- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
válasz
luckyman #26849 üzenetére
Mindketten a személyes tapasztalatainkról beszéltünk, ez így a jó.
Én nem reklámozom a Samut. Az viszont igaz, hogy vannak olyan fokozottan "hájpolt" brand-ek, melyek addig voltak különösen értékesek a számomra, amíg nehezen tudtam összesprórolni a rájuk valót. Nem írnék konkrét márkákat/modelleket, mert nem célom vitát gerjeszteni. Amikor már sos-sok "pipa" sorakozik az ember életútján, akkor szép lassan a helyükre kerülnek a dolgok. Ma már megengedhetem magamnak azt is - anélkül, hogy megszólnának az ismerőseim - , hogy Samsung TV-ket gyűjtsek. Szerencsémre... -
gyeniko
őstag
válasz
luckyman #26845 üzenetére
"de én még jó samsunggal nem találkoztam, mármint háztartási és egyéb készülékekben sem."
A szűk családban van jónéhány (10+) Samu készülék, nem csak TV-k. A legrégebbi egy 1988-ban (ezerkilencszáznyolcvannyolcban) vásárolt lejátszó videó, mely ma is hibátlanul működik az Apósoméknál.
A szüleimnek a kilencvenes évek közepén vettem ajándékba egy fullos Samu mikrohullámú sütőt, ezt sem látta még szerelő. Mint ahogyan egyik gépezetet sem. Vannak más márkájú dolgok is, de mindeddig ezek sem szerettek elromlani. Sok év alatt eddig csak egy Onkyo erősítő és egy LG TV kiáltott szerelőért. -
Watt25
veterán
válasz
luckyman #26594 üzenetére
Az a bejegyzés azért lett olyan, amilyen, mert elegem van azokból az emberekből, akik szerint mindig mindenhol máshol kolbászból van a kerítés, csak éppen ott nem, ahol ő van. (Legyen az egy szolgáltató, vagy egy ország.)
A miértre azért nincs ott válasz, mert az nem volt kérdés.
De tök egyszerű: valószínűleg azért nem létezik, mert az igényelt többletberuházás (stúdiótechnika, dupla sávszélesség), nem hoz akkora minőségbeli javulást. Vagyis röviden: nem éri meg. (Én emiatt érzem azt, hogy a 4K (is) halott dolog. Ne jöjjön senki a fekete-fehér-színes váltással. Azt a színvakokon kívül mindenki észreveszi. De sokan már azt sem tudják 100% biztonsággal megmondani, hogy SD, vagy HD képet látnak. Esetleg nem is érdekli őket.) -
_Smooth
senior tag
válasz
luckyman #26594 üzenetére
Egyetértek. Én is kb ezt akartam írni, de a végén inkább dobtam az egészet, nehogy hiszti legyen belőle.
Rém idegesítő az iromány hangvétele és legalább tényleg nem is különösebben informatív.Q: miért nincs HD adás a szolgáltatóknál?
A: mert nincs HD adás.Ez nem válasz
Ha a szolgáltatóknál nem probléma a sávszél, ha ezt nem jelzik külön a csatornáknak, akkor miből állna 1080p50 tartalommal ellátniuk a piacot? Miért csak 1080i forrással táplálják a szolgáltatókat?
Na ez nem derült ki a hőzöngő irományból.Ráadásul az eredeti kérdés az volt, miért csak 26 HD csatorna van a UPC-nél, nem pedig az, hogy miért nincs HD adás.
-
blakey
titán
válasz
luckyman #26577 üzenetére
Nem akarod megérteni ill. nem egészen úgy van, mert egy nagyobb felbontásból könnyebb a készüléknek válogatni a pixelek között, jobb a mélységérzet, hidd el, némileg ez a szakmám, tudom miről beszélek. Nem manipulálnak semmit, nézd meg FHD-n a 4K-s videót 4K felbontásban. De inkább vegyél egy képet ami 20-30Mpx-eles és abből csinálj egy képernyőhőz igazított natív felbontást és meglátod, hogy jobb mint az eleve a készülék natív felbntásához készített ill. abban rögzített anyag.
Amúgy PS-sel dolgozom, nincsenek csodák 20 Megapixelből sokkal jobb 2 Megapixeles képet csinálok mint eleve 2 Megapixelből, ugyanazon témáról.
-
gyeniko
őstag
válasz
luckyman #26573 üzenetére
Én egyetértek azzal, hogy addig nem lesz elegendő tartalom, amíg nem adnak el elegendő megjelenítőt. Azt sem vitatom, hogy a 4K kép sokkal szebb lehet a FHD képnél, ha natívan nézed, megfelelő távolságból.
Az is vitathatatlan, hogy a 4K megjelenítők is gyorsan fejlődnek, egyre jobbak és olcsóbbak lesznek. Leginkább azt gondolom, hogy mire elszánom magam, hogy lecserélem az összes TV-t 4K-ra, addigra már nem lesz 4K lcd TV.
Más: filmeket csak eredeti hanggal, felirattal nézünk. 110" vásznon, 340 cm-ről. Igen jó FHD vetítő, brilliáns optika, szóval nincsenek pixelek. Erősen forgatni kell a fejet a feliratok olvasásához is. A TV-ken nem nagyon filmezünk (esetleg a hálószobában, ágyból), ezért nekünk a 4K-s TV-hez alapvetően kellene a 4K-s TV adás. A UPC-nak 26 HD adása van (1080i), vagyis nem FHD. Mikor lesz ebből 4K?
Ha a fentieket elolvasod, akkor megérted, hogy nekünk jelenleg miért nincs értelme 4K TV-t vennünk. -
blakey
titán
válasz
luckyman #26573 üzenetére
A 4k-->fhd viszonylatban szintén nem értek egyet. Tekintve, hogy a képpontok száma adott, nem nézhet ki jobban egy fhd tévén a 4k demó…
Erről meggyőződhetsz, gondolom van FHD monitorod, tv-d, bármi, youtubeon bátran válogathatsz és megygőződhetsz, hogy bizony lemászik a képernyőről. Amúgy igazad van, valakinek a 4K-i is el kell adni.
Azért néz ki jobban egy 4K-s anyag akár FHD tv-n is, mert a 4K-s anyagon a képpontok sűrűsége miatt sokkal jobb a "mélység", tehát minden átmenet kifinomultabb, a FHD anyag max. a maximumot adja ki magából míg a 4K-nál van miből gazdálkodni. A PS más, annak itt semmi köze, ellenben nekem nagyon sok közöm van hozzá.Amúgy, ha gondolod csinálok neked egy képet FHD ill. 4K-ban is és megnézheted.
-
nightshadow
veterán
válasz
luckyman #26561 üzenetére
A legfontosabb ellenérv a nézési távolság, emiatt kb. 55"-től van értelme. Ez idézet egy 48"-as tévé tesztjéből:
Kell a 4K?
A 48 colos, vagyis 121 centiméteres képátlón felvonultatott 1920x1080 pixeles Full HD felbontás első hallásra talán már karcsúnak tűnhet így 2015-ben, mi azonban abszolút nem hiányoljuk az ennél négyszer nagyobb Ultra HD felbontást. A miértre roppant egyszerű a válasz: ennek a tévének a felbontásában rejlő összes lehetőséget 2 méteres nézési távolságból lehet maximálisan kiaknázni, ha pedig 4K-s lenne a delikvens, akkor 1,4 méternél távolabbról nézve semmi értelme nem lenne a hatalmas felbontásnak. A képminőségre egyébként nem sok panaszunk lehet, ugyanis a Perfect Pixel HD és a Micro Dimming Pro technológiák, valamint a 800 Hz-es frissítés mind megteszik a hatásukat.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
luckyman #26563 üzenetére
Kezdjük ott egy felskálázott 4K nem lesz olyan mint egy eredeti 4K. Tegyük fel lesz bőven tartalom 5 év múlva, akkor már sokkal olcsóbb, és sokkal fejlettebb lesz a 4K-s TV ára, vagy szerinted nem? Jelenleg egy jó FHD TV többet ér mint egy 4K-s, akárhogy is kitartasz mellette.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
luckyman #26525 üzenetére
Nekem volt UHD tv-m pár nappal ezelőttig mikor is lecseréltem a Full HD-s Sonyra.
Mindezt azért tettem,mert az UHD-s tvn CSÚNYÁBB a FULL HD-s kép mint a FULL HD-s tvn.Egész egyszerüen azért,mert nem a natív felbontásával van hajtva.Ha majd lesz tartalom is akkor veszek ismét UHD-s tv-t addig tuti nem. -
luckyman
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest