- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
gubabela
senior tag
válasz
Degeczi #62682 üzenetére
Mondtam lehet, bár én inkább kiszáradt kondira tippelnék mint trafóra mert az csak zörög, ha már lazák a lemezek. Itt a hullámzás ami nemkívánatos jelenség. Ha van a kérdezőnek lehetősége hálózati feszt és frekvenciát mérni, akkor hamar kiderülne, hogy attól van, vagy rádiófrekis zavarról van szó. Egyébként a logi nem árnyékolt ilyen szempontból.
-
gubabela
senior tag
válasz
Degeczi #62679 üzenetére
Lehet, de a búgás nem zavarja, csak a "hullámzás". Azt meg okozhatja a routertől kezdve a földhurkon át bármi. Egy próbát megér.
#62680 HollyBoni
Akkor még annyit tehetsz, hogy ideiglenesen letiltod vagy fizikailag eltávolítod a wifis kárryát, kipróbálni, hogy az okozza-e a hullámzást. -
gubabela
senior tag
válasz
lezso6 #62287 üzenetére
Vagy ami jó még hangban az a Szárnyas fejvadász. A film maga annyira nem tetszett, mint az első, de hangzásban jól sikerült. Transformersből az első kettő kivételével az összes hulladék sajnos. Vagy a Ryan közlegény megmentése is jó, élethűre sikeredett. Mélynyomóval nagyon jó a végén a tankos jelenet, amikor még nem látni őket, de elkezd finoman remegni a talaj és ahogy közelebb érnek, úgy lesz egyre hangosabb. Nagyon jól visszaadták hangban is ezt.
-
gubabela
senior tag
válasz
venom8888 #62200 üzenetére
Ez jónak tűnik. Milyen tv lenne amúgy? Azt nem próbáltad, hogy csak a képet küldöd ki hdmi-n, minden mást a pc csinál? Miért akarod mégegyszer dekódolni? Tv beállításokban szokott lenni hangfolyam átengedés, ha a tiedben van, akkor lehet menne, de optikán nem biztos, earc fog kelleni hozzá ha minden kell(atmos, dts hd stb)
-
gubabela
senior tag
Azt nem tudom, hogy az rme adi-ban van-e ilyen funkció, de a minidsp-be fel lehet tölteni a rew vagy cavern álltal korrekciózott görbét. Gyakorlatilag pár kattintás csak a cavernal és utána pc beiktatása nélkül tudod használni, csak egy táp( telefontöltő is jó) kell hozzá, meg kábel amivel összekötöd. A sima csak 30ms-et tud késleltetni, ha többet kellene ott a hd, de az drágább.
-
gubabela
senior tag
válasz
iszoke #61510 üzenetére
A mélynek pont nincs iránya, minden irányban terjed, ezért nem számít, hogy merre felé néz az adott hangfal portja. (Pl vannak zártak is, vagy az enyém éppen lefelé) Az lehet problémás, ha letakarod és nem tud a levegő szabadon áramolni, de ahhoz tényleg nagyon közel kellene lennie a falhoz.
-
gubabela
senior tag
válasz
iszoke #61506 üzenetére
Kicsit feljebb volt egy kép Tamoo-tól ott látni, hogy a hallgatói pozícióban mérve milyen frelvenciamenete van az adott hangfalnak. Ha valamelyik frekvenciatartományban az adott pozícióban mérve túl hangos (kiemelés) vagy túl halk(beszakadás) akkor mérés után ezt lehet korrigálni ( pl az adott frekvencia késleltetett megszólaltatásával), egyenletesebbé tenni. (Hullámterjedés a fizikában, rezonancia) Erre nagyon jó programokat lehet már találni (rew, cavern)
61507 Tamoo
Szintén moziból hoztam és szintén umik-1el állítottam be az m-audio bx8aimat, mert a jelenlegi helyén nagyon mélykiemelt volt(padlástér, ferde tetőrészen a sarokban) -
gubabela
senior tag
válasz
Intruder A 6 #61463 üzenetére
Ha.meg tudod hallgatni az adamot, akkor érdemes lehet. Nekem nem nyerte el a tetszésemet a ribbom magas miatt, de ízlés kérdése, lehet neked tetszene.
-
gubabela
senior tag
válasz
töky76 #60922 üzenetére
Én erre a célra keresnék inkább valami nagyobb teljesítményű cuccot akár kölcsönbe is ( mondjuk hangosítással foglalkozó cégtől) aztán betennék valami bejárató anyagot ( pl isotek) hangerő fel és elmenni valahová fél/ egy napra. Az elég hatékony lenne, biztosan felfogná, hogy nem győzhet. Mondjuk a többi szomszéddal nem tudom mi a helyzet és mi van a házirendben mert az lehet akár csendháborítás is. Már ha van még olyan.
-
gubabela
senior tag
válasz
lezso6 #60641 üzenetére
Nem nézegetni kell, be kell rakni a vászon vagy a kanapé mögé, bár én is a letisztult formavilágot preferálom. Ehhez az adamhoz nem tudom mekkora termet kellene építeni, hogy el is lehessen helyezni valahogy, vagy lehet vicceltek csak a srácok vele.Valahogy nem tudom értelmezni ezt a méretet a stúdióval
-
-
gubabela
senior tag
válasz
lezso6 #60349 üzenetére
Próbáld ki a cavern-t, szerintem egyszerűbb és jobb eredményt ad mint a rew. Hm totyikban találsz linket és leírást hozzá. Nem biztos, hogy elég hozzá a teló mikrofonja, de pl minidsp-re rá lehetett tölteni gond nélkül a kapott korrekciós görbét és fülre is sokkal jobb lett, nem csak mérve
-
gubabela
senior tag
válasz
SunMount3r #59959 üzenetére
Pedig hidd el érdemes "eq-zni", csak nem mindegy, hogy mivel és hogyan. PL
-
gubabela
senior tag
válasz
SunMount3r #59937 üzenetére
Nem igazán (persze azért ne legyen letakarva, vagy rátolva a falra teljesen). Több függ az elhelyezésen és az adott helyiség akusztikáján (meg persze a doboz merevségén , csillapításán, hangváltón...stb), mint hogy hol van a port. Nálam pl alul, és nincs rá panaszom.
-
gubabela
senior tag
válasz
lezso6 #59862 üzenetére
Ez igaz, a mély tartománynak nincs iránya, nem lehet megmondani, hogy honnan szól. A probléma ott szokott lenni, hogy nem sikerül ezeket illeszteni megfelelően főleg az olcsóbb rendszerekben. Zenénél még mindíg 2 csatornáról beszélünk , az hogy levágod a 100hz alatti hangokat és valahogy megpróbálod összehozni a többivel nem egyszerű feladat, nagyban függ az akusztikától, a késleltetésektől stb a végeredmény. Mozinál kicsit egyszerűbb, ott megvannak az oldalak + a mélynek külön sáv, ha jól van beállítva akkor viszonylag egyszerűbben megoldható az egységes hangzás, persze nagyban függ itt is a hangmérnöki munkától kezdve az akusztikán át sokmindentől.
-
gubabela
senior tag
válasz
lezso6 #59860 üzenetére
Ez sokmindentől függ, de szerintem ott van a kutya elásva, hogy zenénél sztereóról beszélünk álltalában, míg mozinál külön hangsávok vannak a mélynek, oldal, hátsó stb hangnak. Meg ugye egy mozivas azért is kompromisszumos, mert adott összegből kell megoldani az5, 7 9, akármennyi csatorna erősítését, míg sztereónál 2 szokott lenni, az kihozható kevesebből is.
-
gubabela
senior tag
válasz
lezso6 #59855 üzenetére
Nekem külön rendszer van mozihoz és zenéhez. Próbálkoztam subot illeszteni zenéhez, de nem sikerült. Aztán cserélve lettek 8as stúdiókra, azóta azok kielégítik az igényeimet. Mozihoz már más a helyzet, ott egy belépő mélynyomót használok (r112sw) a maga 600w-jával de néha azért elviselnék kicsit többet. Az még egy külön történet, hogy normál szobában hogyan lehetett illeszteni, pedig a mozinak van külön lfe sávja, szóval nem volt egyszerű az sem. Viszont az élmény megfizethetettlen, amikor akár az említett filmben is nem hallod magát a mélyet igazán, csak érzed, hogy dolgozik és remegteti a tüdődet
-
gubabela
senior tag
válasz
krokostamas #59811 üzenetére
Olyan nincs, hogy kicsi a szoba (jó, nyilván extrém esetektől eltekintve) , inkább a pizícióval lesz ott a gond. Akusztikai kezelés, hangfalak előrébb, hátrébb helyezése , beforgatása lehet a megoldás, de mérés nélkül nehéz megmondan. Egyébként a mély kezelése szokott a lenni a legnehezebb.
-
gubabela
senior tag
válasz
FoLey-v #59445 üzenetére
Itt a fórumon jókat írtak a 1255a-ról is, én nem ismerem. 1250b-t hallottam akkori áráért nem volt rossz vétel (10e) , de azért az a belépő kategória alja volt akkor is. Edifierből van itthon 2db is, kidolgozottságban azért ezek magasabb kategóriát képviselnek mint a genius. Én amondó vagyok, így kicsit több tapasztalattal a hátam mögött, hogy nem vennék 5 zoll alatti hangfalat, már a fizikai korlátai miatt sem, mindegy, hogy ki a gyártója. A másik javaslat, hogy ha van rá lehetőséged akkor hallgasd meg vétel előtt.
-
gubabela
senior tag
válasz
FoLey-v #59437 üzenetére
Értem. Akkor valamelyik edifier jó lehet. Ha találsz használtan 5" vagy nagyobb hangszóróval akkor azt érdemesebb. Nem tudom most mik vannak használtan, de edifierrel nem nagyon fogsz mellé. Régen több gyártó is jobban jelen volt a belépő kategóriában, de ezek mostanra már kikoptak sajnos. Ilyesmiket nézegess még, hogy thonet & vander, genius sp-hf1250b
-
gubabela
senior tag
-
gubabela
senior tag
válasz
-conrad- #59415 üzenetére
Értem, így már más a helyzet. Nincs bajom egyébként a jbl-el, nekem is van hordozható és szeretem, de erősen túlárazottnak tartom, az áráért jobb alternatívák is vannak a piacon. Akkor nézz esetleg olyan 2.0-át a kínálatból, aminek a mély/közép sugárzója 5' vagy nagyobb és gond nélkül lehet csatlakoztatni a pc-hez. Az olcsóbb szegmensben nem találni értelmes 2.1et, mindnek van valami hiányossága már a fizikai mérete okán is. Persze szólni szólnak úgy ahogy, de pontosságra ne nagyon számíts ezeknél.
-
-
gubabela
senior tag
válasz
Neil Watts #59409 üzenetére
Egy próba erejéig gondolom ki lehet kapcsolni a másik telefont is. Ha megszűnik a recsegés, akkor ott lesz a gond. Azt megcsináltad amit lezso6 javasolt? Így ki lehetne szűrni, hogy a mackievel vagy mással van gond, bár ha ahogy írod mindíg ugyan az az oldal csinálja, akkor ott inkább másra gyanakodnék (többek között rf zavarra pl )
-
gubabela
senior tag
Mint ahogy írták, az is lehet a hiba forrása. Ha meg tudod oldani, akkor egy próba erejéig telepítsd át a routert. Nekem is bx8-am van, nem vettem észre, hogy az annyira érzékeny lenne az ilyesmire, de van a másik szobában egy edifier s2000db, ami viszont meg igen. 1 méteren belül volt egy wifis router és néha bezavarta. Mióta elkerült, a probléma megszűnt nálunk. Egy próbát megér.
-
gubabela
senior tag
válasz
Neil Watts #59403 üzenetére
És Mr. Jesus
Nincs a közelükben véletlenül valamilyen rádió forrás? (Wifis router, jel erősítő, gsm stb) -
gubabela
senior tag
válasz
Champipi #58724 üzenetére
3840W-ig jó, elégnek kell lennie egy normál pár mellé. 10m-t írnak hatótávnak. Nekem egy orbivo van igaz kávéfőzőhöz, az wifis, programozható és akár telefonról távolról is vezérelhető. Ilyen tradfari a szekrény világításához van (nem ez a konektotos verzió), jól működik amúgy.
-
gubabela
senior tag
válasz
Patrick76496 #58413 üzenetére
Üdv!
Ezek közül a genius lesz a nyerő, a miértre pedig az összefoglalóban találsz választ. -
gubabela
senior tag
válasz
pruzsi #58407 üzenetére
Ezeket azért nem ajánlanám, mert kicsi fizikailag a hangszórók mérete(4" és 3") és mivel te 2.1 ről válltanál, szinte biztos, hogy keveselnéd a mélyet még ha a jelenlegi szateliteknél előrelépés is lenne hangban. 5, de inkább 8 zoll ami már mélynyomó nélkül is elég lehet szerintem, bár ízlés és megszokás kérdése is.
-
gubabela
senior tag
válasz
pruzsi #58405 üzenetére
Az a kis fiio jó cucc, akkor igazából rajtad múlik melyik megoldást választod, mindkét út járható. Vagy néznék valami álló használt hangfalakat az erősítőhöz, (amiket kinéztél szerintem felejtősek. klipsch, monitor audio irányába keresgélnék) vagy nézhetsz valami edifier szettet is nagyobb hangszóró készlettel. Ebben az ársávban (40-50e) nem kapni értelmes 2.1-et, így inkább 2.0a legyen. A stúdio monitorok is jók lehetnek ( a kinézettek közül az alesist mondanám a paraméterei alapján , (nem ismerem) , vagy m-audio bx5 esetetleg, de ha tudod hallgasd meg, vagy rendeld netről, hogy ha nem jönne be, akkor vissza tudd küldeni. Meg ezeket egyenként kell bekapcsolni és hangerő is külön állítható, ezt vedd figyelembe azért.
-
gubabela
senior tag
válasz
M3nt0R #58386 üzenetére
Üdv.
Hitspace-ben szerintem van krk, kérdezd meg tőlük. Amúgy jól gondolod, érdemesebb beruházni ezek mellé már egy dacra is. Hogy xlr vagy rca olyan szempontból mindegy, hogy ha jól van megépítve a dac, akkor nem fog szebben szólni azért mert tud balancedet. Nyilván jobb lenne, mert megszünteti az összeszedett zajt, erre találták ki, de ezek drágábbak is. Használtam mindkét típusból többet is, de erre a kérdésedre a dac topicban fognak tudni jobban segíteni.
Meg ha már elmész a hitapace-be, érdemes lehet minél több fajtát meghallgatnod, mert nem mindenkinek jön be a krk hangzása. Keret fügvényében érdemes lehet még a tannoyokat, adamokat megfülelni. Az én személyes kedvencem a genelec, de az már eléggé drága. -
gubabela
senior tag
Mozira igen, kevés, pedig nem vagyok süket. Hangosnak hangos azzal nincs is baj, a a 8as mélyközepek nem tudják megtölteni méllyel már rendesen azt a teret. Tudom mert próbáltam. Házimozi rendszer lett belőle külön 12es mélynyomóval, az már elég tud lenni akár alacsonyabb hangerőnél is.
-
gubabela
senior tag
válasz
Lajmund #58333 üzenetére
Üdv!
Szerintem a keretedből ki lehet hozni valamit. Dac témában a topikjában tudnak jobban segitteni, de az is beleférhet. Én 8as stúdiókat nézegetnék, főleg, ha mint írtad az fogott meg. Nekem bx8am van azt tudom ajánlani, itt a tannoy ami még népszerű, de többeknek volt gond a zúgásával. Mozira viszont főleg 20m2 főlé ezek kevesek. Oda már érdemes külön erősítő és hangfalakban gondolkodni, csak ahhoz meg a kereted kevés. Arra azért vigyázz, hogy a stúdio minitorok db árasak és kelleni fog még a kábelezésre is. -
gubabela
senior tag
válasz
Silentfrog #58239 üzenetére
Egy minidsp nem lenne neked megoldás? Szerzel valahonnan egy bemérő mikrofont aztán csak rew-el megszerkeszted a subra és feltöltöd a dspre. Nálam rendbetett házimozinál az akusztikai problémákat (tetötér, ferde plafon stb. )
-
gubabela
senior tag
válasz
kristof123 #56288 üzenetére
Igen, több trükk is létezik, porszívóval vagy öntapadós ragasztóval is lehet próbálkozni. Esetleg szívószál. A youtube-on találni segítséget. Azért óvatosan kezdj hozzá.
-
gubabela
senior tag
válasz
Bikkrom #56253 üzenetére
Pedig ezekhez az igényekhez és ekkora területre jobban passzolna egy avr és mellé hangfalak. Nekem is hasonló volt a problémám és tapasztalatból mondom, hogy ide az aktív kevés lesz mozizni, ráadásul a vezetéknélküli jelátvitel minősége sem az igazi. Mondjuk az is igaz,hogy egy belépő hm szett ára jóval túl van a kereteden újonnan sajnos.
-
gubabela
senior tag
Ha van a pc-ben hangkártya, akkor a legolcsóbb megoldás egy jack to tsr kábel, de érdemes ezen a szinten már elgondolkodni egy külső (esetleg balanced) dac/interface beszerzésén is. Hangerószabályzás megy windowsban, de a maximális minőség elérése érdekében ezt jobb lenne megint csak a dacban kezelni.
-
gubabela
senior tag
Üdv
Nekem bx8 d2 van pc-hez, ha feltekered a hangerőt úgy 50% fölé, akkor van egy alap súgása ha éppen nem szól semmi, de nem zavaró, viszont ezen a hangerőn meg már elég hangos, szóval ritkán van nálam ennyire felhangosítva. Távos dac jól jöhet hozzá, nem kell a windowsban vagy hátul matatni hangerőállításhoz. Dac kérdésre passz, amennyi a keret meg milyen csatlakozókra van szükséged, de a dac topikban biztosan tudnak segíteni ez ügyben. Hangja nekem bejön, kissé mélyorientált, de kellően tiszta és pontos. -
gubabela
senior tag
válasz
Agyrák666 #52627 üzenetére
Nem, tudom, még 2 bemenetről nem próbáltam, a leírásában sincs benne, de elvileg mennie kell. Annyi, hogy akkor kelleni fog egy megfelelő kábel hozzá. Pl: pc-jack/trs kábel-m-audio, a másik meg bt-rca/xlr kábel- m-audio. Ha nem menne valamiért, akkor létezik rca jelosztó (nem drága) és azon lehetne kapcsolni a bemenetet
-
gubabela
senior tag
válasz
Agyrák666 #52624 üzenetére
Persze. Milyen csatik vannak a gépen? [link] Ez pl jó lehet hozzá, vagy van hosszabb is, de más gyártónak is van hasonló kábele.
(#52625) Agyrák666
Biztosan működne, de akkor megint másfajta kábelra lenne szükséged. Minősége eléggé kérdéses, ha van érdemes aptx, vagy újabb szabványt támogatót keresni (már ha a telefon támogatja) -
gubabela
senior tag
Működhet így is, de nem arra lett tervezve. hogy fektetve legyen használva.Ráadásul még le is lóg, hát.. nem túl jó megoldás. Persze fizikailag nem lesz baja, de hogy milyen hangzás fog kisülni belőle, azt nem tudom megtippelni sem. Érdemesebb lenne állítva használni inkább. Esetleg léteznek akusztikai szivacsok, amik kicsit döntik is a hangfalat, akár lefelé állítva, ha máshogy nem megy. Vagy próbálj neki valahogy helyet csinálni. Miről hallgatnád amúgy és mi lenne a felhasználás célja? (zene készítés, vagy csak általános játék, film, zenehallgatás)?
-
gubabela
senior tag
Jó lehet, nyilván nem ideális. A tèrábrázolásnak nagyjából búcsút is lehet mondani, ès a fal távolságának függvènyèben a mèly feldúsulhat, de ha máshogy nem megy akkor nem megy. Milyen forrásról lenne használva? Ha el tudod helyezni klasszikus lehallgatási pozícióban (háromszög) akkor azèrt annyira nem lesz vèszes szerintem. (Nekem is hasonlókèppen vannak a 8as stúdiók monitorok)
-
gubabela
senior tag
válasz
Viktor0610 #52311 üzenetére
Nagyon szívesen! Mèg egy jó tanács: 5-ös vagy nagyobb mèly/közèp menbránmèrettel rendelkezőket keress, filmeknèl jól jöhet.
-
gubabela
senior tag
válasz
Viktor0610 #52309 üzenetére
Igen, úgy is össze lehet, de van olyan ami a bt-t is tudja. Kènyelmi szempontból èrdemesebb távirányítósat választani.
-
gubabela
senior tag
válasz
Viktor0610 #52307 üzenetére
Igen, tulajdonkèppen ezek is alkalmasak erre a cèlra.Mennyit költenèl? Mekkora helysègbe? Hogyan tudnád elhelyezni? Az összefoglalóban találsz ajánlottakat.
-
gubabela
senior tag
válasz
makoss #48150 üzenetére
Sajna ezek a hm vasak nem igazán jók zenére, mozizni lettek kitalálva persze akadnak kivételek, de azok drágák. Azért még nézd meg a pc hangbeállításait, hogy sztereó (2.0) hangszórókra legyen állítva amikor próbálod, mert a térhangzás azért még bekavarhat a minőségbe, de nagy csodát nem várnék tőle.
-
gubabela
senior tag
válasz
makoss #48148 üzenetére
pc-n a zöld jacket az erősítő cd in-be (jack/rca kábel). pc-n át kell állítani a hangot sztereóra ha nem így lenne. ha a tv hangját is rá akarod vinni, akkor azt fülhallgató csatlakozóról tudod megtenni dac nélkül, de a minősége kérdéses, erősítőn az audio vagy tape in be szintén jack/rca kábellel.
-
gubabela
senior tag
válasz
Thermy #48105 üzenetére
Mint írtam, bajuk nem lesz tőle, de nem ideális. Az a kimenet fejhallgatóhoz van tervezve. Szimetrikusból mindegy igazából, hogy xlr vagy trs-t veszel, mindkettő jó lehet lényeg, hogy a dacba jó legyen a csatlakozó. A bx-en van mindkettő. Mondjuk én biztos nem cserélném el az audio gd-t egy m trackre, de te tudod.
-
gubabela
senior tag
válasz
Thermy #48103 üzenetére
Te most akkor konkrétan rákötötted a füles kimenetre a bxeket? Bajuk nem lesz tőle, van bennük védelem, de ha már van szimmetrikus kimenet a dacon, akkor használd azt. Hátulján találsz xlr kimeneteket (out) oda nézzél valami kábelt. Nekem oyade van hozzá, teljesen jó [link] (d+ xlr class b)
-
gubabela
senior tag
válasz
TeebyKay #47924 üzenetére
A hangszóróvèdő leszedhető, ha jól rèmlik, így előről nèzve könnyen megfigyelhető a membrán mozgása. Az a lènyeg, hogy ha a másfèl voltos elem pozitív pólusát a helyes vezetèkhez èrinted, (a másik vezetèk legyen az elem negatív pólusán)akkor a hangszóró előre felè tèr ki, ellenkező esetben hátra felè mozdul (befelè, a doboz irányába). Egyèbkènt ezeknek a belseje ebben a kategóriában mindnek ilyen, nem kell vele foglalkozni.
-
gubabela
senior tag
válasz
general #45487 üzenetére
Valahol én is így kezdtem, csak a minőségi zenehallgatás volt a cél, aztán meg elég jól elmerültem a témában. Ugyanúgy hobbi, mint nálad gondolom a fényképezés, csak itt nem objektívek és vázak vannak, hanem hangfalak , dacok, kábelek, lejátszó programok stb. Határt csak a pénztárcád szab. Jelátvitelről kis olvasnivaló
-
gubabela
senior tag
-
gubabela
senior tag
Ki tudod próbálni, hogy van-e rezonancia úgy, hogy ráteszed a kezed az asztalra vagy székre, (amin most is vannak). Ha érzel remegést, vibrációt, amikor szólnak, akkor ajánlatos alájuk valami elválasztó. A legolcsóbb megoldás a gyurma (folpackba tekerve a 4 sarkára), de sokféle egyéb megoldás létezik. Ha emelni is akarod (hogy megfelelő magasságban legyenek) akkor ahhoz állvány fog kelleni. Nekem ilyen van hozzá, meg vagyok vele elégedve.
-
gubabela
senior tag
válasz
Moonwolf #44121 üzenetére
Nézegettem hozzá valót, de nem lesz egyszerű találni. Neked 2,5 inch 8ohm min40w-os árnyékolt (shielded) kellene a leírás szerint. Itt nézelődj, hátha találsz valamit, esetleg a hifis topikban kérdezz rá, úgy tudom valaki foglalkozik újraperemezéssel. Bár én személy szerint hagynám, több vele a macera és többe is kerülne, mintha vennél egy másikat.
-
gubabela
senior tag
válasz
Iginotus #44094 üzenetére
Nem vagyok egy nagy házimozi guru, de van neki topikja, talán ott többet tudnak segíteni beállításokkal kapcsolatban. Szerintem lejátszónak használj kodit (már ha bírja a géped). Régen sokat küzdöttem én is a beállításokkal, de (hanghoz volt ffdshow, ac3 filter nevü progi) az ilyen kis sok .1es prüttyögők sosem adtak kielégítő eredményt (na meg kb 20nm-re nem volt nagyon értelme rendes mozi szettet összerakni), igy inkább visszatértem a sima sztereóhoz normális erősítővel és hangfalakkal.
-
gubabela
senior tag
válasz
Iginotus #44086 üzenetére
Akkor te házimozihoz keresgélsz valamit? A videoton passzív (van hozzá külön erősítő) és hátsóként szeretnéd használni? Lehet, hogy az 5.1-est kellene csak beállítanod megfelelően és használni egy normálisabb lejátszó programot (bár nem tűnik valami bizalomgerjesztőnek a képek alapján, akkor már inkább egy normálisabb 2.0, mondjuk a genius). Őszintén szólva én nem javasolnám, hogy a vidotonokat párosítsd valamivel és így próbálj térhatást elérni, mert csak egy nagy katyvasz lesz belőle.
-
gubabela
senior tag
Üdv! Kürbist használtam pár évig, összejött vele egy kevés tapasztalat. Nálam nem volt stand by üzemmód, állandóan ment nem kapcsolta ki magát. Talán az újabb kiadásokba beletették ezt, nem tudom. Semmi alapzaja nem volt (értsd nulla), de megfelelő kiszolgálást kapott és a hálózaton sem szedett össze semmit, talán ennek is köze lehet hozzá. Mélyben nem túl gazdag, szóval ha mélyfetisiszta vagy, akkor kevés lehet, de nekem elég volt és amit tudott azt szépen pontosan prezentálta, nem volt hiányérzetem ezzel kapcsolatban. Bt-s verziót vettem, de csak kipróbáltam, nem használtam bt-n keresztül sokat. Mindenesetre gond nélkül lehetett párosítani több eszközhöz is, de a hangminőség vezetékkel jobb volt. És kicseréltem az összekötő kábelét egy jobb minőségűre. Sokan panaszkodtak itt, hogy meghibásodott, zajos, stb, nálam kb 4 évet ment napi használatban gond nélkül, sőt a mai napig működik, hibamentes. Talán szerencsém volt és kifogtam egy jobb szériát. Azért jó ha tudod, hogy ezek (is) kínában készülnek.
-
gubabela
senior tag
Pont mélyben több, jobb mint a kürbis, közepe, magas is, de az nem jelentősen. Klasszikus lehallgatási pozícióban használom (mint amire kitalálták elvileg) így az akusztika annyira nem befolyásolja a hangzást nálam. Persze próbálgattam, de a szoba nem teszi lehetővé a normális elhelyezést sajnos. Azért kapott fluid állványokat.
-
gubabela
senior tag
válasz
solfilo #44010 üzenetére
Üdv! Èn kürbisről váltottam bx8-ra ès meg vagyok vele elègedve. Mèlyben mindenkèppen előrelèpès (8-asat akartam) de azt mondom, hogy a kürbisnek nincs szègyenkezni valója (az árához kèpest). Persze a bx jobb, de nem annyival, mint amennyivel többe kerül. Azt hiszem itt olvastam valakitől, hogy a magasabb hangminősèg elèrèsèhez már mèlyebben kell a zsabbe nyúlni. A microlabot nem hallottam, arról nem tudok nyilatkozni, de van itt pár edifier, azokhoz viszonyítva a kürbis hangja jobban tetszett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Háztartási gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest