- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
-
válasz
dudika10 #30973 üzenetére
Észreveszed a 1.5dB-t, de ha a hangmagasság is más, az megnehezíti az észlelést, főleg ha folyamatosan van, akkor hozzászoksz arra a kis időre.
Még ha semmivel sem meredekebb a vágása, akkor is hozzáadódik, lesz a 1.5-ből 3dB, ami meg már jóval könnyeben észrevehető, hisz durván változik a meredekség.
Nem halálpontos mérésről van még mindig szó. Amúgy is, sima zenénél észreveszed, hogy kijön-e az F0 (43Hz) a hangfalból vagy sem. Akkor a fenti a sufni mp3 módszerrel hogy ne vennéd észre?
-
válasz
dudika10 #30971 üzenetére
Persze, nem ugyanaz a karakterisztikája mindenki fülének, ahogy más se.
Viszont ha belegondolok, akkor itt most 30-60 között van kb 18dB különbség (ha 40dB-es küszöböt nézzük), ahol nagyjából egyenes is a vonal, így 12 hangbeosztással kb 1.5dB különbséget érzékelsz a hangok között. Ez elég minimális, ha észre is veszed, hozzászoksz, de magának a hangfalnak a sokkal meredekebb vágását már észre fogod venni, ami ráadásul hozzá is adódik a 1.5dB-es lépcsőkhöz, tehát többszöröse lesz már a meredekség. Így lehet füllel becsülni, hisz a saját hallásodhoz képest (azt szoktad meg), relatíve hallgatod, hogy hol vág a hangfal, így pedig kiesik ez a tényező, mindenki ugyanott hallja. Legalábbis ugyanabban a szobában, ugyanabból a pozícióból.
-
válasz
dudika10 #30967 üzenetére
Tudok róla, s gondolkodtam is rajta, hogy akkor hogy is van ez. Természetesen nem helyettesíti a rendes mérést, ezt nem is írtam sehol, ez a játék csak egyfajta becslés. De valamiért működik. Van itt nekem egy AKG K550 fejes, ami állítólag eléggé kiegyenlített, s a mély-tartománya is valamennyire lineáris. Ezen meghallgatom a fenti "sweepet" és kb ugyanolyannak hallatszik 60 és 30 között a hangerő. Talán valamit az agy korrigál. Mi a frászért működik?
30 és 60 Hz között van hangerőtől függően kb 10-20 dB különbség, ami rengeteg, mégse veszem észre igazán. Lehet a sebesség miatt, s a füled "EQ meredeksége" jóval kisebb, mint a hangfalé a vég után.
Az éppen hallás, amúgy elméletben hiába 35dB egy 60Hz-nél, de mivel a legtöbben nem süketszobában csinálják, ezért 20-30dB (vagy még több) plusszal hallgatja az ember, ami segít azon, hogy relatíve lineárisabban halld a frekiket. Ahol meg halkul, a zaj elnyomja.
-
szasanyi
félisten
válasz
dudika10 #30410 üzenetére
A THX nem egy audiophil minősítés de nem hiszem, hogy semmiféle specifikációknak vagy követelménynek nem kell megfelelni hozzá. Azért gondolom, mert akkor a rosszabb hangzású cuccok is jobban eladhatóak lennének, ha THX jelzés virítana rajtuk. Más kérdés az előny és az árkülönbözet.
A linkelt MONACOR sokkal jobb mint a Z623 de nem azt mondtam, hogy jó árú vagy ha maga szeri össze a 2.0 + sub rendszerét az nem lenne jobb 100k+ árért.Egyébként aki kérdezte, az nem is említette a zenét csak filmet és játékot. Ahhoz pedig jó lehet a Z623 és sztem nem is kapsz jobbat ~40k-ért.
-
B1T3
addikt
válasz
dudika10 #30315 üzenetére
Ez nagyon igaz. Ugyanez a fül- és fejhallgatók kapcsán is, megveszi mindenki a hulladék 1-2 ezres noname-et, a „profibbak” pedig a telefonjuk mellé adottat használják – ha szerencséjük van, a 150-200 ezres telefonjukhoz pakoltat, ami már hoz egy 2-3 ezres szintet.
Régen sok ismerősömnek mutogattam zenét, de utóbbi időben már nem is nagyon szeretek, mert megvan a tudat, hogy úgyis valami szerencsétlen cuccal hallgatják meg, a 120-16000 Hz-es frekvenciatartomány meg nem adja vissza azt, amit mutatni szeretnék.Mondom ezt úgy, hogy Hochom van épp, hogy szóljon valami néha, de már nagyon régóta tervezek venni egy Adam F7 kategóriájú hangkeltőt, viszont addig nem vagyok hajlandó, míg csak kb. heti 1 órát tudna szólni.
-
szasanyi
félisten
válasz
dudika10 #30315 üzenetére
Ez igaz, de azért vannak akiknek fontos a hangzás csak mondjuk fejhallgatót használnak nem hangfalat. És abból is vannak ám jók ami ugyanúgy drágák is.
DE ez szvsz nem ok arra, hogy a mo-i kínálatból teljes egészében hiányozzanak bizonyos termékek (úgy is mondhatnám, hogy csak kevés terméke és elvétve kapható egyes gyártóknak mint a Klipsch vagy az Edifier).
De most itt a Thonet & Vander ami nem is drága, kelendő is és még sincs a legtöbb terméke hazai piacon, és vannak amik egyáltalán nem is voltak (esetleg elvétve, korábban). És itt nem az a lényeg, hogy pillanatnyilag nincs, hanem az, hogy nem is forgalmazzák! Kvázi hiába lennél hajlandó rendelni és várni, esélyed sincs erre sok termék esetében. -
válasz
dudika10 #30197 üzenetére
Értelemszerűen ha valamit elrontanak, azon nem lehet segíteni. De nem is erről volt szó. Feltételeztem, hogy jó (technikai) minőségű filmekről beszéltünk. A loudness warról pedig pont azt írtam, hogy nem egy jó irány.
Pedig simán lehet sok a mély, ki tudja. Egyébként nem kifejezetten neked szántam ezt. A legtöbb átlagos hangcuccnak (ami lemegy 100Hz alá) van egyfajta mély-kiemelése, szóval még állítani sem kell rajta, rögtön ki van emelve. S az emberek nagy többsége ehhez van szokva, s ha választani kell, ezt preferálja. De lehet velem van a baj, s én használok dzsunka mélyhiányos hangfalakat...
-
arnoldboy
csendes tag
válasz
dudika10 #30181 üzenetére
Nalam HD filmeknel meg egyszer sem kellett a kepet piszkalni. Viszont az igaz, hogy sokszor kapkodok a taviranyitoert, mikor a hazimozi melynyomo kiakarja bontani az ablakot a falbol! Nem mindegyik filmnek egyforma a beszed es az effektek hangereje. Persze ez szinte a legjobban attol fugg, hogy milyen a hangformatum. DTS, True HD vagy epp csak sima stereo.
-
Johnny198612
tag
válasz
dudika10 #30042 üzenetére
Azt hiszem értem, amit mondasz, el tudom képzelni így már a hanghatást és nem is lehet ez olyan rossz.
Hogyan ajánlod az elrendezést? Milyen magasságban kéne elhelyezni a hangfalakat? TV szintje, felső sarkok, fülmagasság? Gondolom magam felé kéne őket fordítani, így lenne egy 60 fokos 3szög..Ehhez a verzióhoz szerinted is megfelelő hangminőségű//erősségű a fent ajánlott Thonet Vander Kürbis? Ez ahogy látom ez kb. 25k HUF-ba fájna. Ha mondjuk ezt az árat megduplázzuk van jobb is a piacon? Csakhogy tudjak válogatni
Vagy ez a hangfal most kb. mindenkit lemos a pályáról?
@Pumba Ez valahol azért szomorú is, hogy akkor ezek szerint szemettel tomik ezt a piacot
-
válasz
dudika10 #30042 üzenetére
Nincs akkora szobám, kb 15-20nm körül van. Miért, nem férne be a (hang)hullám?
De itt nem csak arról van szó, hogy 30Hz, e-penis achievement unlocked. Egy sub eleve leveszi a terhet a többi hangsugárzóról, azoknak jobb lesz a hangképe, s emellett a szub is jobb, mert külön hangdoboz dolgozik rajta. Persze hangszeres zenéhez nem létszükség ez a tartomány, de elektronikus esetén (nem tucc-tucc) nagyon sokat ad hozzá, s én általában azt szoktam hallgatni. S mondom ezt úgy, hogy nagyon nem vagyok oda a mély-kiemelésért.
-
válasz
dudika10 #30037 üzenetére
Ez is simán előfordulhat, de egy pár 8" doboz sose volt lemenni 30Hz-ig, max a horror árkategóriában. Anno 8.75"-os (Behringer...) dobozokkal kezdtem, félve a mélyhiánytól, ami szerencsére nem jött el, sőt. De amikor pár hónapja kipróbáltam egy rendes subot, akkor rájöttem, hogy bőven van élet lejjebb is, s a dinamika fogalma is átértékelődött. Persze fő kérdés, hogy amit hallgatsz, ahhoz kell-e sub.
-
arni1
aktív tag
válasz
dudika10 #29956 üzenetére
Pumba; thornadoj:
Na most jol kapom az oltast
elhiszem Nektek, azert is vettem meg a modecomot(es tenyleg nagyon tisztan szol,minosegi, bizonyos esetekben a mely is a helyen van !szamomra!. De nem mindig. A ket allaspont miatt egyikonknek sem lesz igaza, mert lehet Nektek a logi melye brummogos, nekem az jobban tetszik, de nem szol olyan tisztan, szepen. Lehet, hogy kinovom majd idovel.
A +melynyomos verziot, hogyan lehetne megoldani egyebkent? Az lenne a jobb megoldas vagy a ratsel pl?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dudika10 #29830 üzenetére
Ok, semmi gond. És akkor hagyom a mókolós ötletet is és egyelőre csak a 2.0-ra fókuszálok. (Azt is egyelőre csak elméleti szinten).
Úgyhogy akinek a fent említett monitorokról és a Focusrite Solo-ról tud még nyilatkozni, az ne tartsa magában!
Amúgy itt dettó:[link] a KRK Rokit 5 G3-at írják a legjobb alternatívának ebben az árkategóriában és: The new third generation model offers improved high-frequency clarity, bár ez nem tudom arra vonatkozik e, amit PuMba írt róla...
-
J97
tag
válasz
dudika10 #29749 üzenetére
Már csak kíváncsiságból is. Kikapcsolt gép esetén de fesz alatt lévő usb port esetében az xfi hd nem kapja meg a működéséhez szükséges feszültséget? Avagy nem lehetséges usb csatlakozós külső tapegysegrol etetni őt? Mindenkepp audio driveres kapcsolatra van szüksége az eszköznek?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dudika10 #29755 üzenetére
Ok, értem, akkor maradok kezdetnek a Genius-nál, ha ezek a dupla annyiba kerülő stúdió hangfalak se jobbak nála akkor biztos nem lehet rossz. Később meg jöhet a Kürbis, bár erről meg azt olvasom néhány helyen, hogy egy kis gondja van a mélyekkel.?
(A Vertag még beleférne kezdésnek, de ennek a hátulján vannak a kezelő gombok, úgyhogy inkább a SP-HF 1250B..., amúgy meg sok stúdió monitoron látom, hogy hátul vannak a kezelő szervek, ennek vajon mi értelme van?
)
-
samu2062
senior tag
-
válasz
dudika10 #29454 üzenetére
Már rég nincsenek meg, jó pár éve. De a Z-3 vs Z-2300 különbség nagyjából megvan. Az utóbbi jóval huppogósabb, folyósabb hangú. Anno pistultam egy generált szinusszal, ott valami ~30Hz volt a vége, de az már tényleg kussig. Viszont a 37Hz-re emlékszem, hogy az még elég erős volt, az egyik rezonancia-freki lehetett így utólag belegondolva. Vagy simán lehet, hogy a felharmonikusok vertek át, mert tényleg nagyon régen volt ez már, akkor még nem hallottam jobbat. Azóta meg volt két stúdió monitor szett, szóval lehet inkább neked lesz igazad, most lehet más véleményen lennék...
-
válasz
dudika10 #29450 üzenetére
Persze, a 100Hz körüli emelés az alap. A Z2300 / Z623 jellegű szettekre gondoltam, azok produkálnak mélyebb frekvenciákat is, amitől az "aggya a méjjet" faktor sokkal jobb lesz. Jóval kevésbé puffog a (100-200Hz), mint a kisebb variánsok, s jóval mélyebbre megy. Persze dinamika még mindig sehol, a felharmonikusok így is dögivel jelen vannak, linearitást meg felejtsd el. Volt pl Z3 meg Z-2300 nálam, illetve hallottam Z623-at meg egy halom kisebb bögreszettet is. Van ezek között különbség, s az elborultabb darabok mélyre lemennek. De valami közös: egyik sem ajánlott - hacsak nem az "aggya a méjjet" faktor alapján döntesz.
-
válasz
dudika10 #29444 üzenetére
"Jobb" (drágább) bögreszettből ki szoktak jönni a mélyebb hangok is. Legalábbis hallasz valami olyasmit, ennyi, a minőség más kérdés. Nem a megszokott linearitásra gondoltam, arról nincs értelme beszélni ebben a kategóriában.
De lényegi kérdés az volt, hogy az az 55Hz-es "vég" mennyire igaz. Tényleg csak addig megy, viszont kiemel, vagy lejjebb is tud. Ha valakinek az a lényeg, hogy aggya méjjet, akkor nem lesz elég az 50Hz, vegyen drágább bögreszettet, az lepuffog neki akár 35Hz-ig is.
-
olm3
csendes tag
válasz
dudika10 #29418 üzenetére
Szia.
A kábel elvileg létezik csak itthon nem találok.
Amit össze szeretnék kötni vele az egy yamaha hs5 monitor pár illetve lassan jön egy Sound Bluster X7-es DAC és ezt a kettőt szeretném összedugni ( aztán persze lehet én vagyok hülye sajnos annyira ebben a témában még nem vagyok otthon ézért is kértem segítséget ) elvileg rca-val is össze lehet kötni de az x7 kialakításából ítèlve a banánon megy a nagyobb kakaó ( jelminőség ).
Jelenleg egy Sound Bluster Z- vel hajtom és mono kábellel van összedugva de sajna nagyon búg, zúg ha a gép terhelve van ( leginkább játékok alatt, filmnél zenénél nem jelentkezik )
Köszönöm a választ! -
freestailo
őstag
válasz
dudika10 #29233 üzenetére
Csak a hangfalajánlókat olvastam el, amiben benne van a microlab is mint ajánlott...
rákérdeztem, nem ajánlották..
gondolom ezt is Te írtad. Vagy nemtom már....
Megint belementünk a részletekbe, egy egyszerű kérdésem volt, 100 watt körüli (2x50), hangfalpárt keresek 40k-ig hangszínszabályzóval. Erre még mindig várnám a válaszokat. Ha ennyiért nincs ilyen az se baj, de akkor írja meg egy hozzáértőbb, hogy ne is reménykedjek...
-
freestailo
őstag
válasz
dudika10 #29231 üzenetére
Nem akarok bosszantani senkit, de azért azt nem akarom elhinni, hogy egy 40 watt max teljesítményű hangszóró nem képes nagyobb hangerőre mint egy 25 wattos. Na egyébként azt még hozzáteszem hogy nem (csak!) a max hangerő miatt szeretnék nagyobb teljesítményűt...
Degeczi: 100 watt körülit keresek (2x50), a numark 80 watt (2x40), és akkor ezek után kaptam egy 2x25 wattos ajánlást...
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
dudika10 #29136 üzenetére
"A "várd meg amíg bejáratódik" marhaság" -na ezt is megéltem, hogy leírtad
Annó valami ilyesmi hasonlattal próbáltam ezt tükrözni, hogy "a hideg zuhanyt is meg lehet szokni" - a reagálások eléggé primitívek voltak. A hajam az égnek állt, amikor itt kultusz lett állítva a bejáratásnak... (fehér zaj egy hétig meg hasonló baromságok...)
-
matyiGo
aktív tag
válasz
dudika10 #29136 üzenetére
hát már nem merek semmit abszolút-értéken állítani
... először a nőmnek vettünk egy ilyen geniust. akkor írtam ide a mérgelődős kommenteket
egy két hétre rá egy nagyon minimál házibuli volt, ment a genius és meglepődtem, hé.. ez már valami. úgyhogy vettem magamnak is egyet, itt is ugyanaz volt az érzésem, hogy szarul szól. aztán megjött ennek is az ereje.
Egyetértek hogy sokat számít az agy kompenzációja mert másodikra nem éreztem totálgázosnak, de jelentékeny volt a különbség. szóval sztem sok bejáratás kell ennek a hangfalnak.. -
gabber01
addikt
válasz
dudika10 #28989 üzenetére
Szerintem egy szóval sem mondtam, hogy hangra jobbak.
Ebben az árkategóriában szvsz nincs igazi alternatíva, ami hangminőségre valóban többet tudna.
Drágábban meg már sokkal jobb 2.0ák vannak, mint bármilyen 2.1
Szóval, max. egyéni preferenciában lehet ez vagy az alternatíva, lényegében design és márka kérdés. -
gabber01
addikt
válasz
dudika10 #28924 üzenetére
Először is, pontosan ezt mondtam. A térhangzás viszont =/ színpad. Színpad lesz, zenében, térhangzás viszont nem lesz filmben. Ebbe nem tudom miért kellett belekötni.
Másrészről a Jamo cucc amit nézett 5.0-ás, így 5 csatis erősítő kellene neki, nem 5.1, de ezt feltételezem csak elnézted.
Ettől még igaz, hogy szükség lenne hozzá erősítőre, ami miatt már valószínűleg durván túl lépné a keretet. Emiatt sem, de főleg a korábban említett elhelyezésbeli problémák miatt nem ajánlott. -
Leigazoka
tag
válasz
dudika10 #28628 üzenetére
Lehet 80K ból jobb lett volna, De így egy új hangfalhoz már egy komolyabb háttér lesz az asztalon.
A komolyabb hangfal alatt én egy Heco Ascada vagy Quadral Rondo-t értek.
A következő szint meg egy erősítő+passzív doboz lenne.. erre terv: Castle Knight 2 + sherwood erősítő lenne.. in-akusztik kábelekkel. ( az ötletet a házimozi győrős Papatyi Tibor adta ). Mondta még a Tangent Clarity 4-t is.
Stúdió monitor azért nem érdekel, mert az gyakorlatilag a zene (fájl) minden hibáját a füledbe zúdítja.. ami engem eléggé zavarna + nem csak én vagyok a házban. Ha pl: tesóm szinte csak jutyubon hallgat zenét.. egy ilyen hangfallal elmenne tőle a kedve. -
Leigazoka
tag
válasz
dudika10 #28625 üzenetére
A másik topikban feltett kérdésre jött a válasz, hogy 60K ból belső hangkari helyett inkább külső dac-ot vegyek.. ez lenne az ifi nano idsd.
Valamelyik topikban olvastam, hogy a hangfal hangját lehet tüskével vagy szivaccsal jobbá tenni.. ez lenne az Auralex Mopad.
Olvastam, hogy sok múlik a kábelezésen ezek az Audioquest tower és evergreen interkonnektek.
Hangfalaknál meg, hogy 5.1 vagy 2.1 helyett jobb hangminőségileg a 2.0.. ez lett a Philips..
Az itt leírtak alapján döntöttem -
bookninja
tag
-
Metacska
aktív tag
válasz
dudika10 #28336 üzenetére
Véletlenül építettem mélyládákat a barátaimnak, otthoni - autós használatra (autóba főleg reflexeket, de a helytakarékos megoldások végett zártakat is), úgyhogy speciel ehhez értek.
Amit meghivatkoztál azt pedig elírtam, csak munka közben 5 részletben írom a kommenteket és nem mindig olvasom el, hogy mit írtam az elején....
-
rizso
addikt
válasz
dudika10 #28215 üzenetére
Én nem a sok, hanem "A" mélyet keresem
Azt rühellem, mikor minden rezonál a puffogó-brummogó mélyektől, viszont a Z623-nál ha lejjebb csavarom a potit, akkor azért tud az szép lenni. Nem vagyok amúgy "basshead", de a lágyabb, melegebb hangzást szeretem. Ha ez kiegészülne kristálytiszta közép és magas tartománnyal, akkor az tökéletes lenne - talán ez lesz a következő szint, ha kinövöm a 120U-t...vagy a Z623-at
-
Kroni1
veterán
válasz
dudika10 #28142 üzenetére
Az X-540-esem után először kicsit kevésnek éreztem a mélyet a T20 SII-ben, de az után nem is csoda. Aztán pár hét alatt rájöttem mennyivel szebben szól mint a Logitech!
Ugyanez volt amikor az agybadugós mélykiemelős fülhallgatómról váltottam egy eléggé lineárisan szóló Bose SoundTrue fejesre! Szóval igényesség szempontjából mindig örülök, hogy olvasom az aktuális topicokat, és törekszem a jobb minőségre, csak a pénztárcám nem szokott örülni neki..
-
thornadoj
aktív tag
válasz
dudika10 #28073 üzenetére
Köszi az infót
, érdekes! Am. sejtettem hogy nem megbízható a telefon, de kíváncsi voltam a véleményekre. Azt tudod hogy a mélynyomó miért ad még 120 hz-es hangot, amikor a frekvencia váltó a minimumon van (40hz)? Érdekes még hogy a kürbis is ad minden frekvencián, vagyis van átfedés.
Javítás: az utolsó kép is 45-hz-től van csak benéztem...
-
thornadoj
aktív tag
válasz
dudika10 #28049 üzenetére
Ezekkel javarészt tisztában voltam, sokat olvasgattam ,mire erre a döntésre jutottam. A dupla költségvetés is képben volt, de pont ezek az okok miatt nem akartam túl sokat költeni, ill. úgy voktam vele, ha semmi javulás nincs csak fikmeknél használom, már megérte (a frekvencia vágóval meg tudom oldani h ne rontsa a kürbis hangját). Mondom minimális javulást éreztem a kb. 50-60hz-es tartományokban úgy hogy a mélynyomó még nem volt tolakodó.
A kürbis is olcsó hangfal, ezért titkon reménykedtem hogy ez is tud meglepetést hozni.
-
phoenix1989
őstag
válasz
dudika10 #27636 üzenetére
"Ezek helyett felhívtuk a figyelmedet, hogy ennyiért még csak sztereo rendszert kapsz, abból sem a komolyabbakat ugyan, de használhatóakat."
Bocs de nem rémlik hogy felhivtátok volna mert nem irtatok semmit. az autos okfejtésed meg alapból hibás mivel én egy szóval sem mondam hogy xy tipusu xy teljesítményüt akarok enyiért. egyszer kérdés ennyiből egy elyet ezek közül mit javasoltok. ez volt a kérdés. a te autos verziod igy egyáltalán nem helytálló. nem adtam meg a konkrétumokat igy akkor lenne helyes amit irtál ha azt irtad volna hogy egy sima autokereskedés ahol több márka is van és lenne 1 misim ezért mit ajánl. a válasza valószínü nem az lett volna mint nektek hogy semmit vagy olvasgass hanem fel ajánlott volna ilyen árban terméket, veletek ellentétben mert ugye ahogy irtad lehet kapni olcsobban és itt nem az volt a kérdés hogy a legjobb minőségűt és ilyen márkát akarok hanem ebből szeretnék venni egy ilyet és mivel van ezek közül mit ajánlasz. ha semmit akkor is a minimum elvárható válasz az lett volna hogy bocsi de ilyen keretben 5.1 el nem foglalkozunk. de még igy is van böven lehetőség amiböl lehetne ajánlani. szóval az hogy igazábol lehetőségeitekhez képest hamár annyira jóól értetek hozzá ahogy te magad is állítod akkor valószínüsitem hogy lenne olyan amit ajánlani tudnál hisz mégis csak értesz hozzá. ez csak a nem akarásnak nyögés a vége dolog. mert neked 70 alatt nincs értelmes más embernek van és attol még lehet ajánlani. na de mindegy . mégegyszer kösz a semmit akkor inkáb körbe nézek más fórumon vagy mélyeben utána járok hamár itt ilyen segítökészek az emberek.
-
psyho85
aktív tag
válasz
dudika10 #27590 üzenetére
Ha már csinálunk valamit, csináljuk rendesen. Nekem is 'ingyenes', műanyag tüskék vannak a Kürbis alatt, ha nem is váltják meg, ártani nem ártanak. Nyilván ebben a kategóriában nem érdemes sokat áldozni rá, de ez a belépő, tanuló szoba, ahol nem baj, ha jót tapasztal az ember, és ha tovább lép, nem butaságot visz magával.
-
Shingen
addikt
válasz
dudika10 #27432 üzenetére
Lehet vásárolni, csak én véleményem szerint nem ajánlott.
Nekem fontos, hogy legyen gari főleg mai netes vásárlás esetén ahol ott a 14 nap is.
Mert ha vmiért nem jön be ahogy szerette volna az ember, alkalmazhatja pl. elállás jogát.
120U esetén adnak 2 év garit nem tudom mennyivel lehetne geri nélkül venni egy ilyet, de ha pl. 8 ropival kevesebbért nekem megérné az a 8 ropi a + 2 évet.
Meg hát ha használt a cucc ki tudja, lehet pont nálam menne tönkre és gari nélkül szívás.Tudom az más téma de olvastam másik forumba vett az illető használtam erősítőt mikor kipróbálta működött, megvette hazavitte vmi elromlott megnézte egy hozzá értő haverja és kiderült már a belseje buherálva volt.
Nyílván hangfal esetén azért ilyen probléma nem nagyon jellemző, elvileg sok baja nem lehet használtan, de még is...(#27434) Bodz Persze, de olyanról is hallottam volt rá 2 hónap gari még
Akkor már inkább új!De nem akarom offolni a topicot, én nem szeretem a használt cuccokat.
-
Metacska
aktív tag
válasz
dudika10 #27269 üzenetére
Helytakarékossági megfontolásból a PC-m a 2*4 méteres hálómban (félszoba) van egy 1 m * 0,5 m-es asztalon. Az asztal az egyik sarokban van (szintén helytakarékossági megfontolásból), rátolva 2 falra.
Az észérv azt diktálja, hogy ide kis hangfalak kellenek, mert egyébként sem tudom kellő távolságra tenni őket a faltól, illetve egymástól. Ugyanakkor szeretném, ha akár a nappaliban is tudnám hallgatni a zenét, megfelelő hangerőn, kellő tisztasággal, ezért tartok tőle, hogy a 10000-től 20000-ig kategóriában nem lelek kielégítő megoldást.
Zenét hallgatok (blues, jazz, klasszikus) és, ha az asszony engedi akkor játszom néha.
-
Metacska
aktív tag
válasz
dudika10 #27267 üzenetére
Itt megakadtam egy kicsit:
"...de ezek a rendszerek is tized annyi embernél indokoltak (és még náluk sem igazán)...."
Érted ezalatt azt, hogy laikusként nem használjuk ki?
Akkor a 30 000-es összeghatárig mi az ideális választás, ami szélességre / mélységre nem egy óriás? Emellett azért legyen teljesítménye, kerülve a dobozhangot. Marad a Kürbis?
Még 1 kérdés (elképzelhető, hogy baromság): BT-n keresztül mennyivel rosszabb a hangminőség telefonról streamelve, mint mondjuk direktbe kötve a PC-vel?
-
Shingen
addikt
-
-
válasz
dudika10 #26746 üzenetére
Sajnos eltudom képzelni, hogy nem úgy hall, mint régen, még akár saját magamról is. De a halláskárosodást, mint megfogalmazást másképp értettem. Amit az orvosok megállapítanak értéket - ha jól tudom - %-ban adják meg és ha afölött károsodott a hallás, akkor abban az esetben beszélhetünk halláskárosodásról és ilyen gondja nincs Anyumnak, de ettől még romolhatott a hallása. Igaz lehet, hogy a nagy városi ricsaj és régi diszkók miatt kialakult egy "kisebb mértékű halláskárosodás". (amit még az orvosok nem neveznek halláskárosodásnak)
"Amiket hallgattál, ~100dB-re képesek 1m-ről"
Feltételezem most a sztereó hangfalakra gondoltál, ügye?
"Átlagosan 60dB bőven élvezhető hangerő egy csendes szobában.
A füled nem játék."
Emiatt még inkább átfogom gondolni a hangfal vásárlást és magát a zenehallgatást, köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmem. Annál is inkább, mert azt mondják az orvosok akinek rossz a hallása nem fog tudni tanulni. Maxon egyébként sem érdemes zenét hallgatni, nem is szoktam, több okból sem. Egyik az, hogy egy hangfal sem bírja hosszútávon, a másik az, hogy (számomra legalábbis) olyan mértékben romlik a hangminőség, hogy értelmetlen. Ez nálam reflex szerűen alakult ki. Ha egy szám hangosabb pl., mint a másik, automatikusan halkítok a zenén."A z906 egyébként jelentősen nem hangosabb, csak a szoba minden sarkából szól."
Ezt (sajnos, vagy nem sajnos) tudom cáfolni, mert mint írtam az MM-ben teszteltem a hangfalakat, egymás mellett voltak lerakva a Z906 szatellitjei és a mélynyomó is. Ott nem volt lehetőség körbe rakni... és így is erősebbnek éreztem, úgyhogy az MM kiszámolni sem érdemes mennyivel nagyobb üzlet, mint amiben voltam, kb. x20 akkora. Amire Te gondolsz azaz itthoni hangfalszettem ami valóban körbe van rakva és évek óta azon hallgatom... Emiatt mindkét hangfalnak van esélye bizonyítania a szobámban."iránykarakterisztikát is figyelembe kell venni"
Ezzel is egyetértek, fentebb psyho85 kollégával azt taglaltuk, hogy, ha azonos magasságban, egyenes vonalban tudjuk hallgatni a hangfalat, akkor néhány métert még kibírnak."Az európai szakemberek nagyon durva mértékű - több 10 millió emberről van szó - halláskárosodásra számítanak a közeljövőben"
Ez való igaz, de nem a hangfalszettek miatt, legjobb tudomásom szerint ez a rossz minőségű, hangos fülhallgatók miatt van. Pont az olyanok miatt, amit felhoztál példának: nagyon über ... apple gyári fülesek. Emellett ki is tart a vélemény, mert szvsz egy otthoni házimozi, vagy olcsóbb studio monitor sosem fog olyan mértékben ártani a hallásnak, mint egy közvetlen hallójáratban üvöltő recsegő, fülhallgató. Ezért is költök többet inkább hangfalra, mint egy fülesre (erre még kitérek*). Itt megjegyezném, hogy fülesekből is a normálisabbak valamennyire hangszigetelnek, tehát azoknak nem szükséges túl üvöltenie a metró zajt. Az meg végképp jó (nem tudom Te ültél az új metrókon?), hogy az új metrókocsik közel nem olyan hangosak, mint a régiek. Én legalábbis ezt vettem észre. A piros metró vonalon kb. zajtalanok az új metrók a régiekhez képest. Szóval emiatt nem kell már annyit tekerni a hangerőn...*A fülhallgatókról még annyit megjegyeznék, hogy kb. 40-50K-ból (vagy max 80-ból) lehet venni már olyat ami jól szól, akkor azzal meglehetne oldani a zenét (ráadásul nem csak itthonra, de utcára is). DE pont a halláskárosodás miatt nem vettem új fülest magamnak (így már nincs lejátszózás sem útközben
) és határoztam el magam egy jó hangfal megvételére.
-
laychi
veterán
válasz
dudika10 #26508 üzenetére
"Egy félmegoldás a 14 napos visszaküldés"
Akkor sem áll rendelkezésemre az az összeg,hogy többet egyszerre berendeljek,külön-külön meg nehezebb összehasonlítani....emlékekre hagyatkozzak vagy mi?
Az hogy van elállási jog, nem azt jelenti,hogy vissza is kell élni vele.Ezzel kárt okozhatsz az üzletnek is,ahonnan vásároltad,mert a terméket később csak használtként csökkent áron tudja eladni."Minden ízlés kérdése ... "
Egyrészt nem minden, másrészt Te tapasztalat nélkül mondod azt, hogy a tanácsaink ellenére 2.1 mellett döntöttél, és nem bántad meg. Ez kifejezetten félrevezető szerintem és nagyban nehezíti a törekvéseinket az ízlés és látásmód normális mederbe terelgetésével kapcsolatban.Összehasonlítási alap nélkül mondom,a tapasztalatom az,hogy nekem tetszik ez,és nem bántam meg.Szerintem akkor is függ az ízléstől,valaki szereti a mélyet,van aki kevésbé,ahogy a zenei ízlésünk is eltérhet,vagy a nő ideálunk.
Ahogy írtam lehet,hogy te én vagy 3. 4. 152-dik személy teljesen másképp hallja a kibocsátott hangokat,mert anatómiailag mások vagyunk,akkor is,ha 2 fülünk van,meg mindannyian emberek vagyunk stb.Hangunk is más,levegőt is másképp veszünk.
Biztos másképp hall egy vak/gyengén látó is,mint mi "látók",mert neki kifinomultabb a hallása esetleg.Kérdem én,ha hifinél ajánlott lehet a 2.1,akkor "aktív bögreszettnél" miért nem?"
Egyrészt én ott is csak nagyon komoly megkötések mellett ajánlanám (amiben benne foglaltatik mindenképpen a mérés), másrészt azért, mert a gyorsulási versenyen jó a slick gumi, a hétköznapi forgalomban 3 csepp eső elég ahhoz, hogy felcsavarodj vele egy fára (értsd: más körülmények közt más az optimális, jelen esetben ez azt jelenti, hogy fél millióért nézelődve találhat az ember rendes mélynyomóval rendelkező szettet, az ár tizedéért nem).Sajnos nem mindenki teheti meg,hogy megvegyen több százezres-milliós technikákat,kompromisszumot kell kötni pénztárcának megfelelően
Tudom ti erre azt mondjátok,hogy ezen az áron jobb egy sztereo kompromisszumként,de megint csak azt tudom mondani,hogy eltérőek vagyunk...nektek sem kell az ebet a karóhoz kötni.
Amit ti ajánlotok az iránymutatás,ajánlat,nem szentírás.De ha nekem tetszik a 2.1,meg itt 100 másik embernek is,akkor miért ne mondhatnám azt,hogy elégedett vagyok vele.
Valamint nem is ajánlottam,csak megjegyeztem,hogy nekem ilyen van és számomra megfelel.Mindezt nem azért írtam,hogy szembe menjek veled vagy mással,elfogadom a te véleményed,te is fogadd el az enyémet,másét.
-
laychi
veterán
válasz
dudika10 #26498 üzenetére
Sajnos nem vet fel a pénz,hogy csak úgy vegyek 2-3-5 hangfalszettet,hogy összehasonlítgassam,sok üzletben meg ki sincsenek állítva egymás mellett,hogy összehasonlíthassa az ember.
"AV-Onlinet meg inkább senkinek nem kéne olvasásra ajánlani."
Az ajánlóban sem szerepel egy olyan szakmai oldal sem,ami javasolt lenne.
Nincs ajánlva egy olyan üzlet sem,ahová elmehetne az ember és ha nem is mindet de sokat ki lehetne próbálni és összehasonlítani,majd mindenki a saját igényei szerint választhatna.Minden ízlés kérdése,lehet,hogy ami neked nem tetszik,az nekem igen és fordítva.Nem vagyunk egyformák,nem egyforma a hallásunk,és ugye az ízlés dolga is,ahogy pár szóval előbb írtam.
Mindemellett főleg a zenehallgatásra van kihegyezve a fő téma is,ahogy az le van írva 2.0,2.1/5.1,7.1 esetében mehet az ember a hifi/házimozi topicba.
Kérdem én,ha hifinél ajánlott lehet a 2.1,akkor "aktív bögreszettnél" miért nem?Persze ezzel azt sem mondom,hogy nincs igazad,lehet,ha hallanám és jobban tetszene,akkor azt mondanám,hogy igazad van,de lehet,hogy akkor is ez tetszene jobban és akkor megint csak az jönne elő,hogy kinek milyen az ízlése.
Egyébként kb azonos áron vannak(legolcsóbb árat nézve:[120U] [z623]
(#26499) Nestor16
"(#26496) laychi: Igen, filmezéshez maximum, amire még használnám, de már idegesített a búgó mély hang annál is. Meg nem is nézek sok akciót..."
Én erre használom,erre vettem,szóval részben egyet értessz,basszust meg lehet szabályozni.Ha esetleg besokallnék tőle majd én is lecserélem
-
Nestor16
senior tag
-
Julot
aktív tag
válasz
dudika10 #26419 üzenetére
Természetesen én is olvastam az összefoglalót. Azzal kezdtem, mint minden olyan témában, ahol nem vagyok a járatos, mert tudom, hogy dióhéjban ott nagy általánosságban megtalálok sok mindent.
Konkrétan az én kérdésemre ennek a topiknak az összefoglalójában nincs válasz, jelesül, hogy melyiknek van fülhallgató kimenete, melyiknek nincs. A többi topiktárs azért hurrog le, mert meg mertem ezt kérdezni....és ahogy visszaolvasok, nem én vagyok az egyetlen aki itt így járt!
az első konstruktív jellegű válasz, amit kaptam a tied, az amelyikre most válaszolok. Ez egy olyan válasz, ami elvárható lenne egy ilyen fórumon. Segít a döntésemben, hogy mit vásároljak, még ha számomra nem is kedvező, mert amire szükségem lenne azt ezek szerint nem tartalmazzák az elérhető árban lévő szettek. De ez más már probléma. A lényeg, hogy te leírtad, amivel én nem voltam tisztában, amit nagyon köszönök!
Nem értem a gyártókat, hogy miért szüntették meg a fülhallgató kimeneteket, bár ha olyan rossz minőséget adtak, hogy rontották volna az amúgy jó szettről kialakult véleményt, akkor érthető. Az átdugós módszer nekem kicsit visszafejlődésnek tűnik, de ha ez van, akkor ez van...
Mégegyszer köszönöm a tájékoztatást!
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
dudika10 #26410 üzenetére
Nekem jo hasznaltan is, de 20k-nal tobbem nincs erre a dologra. Az egesz Z4 legutoljara ujonnan vagy 27k lehetett, hogy lehet, hogy az aktiv melyladak 40k-nal?
Ha ez igy van, igy marad, akkor surgosen tudnom kell, mert nem adom el a Z4 melyladajat, hasznalom, amig meghal. Valami olcsobb megoldast tudnal javasolni, ami hangzasban legalabb annyit ad, mint ez a mely? -
enonlui
tag
-
enonlui
tag
válasz
dudika10 #26376 üzenetére
Köszi hát ekkora összeget most nem fordítanak rá, mivel most vettem vagyis vettünk egy 200k fölötti tv-t és ha most be állítok egy ilyen igénnyel a szerelmemnek akkor tuti le tépi a fejem. De mindenesetre köszönöm. Asszem amit ki tudnék könyörögni az a 40 max 50-ig. És mondom csak arra kell hogy kristály tiszta hang jöjjön ki mintha ott ülnénk a szimfonikus előadáson.
A választ illetve a ajánlatokat előre is köszönöm. -
Chrys_
addikt
válasz
dudika10 #26364 üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik, meggondolom. Genius-m volt régen, az volt az első szettem. Filmnézés csak casual van a gépen, van rendes rendszerem a nappaliban. Főleg szimulátorozás és fps miatt kell a sokpontegy. Lehet jönni azzal, hogy stereoban is van térhangzás (van valami barber shop video yt-n is, talán fázis eltolásokkal érik el a térhangzást), de nem minden támogatja, így felejtős, nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest