- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lezso6 #67333 üzenetére
"Nem úgy mint az Adam, bár utóbbit sokan szeretik" - pl. én jobban szeretem
. Az a Genelec nekem nem tetszik, de a pici tesója már bejön. A csoportképet csak a poén kedvéért tettem be mondjuk, fölösleges szerintem összehasonlítani, mert tényleg sokkal drágábbak és más kategória, másra szánták.
-
válasz
lezso6 #67328 üzenetére
Elrendezés, szoba közepén a pult, ott a Solo6C, mögötte szekrénysor, előtte kanapé(felettem fali plüss kép, melyet még anyukám készített), melyen én figyelek. Ha felállok a Solo6C mélyei eltűnnek, de ha a kanapén ülök akkor a 38Hz / 1KHz viszonyítási alap 0Db fülre.
Az óriásdobozok csak fel vannak hányva a szekrénysor tetejére, de ott mindegy hogy éppen hogy hol is állok-ülök, stabilan hozzák az ultra-basszust.
Füles 4Hz, azt én sem annyira hinném, de ez a modern kínai azért qva mélyre megy, a 70k árhoz képest sztem meghökkentő.
A műfej-frekiben még a 4Hz is 0Db- n van az 1 KHz 0Db- hez képest, azért 20Hz sem lehet olyan qva xar.
Ha egy magasuggró 2.4m- t ugrik, akkor a 170cm- t szinte átlépi... -
válasz
lezso6 #67319 üzenetére
6.5" vége 38Hz, ami még tökéletesen hallható. Helyi akkusztika, csillapítás nem mindegy. Vintage Philips óriásládáim, 35Hz az alja(generátorral behallgatva, amíg még nem vergődik a mély), de a fun bass elektronikusban kb hasonló a mélyátvitel(szubjektív hallás alapján), mint a konzumer Solo6C által.
Fejesen visszaellenőriztem, fülre hasonló.
Onyx2+FT1, a mért frekiminimum 4Hz az FT1- en, úgyhogy nemhinném hogy limitáló tényező lenne bármely szempontból. tehát a füles szólamaihoz elég jó viszonyítást adnak az említett dobozok. -
Dudly01
csendes tag
válasz
lezso6 #67303 üzenetére
Köszi az infót! Nekem legutóbb pont az állványkeresés vette el a kedvemet a hangszóróváltástól.
Gyors kereséssel úgy láttam, hogy az állvány tartórészének a mérete 250 x 250 mm, hangszóró pedig 255 x 390 x 330 mm. Ha jól értem a dolgokat, nem gond, hogy lelóg az állványról?
Állványoknál mikor kell a magasságon felül a döntést is állítani? Vagyis kinek kell a dönthető változat? (Netes keresés annyit dobott ki, hogy azzal célozzam a tweetert a fülemre, valamint a padló visszaveréseit csillapíthatja. De inkább megkérdezném itt is.) -
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67081 üzenetére
Szia! Őszintén megmondom, nem figyeltem a zenére, amikor "összehallgattam", inkább azt néztem, milyen klasszul vált források között, zajszint, standby stb.
Azért sem hallhattam nagy különbséget, mert nem vittem fel a Schiit DAC-omat. De mindegy is, mert múltkor az 1700BT is ott volt, amikor volt "komolyabb" bluetooth teszt és ott is nagyon érződött (Edifiernél nem). Valami nagyon el van cseszve szerintem a Fenda Bluetooth részével...
De! Ne hallgassatok rám! Allegro-n vissza lehet küldeni simán bármit prémiummal! Egy havi prémium kb. 1300 Ft. Annyit megér összehallgatni, hogy neked melyik jobb! Már a hobby miatt is
Kíváncsian várom, más mire megy vele!Addig is, pincében/kertben jó lesz ez a kis Edifier!
-
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67018 üzenetére
Azt, hogy az emberek rossz hangfalakat szeretnek... Igen, igazad van! De inkább azt mondanám, hogy rossz hangfalakra és rendszerekre is rámondják, hogy az jó!
Szerintem az emberek ha egymás mellé tennél normális hangot (ahogy ezt meg is tették, most több időm van, itt van amiről beszéltem pontos hivatkozással: link1, link2).
Tehát egyetértünk, de nem teljesen. Az analóg felvétlek régi stúdiókban készültek, ott még nem volt divat ez a kompresszált, hang, ami most, az emberek pedig szeretik a jót. Plusz nagyon sokáig nem igazán voltak jó DAC-ok sem... meg jó minőségű digitális felvételek sem (128 kbps-es mp3-mal nyomultunk).
Edifier kapcsán tartom az előítéleteimet. Szerintem logikus, hogyha valami több komponensből áll, akkor többe kerül, vagy kellene hogy kerüljön. Nem véletlen, hogy mindenki 2.0-val nyomul és azon belül is főként kétutas rendszerekkel. 2000-2500 EUR-nál jönnek a jó három utas dobozok (Linton stb.).
Hogy háromutas a rendszer: úgy hogy kettő hangváltás van benne, amit leírtál
Tudnak csinálni szándékosan jót és rosszat:
- Edifier R1700bt frekvenciamenete (korábban linkeltem mérésről képet)
- MR 3 frekvenciamenete (korábban linkeltem mérésről képet)
Nem tudom, hogy az adott hangfal milyen, csak leírtam, hogy én mit gondolok erről, hogy mi lehet a logika. Ha van róla rendes teszt, az mindent megmagyaráz (de a frekvenciamenet önmagában még nem elegendő, kellene a torzítás stb.)
Ezt még nem írtam, de a középsugárzó kíváncsi vagyok mit csinál 92 decibel felett...
Én többet erről nem írok tényleg.
Amit akartam neked írni:
- van 100.000 Ft-ért élhető rendszer (mindegy mennyire megy a mélye)
- 150.000 Ft körüli újkori áron van nagyon ajánlható rendszer, amiben van már jó DAC is, bluetooth stb..
Szerintem érdemes számításba venni őket!
Vannak nagyon jó stúdiómonitorok is (JBL LSR305 MK II-öt írtam)! Én egy szóval sem említettem, hogy nincsenek. Én magánszemélyként már külön rendszert vennék, könnyebb külön cserélni (és tudjuk, hogy nem kell 20e Ft-os kábel sem) és nekem az a benyomásom, hogy amit szétbeleznek, jobb komponensek vannak bennük. A JBL is pl. már egy 4-5 éves modell. Azért 4-5 évvel ezelőtt nem ott jártak a D osztályú erősítők, mint most.
És hogy hogy vagyok ilyen rohadt okos, hogy ilyeneket mondok?!
Úgyhogy nem én vagyok okos, ott vannak a mérések: egy bizonyos árszintig a hifi fizika. Nem én mondom, hanem azok, akik ezzel foglalkoznak és nem akarnak neked eladni 1000 dolláros kábelt.
Persze fentebb biztos vannak még finomságok, színpadi kép részletezettsége, meg a hangszerek akusztikai pontosságának visszaadása, egyedi ízlés (egy pici) stb.
De minek foglalkoznánk ezzel, hogyha vakon is meg lehet venni cuccokat?! Ha elmegyünk egy szalonba, meghallgatunk valamit, valamilyen setup-pal, tökéletes akusztikai beállítással, az sem bizonyság.... -
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67009 üzenetére
Én nem értek veled egyet, mert a neten ugyanúgy utánanéz valaki a dolgoknak, akkor ezt saját kútfőből viszonylag könnyen össze lehet rakni:
- Aiyima A07 erősítő: 34e Ft
- QED QE1350 random neten talált kábel: 7e Ft
- Polk xt 15: 66e Ft+ posta esetlegEz 107e Ft, és ezzel már együtt lehet élni. Mondjuk, ahogy írtam is, bizonyos opciók (bluethooth, DAC, HDMI arc) miatt én mást választanék, de ez már egy élhető csomag
-
flash-
veterán
válasz
lezso6 #67005 üzenetére
Ez az S350 lehet nem is lenne hülyeség hiszen fimeknél gondolom lenne basszus.(de akkor gondolom zenénél is lesz, talán sok is) Zenei minosege milyen egy MR3 hoz kepest? (csak sajna 3centivel szelesebbek a kis hangfalak mint az MR3, lehet mar nem ferne el a tv mellett a szekrényen) vagy kilógna a fele)
Sosem vakteszteltem a hallasom, de amikor hasonlitottam többszor is jobban tetszett a flac, de valószínűleg ez agyi dolog, az mp3 kozepmagasai pedig "vékonyabbak tűnnek", de nem hiszem hogy ilyen hallasom lenne, (csak relatív zenei hallasom van,) becsap az agyam. Viszont a Hdtracks es, vagy bd audióból downsampled 2.0 audiók vagy hasonló "kiadványok" miatt mégis sok a flac fájlom, mert ezek elvileg a remastered cuccok magasabban dinamikatartomannyal(aztán az más kérdés hogy hallom e a különbséget, van aminel biztosan(legtöbbnél max csak annyi hogy halkabb) , de azt is tudom hogy rengeteg a fake feltranszformalt dolog Tidalon is, ami semmivel sem jobb csak több a zaj., vagy valami ilyesmi, asszem 😅)
Bárhogyis mar tele vagyok flac-el, valószínűleg már megtartom őket.Még nem vettem semmit, de agyalok hogy mi lenne a legoptimálisabb megoldás🤔nem tudom 😏
-
bostone
addikt
válasz
lezso6 #67001 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget.
Hihetetlen, hogy pár mondattal milyen jól kiemelted a lényeget, amire kíváncsi voltam.
Bár mindenki hasonló bölcsességgel és vérmérséklettel állna idegen emberek ügyes-bajos dolgaihoz, de valószínűleg ezt tanulni vagy tanítani nem lehet. Ilyennek születni kell. -
flash-
veterán
válasz
lezso6 #66985 üzenetére
köszönöm kedves segítséged, ahol most a genius 1250b van oda a helyére be fog férni az MR3 is mert ez utóbbi még 15mm-el keskenyebb is úgyhogy pont nem fog kilógni
nagyon nem ástam bele ebbe magam de teszt videókon elmondják hogy ezek a soundbarok képesek térhangzásra és elvileg nem is rosszul. nem tudom milyen módon teszik vagy felejetsem el mert baromság. a tv-ben persze vannak ilyen beállitások de az gondolom a saját hangszórójára vonatkozik azt meg hanyagolom, annál egy genius is sokkal jobban szól, hiába onkyo van ráirva. az csak reklám.
-
flash-
veterán
válasz
lezso6 #66982 üzenetére
igen, ezt láttam, ezelőtt nem ismertem a csatornát, értelmes figurának tünik.
különben filmezésre mennyire lenne alkalmas? Genius 1250b van jelenleg a tvre kötve. azt váltaná.tök jó hogy annál keskenyebbilletve ha 2.0 hangszórókat tvre szeretnék kötni akkor hogy lehetséges ilyen virtuális térhangzás mint ami a soundbaroknál?vagy ez csak optikain?
-
bostone
addikt
válasz
lezso6 #66877 üzenetére
Az Edifier MR3 Hi-Res Audio tanúsítványa mennyire befolyásolja a hangminőséget a gyakorlatban?
Még nem döntöttem el, hogy MR3 vagy MR4 és közben az M60 2.0 is felvetődött. Több teszten, kritikán túl vagyok. Megjegyzem szomorú, hogy magyar nyelven nagyon kevesen foglalkoznak, ilyen hétköznapi témával.
Talán az MR4 felé húzok, mivel több webshop-ban is előfordul, mint az MR3.Lassan szorít az idő, viszont Nemzetközi Zoltán névnapra meg kell érkezzen a csomag.
Nem én fogom használni, ajándék lesz. Üzlet nincs a közelben, ahol előfordulna bármelyik is.
Tapasztalatom egyébként is teljesen nulla hangfalak terén, mivel kizárólag “agybadugós” fülest használok, pc-t vagy notit meg egyáltalán nem. -
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #66944 üzenetére
Én se vettem észre, hogy jobban szólt volna a cuccom kihúzva a szoba közepére, mint 70cm-re (egyébként most mértem le pontosan, 70cm-re van a hangfal eleje a faltól, nem 60cm-re)
De 30-40 cm alatt sem pálya nekem, tönkre vágja a térhangzást és sokan emiatt nem ajánlják falra tolni.
Megnézzem akkor Variable smoothing-gal is.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #66942 üzenetére
Igen, de az 1/6 smoothing jó, mert a hallásunk nem olyan, hogy minden kis pár Hz-es -10dB-es árkot hallunk, mint ahogy smoothing nélkül látnánk
Jaja, kézzel állított és visszamért EQ APO beállítás, hiszen az 5db akusztikai panel az elülső falon megoldotta a 200Hz feletti problémákat. Így is elég sima már nekem a frekimenet. A hátsó falnál mögöttem meg polcos szekrény van tárgyakkal, ami szétveri a hangot.
Ha betolom a hangfalat 20cm-re a falhoz teljesen eltűnik a 3D tér, szóval nekem nem opció amit a Genelec ír.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #66936 üzenetére
A Genelec ellentmond saját magának, mert két ábrája van és teljesen más van rajtuk: [link]
Itt az van, hogy 60cm-ig zöld és 60cm után meg pirosMeg ugye nálam van a saját tapasztalatom, az én hangfalam nem szól jól 20-30cm-re a faltól. 60cm-re már kb. úgy szól, mintha kihúzom méterekre, így maradtam a 60cm-nél.
-
Csiszike
tag
-
Reaper
őstag
válasz
lezso6 #66899 üzenetére
Hát, akkor még nagyon sok lehet a rendszerben, mert már így is sokkalta jobb, mint a régi 5.1-el. Ahol ülök, ott pont nem takarja ki egyik monitor sem a magas sugárzót, a mélynek meg elve sok helye van, a monitorokat lehet szerencsére állítgatni. Viszont valami állvány így is kelleni fog, mert csak az asztalt felemelve, a széket meg le van a fülemmel egy magasságban a magas. [kép] Csak olyan kéne, amiről nem eshet le, ha a gyerek nekiszalad az asztalnak ezerrel, tehát asztalhoz rögzíthető és ami legalább kicsit "fogja" a hangfalat, már ha létezik ilyen.
-
válasz
lezso6 #66889 üzenetére
Érdekes lehet az R1700BT, nekem nincs de relatíve is a világosabb hangképet kedveltem. A filléres kínai DAC viszont elhozta a kiegyensúlyozottat. Az Onyxet kiegyensúlyozottnak mondják, az van, de inkább gyengébb sztem, mint a filléres kínai DAC. Az olcsó kínait még a tejfölös dobozokon is...kihallani hogy jól szól. Csak példa, mert a nagyobb hangfalakon és a füleseken is földbe döngöli a 3x drágább DACot.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
lezso6 #66886 üzenetére
Tudom, hogy nem a te véleményed. Aktívan követem a topikot. Ez a wavemaster nem tűnik rossznak. Bár ahogy látom nincs távírányítója. Étkezőben/konyhában lenne használva, nem ártana táv hozzá, esetleg nem oldalsó/hátsó vezérlők. Tetszenek azok, amelyikeknek felül vannak a gombjai. Mint pl. Edifier D12, R33..
Üdv B.
u.i.: 40e már sok lenne, annyit nem akarok rászánni oda. Így is hipertérugrás lesz a mostanihoz képest :-D.
-
bostone
addikt
válasz
lezso6 #66877 üzenetére
Logitech S-0264b.
Picit átszerkesztette a mobil a mondókámat, de az sem segített, hogy közben kutyát sétáltattam.
A lényeg, hogy nem magamnak keresek hangfalat, hanem valakinek, akinek egykor több idő jutott a hobbijaira, mint manapság.
Szóval, egy időgép kellene, de azt nem találtam a fórumon. -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66809 üzenetére
teltebb mélyek lesznek az biztos, de ha valaki megszokta azt a logitechet neki csalódás lehet utána, mert ahhoz képest semmi basszusa nem lesz.
attól függ ugye ki mit szeret, és ettől függően kellene ajánlani vagy stúdió monitort vagy HIFI -t. mert tudjuk te a monitorok híve vagy, csak nem mindenkinek jön be a steril hangzás, amiről korábban beszéltünk is
-
rocksteadyxx
csendes tag
válasz
lezso6 #66694 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, sajnos méretbe nekem ez nagy, gyakorlatilag az íróasztalra kellene a monitor alá valami. A monitor Vesa konzolon van, tehát egy 15cm körüli magasság az még beleférhet. (Van egy KRK Rokit 5 G4 szettem és ez nagy bánatomra nem fér ide. Sejtem, hogy bármi is lesz nem fog ekkorát szólni, de mégis kellene, a hogy a PC nek legyen egy kulturált hangja) Esetleg mi a vélemény ezekről? :
- EDIFIER HECATE G2000
- Creative Pebble X PlusVagy ha ebben a méretben (és árfekvésben) tudtok ajánlani valamit akkor azt is szívesen meghallgatom. Akár soundbar is lehet 2.1 be is.
Köszi előre is -
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #66764 üzenetére
Reddit: ok, mea culpa, munka közbe rossz linkeket küldtem.
Youtube: biztos....
50 vs 40 Hz miért fontos és miért nem?! Sub-bassus tartományban nem írnak igazán zenét, ennek az a fő oka, hogy tisztában vannak a hangmérnökök azzal, hogy a legtöbb cucc egyszerűen nem megy le oda. Tehát egy olyan dolgot részesítünk előnyben, ami valójában nem is létezik, már bocsánat. A közép tartományban se nagyon írnak semmit, mert azt meg nehéz megszólaltatni. Ahol viszont nem tudják szétkeverni, azok az élő felvételek, azokat érdemes hallgatni... (Bár mondjuk DJ-knél ez pont mindegy)
Arról nem beszél senki, hogy a basszus minősége és nem a basszus mennyisége fontos... Értem én, hogy a tesztelő, amikor azt mondja, hogy jól megcsapja a mély, az valószínűleg inkább sok és kontrollálatlan, mint ténylegesen jó mélyről beszél. Jó persze, aki azt gondolja, hogy elektronikus zenével tudja megállapítani egy hangfal minőségét... annak tényleg jó az Edifier 1700-as...
Én értem, hogy nagy az igény arra, hogy megcsapjon a mély, meg hogy technikai adatlap alapján el lehessen dönteni, de aki mélyet akar, az vegyen egy tisztességes álló hangfalat, és ne várja 30-40 cm-es dobozkáktól, hogy bármi történik. Nemcsak a hangszóró miatt, hanem a hengerűrtartalom miatt is. A reflexcső az pedig mindig egy kényszermegoldás... -
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #66756 üzenetére
Jó, nem csöves hangzás, elnézést, akkor pontosabban fogalmazok: V-FET-es hangzás... de ez kb. minden ezredik embernek mond valamit, azért nem így fogalmaztam.
A Presonus új sorozatai (gen 2) búgnak (reddit1, reddit2, reddit3) tehát az biztos hogy alapzajért én fizetni nem szeretnék.Én ezekhez a youtube-os hangfelvételekhez nem fűznék túl sokat, már csak azért sem, mert ezeket a hangfalakat lehet állítani, teljesen más hangképe van (más fülesen, más DAC-on hallgatva stb.)
Lehet nem jó hangzású a Genius szerinted, de az szerintem baj, hogy visszacsomagoltam az Edifer-t úgy, hogy 20 évvel ezelőtt erre vágytam gimisként...
Szerintem sokkal több zene van a Geniusban akkor is, hogyha sikk mindenféle görbék vagy bármi alapján lenézni. Kedvencem, amikor herzekről megy a diskurzus, hogy ez lemegy 40-ig, ez meg csak 50-ig. -
válasz
lezso6 #66756 üzenetére
Neten keresztül nehéz viszonyítani, de hasonló vélemény. Nyertesek nálam : R1280, Eris 3.5/4.5 - lehallgatás fülesen : HS50+Onyx2.
Élőben kéne hallgatni, de saccra a Solo6C jobb(hasonlóan finoman mélyre megy, mint a HS50 füles) mindegyiknél, van itthon. Eris 3.5 is van itt, elég jó, de mélyben nyilván lemarad, de kedvelem. A vintage óriásdobozokat kéne hallgatnom mindíg, de társasház, emiatt ritkán kapcsolom be.Amúgy kb 4m optikai kábel visszavesz, vagy van egyáltalán akkora?
A nem PC specifikus filléres kínai DAC sokkal jobb az Onyx- nál, optikaival össze lehetne kötni a PC- vel(távol van a gép, hogy kevésbé halljam a ventik szélzaját), bár az alaplapi optikának számos baja van, de lehet még akkor is jobban szólna a kis kínai.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
lezso6 #66735 üzenetére
Akkor, pontosítás végett. Emiatt elnézést, ha nem voltam eléggé pontos.
Szeretnék venni a számítógépem mellé egy hangfalt. A hangfalt úgy szeretném használni, hogy az szinte egészen közel lesz hozzám képest. Szerintem nem lesz meg 1 méter sem (szerintem biztosan nem).
Sajnos méret ügyileg korlátozott vagyok, mert az asztalon nem fog tudni elférni hanem csak felette (ami a fülemhez képest fentebb van (kb 20cm-tel feljebb lehet a magas), vagy pedig az asztalon eléggé limitált helyen (ott pedig a fejemhez képest alacsonyan lenne a magas).
- Ha az asztal felett van, akkor max 33cm magas lehet a hangfal, de bármilyen szélességű (értelmes határok között).
- Ha az asztalon van, akkor max 20-20cm magas lehet, kivéve ha lemondok a második monitoromról (akkor persze több hely), de nem igen szeretnék.Ami még eszembe jutott, bár ez már lehet off topic, hogy nem hangfalat, hanem fejhallgatót veszek. De nekem olyan kell, amiben van jó mikrofon. Vagy veszek külön fejhallgatót és mikrofont.
Ötlet?
-
lowzor
veterán
válasz
lezso6 #66722 üzenetére
Ez nem a Z313 mélynyomója? "Logitech-szerű 2.1 viccparádé"
-
BluGain
csendes tag
válasz
lezso6 #66737 üzenetére
Értem, köszi.
Gondolom a jelenlegi 1280T-nél valamivel jobban szólna 100-300Hz között is, még ha gyengébb is a dinamikája. Ez azt jelenti, hogy nehezebben követi le a hangerőkülönbségeket és túlcsillapítja a halk részeket pl?Illetve az is dilemma, hogy kevés a helyem a TV mellett valamint hogy magasan tudom elhelyezni a hangszórókat (kicsivel fejmagasság felett). Az S1000 MKII meg még felfele is néz kb. 10 fokban, mert egy alacsony TV állványhoz van tervezve. Gondolom nem nagy ötlet előrebillenteni valami kókány alátétezéssel...
-
BluGain
csendes tag
válasz
lezso6 #66735 üzenetére
Sziasztok, a topik olvasgatása miatt én is gondolkodom egy S351DB-n TV-hez, zenéhez - ezer köszönet a sok infóért
Jelenleg Edifier 1280T-m van, elképesztően jó ár-érték arányú, valóban mindenkinek ajánlom én is az árkategóriájában! Viszont szeretnék már jobb színpadképet/mozis térhatást, szélesebb, tisztább mélyeket+magasakat.
Az bizonytalanított el az S351DB esetén, hogy a szatelitjei csak 3,5"-ak és a specifikáció alapján - amit írtatok hogy Edifier esetében elég korrekt - már 160Hz-től elkezd vágni és jön a subwoofer.
Eddig azt vallottam, hogy 2.0-t kell vennem, hogy a mély hangok is minél stereo-bbak legyenek. Bár tisztában vagyok vele, hogy egy szint alatt már nem érzékeljük basszus irányát - ezért is lehet a sub egyedül, ami részben azért van mert egyre jobban "huppog egyben" a terem/szoba levegője. -
allnickused
tag
válasz
lezso6 #66714 üzenetére
Nem haragszom.
Azért ajánlottam ezeket, mert azt mondta, hogy semmiképpen nem kell neki edifier. Plusz belinkelt egy "nyócezer" forintos geniust, így amit ajánlottam teljesen megállja a helyét, ezeket meg ismerem mert van(nak) itthon."Z313 / Z333 jellegű dolgokat felejtsd fel. Ezek nagyon picik, nem mennek mélyebbre, mint mondjuk egy R1280T/R1280DB vagy R1700BT, cserébe a magasaik is szarok"
Ezzel pedig te is az igényeidet írtad le, ha már személyeskedünk. Meg kellene tanulni a helyén kezelni a szóban forgó dolgokat. Egy tízezer forintos hangszóróról van szó, ami nem szól 15x szarabbul, mint a 360db.
Azok a degradáló megmondásaid, hogy bögreszett, meg aggya méjjet stb elbizonytalanítja azt, aki nincs benne olyan nagyon, mint te például. Mivel nem akar tirpáknak tűnni a fórumon, hogy ő megelégszik az aggya méjjet hangszóróval, így nem segítesz neki, csak mindentől elvadítod. Pont, mint a dac vagy fejes topicban. Ott vannak a régi tagok, akik nem tudnak úgy hozzászólni semmihez, hogy ne fotózza be a saját cuccát, amin (képen) van 1 milliót érő elektronika és öntelten lötyköli a bort és szaglássza, majd kijelenti, hogy érzi a vadmálna meg az erdei gomba illatát. Hallja, ahogy a zenészek lapozzák a kottát stb. Pont néhány hónapja volt, hogy valaki dicsérte a drága kábelt amit vett, hogy mennyivel jobb, mint a régi. És még meg is írta, hogy benézett a gép mögé és ki se cserélte a kábelt. Közben 2 hétig bizonygatta, hogy hallja a különbséget, mert az uj 16 eres a régi meg csak 8 volt...
... és részemről lezártam ezt.
-
arcitec
addikt
válasz
lezso6 #66670 üzenetére
Mé TE nem lennél indulatos ha évente kidobnál 40-50eft-ot a semmire?
De már megint jössz az álszent dumáddal, konkrétumokat leírtam az mire nem elég, meg még írt más is és azok meg már közel 100eft-osak. Arról meg ne is beszéljünk akik nem szólalnak meg, mert látják mi a falka reakciója. Ügye bagoly mondja verébnek esete...
Egyébiránt meg semmi csúnyácskát nem írtam le. Mimózák ...
Mint látszik is, minden rossz lehet, úgy látatlanban, csak épp a csoda hangfal nem...Hahaha...
U.I: Javasold futtassák le ezt oszt majd jó lesz : Isotek -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66665 üzenetére
annyit hozzáfüznék én is a kínai minőséghez hogy az R2730db -nek hangos alapzaja lett.
a 2850 meg random reccsen egyet zene közben.. nem éppen a nagyon jó minőséget szimbolizálja.. de még nem küldöm vissza mert nem tudom reprodukálni a jelenséget, tök véletlenszerü (nincs köze a villany kapcsolgatásnak hozzá és nem is olyan pukkanás)de az is igaz hogy a jó minőség nem ezen az árvonalon kezdődik
-
arcitec
addikt
válasz
lezso6 #66665 üzenetére
Már ne haragudj, csak és csak is azért válaszolok - és itt vége bármit írsz - konkrétan leírtam a tapasztalataimat. A fröcsögés az nem én már bocsi TE vagy az aki ...
Minden jót itt nektek, sajnálom, hogy a konkrétum ennyire fáj. Lehet van némi érdekeltségetek, de akkor itt a lehetőség a javításra, hogy legyen jobb, Ó tartósabb
- mert annyira azért nem rosszak, csak épp nem tartósak - az a fránya termék. OK? -
arcitec
addikt
válasz
lezso6 #66653 üzenetére
Márpedig nincs igazad, lehet van ami jó, max ideig óráig, de nem tarósan. Kár erőlködnöd és védened a fost. Ami eddig kínai nekem volt mind beszart 1-2 éven belül. Úgy, hogy mostanában kínai nem lesz az tuti. De tényleg nem értem mire kell erőlködnöd, amikor a tapasztalat meg más és nem vagyok egyedül.
U.I: Amúgy meg használtad a Teslát és u.a kategóriás kínai autót is? Ja NEM? Akkó meg?
Tévedésben meg TE vagy nem kicsit és itt traktálod a jónépre a kinai fosokat.
"Az, hogy esetleg hamar megmurdál" Ja és az neked nem pénzkidobás, amikor a 40-100
eft-os cuccokat megveszi valaki és 1-2 év után dobhatja ki. Esetleg mi?
BUÉK -
Dorien
veterán
válasz
lezso6 #66638 üzenetére
Haha, ez baromi jó!
Azért ennyire nem volt súlyos a dolog, de lehetett hallani a torzítást. Átdugtam az A30 Pro-ba a fejest (DCA Aeon Flow Open X), ott meg szépen szólt. Na mondom, frankó, megdöglött a chAMP, de aztán szerencsére a kábelek átrendezésével helyrejött a hangzás. Ha hazaértem, foglalkozok vele, mert nem volt egy kellemes élmény...
-
Dorien
veterán
válasz
lezso6 #66636 üzenetére
LOL, az érdekes lehetett...
Én most szereztem be egy újabb RCA kábelt, mert a jelenlegi elég durva zajt szedett össze a környezetéből. Azt vettem észre, hogy borzalmasan hamisan szólnak a fúvósok... Sajna a chAMP csak RCA-t fogad meg 6.3mm kimenet van, itt nincs varia:
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
lezso6 #66631 üzenetére
A te kijelentéseid ezek voltak:
"A 4.4mm szimmetrikus fejhallgató kimenet is egy hifista ostobaság, lehúzás."
"A balanced-unbalanced tök független dolog a teljesítménytől..."Nem független dolog: a jelenleg kapható fejeserősítőkön, DAC/AMP-okon, DAP-okon a 4.4mm balanced kimenet általában jóval nagyobb teljesítményt ad, mint a 3.5mm/6,3mm unbalanced kimenet. Az általam példának hozott A30 Pro, ahol minden kimenet ugyanolyan teljesítményű, ritkaságnak számít.
-
Dorien
veterán
válasz
lezso6 #66620 üzenetére
"A balanced-unbalanced tök független dolog a teljesítménytől..."
Már hogy lenne az?
Topping A70 Pro kimeneti teljesítmény, SE / Balanced:Teljesen felesleges pl. ilyen fejeserősítőt venni, ha valaki nem a 3-4x erősebb balanced kimeneteket használja. A feleannyiba kerülő A30 Pro pl. komolyabb kraftot ad le SE-re. És a fenti az általános trend, nem pedig az, amit az A30 Pro képvisel (minden kimeneten: 6,35mm / 4,4mm / XLR azonos teljesítmény). Én pl. direkt azért vettem A30 Prót, hogy ne kelljen azzal foglalkozni, hogy milyen kábel van az adott fejhallgatókhoz. /OFF
-
válasz
lezso6 #66605 üzenetére
Huh, köszi srácok a sok tippet!
Egyrészt igen, de valójában három fő oka van:
- ne cafogjon a madzag a gép elejéből
- elvileg a digitális jel jobb minőséget eredményezhet
- az auto standby pontosabban működikAz elsőt szerintem nem kell indokolnom, a másodikat a Kanto egy videójában láttam, ezt javasolták, a harmadik pedig azért fontos, mert jellemzően nagyon halkan szól a zene, viszont közben jönnek értesítési hangok, beszélek Skype-on, stb. amelyek ha épp nem aktív a hangfal, nyilván nem fogok hallani. Azt szeretném, hogy amikor megy a gépem, a hangfal is működjön. Ha van lejátszott zene, ha nincs. Egyébként szépen bekapcsol a jelre, de mivel analóg a bemenet, nem 100%. Eddig egy teljes napot használtam, nem volt gond, viszont amikor csak tesztelgettem, alkalmanként kikapcsolt. Igaz, nagyon halkan, épp csak szólt valami a héttérben. A Subwooferen is kikapcsoltam ezt a funkciót. Bemegyek, bekapcsolom. Végeztem a munkával, kikapcsolom. Ennyi.
A Mac beépített DAC-ja állítólag egész jó és őszintén szólva nem találtam benne semmi kivetnivalót, nekem megfelel. Csak hülye helyre rakták az aljzatot.
miresz
Igen, ezeket nézegettem én is, de ki tudja milyen minőségűek. Vettem Type-C - Jack 3,5 átalakítót, de elveszik a hangminőség jó része. Tompább, fakóbb a hangzás.
Ugyanezt tapasztaltam Bluetooth kapcsolaton is. Frankón hallható a különbség. És ha már egyszer megvettem ezt a tényleg szép hangú hangfalpárt, szóljon a lehető legjobban. De még majd adok neki egy esélyt. Hátha...
Viktor77
Ennek a Cubiluxnak még csak-csak hiszek, mintha lenne benne valami kis anyag. Egyébként nincs erre valami specifikáció? Hogy milyen értékekre figyeljek a kiválasztásakor... A hangfal 60 Hz és 20 kHz közötti értékeket tud, így logikusan ha az adapteren ez van feltüntetve, az elég lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest