- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #28660 üzenetére
Egy panelnek az a frekveciája amin hajtjuk. Az elektonikának müködési képfeldolgozó frekvenciája van és az akkor natív, ha ténylegesen pontosan ugyan azt jeleniti meg, mint amivel megtápláljuk...
De ha te máshonnan származtatod a natív jelzőt, ám legyen... Szerintem úgyis megértjük majd egymást..
Én legalábbis eddig is értettem amit írsz, csak szerintem vannak fogalmak, melyek eredeti származtatása már félre érthető... (ne pörögjünk tovább rajta)
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #28653 üzenetére
Na, itt pont fordítva gondolkodunk. Mindig a videó jel az origó, az a eredeti, az a natív... Ha egy készűlék natív 100Hz-es, akkor azon változtatás nélkül (ez a lényeg, ettől natív) át kell hogy menjen a jel. Ha nem, akkor maximum csak "hókusz-pókusz "100Hz-es lehet... Ennyi...
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #28651 üzenetére
Én értem , abszolút. . De rosszul van megnevezve. A natív szó, a natural-ból ered, mint természetes, eredeti, valóságos . Ha egy technikai, műszaki paraméter mellé mint jelző tesszük, akkor valamihez képest valóságos, csak a forrásanyag lehet... Én ezt szerettem volna elmondani. Hogy tévesen hogyan használják az már más kérdés. Mert ha azt mondom, hogy az elektonika 100hz-es az egyértelmű, ha azt mondom hogy az elektonika natív 100Hz-es, akkor az már megint mást jelent(ene)... De ebbe ne menjünk bele mert lehet felesleges értelmezési vitákat szül.
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #28649 üzenetére
Akkor tévesen fogalmazva nevezi azt. A natív megjelenítés annyit jelent, hogy ragaszkodunk az eredeti jel felbontásához és frekvenciájához. Sajnos ezek a fogalmak nagyon elmosódtak az emberek fejében...
Megjelenitő eszközökön a nativ jelző mindig a forrásanyagra vezethető vissza, persze csak helyesen használva a fogalmat... Szokták mondani ez a panel valós 100Hz-es.. . Még ez is sántít mert ha valóban 100Hz-et kapna a panel, mint jelforrás, nem biztos megjelenne... Régen a CRT monitoroknál még nem volt ilyen káosz, egyértelmű volt minden, ha egy monitorra azt mondták, hogy 100hz-es, akkor annak kutya kötelessége volt megjeleníteni a 100Hz-et. Szintén az lcd technológia gyengeségét bizonyítja, hogy ilyen szintű maszatolás van a műszaki adatok közlésében... Sajnos.... -
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #28645 üzenetére
Szerintem ott kellene tiszta vízet önteni a pohárba, hogy tisztázzuk a fogalmakat:
Egy LCD panelnek, önmagába válasz ideje van, ami az elektronikával együtt felelős a mozgófelbontás nagyságáért. Az elekronikának már van frekvenciája , ez 60hz-200hz-ig terjed. (ezt hívják szerintem tévesen nativnak, hisz az interpolláció minden csak nem natív...). Majd van a BFI-vel kombinált frekvencia, ezt én leginkább virtuális frekvenciának hívnám (a marketing ezt jeleníti meg) És a végén van a kijelző sávszélessége ami az adott felbotáshoz tartalmazó bemeneti jel maximális frekvenciáját megadja. Én ezt nevezném natív frekvenciának amúgy! Ez a tv-nél 50-60hz szokott lenni álltalában. Monitoroknál már nem ritka a 144hz-es is, melynek előnyét leginkább az input-lagban nyerjük a technológia korlátja miatt és nem a sorfelbontásban... -
PHenis
senior tag
válasz
Callisto #28645 üzenetére
Az 2 külön dolog. Van a fekete frame beillesztés vagyis led villogtatás. Meg van a "két valós képkocka közé kiszámol egy harmadikat" módszer. Itt egy kép.
"Az interpolálás pedig annyit tesz, hogy adott képkocára rászámol egy blurt ami átmenet a következő képkockához"
Ezt kifejtenéd? -
Winchester95
őstag
-
Winchester95
őstag
válasz
Callisto #22680 üzenetére
Viszont VGA és xbox360 hdmi kimeneten megy a FullHD felbontás...
De annyira nem értem miért hiba...Néztem pl google képeken fullhd vs hd képeket a különbség alig volt szembetűnőTávólról meg mondjuk 3-4m nem lehet észrevenni egy 32" oson pl xboxról neM?
50 Ezrem volt rá maximum újjonnan.
Egy Technika 32" HD ready TV-t vettem. (Ilyen árban 24" os hd ready vagy 22" os FullHD t tudtam volna venni, de az szerintem túl kicsi volt...) Több meg nem volt rá.
Különbséget sem nagyon láttam a Hd ready és fullhd között élőben a boltban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- EAFC 25
- Eredeti játékok OFF topik
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest