Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jUUh
addikt
MiFlash-sel fastboot módszerrel feldobni a romot csak annyi, hogy fastboot-ba ráteszem és flash? Vagy itt is van EDL mód? A bootloadert lezárja, ha fastboottal feldobok valamit? Esetleg egy MIUI linket hol találok?

-
Carline
őstag
A tárcsázóba beütöd ezt a kódot: *#*#4636#*#*
Ezután a 'Telefon adatai2' elemet kiválasztod, majd a preferált hálózattípus beállítása listából a 'GSM only'-t választod.
Újraindítás után meg kell csinálni újból, mert elfelejti.
Én a netes kártyán szoktam még az 'LTE/WCDMA' beállítást eszközölni. -
Carline
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ha a névjegyzéknél a függőleges (...) -ra nyomsz ki tudod választani a beállításokat. Itt a névjegyek konfigurálásánál az összes névjegy helyett az a google fiókot választod ki aminek a névjegyei kellenek. Ezután azokból tudsz csak választani, a többit nem mutatja.
-
roti86
őstag
Használja valaki dual simmel? A második simet hogyan lehet 2g módba állítani? Azt csak telefonálásra használom így nincs szükség rá, hogy 3g-ben működjön (üzemidő szempontjából jól jönne).
-
Pubszon
veterán
Stabilról váltott valaki Devre?
Hogy a legegyszerűbb? -
natë
nagyúr
válasz
dzsidzsas
üzenetére
"Dear Redmi Note 5 Global users,
A New Global Beta Stable V9.5.13.0.OEIMIFA for Redmi Note 5 Global is currently being pushed to random users. If you didn't get the update wait for its public release. The Update will be through OTA only and will be with/without Changelog."
-
szabi__memo
nagyúr
Több Google fiókkal is rendelkezem. Az összes névjegyet behúzza a tárcsázóba, amit nem szeretnék. Viszont sehogy nem sikerül megadni neki melyiket használja melyiket nem pedig eddig minden telefonomon meg lehetett csinálni. Tudja valaki hogy lehet megoldani?
-
nullpoint
őstag
Tesztelgetem a kamerát, és kiváncsiságból leragasztottam a másodlagos kamerát (nem a szelfikamerát
.)Érdekes módon az égvilágon semmi különbség nincs a képek között, teljesen mindegy milyen módot használsz (portrait, stb). Videót nem próbáltam így. Próbálja már ki egy pár ember , kiváncsi vagyok az eredményekre.
-
-
blaca83
őstag
Dual Simmel használom a telefont, van egy olyan beállítás, hogy "kettős 4G mód"!
Ezt érdemes bekapcsolni?
Az egyik SIM-nél titkosított a számom és hirtelen nem találom a menüpontot ahol át lehet váltani.
Meg tudja valaki mondani?
Köszönöm -
Sil_ver
tag
Mit kell tennem, hogy endomondoban ne kapcsolodjon ki a GPS?
-
-
schawo
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ez mit jelent azon kívül, hogy a miénk teljesen hiányzik a listáról?
-
szabi__memo
nagyúr

-
jUUh
addikt
válasz
Carline
üzenetére
Igen, erre nem gondoltam. Mivel RN3SE-n nem volt ilyen bootloaderes móka, ezért nem tudom pontosan, de ha én MiFlash-sel feldobok egy fastboot romot (mindent kukazva), akkor az visszazárja a bootloadert? Itt, ennél a telefonnál nincs EDL-módos történet, ugye, csak fastboot, aztan miflashsel feldobom a romot? Köszönöm szépen a segítséget!
Más: RR romot próbáltad, az ujjlenyomatolvasó gyorsasága megmaradt ott? Mert előző telefonomon bár MIUI volt rajta legkevesebbet, viszont az összes kipróbált rom közül a MIUI ujjlenyomatolvasása volt a leggyorsabb...
-
fuze
őstag
válasz
batai15
üzenetére
Én sokat vaciláltam a MIX2s-en, de egyszerűen a felárat nem éri meg. A mindent eldöntő az a kamera lett volna, azonban részletesség, vonalélesség, fehéregyensúly tekintetében megegyezik. Tesztek szerint a fókusz egy hajszálnyival gyorsabb a note5-ben, de ez sem igazán különbség. A bokeh szerintem jobban műkszik az 5-ösben (2s-nél sokat hibádzik, főleg előlapival). Videós képességek terén felülmúlja az 2s-t. A képstabilizátor jobb és a hangrögzítés nincs túlszűrve, nagyon tiszta.
Ami egyértelműen hátrány az a sötétben készült képeknél jelentkező zaj. Ebben a MIX2s jobb, de az éjszakai fotók továbbra sem csodálatosak ekkora optikával (esetleg egy iPhoneX, dehát annyi pénzért...). Videó esetén frame drop nincs.
Az előlapi kamera hajlamos túlexponálni, de ez a MIX2s esetében is így van.
Nekem ez a videó sokat segített: [link]
Sajnos a MIX2s nem lett azért annyira jó, mert olyan alap dolgokon bukik el mint a hangszóró, mikrofon, képstabilizátor szoftveres problémája... ennyi pénzért ilyeneket ne! -
Carline
őstag
Mi lenne, ha helyreraknád a particiós táblát egy fastbootos full miui felrakásával (9.5.13.0-ra volt itt link) és utána tiszta lappal próbálkoznál újra.
batai15 RR romot próbáltam, 0606.-i legutolsó volt fenn. Agresszív használattal is bírta rendesen. Egy hibát találtam ami miatt leszedtem, mégpedig, hogy a füles kimenet fülhallgatóval működött, de music center jack csatijánál nem váltott át kimenetre és nem adott hangot. (természetesen miui-n és crdroid os-en működött). Majd ha javítják a hibát, akkor visszatérek rá. Szeretem, mert jól konfigolható rom.
-
batai15
félisten
ÉRtem köszönöm. Egy játék ami fontos: a dragon ball legends, meg nézné valaki hogy high grafikán fut e?
Van a nagy kedvenc custom rom a resurection remix, valaki próbálta már?Főleg gcammal, rendesen kezeli a 2 kamerát ? -
jUUh
addikt
RedWolf Recovery van fent, viszont Format Data közben " Unable to mount /data" hibát ír, valamint a Mount menübe se lehet bepipálni a data-t. A MIUI decrypt-elte, ezt hogy lehetne levenni róla? Kipróbálnék egy pár romot, de félek, hogy valami gebasz lenne a data particio miatt.

-
batai15
félisten
Sziasztok! mennyire jó a redmi note 5 pro kamerája? Jelenleg egy mi mix 2-m van , és talán lehet vissza váltanék róla.
-okok : nem játszom, a brutális hardvert nem használom ki, ellenben a majdani custom romok biztosan nagyobb számban fognak itt elő fordulni, valamint a combosabb akku, harmad részben meg , akkor a különbözetből egy amazfit pace óra is futná.Egyedül a type c ami hiány lenne. -
válasz
wwenigma
üzenetére
Isten igazán tényleg jó,hogy f1.9 csak így szar ugye,hogy minden automata se záridő se rekesz érték állítás mert ugye a rekesz totál fix aztán ha nagy a fényessége meg kiégnek a dolgok a képen. Fátyolosodás meg szerintem a háttérből a nagyobb fény miatt is van,na meg jobb lenne maniálbsn hozzá állítani a záridőt.
-
schawo
titán
Nekem még mindig nem elehető a 9.5.13 Mi a frász ez? Teljesen gyári rendszer, és nem talál frissítést.
-
dzsidzsas
tag
Megvettem, de azért van pár bakija a készüléknek. Valaki tud segíteni? 9.5.13.0 global verziót használom, de az amason appstorból nem tudok telepíteni. Ismeretlen alkalmazások telepítésénél engedélyt kapott. Alkalmazás engedélyek bekapcsolva. Egyéb engedélyek vagy bekapcsolva vagy rákérdezésre állítva. Még sem tudja telepíteni az appokat. Nem ír ki semmit, csak nem települnek.
Ez így elég gáz, mert van egy csomó appom amit onnan szoktam használni és nincs megvéve a Google Play-ból.
A hang tényleg fura, a hangerő xiaomi fülessel is gyatra telefonálás közben. A gyors töltés megy: 1,7A 8,89 V.
-
wwenigma
Jómunkásember
A fényértéke fix, a távolságtól fugg hogy lesz-e fátyolosodás vagy sem mert van meg par dolog ami szintén fix es nem tudjuk valtoztatni. Igy hirtelen ezt találtam erről:
Expozíciós érték, rekesz, fényérték
Mélységélességről tömörenDe nem tudom megfogalmazni mit akarok mondani mert ehhez nem nagyon értek.

-
jUUh
addikt
Csak nem tökéletes nálam most semmi....Format Data-ra kattintva /failed to mount /data hibákat dobál...

-
cadj92
csendes tag
Köszi a tippet, én is kártyával tologattam a buborékokat, tényleg hamarabb eltűnnek, kisebbek lesznek.
Egyébként azóta nem babráltam és már tegnapra az összes eltűnt, tehát cask várni kell. Ha 24 óra után van még buborék akkor sincs baj, max még 1 nap kell neki.(#2706) hevizms
Idővel kapcsolatban a hozzászólás elején írtam, technikával kapcsolatban szerintem ami az elején könnyen kimegy azt érdemes kártyával kiterelni a képernyő szélére, de a kicsiket szerintem kár babrálni, ha nem zavar, hogy egy kicsit tovább vannak ott, cserébe maguktól tűnnek el és nem kockáztatsz, hogy esetleg megsértsd a fóliát. -
margithid
veterán
Nem is kell, dolgozzanak csak a 10-en.
Azt már lehet tudni, hogy a MIUI 10zel lesz-e android verzió frissítés?
Kiváncsi leszek, hogy a gyártók mennyire fogják frissíteni majd az android 8-as készülékeket, mivel a google azt állítja, hogy nem olyan nagy dolog most már a verzióváltás! -
jUUh
addikt
Recovery-t mivel tettetek fel, és melyiket? Eddig bármelyiket próbáltam, a CMD ' error: cannot open ' hibát dob a " fastboot flash recovery twrp.img " parancsra.

-
natë
nagyúr
Jól tudom, hogy már nem lesz 9-es beta (sőt sanszos, hogy stable sem)?
-
hargitomi
tag
Nem vagyok ismerős még ilyen téren ezért kérdezem.
A bootloader unlockolása már maga után vonja azt, hogy OTA-n keresztül nem kapok frissítéseket, hanem nekem kell kézzel fel flashelnem majd az újabb global stable frissítéseket?
-
jUUh
addikt
Jelentem, asszem sikerült. ezt írja, szóval gondolom sikerült. A videó alapján ment amúgy, amit küldtél. Előtte kétféle XDA-s leírást, és 2 féle valami blogos leírást próbáltam ki, egykkel se volt jó. Köszönöm szépen a segítséget!
bocsi a dupláért. -
jUUh
addikt
Többféle MI unlocker verzióval, többféle fiókkal, többféle leírás alapján, de sehogy se akarja. Ha ezeket a " bypass 360 hours waiting time" jellegű leírásokat követem akkor " Current account is not bound" hibát dob...
Őszintén, szeretem a xiaomit, kedvenc markam,, de ez a bootloader mizéria elfogadhatatlan. -
Fulár
senior tag
Sajnos indulnom kell a dolgomra ezért csak nagyon röviden:
Csinálj egy másik E-mai címet.Tökmindegy milyet.Majd csinálj egy új Miui fiókot ezzel az új E.mail címmel.Amikor kidobja a várakozási időt akkor a gépen ne nyúlj semmihez sem.Úgy ahogy van gépre dugva indítsd újra a telefont.Jelentkezz ki a Miui fiókból és jelentkezz át az újba amit csináltál.Majd tedd újra Fastboot módba a telót.És futhat újra az Unlock.Youtube és Goole kereséssel találhatsz bővebb infót!
Sokunknak ezzel a trükkel összejött a nyitás. -
-
jUUh
addikt
Üdv!
Bootloadert próbálom nyitni, dehát természetesen nem megy. az unlocker program nem érzékeli a telefont. Mit ronthatok el szerintetek? A gép látja, Mi Flash program látja, másolni tudok rá, a MiFlash sajat bevallasa szerint " Mi drivers installed"... Ötletem nincs de mar a vernyomasom nem díjazza a bootloader nyitogatast...

-
hevizms
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére

Pedig amúgy rám is illik az akku problémás emberke jelző
Bár most kivételesen elégedett vagyok,amióta lett egy 9 órás Sot nekem is 
-
hevizms
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Én meg azt nem értem mire valaszoltad ezt??
Illetve miért kérdezed? Hidrogel foliarol volt értekezés.Hogy jön ide az hogy én mennyire vagyok kibékülve az akkuval? 
roti86 köszönöm

-
roti86
őstag
válasz
hevizms
üzenetére
Itt is írnak róla, így újból nem írnám le.
A trükk talán annyi, hogy a második réteget lehúznám először, hibába azt kellene utoljára, mert amikor tettem fel, szinte letépte a fóliát a kijelzőről, annyira erős.
A kártyát amit felrakásnál és a buborék nyomkodásánál használsz pedig érdemes bevonni törlőkendővel, hogy ne karcoljon.
-
ktommy91
addikt
válasz
margithid
üzenetére
A perf cluster magjai cortex A73 alapúak, ami többet eszik mint az A53 és nem hiszem hogy az efficiency klaszter magjain annyit sikerült reszelni az alap A53-hoz képest, hogy összességében kevesebbet egyen mint a 8 db A53-as mag. Szóval szvsz a magasabb órajel ellenére is SD625 a takarékosabb.
-
margithid
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Én annyira nem. Nekem Snapdragon 460nal is jó lenne, az is bivaly kis proci lesz már.
Semmi olyat nem használok ami igényelné a nagyobb teljesítményt! -
blaca83
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.)

De egyebkent tenyleg pofon egyszeru a megoldas...
Viszont nekem is ezt a 360 órás cuccot dobja ki...Ezzel van más teendő, vagy ez magától számolja az órákat visszafele?