- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
samu2062 #66580 üzenetére
ASBIS Hungary Ők a magyarországi forgalmazók, őket lehet kérdezni, hogy miért nincs. Bár a Microlabtól a legfrissebb bejegyzést 2021- ből találtam.
-
Pete55555
addikt
válasz
samu2062 #66052 üzenetére
Köszi, ez még beleférhet, ha a hang indokolja. Ez ennyivel jobb lenne amúgy, mint a többi? Watt értékből tudok kiindulni, mert nem ismerem a hangját, ez a Pebble a 16W-jával jóval több, mint amiket felsoroltam (kivéve persze a Logitech Z207, de az nagyobb is).
Ha ez hangban is ekkora különbség, akkor meggyőztél -
Picco
addikt
válasz
samu2062 #66019 üzenetére
elviekben a negyzet alaku szoba mar ket hangszoroval is egy akusztikai remalom, ez duplan igaz ha "uresek" a falak es nincs ami elnyelje/kioltsa a hanghullamokat, de Pumba es lezso majd helyesbit ha tevednek.
ha hely megoldhato, en egy nagyobb/minosegibb (6") stereo hangszoroban gondolkoznek.
PS: ha nem egybol BT's a hangcucc, ilyet rendeltem egy ismerosnek akinek mar volt alapbol regebbi tipusu hangcucca es bluetoothositani akarta, meg van vele elegedve.
-
carl18
addikt
válasz
samu2062 #64373 üzenetére
Igen néztem, de lehet jobban jár az ember az aktív változatával. Passzolna csak 2 drótot kell bekötni.
A kérdés a hosszú távú élet tartalom 5-10-15 év? hogy fogja bírni ha 50-60% hangerővel használják.Csináltam képet úgy még monitor mellé még pont befér 2 jó hangszóró.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
samu2062 #63642 üzenetére
Akkor látom nem csak én vélekedek úgy a csávóról ahogy.
A kedvencem amikor a random 150k-s teló hangszóróját egy fél millás Ájfónéhoz hasonlítgatja.
További poén amikor a talpnyalói a kommentekbe még igazat is adnak neki kb mindenben.
Meg szoktam nézni a videóit mert "vicces" az előadás módja, a szakmaisága meg kb annyira komoly mint a Ft erősödése. -
Speedo
tag
válasz
samu2062 #62549 üzenetére
igen, mindig érdemes megnézni, hogy ki a forgalmazó, a jóárasított esetekben, amit írtam ill ti is írtatok mindig az emag volt a forgalmazó, nem valami thirdparty (esetleg teljesen külföldön üzemelő bolt), viszont úgylátszik egy pár termékkel jött az emag, ami elfogyott, így most már csak a "viszonteladóknál" kapható, egyáltalán nem jó áron
-
ridiculous
aktív tag
válasz
samu2062 #61698 üzenetére
Ebben az árkategóriában egy Genius SW-HF 2.1 1205 Ver. II nem lenne jobb választás az általad említett(ek)nél?
-
sum-blink
aktív tag
válasz
samu2062 #58576 üzenetére
Köszi, ez is szóba jöhet. Bár nem tudom ilyen hangfalakkal mennyire hallanám a különbséget.
https://www.logitech.com/en-us/products/speakers/z323-speaker-system-360-sound.980-000354.html
Szerintetek?
-
spileraaa
senior tag
válasz
samu2062 #57502 üzenetére
Mondjuk én a 2 közül választanék amit feljebb is írtam éspedig:
A 2 közül melyik lenne jobb választás?
1.Logitech 2.0 Z130, 5W RMS
2.Edifier 2.1 M1360, 8W RMS
Vagy hasonló árban van e más ami jobb lenne? -
Cs1csó
titán
válasz
samu2062 #56976 üzenetére
Miért, szigorúan tévé mellé egy 5.1 a legjobb, még egy ProLogic is teljesen jó ha a sztereo jelet 5.1-re teszi.
Ha digitális kimenetre lehet kötni, és pl. pendrive-ról, hálózatról 5.1-es filmnél teljes lehet az élmény amit az 5.1 ad.
PC-re már kérdéses a többféle használat miatt (zene, film, játék) egy sima sztereó rendszer mindig megbízható aranyközépút.
(volt PC-re 2.1 és most van 2.0, és van 5.1-es házimozi rendszer is. )A 1280T-at hallgatta már tévére kötve filmhez nem estem hasra tőle, persze a gyári hangkeltőknél jobb.
-
Logapeti
tag
válasz
samu2062 #56859 üzenetére
Igazából egyikünk se mért (gondolom
), így most azt valljuk meg, hogy a mi preferenciáinkhoz, esetleges eddigi cuccainkhoz, referenciáinkhoz képest hogy szól. Számomra kifejezetten fényes hang volt. Nem V, hanem fényes. A YouTubeon hallgatott összehasonlításokban is fényesebbnek tűnt a versenytársaknál.
Amúgy milyen zenét hallgatsz rajta? Én klasszikust, és szerintem az sokkal kényesebb a megemelt magasra, mint mondjuk egy jazz vagy sok pop zene.
-
ricsip
addikt
válasz
samu2062 #55213 üzenetére
Jobban megnéztem a tv hátulját: valóban a BE menet az a 2x analóg RCA, én ezt hittem kimenetnek
vélezlenül.
De van rajta 1x füles KI-menet is (azonban ez 1 dugós, azaz ide 1jack ->2 RCA kábel kellene h. a hangfal 2 RCA L+R bemenetére jusson). Erre érdemes lehet rákötni azt az Edifier hangfalat?
-
fles1
csendes tag
válasz
samu2062 #53911 üzenetére
Kifelejtettem, hogy sajna még fejhallgató kimenet sincs rajta
nesze nekem belépőszintű TV...
Milyet tudnátok ajánlani max 40-50k-ig ami optikás+bluetoothos és hasonlóan tisztán szól, mint az általam kiszemelt modell? (1280DB-n kívül, mert videók alapján annak baromira el van csapva a közepe) -
inf3rno
nagyúr
válasz
samu2062 #52190 üzenetére
Azt írják páran árukeresőn, hogy a Genius SP-HF1250B 2.0 már korántsem olyan hangzásra, mint a Genius SP-HF1250B volt. Ezek alapján én nem szívesen vennék olyat.
Én inkább a Creative vagy Trust fele gondolkodok most. Még talán a T20 is szóba jöhet, bár inkább a T10 és a Tytan 2.0, amik árban jobban tetszenének. Színben is inkább fekete kéne, mint fa, mert az bármihez megy.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
samu2062 #52190 üzenetére
Jó lenne, ha beférne a monitor alá, szóval 20cm vagy kisebb kéne, de ha olyan nincs, akkor maximum melléje teszem. Elég széles az asztal. Ami viszont nekem egyáltalán nem világos, hogy kell e erősítő bele vagy jó e a passzív is. Belenéztem a Sabaj D3 leírásába, és azt mondják, hogy az RCA kimenetre van preamp. Bármi is legyen az. Igazából ki tudom próbálni egy kisebb passzív hangfallal, hogy megszólaltatja e vagy kevés neki az áram. Még RCA kábelem is van, csak egy kapcsolót kell beiktatnom. Szóval ha mákom van, akkor akár ingyen is össze tudom tákolni.
-
Asike
csendes tag
válasz
samu2062 #52020 üzenetére
Néztem azt is csak az Edifire r1280db több csatlakozási móddal rendelkezik, talán jövő biztosabb. Youtube videók alapján nehéz eldönteni melyiknek jobb a hangja. Bár a több funkció több hibalehetőséget is hozhat magával. Egy Blitzwolf BW-BR4-el a solo 6c-t is szinte bármire rá tudom kötni.
-
Balerik
aktív tag
válasz
samu2062 #51632 üzenetére
Redmi N8 T-n telepítés után működőtt rendesen - csak a hangerő; magas és mély szabályozás működik - de ha megveszed 570 Ft-ért akkor már a bemenet választás és a be- ki kapcsolás is működik. Lehet, hogy van a telon infraport, de én nem kapcsoltam be és nem is látok ilyen visszajelzést.
-
t.imi
addikt
válasz
samu2062 #51309 üzenetére
Ezt beszéld meg az üzlettel. Totál naprakészek. Vidéki eladót felhívva már más a helyzet. Volt kedves és kibontotta a dobozt.
Nem fix a tápkábel, hátul nincs kapcsoló és igen, a hangerő szabályozó egyben a ki/be kapcsoló is.Mondjuk nem értem, ezt miért képtelen a gyártó feltűntetni, miért kell nyomozni napokig.
-
t.imi
addikt
válasz
samu2062 #51302 üzenetére
Na, ez izgalmas lesz már látom
Geniusneten 1250b nem is szerepel.Flanki, Wolverine nektek is köszönöm, ma felhívom a Genius pont hut és megkérdezem. Ha van nekik rev 2. csak meg tudják nézni.
Legtöbb BT-s cucc, arra is gondoltam, hogy simán kiherélem, nekem semmi szükségem vezeték nélküli flancra egy hangfalban.
Amennyire értek az elektronikához, egész cucc menne kukába. Ezért lenne jó a 1250b -
-
t.imi
addikt
válasz
samu2062 #51285 üzenetére
"Egyébként az újabb 1250B-nek, már nem hátul van a kapcsolója."
Ez biztos? Egy cseh oldalt találtam, ott fotókkal illusztrálva 1-1-ben rev.1 1250B
1250B rev2 -
HUN_Szuh
tag
válasz
samu2062 #51076 üzenetére
Az árukereső ezt dobta ki először ezért ezt hozom példaként, egyenlőre nincs konkrét termék ötlet: Sony PS-LX300USB. Ha ehhez szerzek egy egy (lemezlejátszó??) erősítőt, akkor már rá tudom kötni egy aktív hangfalra is úgymond phono nélkül?
Bodz: egyenlőre nem tervezek komolyabb hifi rendszert, mert a pénzem gépre költöm egy ideje
DarthSun: USB X-Fi HD az kvázi egy külső hangkártya ha jól emlékszem. Azt kvázi csak bekéne kötni az aktív hangfal és a lemezjátszó közé? -
gabka86
csendes tag
válasz
samu2062 #49555 üzenetére
Iponéknál mindkét verzió van (volt a napokban) és a dobozán úgy van írva, hogy 1250b II.
Közben annyi derült ki, hogy ezen hátul nincs power kapcsoló, hanem a hangerőszabályzó lett kapcsolós potméter, valamint a korábban hallott vakító kék led nekem nem tűnik annyira vakítónak. Vagy csak nem néztem még szemből... :)
Meg erre 2 év garit adtak de, hogy a belseje változott-e arról nem találtam semmit. Hátha valaki vállalkozó kedvű szétkap egyet. :) -
Benhill
senior tag
válasz
samu2062 #49320 üzenetére
Kicsit visszaolvastam amúgy, és láttam hogy mindenkinek a r2000db-t ajánlották.
Ennyivel jobb az r2000?Nekem az asztalon van a SAL20, pontosan egy átalakított asztalon, de máshova nem tudom rakni.
Az r2000 az 13cm-re lenne a faltól, ez már elegendő? 30cm-re kellene ugy tudom.
-
dondave1337
csendes újonc
válasz
samu2062 #47604 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
Előrébb hoztam egy kicsit, most a távolság 32–33 cm. (Nekem a két hangfal között olyan 1,5 m a távolság.)
Egyelőre jobbnak tűnik, így olyan -1 és 0 közé is fel tudom tekerni a basszust, ami nem hátrány. Még kísérletezgetek majd vele. -
IO.sys
őstag
válasz
samu2062 #47496 üzenetére
Ijj az egy bitang nagy cucc. Azért kérdeztem, mert nekem nem kell BT biztosan, optika se nagyon, erre tele van ilyenekkel.
Esztétikával kapcsolatban, nem tudom, az 1280T se egy szépség levett előlappal. Arról nem is beszélve, hogy nem illik a világosbarna falhoz és a középbarna asztalhoz se. A 2730DB meg egy sima, fekete doboz. Azért vannak szépek is. De nem nézni kell, hallgatni. A műanyagok már helyből se tetszenek, szóval az Edifier még mindig exkluzív azokhoz képest. -
válasz
samu2062 #47228 üzenetére
Kérdés hogy egyedi gond, vagy mindegyik példány ilyen
. A Solo6C- n egyenletesen állítható a halk/hangos tartomány is.
All : tudom hogy YT, meg mikrofonnal vették fel, de eszméletlen transzparenciával szól, mintha Jackson a szobámban énekelne (a mélybasszus persze hiányzik). Nekem megvan Jackson dupla aranyalbuma, de CD- ről egész másképp szól. Lindsey hegedülése is szép, ez már kissé kiegyensúlyozottabb, de a jelenlét-érzetet hozza szintén. A tölcséres sugárzókat az egykori Hifi magazinban nemigen preferálták, kíváncsi lennék hogy valójában hogy szólnak ezek a rendszerek, nem mintha valaha is meg tudnám fizetni a méregdrága csöves fokozatokkal együtt. Feltűnt a Macintosh cuccok általános használata is. Kíváncsi vagyok hogy akinek minőségi aktív/passzív rendszere van, mi a véleménye ?
-
xmad
őstag
válasz
samu2062 #46202 üzenetére
hát nem vagyok nagyon vájt fülü.. arra lennék kiváncsi hogy mások mit tapasztaltak vele, szépen szól? kellően erős basszust tud adni, pc -ről hajtva szépen szól, ilyesmi
leginkább ha zenét hallgatok azt pc ről szoktam, ezért is arra kötném rá,
jelenleg egy logitech X-530 van, gondolom annál fényévekkel jobb lehet,. -
válasz
samu2062 #44667 üzenetére
Flex?
A Rokit 10-3 is ilyen magas, ha levágsz a belső csőből (nem látszik), akkor jó lesz a magasság, legalábbis nekem számítógéphez jó volt. Ha meg TV-hez használnád, akkor meg annyira nem számít a magasság, a távolság sokat kompenzál. Persze ha az esztétika is számít, akkor ezek a fém állványok eleve kiesnek.
-
Dimaj
aktív tag
válasz
samu2062 #44650 üzenetére
Én kisebb felületre nem tenném, nekem a bx8 produkálta néha magas hangerőn, hogy elmozdult a helyéről 4-5 centit, és ez nem hogy esélyt ad arra hogy leesen az állványrol a hangfal, de elveszi az energiát is tőle és nem szól úgy ahogy kéne, hanem azzal foglalkozik hogy egyhelybe maradjon.
-
alphamooncam
őstag
válasz
samu2062 #44440 üzenetére
Ajánlhatom a Tascam VL-S5-öt?
Hitspaceben, biztos meg tudnád hallgatni, megfelelő forrással!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Háztartási gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest