Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsit furcsa ez a telefonkönyv a telefonomban a samsunghoz képest,ott amikor ár böktem a névjegyre akkor le jött egy pici menü,ás lehetett választani,hívás,szerkesztés,információ,vagy ha meg próbáltam elhúzni mondjuk jobbra akkor be jött,hogy tudok az illetőnek sms t írni.Na itt most nem találok olyat,hogy sms t enged írni,akkor most külön be kell lépnem az üzenetekbe és ott tudok csak írni sms t?
-
-
A sarkok védettek, meg oldalt van egy minimális perem, de aki minimál tokot keres/vesz, az számol azzal, hogy a vékony tokokban bizony sérülni fog a telefon, anyagtól, típustól függetlenül. Ezek inkább a használati kopásoktól, karcoktól védenek, meg max a pár 10 centis eséstől. Ha nagyobb védelmet akarsz, az szerintem kb itt kezdődik.
-
Jó kis árak vannak,vaterán ha jól látom találtam egy olyan képernyővédő üveget mint amit én vettem nilkint,ha ez ugyan az.Én átszámolva vagy 1700Ft ot fizettem érte a vaterán meg 6000Ft

-
-
Én még $5-ért kaptam, azóta emelhettek az árán, de még így is az egyik legjobb vétel szerintem, a sokadik telefonommal használom. A Lufthansa Cargo hozta el, tracking alapján 2 nap alatt Hamburgban volt, onnan jött tovább, szóval elég gyorsan ideért.
-
-
-
Hotswap úgy néz ki annyira nem frankó, egy microSD hibát ír, nem olvasható a tartalma .. csak 60GB-nyi motyot kell Recuvazni...
-
trebrona
nagyúr
Our ROMs features (Whats not in Global):
Based on China Stable / Weekly builds (except HMNote3SE)
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 27 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added EU T9 dialer support
Added charging sound switch
Added Spell Checker switch
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Added OIS auto-calibration for MI5
Added 4k Video support for MI4C, MI4S, HMNote3Pro, HMNote3SE, HMNote4X
Added 3D Touch to MI5S 3GB RAM version
Added GSMalphabet into SMS app
Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 5x5, 5x6
Added Toggles 5x3 layout
SafetyNet passed (Android Pay)
Play Store Certified
Deodexed
Added automated tasks
Added game speed booster
Added erase module (magic elimination) to Gallery photo edit options
Fixed low volume sound via headphone
Fixed Google assistant voice response issue
And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience. -
pilu01
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
A töltéshangok kikapcsolása mellett, mik még a használat béli különbségek ?
Van erről leírás valahol esetleg? -
slayernick66
tag
na csak annyi, hogy a frissites megtortent nalam is, annyit akartam mondani, hogy regionak Indiat allitottam be korabbi instrukciok alapjan, hogy bizonyos olyan feature-okhoz is legyen hozzaferesem amik Eu-n belul korlatozottak
nos gondoltam visszaallitom Magyarorszagra, megtettem, es elso update kereses utan azonnal feldobta a 9.5.13.0-at
csak azert irom le, hatha mas is ezzel szenved es ez segitseg lehet
-
Tegnap kaptam meg a frosted shield tokot, Aliexpress hivatalos storeból 10 munkanap alatt itt volt. Aki gondolkodik a rendelésén annak tudom ajánlani, nagyon jó kinézetet ad a telefonnak (feketéhez fekete tok). És a kamerasziget pontosan síkban van most a tokkal, nem fog többet billegni az asztalon. Jár hozzá egy kijelzővédő fólia is.
-
schawo
titán
válasz
ktommy91
üzenetére
Lehet, hogy már a DA konverzión elmegy, de az is lehet, hogy nem jól sikerült implementálni. Szoftveres frissítésektől még akár javulhat is, ha a probléma forrása a jitter. És most, hogy elkezdtem gondolkodni rajta, a magas jitter szokott ehhez hasonló jelenségeket produkálni. Meglátjuk.
-
schawo
titán
Most vettem a fáradságot, és a Nuforce Primo 8 segítségével összehallgattam az RN5-öt ész az RN3SE-t. Az RN3 jobban szól. Pont. Az RN5-nek kevés a középmagasa (kb. 3k - 8kHz), sok a középmélye (kb. 90-250 Hz), és vékony a mélyekben (90 alatt). Ha egy füles csinálja ugyanezt, az megbocsátható, de egy hangkártyának nem illik felborítani a frekimenetet, főleg, hogy más is az ok mögötte. Az RN5 gyenge pontja mégis a dinamika, itt legalább 3dB hiányzik az RN3-hoz képest. A torzításban közel sem olyan rossz, mint amilyennek a múltkor éreztem, de a magas tartományok (>8kHz) kissé lehetnének tisztábbak, de ez nem vészes, inkább csak szőrszálhasogatás.
Elmegy, lehet hallgatni, messze nem szemétbe való, vasárnap sokkal rosszabbnak hallottam, de nem sikerült elérni az RN3 szintjét.
Hogy biztosan tudjam, hogy mi a helyes irány, és melyik frekimenet pontatlan, a tesztbe bevontam egy Bang&Olufsen AFD-1200-at, és egy Mytek 192-t is. A helyzet az, hogy már a párezer forintos B&O DAC (hihetetlenül olcsón adják manapság) is sokkal jobb mindkét telefonnál
-
-
Golyo69
senior tag
Egyre jobban imadom a telot
4 ora 50 perc sot - nal járok es még 51% - on az akksi. 8-9 ora simán megvan ami az én használatomhoz teljesen jo
note 3se 4-5 orat bírt ugyanígy max 
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
xiaomi.eu romokon igen. Global-on nem lehet kikapcsolni, ha jól emlékszem.
-
-
pilu01
senior tag
Ki lehet kapcsolni a töltő levételekor hallható hangot?
Nem találtam ilyen kapcsolót, gondoltam kicserélem a hangfájlt egy 0mb-os file-re, de a System/media/ui mappába sincs! -
lorus86
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nálam is 20. Akkor ez ilyen. Köszönöm, hogy megnézted.
-
-
lorus86
csendes tag
Sziasztok! Bagatell dolog, de nem találtam rá választ. Azt, hogy hány képet készítsen sorozatfelvételkor be lehet állítani? Köszönöm.
-
Sziasztok!
Matt üveget talált már valaki hozzá?
-
Kerni62
tag
válasz
margithid
üzenetére
Nekem is rögtön feltünt, hogy szarul szól a gyàri lejátszó és a VLC is. Eddig egy almás fülest használtam mert kényelmes. Most elővettem a Xears TDII titant, így már jobb, de még mindig nem hozza az LG minőségét. Most le fogom tölteni amit ajánlottál. Utána referálok. Köszi a tippet.
-
cadj92
csendes tag
Tegnap végre én is kézhez vettem a telót!

Eustock, múlt keddi rendelés. (Előzmények: #1521 #1720)
kelzsoca nagyon korrekt volt, hétvége ellenére foglalozott velem, hétfőn már jött is az SMS, hogy másnap hozzák a telefont. (Az már rajtam múlott, hogy keddet nem tudtam megoldani, azért lett szerda.)
Meglepetésemre kaptam fülhallgatót is, pedig már lemondtam róla, gondolván, hogy azok már elfogytak, de ezek szerint még erre is figyeltek. Illetve egy Xiaomis tollat is kaptam. Több mint korrektek!
Bekapcsolás után egyből felfrissítettem 9.5.13.0-ra, mivel olvastam, hogy az alap verzión még egyeseknek voltak problémák. (Kellett keresgélnem egy kicsit az updatert, nem nyomkodtam még MIUI-t.)
Azóta nyomkodom, de egyszerűen nem találok hibát!
Töltésre egyáltalán nem melegszik, úgy sem ha közben nyomkodom, cserébe nem is tölt túl gyorsan.
Játék terén csak Clash Royale-t próbáltam, az tökéletesen fut, nem melegszik közben a telefon. Gesztus vezérlést is bekapcsoltam, az is tökéletes, kb. 10p volt megszokni, már vissza nem térnék gombokra, az biztos...
A képernyő gyönyörű, kamera azonnal nyílik. Mind az új vezetékes fülessel, mind a saját BT-s fülesemmel tökéletes a hangminőség, a hangerő kicsit fura vezetékessel, nagy a hangerőkülönbség különböző appok között.
Wifit nem dobál, mobil 4G térerő tökéletes (legalábbis telekomon kívül a többi 3-nak, de az helyi adottság miatt ilyen).
Üzemidőről még nincs tapasztalatom, most 7%-on állok 10,5 óra SOT-tal, de ebben benne van a beüzemelés, update, appok telepítése, ami annyira nem lesz mindennapos (remélem).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Hydrogel képernyővédővel viszont meggyűlt a bajom, szerencsére 2-t rendeltem. Elsőt teljesen elrontottam, így le is vettem, a második sikeresen felment, viszont elég sok buborék maradt. A nagyokat sikerült kiterelni, de azért sok kicsi maradt. Ali-s leírás szerint 24 óra múlva eltűnnek maguktól, töbségük tényleg eltűnt, kb. 5 pici maradt, talán még eltűnnek ezek is.
(Ha nem, akkor max rendelek üveget...)
Hátuljára valót fel sem raktam, mert megtetszett a gyári szilikon tok, jobb is benne a telefon, mert legalább nem a kamerán ül, ha lerakom.Ami még szokatlan számomra, hogy ennyire könnyű és vékony a telefon.
BL, root, custom recovery-ROM majd idővel, egyelőre marad így ahogy van.
Menő egy telefon lett, az már biztos!
-
Alarikman
senior tag
Páran panaszkodtak a hang minőségére ami a fülesre kimegy. Tapasztalatból mondom, hogy ha egy minőségi fülest és normális lejátszó programot használsz, pl: Poweramp alpha, Neutron, stb, akkor root nélkül is egész jó hangminőség elérhető. Mert ezek támogatják a 192khz/24bit-et. Nem kell viper4. Csak egy tipp. Üdv!
-
natë
nagyúr
Nálatok is tele van reklámmal a tisztító alkalmazás? Ez azért kicsit ciki..
-
Fulár
senior tag
Én maradok a jól bevált Wishes tokoknál.A Note 4-hez is tökéletesek voltak.Ugyanazok amiket azokhoz rendeltem szerencsére már elérhetőek a Note 5-re is.Az üvegek és Fóliák szintúgy.Tudom,hogy nagyrészt szutyok szemetet árulnak de ilyen jellegű cuccokat bátran lehet rendelni innen is mert tökéletesek és szarét-húgyért adják.
-
wwenigma
Jómunkásember
Yeey, rekordidő alatt megjött az üveg a kamerára (28-án rendeltem) és az elméletileg ideális tok is úton van. Már csak egy Nillkin Amazing H+ üveget kéne rendelni (0,2mm lekerekített) de még mindig gondolkodom hogy mennyire tudnám normálisan felrakni, gesztus vezérlés úgy is bukó a magasabb tokperem miatt...
-
slayernick66
tag
koszonom mindenkinek a valaszokat!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
slayernick66
üzenetére
1 igen
2 barhol lehuzod a kijelzot, lehuzod az ertesitesi savot a launcherben
3 a kimeneti hangerőt megemelték a 9.5.13.0-ban már, minosegnek van egy teteje es jo kerdes ez hol all jelenleg. Kulonfele szoftveres mokolasokkal (viper4nemtommi) szerintem csak egyfajta EQ-t teszel erre. -
margithid
veterán
És az miért nem jó? Ezentúl már úgyis ott lesz szinte minden mobilon, egy az el sem férne, a Note 5nél is ez már igencsak vékony káva, hogy gombokat odazsúfoljanak.
Gesztusvezérlés után én már soha nem szeretnék visszatérni se a szoftveres se a sima érintőgombokhoz
Csak azt nem tudom miért kellett erre ennyit várni, Blackberry már sok éve beletette ezt az OS10be. -
tisn
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
nem lehet, a kijelzon jelennek meg szoftveresen
-
Fulár
senior tag
Én viszont a fizikai gombokra szavazok.Mindjárt a legelején belőttem a a gesztusvezérlést.Már harmadik napja szokom de nem szimpatikus.Hiányoznak a Note 4 kapacitív gombjai.És a.megmaradt alsó káván itt is maradt bőven hely a gomboknak.De be kell látni a tényt,hogy a fizikai gombok kezdenek kikopni a divatból.De sebaj!Jön helyette az okádék Notch!
-
-
-
Kerni62
tag
Véleményeteket szeretném kérni, hogy a mágneses autós tartó árthat-e az aksinak, ill. A telefonnak. Ezt pusztán azért kérdem, mert az előző telcsim (LG gfelex2) pont utána halt meg hogy elkezdtem egy ilyet használni. Igaz 3 éves volt, de nem tudom.
-
tisn
veterán
csak engem idegesit a note3-hoz kepest az also gombok hianya?

mi a francert kellett azt leszedni? -
neoforce
aktív tag
válasz
slayernick66
üzenetére
Igen! Nekem pl ma este frissitette a telefon magátol !
-
Carline
őstag
válasz
juve600
üzenetére
Van hogy törlök a rendszerfájlokból és az OTA már nem is működik. Így leszoktam róla. Nem tart tovább letölteni a teljes csomagot és twrp-ben feltenni egy dalvik-cache és cache törléssel.
Meg szeretek elpiszmogni ezekkel. Ha megcsinálja jól a frissítést magától akkor elveszik a varázs, hogy na ezt is megcsináltam.
Írtátok hogy az RR véletlenszerűen újraindul. Eddig nem tette, de ha mégis előjön nem fogom használni. Mivel a titkosítás miatt a pin megadása után tölti csak be a rendszert, így egy esetleges reboot után elérhetetlen leszek úgy, hogy ha pl. zsebben van nem is tudok róla.
-
-
Carline
őstag
válasz
juve600
üzenetére
Ujjlenyomat be van állítva (kétszer mind a két mutató ujj) oldotta eddig hiba nélkül.
Dupla koppot megnézem mert ki szoktam kapcsolni. Ha értesítés jön úgyis feloldom, órám meg van kb 10 éves korom óta
A dupla kopp ébresztést nem találom, pedig valahol láttam. (CrDroidon tudom hogy volt, gondolom itt is van, csak elbújt)Az OTA menü
-
Carline
őstag
válasz
juve600
üzenetére
Le szoktam próbálni az értesítéseket, hívást. 3x hívtam fel a telefont, mindig beadta a képet lezárt állapotból.
Messenger, whatsapp üzik átjöttek alvó állapotban és a led villogtatás működik (szép pulzálón, nem 4 lépcsőben mint a miui romon) rendesen.Frissítés:
Az RR testreszabás menüben a jobb alsó lebegő kék plusz jelre nyomva felhoz egy testreszabás menüt, melynek legfelső eleme a frissítések menüpont. Arra nyomva lehet állítani a frissítések keresésére és lehet automatizálni ezt. Azt, hogy jelez-e ha lesz OTA nem tudom, mert a rendszer naprakész verziójú. (jelenleg 0606-i.)
ÉN nem szeretem az OTA frissítést, nem tart semmivel tovább ha újrahúzom a teljest dirty flash-el. -
kovacszk
senior tag
válasz
slayernick66
üzenetére
Hát nem nagyon tudok szájbarágós leírást linkelni sajnos. Gyors összefoglalás, ha nagy (kicsi) bromságot írok úgyis javítanak

Leegyszerűsítve a bootloader felel a kernel és maga a rom betöltéséért, ha ez zárt nem tudsz beleavatkozni a folyamatba, tehát csak azt tudod elindítani amit a gyár felrakott, ha nyitott akkor tudsz nem gyári fw-t/kernelt felrakni.
Ehhez szükség lesz egy twrp-re ebbe még a rendszer betöltődése előtt bootolsz és itt tudsz telepíteni.
Root tulajdonképpen nem más mint egy rendszergazda jog, engedélyezed a programoknak hogy olyan dolgokat is módosítsanak a rendszerben amit egyébként nem tudnának. -
-
válasz
slayernick66
üzenetére
Nekem a Fingerprints Gestures progival érintésre legördül a felső menü.
-
Pubszon
veterán
Na most van egy accom amivel 2 telefont használok (RN3Pro és RN5).
A réginek nyitva van a BL-e. Az újnak nem tudom nyitni amíg a régi nyitva van? Vagy hogy megy ez?
Mert csak az alkalmazást tölti le, el sem jutok a kérelemig.
-
slayernick66
tag
válasz
kovacszk
üzenetére
ezek az alap dolgok elvanank ilyen "for beginners" stilusban mondva valahol? de tenyleg midnen egyes billetnyu leutes, hogy ne lehessen elcseszni?
akkor nekifutnek, ugy erzem sokat profitalhatnek belole
meg a definiciok is olyan jok lennenek hogy mit jelent a zart es nyitott bootloader, egyaltalan mire jo a bootloader bar gondolom a telefon SW-et segit valahogy feleleszteni vagy elotte vizsgalgatja hogy akkor mit is akar a gazdi
root pedig milyen relacioban van a bootloaderhez kepest? root pl az Androidhoz tartozik vagy a MIUI-hoz? mit rootol az ember? oprendszert? alatta valamit?
ezek koltoi kerdesek foleg, nem varhatom el toletek hogy ilyen elmeleti oktatasban reszesitsetek.. de ha esetleg valakinel vagy egy jo link ezekrol elfekvoben, azt megkoszonom
-
danee91
senior tag
Tegnap dupla accounttal en is sikeresen nyitottam a bootloadert.
9.2.13at is szerettem volna kiprobalni, de 9.5.6-rol sehogy sem tudtam "visszafrissiteni".
mindent wipeoltam twrpben (dalvik, cache, data, system, vendor), tarolo formazas nelkul, es azzal egyutt is hibaval all le az miflash..
9.5.13 viszont felment, teljes tisztan telepitve. smoothabb lett 9.5.6hoz kepest, de igazabol a füles hangerőre probaltam ramenni.
soundcloud appra teljesen hatástalan, hogy mi zenejavito ki/be van e kapcsolva, vagy az eq hogyan van beallitva, igy is halk max hangeron.
viszont youtube al zenet hallgatva vegre hangosabb az osszkep, mar kezd elégséges lenni

-
Carline
őstag
Én CrDroidot tettem fel elsőnk, de nem sokáig volt rajta, mivel a led értesítés nem működik vele. Szóval csak csipog, rezeg, de ha nem vagyok ott a feloldásig azt sem látom érkezett-e valami.
A whatsapp meg csak akkor jelzett, mikor beléptem az alkalmazásba. (pedig minden OS-en minden ilyen appal megcsinálom a kötelező köröket, hogy a memóriában maradjanak,stb..)
Most a 06.06. RR-t tettem fel. Led működik, gyorstöltést is jelzi.
A képernyő hiba mi lenne? Én egyelőre nem tapasztalok hibát. -
kovacszk
senior tag
válasz
slayernick66
üzenetére
Hangot tudod javítani, de csak ha root-olsz. Magisk-hoz letöltöd a viper4android modult, nagyot javított rajta. Ebből kiindulva sw hiba, elképzelhető hogy romba is lesz változás, ha elég sokan jelzik nekik hogy nem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Asztalos klub
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

(Ha nem, akkor max rendelek üveget...)