Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoluska
tag
válasz
lezso6 #31674 üzenetére
Én a selyem dómhoz vagyok szokva. Valahogy az után semmi másnak nem igazán tetszik a hangja. Az én fülemnek az tetszik leginkább, az hat a legtermészetesebbnek. Régen hallgattam már, konkrétan az A7X-et, de emlékeim szerint nekem kicsit lapos volt könnyedebb műfajokon. Talán ezért is lett a színezősebb Dynaudio. Mások meg ennek nem bírják a hangját. Jó adag szubjektivitás van ebben az iparban is, mint mindenhol. Papíron mindenki a tökéletes hangzásra törekszik, ennek ellenére teljesen más karakterek vannak. Ezért kell meghallgatni mindenkinek, aki kicsit is húzósabb összeget szán a dologra. Egy Genius, Modecom szinten persze nem nagyon van alternatíva, de százezres nagyságrendnél már nem érdemes fórum alapján vásárolni. Én is úgy indultam, hogy valószínűleg Adam lesz, aztán végül kiderült, hogy nem igazán kedvelem a hangját. Aztán lehet, hogy ha egy hétig hallgatnám, utána a többi nem tetszene. Az ember füle is rááll egy hangzásra, és utána idő megszokni mást. Sajnos nem lehet szűz füllel menni hallgatózni.
-
Zoluska
tag
Sajnos én is ezt tapasztalom, hogy a zenék nagy része gagyi minőségben van felvéve, főleg a populárisabb zenék. Nem vagyok képes csak jazzt és klasszikust hallgatni, csak azért, hogy kihasználhassam a hangfalaim tudását.
Ezért szeretem a 80-as Modecomot, mert szépen elfedi az ilyen hibákat, és tud úgy élvezhetően szólni, hogy nem tolja az arcomba a hibákat. A felvételek nagy része kifejezetten élvezhetően szól rajta. -
Zoluska
tag
válasz
SunMount3r #29971 üzenetére
Szerintem nem annyira ördögtől való dolog az EQ. Ebben a kategóriában még szükség lehet a használatára. Pl. egy magnóban lévő 10-13 cm-es szélessávú hangszóró nem képes sem a mély sem a magas hangok normális megszólaltatására, ezért tényleg jobb lesz, ha kiemeled EQ-val. A kis Geniust nem ismerem. A Modecomok nálam már nem igényelnek EQ-t, azok elég normálisan szólnak anélkül is.
Ha megnézitek, sok studiomonitoron is van EQ, hogy az elhelyezésből fakadó dolgokat kompenzálni lehessen. Szóval nem kell attól félni, ha nem érzed kiegyensúlyozottnak a hangzást, akkor állítsd oda, ahol neked tetszik. -
Zoluska
tag
Gondolom jobb oldalra van rakva az aktív hangfal, így szerintem nem a kábel, hanem az erősítő veszi fel a jelet. Cseréld fel a két hangfalat, hogy az aktív kerüljön balra. Ha RCA-val van a hátulján összekötve a forrással, akkor cseréld fel az RCA dugókat, hogy a két oldal megfelelően szóljon. Ha nem, akkor nézd meg, hogy szoftveresen meg lehet-e oldani. Ha nem lehetséges, akkor a kábelt kell átalakítani.
-
Zoluska
tag
válasz
Dare2Live #29825 üzenetére
Huh, árban is szép lépcső van a Dynaudio és a Genelec közt. Kíváncsi lennék a 8040-re. A 8030 nem tetszett, de a 8040-ről mindenhol nagyon jókat olvastam. Az sajnos nekem már kilógott a költségvetésből. A BM5 MKIII és a Mackie közül melyik tetszett? Nekem BM5 MkII van, sajnos a Mackie is kilógott a keretből, így nem is hallgattam meg.
-
Zoluska
tag
válasz
SunMount3r #29821 üzenetére
Ha nem akarsz százezreket költeni, akkor szerintem nem lesz olyan minőségű az az 5.1, hogy megérje csúcs hangkártyád venned. Ha "bögreszettes" 5.1-et akarsz, azaz ilyen pár tízezres kategóriát, ahhoz szerintem bőven elég egy alacsonyabb árfekvésű belső hangkártya, vagy akár egy jobb alaplapi is. A 2.0-hoz pedig rakhatsz egy külső DAC-t. Szerintem be lehet úgy állítani, hogy a zenelejátszó ezen szólaljon meg, a filmlejátszó pedig a belső hangkártyán keresztül az 5.1-en.
Még azon agyalok, hogy talán azt is meg lehetne játszani, hogy egy hangkártyád lenne, a digitális kimenetén lenne egy házimozi, amiben van belső DAC, azanalóg kimenetén pedig lenne a 2.0. Windowsban alapértelmezettnek állítod azt, amelyiken az általános hangokat, youtube-ot, egyebet akarod hallani, a zenelejátszót átállítod analóg kimenetre, a filmlejátszót pedig digitálisra. -
Zoluska
tag
válasz
Pepsikutya #29815 üzenetére
Azért sárgás, mert a fém érintkező bent maradt a hangfalban, ez csak a műanyag pöcök, amire rá van húzva. Nekem a hama kábel ugyanígy esett szét. Piszkáld ki az érintkezőt a hangfal aljzatából, és vegyél hozzá egy új kábelt, ami jobb minőségű.
-
Zoluska
tag
válasz
Rasiel #29798 üzenetére
Ahogy mondod, csak meghallgatás után lehet dönteni. Én is elmentem a HitSpacebe, aztán hazahoztam egy olyan hangfalat, ami rajta sem volt a listámon, csak az eladók javaslatára hallgattam meg. A tesztek, olvasás alapján favoritnak gondolt hangfal végül egyáltalán nem felelt meg az én ízlésemnek. Ilyen árkategóriában gondolkodva szerintem megéri elutazni egy kisebb összeget azért, hogy a számodra legjobb cuccot vedd meg.
Az asztalra helyezéssel az a baj, hogy az asztallapról visszaverődő hullámok miatt interferenciád lesz, és az asztallap is rezonálni fog. Ebben a kategóriában már megérdemel egy pár állványt a doboz. Én csináltattam Hubaudioval AVX fórumról, maximálisan elégedett vagyok vele. A saját elképzelésem szerint készült, kiváló minőségben, zártszelvényből és vastag lemezből, porfestve, a lábakat pedig homokkal feltöltöttem. Így van vagy 30 kg darabja, de nincs rezonancia. -
Zoluska
tag
válasz
lezso6 #29504 üzenetére
Szerintem meg semmi értelme egy 10-20k-s hangfal mellé DAC-t venni, minimális változás lesz. Sokkal nagyobb javulást érünk el, ha a DAC árát hozzácsapjuk, és annyival drágább hangfalat veszünk. Mindig a hangfal a leggyengébb láncszem. Persze bizonyos szint felett kell az elektronika is, hogy kiaknázzuk a tudását, de aki drámai változást vár egy DAC-tól egy olcsó hangfal esetén, az szerintem csalódni fog. Vagy csak nem elég hulladék az én alaplapi kártyám, de a Matrix Mini-I DAC sem hozott óriási nagy változást az EP35-DS3 alaplap kártyájához képest. Természetesen javult a hangzás, de közel sem akkora mértékben, mint amit vártam volna ekkora beruházásért.
A Modecomokhoz egy Sabre chipes csodát vettem azt hiszem 14ezer Ft-ért. Ott nagyobb változás volt érezhető, mert a HP laptop hangkártyája elég hulladék, de ennél többet nem szántam volna DAC-ra egy SHF80U-hoz. És itt is meg kellett hallgatnom egymás után a kettőt, hogy igazán észrevegyem a különbségeket. -
Zoluska
tag
válasz
Gainka #28727 üzenetére
Bár nem én lettem megszólítva, de leírom a véleményem. Számomra egyik sem túl bizalomgerjesztő.
Az a Magnat szerintem háttérsugárzónak való. 11 cm-es mélyközép sugárzóval és zárt kialakítással nem hiszem, hogy említésre méltó mélyátvitele lehet. Műanyag magassugárzó van benne, az sem jó előjel. Ennyiért egy Modecomban textildóm van, és már az erősítő is benne van.
Ha passzív sugárzót akarsz, akkor vannak ott ennyiért ígéretesebb darabok is, pl. a Tagától, de van két Mission is hasonló áron. A Tagával nincs tapasztalatom, de a textildóm és a 13 cm-es mélyközép hátsó reflexszel jobb hangzást ígér. A legbiztosabb, ha meg tudnád hallgatni.
Az erősítőt nem ismerem, de a diszkós cuccok nem a hangminőségükről szoktak nevezetesek lenni. Ilyen összegért én használt erősítőt vennék, vagy ebayről rendelnék kínából (SMSL, FX-Audio, Muse, ...). Jó ár/érték arányú cuccokat lehet tőlük rendelni, csak akkor lehet probléma, ha garanciális probléma adódna, nem lenne olcsó visszaküldeni. Nálam két kínai kütyü szolgál problémamentesen.
Szerk.: Ahogy nézem, a Taga is háttérsugárzónak van kitalálva. Nem tudom, mit lehet ezektől várni fő hangsugárzóként használva. -
Zoluska
tag
válasz
psyho85 #28646 üzenetére
Nekem a Genelec Sokol érzés volt. A Genelec és az Adam is a magas hangoknál bukott el leginkább nálam. Pedig nagyon kíváncsi voltam a ribbon magasra, de szerintem nem szól szépen, és az eladó sem kedvelte a típust. A Dynaudiot először meg sem akartam hallgatni, ők javasolták, hogy tegyek egy próbát, mert megéri. Méretéből fakadóan a Genelectől mély terén sem lehet csodát várni, de ez kevésbé zavart volna. Aztán lehet, hogy hosszabb időt kéne vele eltölteni, amíg rááll az ember füle.
Én azért sok könnyűzenét hallgatok, ahol úgy tapasztalom, hogy a felvételek minősége nem kifogástalan. Így jobban tudom élvezni egy megbocsátóbb hangfalon.
Eventből a fekvő, három utast hallottam, mintha 20/30 lett volna a típusa. Nekem tetszett, de olvastam meghibásodásokról, illetve volt pár zene, ami nem tetszett rajta annyira, míg a BM5A-n szinte minden zenét élveztem. Az eventnél néhány énekes hangja kicsit olyan volt, mintha tölcsérbe énekelnének, a hangjában csak ennyit tudtam kifogásolni, egyébként nagyon tetszett.
Lehet, hogy a Dynaudio monitor létére kicsit színezősebb, de végső soron az élvezeti értéke miatt hallgatom a zenét, így nálam ez volt a legfontosabb tényező.
Focalt sajnos nem hallottam. -
Zoluska
tag
Én sem gondolom, hogy ezt így ki lehetne jelenteni. Két monitor közt is óriási különbségek lehetnek, így nem lehet azt mondani, hogy minden hifi elnézőbb a gyenge forrással szemben, és minden monitor kegyetlenül kihozza a hibákat. Én úgy veszem észre, hogy egy jó hifin is ugyanolyan rosszul szól egy rossz minőségű felvétel, mint egy monitoron. Emellett a monitorok közt is nagyok a különbségek, míg az Adam és a Genelec nekem nem tetszett, addig az Event és a Dynaudio kifejezetten kellemesen szólt számomra. Ezért is döntöttem az utóbbi mellett. Másoknak pont az előbbi típusok jönnek be.
Ilyen téren egyébként az SHF80U-t szeretem, azon szinte minden gané felvételt élvezetes hallgatni. -
Zoluska
tag
válasz
geucsa #27962 üzenetére
Még mielőtt bejött hozzánk a T&V, volt olyan típusa, ami egy az egyben egyezett az akkori Modecom MC-HF100-zal, csak más felirat volt rajta, és barna helyett feketére volt fóliázva. A magas hangszórók egyeznek a Modecommal, de más közös alkatrészek is vannak. Úgy tudom a világ másik részén még más néven is megtalálhatók ugyanezek a termékek. Tehát nem a T&V gyártatja valószínűleg, hanem inkább megrendeli a kész cuccot, aztán ráragasztja a saját matricáját. De valaki itt írta, hogy a matricára "deutche" van írva, hiányzik egy S betű, tehát valószínűleg még a matricához sincs a németeknek közük.
Szóval igen, több mint valószínű, hogy hazudnak, és semmi köze a németekhez, max oda van bejegyezve a cég.
-
Zoluska
tag
Megjött a 80U-hoz a DAC-om. HifimeDIY Sabre U2 Async. Holnap tesztnap lesz melóban.
Fejhallgatóval belehallgattam, nem tűnt rossznak. Sajnos a monitoraim nem tudom rákötni próbaképp.
Már régen terveztem, hogy kéne elé valami, mert a laptop gyári hangkártyája elég gyászos. Kíváncsi leszek mit fog mutatni a dolog. -
Zoluska
tag
Amíg gyerek voltam, valamiért én is élveztem, ha bömbölt a zene. Mostanában elég ritkán kap el, hogy feltekerjem a hangerőt. A DAC-on -90 dB-től megy 0-ig a hangerő, nem sokat van -70 felett, de jellemzően -75 körül szokott lenni, pedig a hangfal hátulján is minimumon van az erősítés (egy háromállású kapcsoló van csak rajta, emlékeim szerint +10, 0, -4 dB állásokkal). Úgy veszem észre, hogy most már mintha fárasztana a hangos zene. Jobban esik halkan, vagy közepes hangerőn hallgatni, és csukott szemmel élvezni a zene apró részleteit. Az autóban valamiért jellemzőbb, hogy feltekerem a hangerőt, de ott valamennyire szükséges is a zajok miatt.
-
Zoluska
tag
válasz
Nestor16 #27559 üzenetére
A decibel a hangnyomás mértékegységeként is szolgál, de valójában arányt fejez ki logaritmikus skálán, így szinte akármit mérhetsz vele, csak kell egy referencia érték, amihez viszonyítod. Jelen esetben ez a szám a hasznos jel és a zaj erősségének arányát fejezi ki. Ha nem logaritmikus skálán fejeznék ki, akkor ha jól kalkulálok, ez állna ott: 25118864315. A 114 kicsit könnyebben megjegyezhető és összehasonlítható.
Gondolj csak bele, egy hangkártyának nincs hangnyomása, nem tud hangot kelteni. Hangnyomása a hangsugárzónak van.
Az optikai összeköttetés akkor játszana, ha az U7-en lenne optikai bemenet, az alaplapodon pedig kimenet. Miután ennyi pénzt elköltöttél, már ne bánd, hogy elköltesz pár száz vagy ezer Ft-ot kábelre. Mennyiért vetted a jack-RCA-t, hogy ennyire bánod, hogy nem tudod felhasználni? -
Zoluska
tag
válasz
Nestor16 #27556 üzenetére
Hűha, olvass még egy kicsit.
"mert az a jelet erősíti és 114 db-es ez a hangkártya is"
Ennek semmi köze nincs a hangkártya által kiadott jel erősségéhez. Ez valószínűleg a hangkártya jel/zaj viszonya lesz. Ha nincs RCA kábeled, vegyél, kösd össze. A hangkártya pedig egy DAC, ezért semmi értelme venni még egyet. -
Zoluska
tag
Nem azzal van a baj. Vehetsz milliókért csúcs hifit, az is szarul fog szólni, ha az elhelyezésre semmi hangsúlyt nem fektetsz. Alapvető, hogy a hangfalak szimmetrikusan, egyformán fülmagasságban, a füleidtől egyenlő távolságra legyenek. Ahogy nézem, neked az egyik elszól melletted a hátad mögé, a másik meg a lábadra nyomja a hangot.
Úgy látom csodát nem lehet művelni a szobádban. Én fognék még egy olyan állványt, mint amin a másik van, kijjebb húznám az íróasztalt, és beraknám mögé a monitor két oldalára, hogy kb. egy egyenlő szárú háromszöget adjon ki a hallgatási pozícióval. -
Zoluska
tag
válasz
HUAFBANDITA #27015 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, de igazából ezzel nem indokoltad meg, hogy miért nem jó ilyen célra.
Miben különbözik egy akármilyen más polcra helyezhető hangsugárzótól? Én egy kicsit gugliztam, de nem találtam erre vonatkozóan semmi konkrétat. Valóban, nem erre a célra árulják, mint munkaeszközt, de az még nem jelenti azt, hogy nem is használható erre hétköznapi célra. Én nem tudok sem mellette sem ellene érvelni, de az, hogy a nevében közeltéri van, még nem válaszolja meg a kérdést, hogy miért nem ajánlott másra használni. Még nem is volt alkalmam ekkora térben meghallgani a monitoraim, így tapasztalatot sem tudok sajnos írni. -
Zoluska
tag
válasz
bunygyi #27002 üzenetére
Nekem Dynaudio BM5A MkII van, az elég brutál hangerőre képes, szerintem nem lenne gondja megtölteni 40 m2-t minőségi hanggal, ha tényleg nem azt a szempont, hogy kiverje az ablakot a hangnyomás. Ez ugyan nem jön ki a keretből, de a DBM50 igen, igaz kicsit elcseszett ez a döntött, asztalra való design, de megoldható, hogy vízszintben álljon az is. Bár nem hallottam, de avx-en volt, aki azt mondta, hogy szerinte az alacsonyabb ár ellenére jobb, mint a BM5A.
Azt nem tudom, hogy a hangminőségre van-e befolyással, hogy ezek közeli hallgatásra vannak tervezve. Nálam kb. 20 m2-en vannak, de 1-3m-ről hallgatom, attól függően, hogy a gép előtt vagyok-e, vagy csak zenét hallgatok. Lesz itt talán, aki nálam jobban ért hozzá, és megmondja, hogy alkalmas-e ilyen célra egy monitor. Milyen távolságból hallgatnád?
Ez már az a kategória, ahol senkire nem szabad hallgatnod, csak a füledre. Én úgy mentem el, hogy veszek egy Adam A7X-et, végül az tetszett a legkevésbé. A Genelec 8030 nekem egyáltalán nem tetszett, holott etalon, rengetegen használják elégedetten. Itt már tudsz válogatni több típus közül, menj el hallgatózni. A Hitspacet én is tudom ajánlani, és is náluk hallgattam és vásároltam a monitorokat. -
Zoluska
tag
válasz
westcoastog #26629 üzenetére
Konkrétan valami zörgést hallasz, vagy a reflexcsőben a levegőnek van hangja? Volt régen egy panasonic mini hifim (ez a csoda: SA-AK47), annak volt levegő hangja bizonyos számoknál, főleg mikor rengeteg mély volt, mellette pedig kevés hang, ami elnyomná a rezonanciát. Akkoriban ment a Kernkraft 400-tól a Zombie Nation, azon mindig előjött.
Olvastam olyat, hogy állítólag az Adam A7 monitora is hajlamos erre, pedig az nem egy olcsó cucc.
Én arra gyanakodnék, hogy nagyon mélyorientált zenéket hallgatsz, ráadásul jól kiemeled a basszust, emiatt kihallod a levegő áramlásának hangját a reflexnyílástól.
Ha a hallgatási pozícióban is zavaró, akkor szokd meg, hogy pár számnál ilyen, vagy szoktasd hozzá a füled a kevesebb mélyhez, és hagyd alapállásban a mélyszabályzót. -
Zoluska
tag
válasz
Shingen #26617 üzenetére
Rendeltem már ennél drágább cuccot is. Elvileg a paypalen keresztül reklamáció után visszakérhető a pénz, ha nem érkezik meg. Eddig szerencsére nem volt szükség rá, soha nem volt problémám.
Amire érdemes figyelni, hogy ne DHL-lel jöjjön, mert akkor garantált a vámolás. Én megjártam így a hatvanvalahány ezres Matrix Mini DAC-cal, egyből lett belőle nyolvcanezres. -
Zoluska
tag
válasz
enonlui #26396 üzenetére
A megadott frekcenviatartomány semmit nem mond a hangfalról, és legtöbbször nem sok köze van a valósághoz. Általában nem is adják meg, hogy milyen dB határon belül tudja, így meg nem ér semmit ez az adat. Hangfalnál a fülre kell hagyatkozni. Ha nincs lehetőség meghallgatni, akkor pedig nincs mit tenni, mások tapasztalataira kell hagyatkozni.
-
Zoluska
tag
Szia!
Én tőle kérnék árajánlatot:
KLIKK
Egyedi igényeidnek megfelelően elkészíti. Én is magamnak rajzoltam és méreteztem. Annyi, hogy le kellett egyeztetni, hogy milyen zártszelvényeket tud éppen beszerezni, amiből a lába lett. Elég kritikus ember vagyok, de nem tudok belekötni a munkájába. A topikjában találsz képeket és visszajelzéseket a munkáiról.Vagy ha csak pár centi kell alá, akkor az kemény szivacsból is lehet. Én vettem Auralex Mopadot, de szerintem erősen túlárazott. Valahol biztos lehet ilyen kemény szivacsot venni fillérekért.
-
Zoluska
tag
Ha elolvasod itt az összefoglalót és a hozzászólásokat, akkor látni fogod, hogy mindenkit igyekeznek a 2.0 felé terelni, nem véletlenül. Sokkal természetesebb hangzása lesz. A legtöbb ember nem bánta meg a váltást. Elsőre szokatlan lehet, mert a füled már hozzászokott ahhoz a borzasztó, igénytelen, kiemelt basszushoz, amit egy ilyen 2.1 nyújt. De ha megszoktad a 2.0-t, utána a hideg ki fog rázni az olcsó x.1 rendszerek hangjától. Én a Modecom SHF-80U felé terelnélek a saját tapasztalatom alapján, de sokan ajánlják itt a Kürbist is. Én még nem hallottam, így nem tudom megmondani, hogy van-e olyan, mint a Modecom. Én hallgatok rajta mindent, elektronikus műfajoktól a komolyzenéig, és számomra minden élvezhetően szól rajta. Igaz, én már kinőttem abból a korszakból, mikor a minél erősebb basszust élveztem. Ettől függetlenül kedvelem most is, de a jó basszust nagyon drágán mérik.
-
Zoluska
tag
Ha megnézed, csak felépítésükben hasonlóak.
Az MC és T&V nem egyformák azért, csak egy helyen készülnek, vagy egy helyről legózzák az alkatrészeket. Sok megoldás, kapcsolók, potméterek, hangszórók felépítése egyezik vagy hasonló, de nem teljesen ugyanaz a végtermék. Volt egyébként olyan, ami teljesen egyforma volt (Modecom MC-HF100), de a jelenlegi kínálatban úgy tudom nincs ilyen.
-
Zoluska
tag
válasz
Rover623 #23822 üzenetére
Ami nekem eszembe jutott, a Chario. Nekik létezik ilyen dobozuk:
http://en.charioworld.com/sovran.html -
Zoluska
tag
Most kötöttem be a Muse M50-et. A potméter minimum közelében nem fut párhuzamosan, a jobb oldal hangosabb. Kis alapzaja van, de egyáltalán nem zavaró. Felhangosítani nem tudom, mert még 9 óránál sincs a poti, de hangerő már kezd sok lenni, már alszanak a többiek. Pedig a laptopon is csak egyharmadon van, és két álló wharfedale diamond 8.4 van rákötve. A hangminőség meglepően jó. Nem akarok elhamarkodott kijelentéseket tenni, holnap össze kell hasonlítanom a Technics erősítőmmel. De olyan részletező hangja van, hogy nem hiszem el, hogy egy filléres kínai kacat.
-
Zoluska
tag
Nekem is megjött az M50, de a normális teszt még várat magára. A kapott táp a leírással ellentétben nem állítható, hanem fix 14V, így elvileg nem lesz meg az 50W. Majd meglátjuk, hogy birkózik meg a Jamokkal, hétvégén minden kiderül. A tápon ugyanúgy Muse márkajelzés van, remélem nem lefüstölős verzió.
-
Zoluska
tag
válasz
CoolBoy323 #23458 üzenetére
Még mindig ott a Modecom, bár szerintem a Kürbis is csak gyári hibás lehetett. Vagy tényleg a BT-vel van gond. A Modecomhoz tartozékként lehet BT-t venni, nem tudom itthon kapható-e. Elvileg ott is megoldható, és ha nem kell, csak kihúzod, és nem zavar semmit. A potikhoz nem kellett nyúlnom semmit, nem kellett EQ-znom ahhoz, hogy jól szóljon. Én még mindig azt mondom, hogy 30k körül ez a hangfal szinte ingyen van. QC nincs a toppon, hibás darabokat ki lehet fogni, de ki kell cseréltetni, és kész. Nálam két különböző pár Modecom működik mindenféle hiba nélkül, pedig a régebbi kicsit mostohán van tartva, jelenleg garázs- és autóstalálkozós hangfal.
De azt mondom, ha ízlés szerint beállítva neked tetszik a Hoch, akkor nincs gond. Egy a lényeg, hogy élvezd rajta a zenehallgatást, akárhogy is álljanak rajta a potméterek. -
Zoluska
tag
válasz
CoolBoy323 #23427 üzenetére
Lehet, hogy a tiédet kapta meg a kolléga.
-
Zoluska
tag
válasz
CoolBoy323 #23396 üzenetére
Akkor az tényleg hibás lehetett. Bár Kürbist nem hallottam, de szoros rokonságban van a Modecomokkal, és nekem egyiknek sincs zene közben hallható alapzaja.
-
Zoluska
tag
válasz
CoolBoy323 #23376 üzenetére
Hát, ha 0 alapzajt akarsz, akkor szerintem spórolgass még.
Különben is, minek van bekapcsolva a hangfal, ha nem szól rajta semmi? A Modecomnak nálam annyi zaja van, hogy észre sem vettem, csak miután írta itt valaki, és kíváncsiságból odahajoltam, hogy hallom-e. Ha megy egy hűtőventillátor a gépedben, akkor már nem valószínű, hogy meghallod.
-
Zoluska
tag
válasz
CoolBoy323 #23372 üzenetére
Modecom SHF-80? A Kürbis mellett a másik ajánlott a kategóriában. Nagyon halk súgása van csak, ami csak akkor hallgató, ha nem szól, kb. fél méterről.
-
Zoluska
tag
válasz
AMDFan #23340 üzenetére
Szerintem akkor a többi hangfalnál is hasonlót kellett volna mérni. Egyébként ennek ellenére dicsérték, nem hoztak fel negatívumot a teszt során.
Itt látszik a tesztszoba:
http://www.bonedo.de/artikel/einzelansicht/testmarathon-nahfeldmonitore-bis-1000-eur/2.html
Egyébként én is úgy látom, hogy a Genelec ilyen "love or hate" kategória, rengetegen imádják, mások meg nem tolerálják a hangját. Ha legközelebb a Hitspace felé járok, azért lehet, hogy egy 8040-et beköttetek kíváncsiságból. -
Zoluska
tag
válasz
AMDFan #23338 üzenetére
Eszerint a teszt szerint azért közel sem olyan lineáris az a frekvenciagörbe, mint ahogy a Genelec állítja:
http://www.bonedo.de/artikel/einzelansicht/genelec-8030apm/2.html
8 kHz-nél rendesen elkezd esni.
A képeket lapozva a Dynaudio is ott van, annak pedig van egy tisztességes mélykiemelése. -
Zoluska
tag
válasz
ToniSoprano #23287 üzenetére
Hitspaceben voltam. Jó megoldás, hogy egyszerre bekötnek 3 pár monitort, és ezeket gombnyomással tudod váltogatni. Előtte belövik, hogy nagyjából egyforma hangerővel szóljanak, stb. Viszed a saját zenédet, és szépen tudod váltogatni magadnak, hogy mikor melyiket akarod hallani. Ezeket hallgattam meg:
Dynaudio BM5A MkII: Ezt vettem meg végül. Méretéhez képest elég mélyre lemegy, rengeteg energia van ebben a kis vacakban. Jó térleképzés, részletező hang. Kicsit talán V karakter, tehát egy kis mély- és magaskiemelése lehet. Ezen fogtak meg legjobban a zenék, tényleg élvezet hallgatni rajta szinte bármit. Hozzáteszem, az eladók beszéltek rá, hogy egyáltalán meghallgassam, ők is szeretik, ahogy észrevettem.
Adam A7X: Ez volt a jelöltem a hallgatás előtt, csupa jót hallottam róla. Ódákat zengenek az X-Art ribbon magasról, nekem viszont épp a magasai nem tetszettek. Ebben is egyetértettünk az eladóval. Rossznak azért nem mondanám, de engem nem fogott meg különösebben, túlzónak éreztem az árat a hallottak alapján. Mondjuk mikor szimfonikus zenéhez értünk, akkor tetszett, de elég vegyes stílusokat hallgatok, és nem minden zene szólt jól rajta. A Dynaudionál szerintem lineárisabb, "szárazabb" hangzás. Lehet, hogy studiós értelemben jobb, zenét hallgatni számomra gyengébb volt.
Genelec 8030: A márka elvileg etalon a monitorok közt. Lehet, hogy ez volt a leglineárisabb, legprecízebb, de nekem Sokol rádiónak tűnt a többi mellett. Az első pár szám után kiköttettem, és berakattam a helyére az Event 2030-at.
Event 2030: Hárumutas, fekvő elrendezés. Ugye azt mondják, hogy "olcsóbb" kategóriában a háromutasok nem olyan nyerők. A 4 közül ez volt a legnagyobb monitor. A Dynaudio mellett ez fogott meg, volt benne "kraft". Jó volt rajta zenét hallgatni. Emlékeim szerint a Dynaudionál több közepe volt, ami pár zenénél jót tett. Még talán azt is mondanám, hogy némelyik zene jobban, élethűbben szólt. Némelyik számban viszont az énekhang nem tetszett annyira, kicsit olyannak tűnt nekem, mintha egy vödörbe énekelnének. Azért ezt ne túl drasztikusnak képzeld el, de egy-két zenében kicsit zavaró volt. Ez tántorított el, illetve a neten találtam olyat infot, hogy az Eventnél előfordulnak elektronikai gondok, míg a Dynaudioban állítólag elég minőségi elektronika van. Emellett a Dynaudion minden szám tetszett, amit magammal vittem. Azóta is örömmel hallgatom. A héten áthelyeztem őket, azóta még jobban szólnak. -
Zoluska
tag
válasz
Zsiráfnyál #23275 üzenetére
Ez szerintem ízlés kérdése is, kinek mi jön be. Ahogy előttem is írták, monitor és monitor közt is nagy eltérések vannak, az általunk megcélzott árért legalábbis mindenképp. Ha olyan natúr, linerális megszólalásuk lenne, akkor sokkal jobban kéne hasonlítaniuk egymásra. Ahogy néztem, a közel lineáris frekvenciamenet igen magas árnál kezdődik, gondolom nem egyszerű megvalósítani.
El kell menni meghallgatni, csak akkor tudod meg, hogy neked tetszik-e. Ahányat meghallgatsz, annyi féle karakter lesz. Én is ezt tettem, és végül tök mást vettem, mint amit a fórumok alapján kinéztem magamnak. Egy Dynaudio lett végül, és kiválóan alkalmas zenehallgatásra. Páran vettek itt Mackie MR szériából is, és elég jó véleménnyel voltak róla.
(De jó lenne egy találkozó, ahová mindenki elhozná a cuccát, és végre össze lehetne hasonlítani mindent mindennel.) -
Zoluska
tag
Azt olvastam valahol, hogy az M50-nél nem jellemző ez a mélyhiány. Majd kiderül. A gyengeség oka is lehet a táp. Az M50-nél is sokan elfelejtik említeni, hogy 19V-on tudja a 2x50W-ot, de a legtöbben csak 12V-os tápot adnak hozzá (már aki ad). Ezért végül egy olyat rendeltem, amihez egy szabályozható tápot adnak. Ha elromlik, akkor a tápellátást már megoldom, ha megéri foglalkozni vele.
Hangfalnak még szóba jöhet újan a Cambridge Audio S30 is, ha jól emlékszem egyszer írt is ide valaki, aki hasonló kis erősítővel hajtott egy ilyet. Igaz, nem túl nagy hangfalak, de állítólag jól szólnak. A mélyközép kísértetiesen hasonlít a Modecom-hoz.
Vannak különbségek, de nem csodálkoznék, ha ez is abból a gyárból jönne.
-
Zoluska
tag
válasz
hugeboy #23251 üzenetére
Van még egy lehetőség. Lehet, hogy eddig burokban éltem, de most fedeztem fel a T-ampok világát. Ebayről most rendeltem Muse M50 2x50W-os erősítőt 13500 pénzért. Így marad használt passzív hangfalra 16500 Ft-od, amiből szerintem már ki lehet fogni valami tűrhető minőségű használt, passzív hangfalat. Nekem már a hangfal megvan mellé, két polcméretű Jamot fog hajtani, ez lesz otthon a kerti partis berendezés. Ha nem sürgős, akkor pár hét múlva be tudok számolni, hogy érdemes-e ezzel az úttal próbálkozni.
-
Zoluska
tag
válasz
ToniSoprano #23239 üzenetére
A legtöbb aktív studio monitornál darab ár van megadva.
Hangerő témához: Nem tudom a többi monitor milyen, de a Dynaudiok jóval többet bírnak, mint a fülem. Igaz, tényleg near-field használatban vannak, kb. 2m-ről hallgatom őket. Iszonyat hangerőre képesek azok a kis dobozok. -
Zoluska
tag
válasz
LLaci89 #23181 üzenetére
Egy ember volt itt, aki hallott Kürbist és SHF80-ast is, a többiek vagy egyiket, vagy másikat. Az az egy ember a Modecomra szavazott, de úgy emlékszem azt írta, hogy hangban közel vannak, csak a vezetékes távirányító miatt szimpatikusabb neki a Modecom. Ezek alapján egyikkel sem jársz rosszul. Rosszat a gyári hibákon kívül még egyikről sem hallottam. Modecom régebb óta piacon van, írt már itt egy-két ember gyári hibáról, ahogy a kis Geniusnál is. Kürbisnél még nem volt hiba, de nem is vettek még olyan sokan, nemrég óta kapni. Elvileg nagy valószínűséggel egy helyen készülnek, gyanúsan sok dolog egyezik, pl. a magassugárzó egy az egyben ugyanaz, csak más felirattal. De találni olyan T&V típusokat a neten, ami ugyanaz, mint a Modecom régebbi típusai, csak más felirat van rajta.
-
Zoluska
tag
válasz
YellowFlash #23139 üzenetére
Szerintem jó úton jársz, bár a Xonart nem hallotam még, de a Modecom erősen ajánlott. Nem sok minden van ebben az ársávban, kb. a T&V Kürbis, ami említésre méltó. Én már egy ideje használok egy SHF80-ast, és maximálisan elégedett vagyok vele. Itthon egy jelentősen drágább és jobb minőségű rendszeren hallgatok zenét, mégis kellemes utána 8 órán át azokat hallgatni a munkahelyen.
-
Zoluska
tag
-
Zoluska
tag
válasz
Gempas 70 #23096 üzenetére
Ezt az ábrát szokták belinkelni:
Nekem hátsó reflexes dobozom van, és meglepődtem, mert azt hittem szívni fogok az elhelyezéssel, ennek ellenére nincs velük gond. Most kb. 20 cm van mögöttük, de voltak már közelebb is, akkor sem búgtak be. Lehet, hogy típusfüggő is, melyik hogy van hangolva, stb. Nem tudom biztosan, mert eddig mindig kerültem a hátsó reflexes dobozokat emiatt, így ez az első. Lehet, hogy mélyfrekvencia függő is, mert tesóm álló hangfalainak pl. kell egy méter a faltól, hogy rendesen kitisztuljon a hangjuk. -
Zoluska
tag
válasz
medvegy #22497 üzenetére
Azt se felejtsük el, hogy a stúdiós hangzás nem mindenkinek jön be. Ezeket az olcsóbb monitorokat ugyan nem hallottam, de mikor vettem a Dynaudiot, nekem pl. a Genelec 8030 teljesen élvezhetetlen volt, még a Modecomhoz képest is. Sznobizmusból meg nem fogok szuperlineáris hangfalat venni, ha az én fülemnek, ízlésemnek, vagy a hallgatott zenéknek nem fekszik. A Dynaudiot AVX-en volt, aki drága viccnek nevezte, nekem meg az tetszett a legjobban. Mondjuk könnyűzenére szinte már felesleges ez a kategória, nem sok pluszt hoz már, sőt van, hogy inkább hátrány, mert felszínre hozza a hibákat.
Szerintem egy SHF80U a könnyűzenét hallgató, átlagfelhasználók legnagyobb részének igényeit tökéletesen kielégíti hangzás tekintetében. Valószínűleg ugyanez igaz a T&V cuccokra is és az SHF-120U-ra is.Hasonló eset volt a fejhallgatóval is, ahol a Sennheiser Momentumot hallgathatatlannak ítéltem a sokkal olcsóbb Audio Technica M50-nel szemben. Az M50 népszerűségéből ítélve nem én vagyok az egyedüli, aki jobban kedveli ezt a hangzást.
-
Zoluska
tag
Bár nem hiszem, hogy a youtube a legjobb forrás teszteléshez, de nekem ez a kedvenc tesztszámom:
The magnificent seven theme
Ha jó minőségben kell, a Telarc Collection vol 2. válogatáson megtalálható sok más kiváló minőségű felvétel mellett. -
Zoluska
tag
-
Zoluska
tag
válasz
Monya78 #22339 üzenetére
Nekem semmi bajom nincs a külső hangerőszabályzóval. Nem hiszem, hogy ebben a kategóriában azon a pár méter kábelen fog múlni a hangminőség. Ez a poti legalább viszonylag pontos, nem úgy, mint az MC-HF100-é, ami pont úgy néz ki, mint a Kürbisé, és az alsó tartományban full aszimmetrikus. Értsd: kis hangerőn először az egyik hangfal meg sem szólal, majd a hangerő emelésével kezd hangosodni a másik. Este úgy hallgattam, hogy feltekertem, és a gépen visszavettem a hangerőt, mert nem lehetett annyira lehalkítani, hogy egyforma hangerővel szóljon a jobb és bal oldal. Aztán lehet, hogy csak kinézetre egyforma a T&V potijaival, de szerintem ne ez legyen a fő szempont. Hozzáteszem, ebben a Modecomban a mélynyomó egyezik a Kürbisével, és szarabbul szól, mint a SHF-80-é, bár ez lehet doboz probléma is. Az SHF-80 potijánál is van ez a jelenség, de csak egész halk hangerőn, viszonylag kis hangerőn már kiegyenlített a hangerő.
-
Zoluska
tag
Nocsak mit találtam. Modecom MC-HF100 Thonet &Vander márkanév alatt, rajta a Kugel.
LINK -
Zoluska
tag
válasz
zsizsef #22197 üzenetére
Megpróbáltam google fordítóval értelmezni. Lehet, hogy ebben a kisebb dobozban jobban érzi magát ez a hangszóró.
A honlapjuk tele van bullshittel a cég múltjáról, mégis tavaly második félévtől lehet csak róluk hallani. A lényeg, hogy végre van még egy alternatíva az olcsó 2.0-k terén.Rosszat eddig nem találtam róluk, amazonon is van értékelés pár termékükről, és mind pozitív.
Egyébként a Modecomnál nagyobb vállalatról lehet szó, mert már amerikában is kapni a cuccaikat. Hoch-ról van angol nyelvű teszt is.
Én csak bíztatni tudok mindenkit, hogy vegyétek, mert kíváncsi vagyok mit tudnak.Ez kb. olyan, mintha kibővült volna a Modecom választéka, csak más a neve. Szerintem nagyon nem lehet vele mellényúlni ennyi pénzért.
Most látom, hogy a 1250/1255 is kapott konkurenst, a T&V Viert. Már csak kíváncsiságból is gondolkodok, hogy valamelyik típusukból kéne egyet rendelnem. -
Zoluska
tag
Nekem van MC-HF100-am is, amiben ugyanez a hangszóró van, mint a Kürbisben, csak külön középsugárzóval megtámogatva. A mélyei rosszabbak, mint az SHF-80-nak, dobozhangú, hajlamos bebúgni. Ez alapján én nem biztos, hogy a Kürbist választanám. Igaz, nem kizárt, hogy a doboz hasraütés szerű méretezése okozza a gondokat a Modecomnál. A Kürbis sokkal kisebb doboz és hátsó reflexes, így akár egész mas hangzása is lehet.
A Modecom nagyot lépett előre az SHF szériával, a 100-asról már kezd leperegni a fólia, a 80 pedig hibátlan, és jobban is szól. Az otthoni, lényegesen drágább monitorom után sem csalódás hallgatni. Sőt, van egy olyan előnye, hogy nem hallom vele a zene és a forrás hibáit, így a könnyűzenék nagyon élvezhetőek rajta. Komolyzenén sokkal jobban kijön a különbség, de azért az is élvezhető rajta. Én a vezetékes távirányítót is szeretem.
Nem csodálkoznék, ha tényleg egy helyen gyártanák a T&V-vel. Mindenesetre jó, hogy bővült a választék, így lehet majd mást is ajánlani a három Modecomon és a kis Geniusokon kívül. Csak előtte legyen valaki bátor, és vásároljon be T&V-ből.Szerintem a Modecomhoz hasonól minőség várható, ami jó ár/érték arányt jelent.
-
Zoluska
tag
válasz
freestailo #22020 üzenetére
Szerintem a Modecom ajánlható a kategória. A 80U szerintem egy kellemes hangú, jó kivitelezésű hangfal. Nekem nincs búgás sem, csak egy halk súgás, ami csak csendben, közel hajolva hallható. Ennél sokkal drágább hangfalak is gyakran ugyanígy súgnak.Az Edifier volt régen a Joker választás, de már alig kapható, és megdrágult, azóta a Modecomok az ajánlott vételek.
-
Zoluska
tag
Én BM5A MKII-t vettem, nekem jobban tetszett a többi meghallgatott monitornál (Adam A7X, Genelec 8030, Event 2030). Szerintem nagyon jól szól, és méretéhez képest nagyon jó mélyeket és brutál hangerőt tud kiadni. A DBM50 valaki szerint még jobb is. Azért hallgasd meg a konkurensekkel együtt, ilyen összegnél már nem szabad tesztek és vélemé yek alapján vásárolni.
-
Zoluska
tag
válasz
Alx.Mercer #21545 üzenetére
A Tannoy neves angol hangsugárzó gyártó. A Reveal monitorokról én is jókat olvastam, ha teheted, hallgasd meg valahol. Behringerekről olvastam még azt, hogy árukhoz képest nagyon jól szólnak, de nem tudom hol lehetne meghallgatni őket.
-
Zoluska
tag
válasz
trufa12 #21425 üzenetére
Nincs ebben semmi bonyolult. Ilyen olcsó meg talán még soha nem volt a hangtechnika, tekintve hogy mit nyújt pl. egy Modecom gyakorlatilag filléres áron.
A stúdiómonitorokhoz meg aztán tényleg semmi más nem kell, mint egy-két interkonnekt kábel, összedugod, aztán szólhat a zene. Ha attól félsz, hogy szétküldöd, akkor keress olyat, amiben van beépített védelem.
Legjobb az lenne, ha eldöntenéd, hogy mit akarsz.Mert onnan indultunk, hogy kicsi legyen, meg olcsó, és jól szóljon. Ezután végül majdnem vettél valamit, ami drágá, rohadt nagy és garantáltan minősíthetetlenül szólt volna.
-
Zoluska
tag
válasz
schawo #21288 üzenetére
Na, ezt nem tudtam, de sejtettem, hogy nem véletlenül ilyen drágák ezek. Az ebayen is 15-16k körül indul, ami bizalomgerjesztően néz ki.
És hogy mutat egy ilyen 20-30k-s analóg hangerőszabályzó a digitális hangerőszabályzással szemben? Találtam róla egy cikket, de nem tudom, hogy ez gyakorlatban hallható különbséget eredményez-e, illetve 24 biten mennyivel jobb a helyzet. Meg is van (angol): LINK
Ezek a Sabre DAC-k vajon mennyire jók? Gondolkodok egy ezzel szerelt Audio gd-n, aztán azt tartanám meg, amelyik jobban tetszik. A Matrixban két AD1955 van, bár tudom, nem csak a chip számít.
Sorry az offért, csak ennek kapcsán merültek fel bennem ezek a kérdések. -
Zoluska
tag
válasz
Zoluska #21286 üzenetére
Bocsánat, nem olvastam végig, hogy szoftverből kéne szabályoznia. Létezik olyan billentyűzet, amin van ilyen funkció.
LINK
Nekem is ilyen van, de "le van tiltva" a hangerőszabályzás, mert Wasapit használok, aminek valami olyasmi a célja, hogy kikerüli a windows mixert meg egyéb dolgokat, és bitpontos jel hagyja el a digitális kimenetet. Elvileg jobban szól, gyakorlatig fogalmam sincs, mert nem próbáltam nélküle, mióta megvannak a normális monitoraim. -
Zoluska
tag
válasz
lnandi #21276 üzenetére
Nekem egy Matrix Mini-I DAC-m van, ami szintén alkalmas hangerő szabályzásra. Ez sem túl olcsó, főleg ha megvámolják, ahogy nekem is. A Musiland 02 Dragon jóval olcsóbb, és a képek alapján tud hangerőt szabályozni, de nem tudom, hogy az csak a fülhallgató kimenetet szabályozza-e, vagy az RCA-kat is.
-
Zoluska
tag
válasz
haypro #21210 üzenetére
Nem hallottam még ilyen retro cuccokat, de egy próbát megérhet. Nem tudom, ez akkoriban milyen kategóriába tartozott.
Az erősítő attól függ, mit szeretnél. Akarsz később házimozi felé bővíteni, vagy csak zenét akarsz hallgatni? Utóbbi esetén egy jó sztereo erősítő kell, aztán mehet a móka. Ha esetleg elreped a hangszórók pereme, ami ilyen korban előfordul, akkor se add fel, a peremeket ki lehet cseréltetni. Egy jobb hangkártya biztos nem ártana. -
Zoluska
tag
Szerintem nem tudja senki, hogy megéri-e, mert senki nem hallotta még mindkettőt. Valószínűleg a mélyei jobbak a 120-asnak. Ha fontosnak tartod a mélyeket, akkor megfontolandó.
Én a 80-ast nagyon szeretem, jóval drágább hangfalak hallgatása után sem szólnak bántóan rosszul. M-audio BX5-öt még nem hallottam, kíváncsi lennék előrelépés-e hangminőség terén. Elektronikus zenére az sem biztos, hogy megfelelő választás a kicsi mélyközepek miatt.
Nem nagyon tudok olyanról, hogy valaki a hangminőség miatt elégedetlen lett volna a Modecomokkal. Pár embernek volt garanciális problémája vele, valószínűleg a minőségellenőrzés még nincs náluk a toppon. -
Zoluska
tag
AVX fórumon fikázta le valaki, aki szerint stúdióba csak drága vicc. Külföldi fórumokon teszteken mondjuk elég pozitívan értékelik, de ennél sokkal fontosabb, hogy az én fülemnek sokkal jobban tetszett, mint az Adam és a Genelec. Az Event még tetszett, de egy hangyányival jobban tetszett ez, és az Eventnél olvastam erősítő meghibásodásokról. Nálam alapvető, hogy egy termék megbízható legyen. Állítólag a Dyno erősítője elég minőségi darab.
Az ára tényleg nem kevés, de terveim szerint hosszú évekig fog szolgálni, ahogy az előző hifim. Először én sem akartam ilyen drágát, de kicsit elszaladt velem a ló.A Hit Spacenél egyébként kedvelik a Dynaudiot. Annyit mondott egy srác, hogy mixelésnél figyeljek, mert "többet mutathat" a valóságnál, de nekem nem is arra kell. Az élvezetes zenehallgatáshoz tökéletes partnernek ígérkezik.
-
Zoluska
tag
Tegnap este elhoztam a Dynaudio BM5A-t Hit Spaceből. Pár órát hallgattam este, szóval bejáratás előtti első benyomások vannak csak, de így is leesett az állam. Nagyon részletes, tiszta hangja van, és elég mindenevőnek tűnik. Lehet, hogy stúdió munkára nem az igazi, de zenehallgatásra az én ízlésemnek nagyon megfelel. A mélyei hihetetlenek a méretéhez képest, simán felveszi a versenyt a Wharfedale Diamond 8.4-gyel, ami álló hangfal, és ráadásul két ekkora hangszóró van benne, egy mély, és egy mélyközép. Csak ez sokkal tisztábban szól minden tartományban. Két órán keresztül nem tudtam felkelni mellőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest