- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Hagyjuk már a tv adást! Folyamatosan jössz a szolgáltatókkal, sávszéllel, sd-vel. Próbálj ki egy remux-ot, amivel nem fogja vissza a forrás a tv képességeit. Vagy linkeltek korábban tesztábrákat. Nézd meg honnan látod a különböző dolgokat. Ne is hallgass a marketing rizsára, nem is szabad.
-
Joshi
titán
A képernyő méret és a nézési távolság marad miért is változna hiszen a lakást nem cseréli le az ember a TV-vel együtt.
A mostani UHD TV-men az 1080i adások szarabbul néznek ki mint a FHD TV-men. Ez egyértelmű erre számítottam is viszont csak 1,5m-ről szembetűnő a különbség 3m-ről már teljesen rendben van. Ettől függetlenül a felbontáshoz kell a tartalom is ez tény de kell a kijelző méret is mert az összhatás a lényeg.
-
Osynho
addikt
Akkor te valóban a Krypton bolygóról származol! Ez tök jó, csak vedd figyelembe, hogy az emberiség többi tagja nem rendelkezik ilyen látással.
"egyébként fél éve mindenki az IPS-panelt istenítette...erről ennyit..."
Ezzel mi a bajod? Most is istenítik szerintem, teljes joggal. Ips-es monitorom van, szeretem nagyon, de tv-ben nem kellene.
-
Joshi
titán
Nem csak a részleten van a hangsúly hanem azon hogy a látómeződet minél jobban kitöltse a kijelző. Az IMAX-nak is ez a lényege vagyis a sokkal nagyobb vászon ugyan olyan nézési távolságból. Ha valakinek akkor nekem most már van összehasonlítási alapom a felbontást tekintve , és az tény hogy 3m-ről is lehet látni a különbséget 50"-os kijelzőn a FHD és az UHD között. Nekem a monitorom is 2560x1440-es felbontású 27"-on, de ott nagyon közelről nézi az ember a kijelzőt tehát sokkal nagyobb jelentősége van a pixelméretnek mint egy TV-nél.
-
Joshi
titán
A pixelméretet tekintve igazad van, nyilván azonos felbontás mellett ha növeljük a kijelző méretét növekedni fog a pixel is. Na de a nézési távolság a lényeg egy adott képátlónál, gondolom neked sincs sas szemed hogy egy tárgyat 10m-ről is ugyan olyan részletességgel látsz mint 2m-ről. Kb akkor lenne igazad ha akkora dolgokat néznénk mint egy pixel, de mi sokkal nagyobb képi információkat nézünk a TV-én amik rengeteg pixelből állnak. Most ~50"-os UHD TV-ém van ahol nagyon közel kell mennem hogy lássam a pixeleket de az ugyan ekkora FHD pixeleit se látom 1m-nél közelebbről.
-
HagaNRG
őstag
Én meg úgy gondolom, hogy épp, hogy aki ide beír és megkérdi, ahogy te mondod, hogy Samsungot vagy LG-t vegyen, az általában valamilyen szinten (legalább az első időszakban) ki fogja használni a TV-je adottságait.
Vannak tőlünk sokkal rosszabbak, akik bemennek az MM-be, megmondják, hogy van -akár néha 300 ezrük- TV-re, és akár hiszed, akár nem, az MM-es eladó 10 perces gyorstalpalója alapján fognak választani maguknak egyet abból a kínálatból, ami épp van.
Az emberek 80%-a még mindig így vesz TV-t és néha nem is lő nagyon mellé.Én meg elnézést kérek, ha oldalakat papolok arról, hogy nem látom a különbséget a FHD és a 720p között, de én legalább ezt bevallom, miközben egy 50-es és 55"-ös TV-t nézek és nem álltatom magam azzal, hogy ilyen-olyan csodabogarat keresek, mert már az elején kikötöttem, hogy sem a 3D nem érdekel, sem a SMART, mert soha, egyiket sem fogom kihasználni, de a legjobb képű, elérhető legnagyobb TV-t akarom a pénzemért.
Ehhez viszont nem látom be, miért kellett volna beleásnom magam abba, hogy mi a különbség a 24 és a 60 képkocka között -
Osynho
addikt
Semmi túlzás nincs benne, sőt tény. Rendes forrásra értettem. Feltételezve, hogy a delikvens próbálja kihasználni a drágán vásárolt tv-je tudását. Nem a leggagyibb vhs minőségre kell tv-t választani. De ezt is sokadszorra tárgyaljuk. Elő kell fizetni digitális tv adásra és HD csomagra. Így nézhető képet kap az emberfia.
"de az összképérzetük nem lessz rossszabb sőt"
De, full hd forrásnál rosszabb lesz, mivel nem látják azokat a részleteket, ami miatt egyáltalán létrejött ez a szabvány. A te szóhasználatoddal közelebb jobb lesz a kép (a kisebb tv jobb képminőséget jelent analógiájára, amin azóta is mosolygok.
)
"azt meg nem is értik , miket írtok, tehát ez a 99% ez sértés.."
Ezt nem értem. Az emberi szem működése, érzékenysége tény. Ha ezt megemlítem, megsértek bárkit? Elárulom, az ember nem képes 100-al futni. Elnézést, ha valakit most megbántottam.
-
adodaniel
őstag
nem ámokfutás ez- fizika, túl kis kép nézésekor elfárad a szem a kis pontok követésétől, túl nagynál a fej a sok forgatásól, hogy mi a jó nézési távolság- el tudja mindenki maga dönteni...
Az a baj, hogy te direkt nem érted meg, amit itt többen írnak neked. Hazánkban az emberek többsége túl messziről nézi a távolsághoz képest kis képátlójú tv-t. Közben minden smart funkció érdekli, meg beépített médialejátszó, csak épp a fullHD-nak nem lesz semmi értelme az előbb leírtak miatt. Ezért ajánlanak itt többen a delikvenseknek a nézési távolságuk ismeretében megfelelő képátmérőjű tv-t. Ez fizika és biológia egyben, a szem tulajdonságait pedig még te sem tudod meghazudtolni az önismétléseddel.
-
Osynho
addikt
Megengedjük. Te pedig azt engedd meg, ha az emberek 99%-a szerint butaságot írsz és szembe mész a tényekkel, azt megemlítsük egy szakmai topicban. Kis tv-t messziről nézve NEM LÁTOD a full hd részleteit. Illetve, ha a 3m-ről olvasol újságot és látod is a betűket, akkor mégis. Az emberiség többi tagja viszont nem rendelkezik ezzel a szuperképességgel.
-
_NCT
addikt
Te nem vagy okos ugye?
Te pedig fényképezd le magad, ahogy 5 méterről hunyorogsz a 42" Tv-re, fullhd videót nézve. Mondjuk rtl klubot meg m1-et nézni bőven elég igazad van, mivel ott 10 kockából össze lehet rakni a képet, olyan "jó" minőségű.
Szerintem nem kéne itt feszültséget kelteni.
-
-
ada19
senior tag
Ekkora okosságot rég olvastam, hasonló szösszeneteket csak egy közkedvelt fórumtársunktól szoktuk meg eddig (nem szabad leírni a nevét mert feljelent a folyosófelügyelőnél).
Biztosan semmi köze nincs a nagy TV-nek az optimális mozis élmény eléréséhez, inkább marketingfogás.
-
adodaniel
őstag
Nem fogod fel, hogy a TV nem csak TV-adás nézésére használható? Ez olyan hihetetlen? Fújod a korábbi hülyeséged és ismét jössz az 55 cm-es CRT-vel... Remélem amikor otthon alágyújtasz a bablevesnek, akkor is pattintod a tüzet, mert régen jó volt az is...
Befejezhetnéd az ámokfutásod, meglehetősen unalmas már. -
NGA
addikt
Nekem digi van. 32"-es tv volt eddig. 42-eset akartam. Majd a boltban megvettem az 50"-est. Baromira nem bántam meg. A fullHD természetfilmektől kezdve a 3D mesefilmekig minden hihetetlenül szép rajta. 2,4 méterről nézem, nemrég néztük meg a Csillagok Háborúját, szinte moziélményt nyújtott. Ha neked elég a kicsi, vegyél azt. De arra számíts, hogy minden tv összemegy egy idő után. Ja és én egy 47 nm-es panel nagyszobájában nézem. A gyerkőc a kisszobában 32"-est néz. Az elég oda. Mivel nem nézek rtl és tv2 csatornákat (behangolás után töröltem is őket a programok közül) így nem tudom ezek milyenek. De a HD természettudományos csatornák baromi szépek.
-
Tegla80
addikt
Nem mondtam,h magyar musort keresek,igy sztem helytallo amit irtam.
Csati van fent boven,max nem erted....
(spec arabul/torokul nemtok,de nemet,angol is van ami azert kozelebb all hozzam .Nameg az auto/motorsport eseten spec nem is erdekelne,ki mirol milyen nyelven makog...... es igen ,pont deli ralatasom van ami jo lesz nekem.) -
Gergosz2
veterán
Én is valami ilyesmire gondoltam, köszi szépen!
Na amúgy sikerült két versenyzőre redukálni:
Itt kéne igazságot tenni .
-
lorinser
senior tag
Ezzel kapcsolatban akkor jegyezzünk meg valamit: páran itt azon a véleménye vannak, hogy nem létezik valódi 100Hz-es panel. Viszont akkor ezek szerint még "a Sharp sem tudja jól": Active motion 200 (100Hz-es natív panel)
Akkor szerintem tisztázzuk: van valódi 100Hz-es panel (sőt 200Hz-es is) Vagy a szakértők és maga a gyártó sem tudja jól?
-
gyeniko
őstag
A saját tapasztalat akár lehetne elég, hiszen egész nap a TV-k között vannak. Kedvükre állítgathatnának, tesztelgethetnének. Ezt megelőzően azonban sokat kellene olvasniuk a témában, illetve a konkrét készülékekről. Az is baj, hogy alul vannak fizetve, ezért kevésbé szeretik, amit csinálnak. Persze, én ismertem kivételt, de Ő annyira okos volt, hogy azóta pákyát változtatott.
-
cidalain
veterán
ez a te véleményed. itt ahogy nézem annyi vélemény van ahány ember.
szerintem technika tévét veszek, mert azt konkrétan még nem szarozta le senki, ellenben a nagy gyártók mindegyikét már igen, sőt ahogy olvasom 400 alatt minden fos, szar, nincs színe, fakó, szürke, fényes, sötét.néha kezdem egy óvodában érezni magam. böbőőőő a samu jobb mert nekem az van. de neeeeem mert a pana jobb mint a samu. hülye vagy az pixeles mint a szar, én már láttam együtt sonyval, az egy álom. de gyerekek a plazmánál egyik sem jobb
-
HagaNRG
őstag
Valószínűleg ennek az az oka, hogy a boltokban egy forrás van ezerfelé osztva, ezért lehetnek a sima SD csatornák annyira borzasztó képűek néha. (legalábbis én is úgy érzem, hogy itthon azért messze nem olyan rossz egyik sd sem, mint ahogy várom. Aztán tegnap este megnéztem egy Full HD mozit, majd visszakapcsoltam a tv2-re, ahol a másodosztályú Hercules épp olyan fakó, nyomorult, gyenge képpel ment, hogy csak néztem)
Szóval a boltokban is előfordulhat, hogy ha két FHD demot nyomó TV mellé beraknak egy SD RTL klubot, akkor rohadt nagy lesz a kontraszt a két tv között minőségben -
adodaniel
őstag
Az ambilight szerepe a szemed átverése. Mivel a tv-hez közeli részek a megvilágítás miatt világosak (elmosódik a megjelenített tartalom és a tv-n kívüli sötét rész közötti éles kontraszt), ezért a szemed a tv feketéjét mélyebbnek érzékeli, mint amilyet valójában meg tud jeleníteni a panel. Ettől viszont még nem lesz több megjelenített információ ezeken a sötét részeken, ezért átverés.
Házimozi esetén kifejezetten zavaró véleményem szerint, amikor pl. a fényes, lakkozott felületű hangsugárzókról verődik vissza a fénye. -
BBéci
legenda
-
adodaniel
őstag
(#21152) DVB-T Szerkesztés gombot JÓ LENNE, ha használnád...
(#21146) gyerecske A pisztoly helyén se lenne sokkal jobb, ugyanúgy minden irányból körbe van szorítva agyoncsapva így a hangzást.
Szerk.: Na erre besuvasztotta oda a photoshop.
Már csak egy sorral kellene feljebb tenni és kitenni a szekrény szélére tüskékkel vagy legalább gumilábakkal elcsatolva és jó is lesz.
(#21159) BBéci Egyenlőre még csak a center elhelyezésén szörnyülködöm, tovább nem is néztem. De való igaz.
-
Pro Koryak
addikt
-
BBéci
legenda
Befejezhetnéd a hozzászólás gyűjtést! Amennyiben továbbra sem használod a szerkesztés lehetőségét, a moderátorok fognak figyelmeztetni!
(#21133) *Tata*
Bármikor fényképezek Neked olyat a legjobb kontrasztú VA panelről, vagy a legszuperebb plazmáról, hogy világít a feketéje. Azzal a fényképpel nem bizonyítottál semmit.
Szegény centersugárzóból miért csináltál jobbszélsőt? Így semmi értelme a jelenlétének. -
Osynho
addikt
A minosegromlas tekintetében ugy lehet kivenni, hogy megis. :-) Nem lesz problema az oled tv-kkel a jövőben. Ebben biztos vagyok. Az, hogy mennyire macerás nagy tv-t előállítani, mennyi a selejt, engem, mint fogyasztót, nem érdekel. :-) Oldjak meg a gyártók, keresnek eleget az eladásokkal.
-
lorinser
senior tag
"Az ideális TV: 46", Sharp panel, aktív 3D, VA -panel, Ambilight :-), min 200Hz frissítés, A++ fogyasztás, de mint tudjuk ilyen nincs, nem is lessz." - szerintem van ilyen, Philips 55PFL8008. Oké, hogy ez 55'-ös de van más méretben is.
-
adodaniel
őstag
48"???? Nem lesz annak sokkal rosszabb a képe, mint a 32"-osnak?MegelőztekA hátlapos problémád nem értem. Ha VESA szabvány szerint vannak a rögzítőhelyek elhelyezve a TV hátulján és ehhez ugyanilyen szabványú fali konzolt használsz, akkor ott semmit nem kell "barkácsolni".
A Panasonic garancia tekintetében már kijavítottak.
-
DougButabi
tag
Panasonic oldalán el lehet olvasni az 5 év garancia feltételeit. Nekem nem tűnik parasztvakításnak, semmi olyasmi nincs benne, amit neked mondtak.
Ahogy én olvastam annyi a különbség, hogy a +3 év-nél ha a készülék javíthatatlan, akkor mindenképp el kell fogadnod egy cserekészüléket, nem igényelhetsz vissza pénzt.
Szóval szerintem ez tekinthető rendes 5 éves garanciának.
-
DVB-T
tag
A 37"-es Sharp-om után (amellyel egyébként most is meg vagyok elégedve 7 év után) elég nagy ugrás a 48"-os Pana, tudásban is, árban ugyan ott van, viszont a régi Sharpnak nagyon szélse a kávája és alul is vagy 10cm még a panel alatti rész, vagyis 90cm széles, a 48"-as Pana ehhez képest csak 108 cm, a 60cm-es magasság után csak 66 cm lessz , és a 10cm mélységet 5,7 cm követi...Sharp 37" max fogy 172W, Pana 48" max fogyasztás 106W (kb)
-
Osynho
addikt
2m-ről nézem az 50"-os tv-met. Simán cserélném nagyobbra. Ekkora távolság csak akad egy valamire való szobában.
Nem igaz, hogy nem szabad ekkorát venni. Ne tegyél magabiztosan ilyen kijelentéseket, sokan olvassák a topicot! Ezt a rosszabb képet meg felejtsd már el, légy szíves.
Digitális IP tv adás se zavaró, illetve önmagában zavaró, mert jobb minőségben szoktam filmeket nézni. Mondjuk nem sok mindent találok a tv adások között, amit érdemes lenne nézni, olyat meg pláne, amit feltétlenül kiváló minőségben lenne érdemes megtekinteni. Egy eurosport hd azért nem szúrja már annyira az ember szemét közelről sem...
A tv tudásának maximumát meghatározott távolságról tudod kiaknázni. Ez tény. Nem érdekel, hogy egy vhs kazetta képe hogy néz ki egy mai tv-n.
-
Osynho
addikt
Ahhoz, hogy egy jó minőségű, Full HD felbontás minden részletétét lásd egy 37"-os tv-n, kb 1,5m-re kell ülnöd. Elhiszem, hogy jó a szemed, de 3m-ről gyakorlatilag lehetetlen, hogy láss mindent. Ez nem nézési távolság szakértőség kérdése, hanem az emberi szem "fogyatékossága". Szebb képet pedig rendes forrással és nézési távolsággal kapsz a kisebb képátlójú tv-den. ;-)
-
Osynho
addikt
Csak semmi köze egy crt-nek a mai tv-khez. ;-) Almát a körtével. Nehogy haladj a korral, vigyazz! :-D
Ezt a méret dolgot meg továbbra i erőlteted. :-D Az ok, hogy semmi gondod vele 2-3 méterről, csak nem látod a full hd részleteit. 3m-rola 42"ra total felesleges a full hd felbontás.
-
-
Koszi, mondjuk, hogy M1-es adason mi tapasztalhato, meg egy blu-ray filmnel, lehet nem egyezik meg.
A minap nekem nem tunt fel MM-ben, hogy annyira mu lenne a Sony kepe, de azert majd elmegyek meg ma is megnezni s keresni fogok egy Sharpot is.Az gondolkoztatott el igazan, hogy igy "csak" 100e kulonbseg van a 2 kozott, cserebe van UHD ami lehet egy ev mulva meg mar jol jonne s ki kellene hasznalni a lehetoseget, foleg ha 5 eves garival veszi az ember s nem akar valtani egy darabig.
Kozben olvastam errol a 8bit-10bit kerdesrol, de amennyire sikerult megertenem/kigugliznom ennel a modellnel ez mar nem all fenn, de mondjatok ha tevedek.Azert mas velemenyet is szivesen meghallgatnam a kerdessel kapcsolatban.
-
DVB-T
tag
A Sony W8-nak "túl" jó már a képe a túlzott agyonjavítástól, olyan mű érzete van, inkább egy kicsit rosszabb , de "analógos" hatású képet, még kap egy esélyt a W9-es, annak sima a hátulja, felszerelhető barkácsolás nélkül a fali konzolra...de sztem ár/érték elszállt ott is...ha valahol ki lehet próbálni egyáltalán...
-
DVB-T
tag
ja, jelenleg egy 7 éves 37"-es Sharp-om van, még mindig szép képpel(nagyon magas fogyasztással, lenne hová elhelyezni), nem LED-es, még hideg-katódos, ECO módban megy, automata fényszabályozással, semmivel sem rosszabb a képe, mint a mostani 100-1200Hz-s tv-nek, pedig sima 50Hz's, méretben elég a 42", mivel a nagyobb tv-k képe azért is romlik, mivel a pixelek száma azonos, de azoknak nagyobbaknak kell lenniük, a 42-es egy jó kompromisszumos megoldás, lemondok a 46-osról is...(Sharp LC42LE771 42", 49W átlagos fogy. 300Hz, DVB-T2, passzív 3D sajnos, de nem hiszem, hogy a 3D sokat lenne használva, műholdakon is fogy a számuk folyamatosan (azért lett volna jobb az aktív, mert 2 motoros műholdas rendszerem van, jó minőségű forrásokkal)
-
nismoka
addikt
Elég sok sony tv-t frissítettem és soha nem volt gond velük, a 3D mkv-t lejátszák de természetesen az ISO-t nem, amúgy is egy ilyen tv-nél bűn használni a beépitett playert. A HDMI ARC-n általában csak sztereó hangot küld visszafelé esetleg DD 5.1-et de DTS-t semmiképpen. A szemcsik elemmel mennek CR2025-el, nekem még nem hullott szét egy sem, a szemcsi ugyan az mint az ideieknél TDG-BT400 tipus.
Amúgy pio AV erősítőm van és ő sem szereti a HDMI ARC-t és nem csak a sony tv-nél... Úgyhogy marad az optikai kábel a tv hangjának, a többi egység meg megy HDMI-vel az erősítőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest