körül megáll, akkor a plusz 1,5M költséget ( más 65" LCD-hez képest) kell beleszámolni a jövőbeli "elkápráztatás" jelenlegi veszteségeként, ami a tévének köszönhetően nyereséggé válhat. Főnök fizeti, de élőben megtekintés kötelező.
Ha a mostani OLED típusokra gondolok, az újakat UHD tartalommal etetve szégyenként tekintene az emberi faj a VT60-ra, hogy tévé címén valaha olyan tárgyat gyártott
-
bozont
veterán
válasz
gyeniko #16896 üzenetére
Ha ilyen igények vannak, akkor a smartot gyorsan el kell felejteni, gyártótól függetlenül. Én még nem láttam olyan TV-t az új modellek között sem, ami gyors, stabil és minden rendeltetés szerűen működik (amúgy már a legtöbb TV-hez lehet kapni billl+egér kombót és nem a távirányítóval kell bohóckodni).
Ahogy írták vagy HTPC vagy laptop mellé, vagy HDMI-vel rá kell kötni az ügyfélét és megvan oldva.
De valami ultra dimminges TV-t érdemes nézegetni szerintem, a felhősödés minimalizálása miatt is. Persze ha plazma ott nincs ilyen, viszont az meg nem szereti a több órán át tartó statikus képet.Viszont az új 2014-es Samu modellek médialejátszója nagyon korrekt, most vettük egy H7000-es modellt és mindent megevett eddig és egész jó minőségben játszik le. Viszont a smart része sokszor beröccen vagy gondolkodik 1-2 másodpercet, az agyonreklámozott 4 mag ellenére is. Ez a smart távirányító viszont meglepően jól működik, szkeptikus voltam vele szemben, de jól lehet vele "gépelni". Ritkán ütöttem mellé. Azt mondjuk nem tudom, mekkora a hatótávja, egy tárgyalóban azért jóval nagyobb távolság is lehet a néző fél és a TV között , mint a nappaliban.
-
nismoka
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest