Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
Nekem Note előtt Lenovo P70 volt, 3 éves volt a készülék, 4000mAh akksival. A végén alig bírt ki 1 napot! Este 7-re 10% alá esett. Nagyjából 23-24 órától reggel 6-ig töltőn volt.
Más kérdés hogy mi tesz jót az akksinak, max 2-3 évente veszel bele másik akksit, ha még megvan a telefon egyáltalán....
Egy elektromos autónál is lehet hogy hasonló a helyzet, csak az anyagi vonzata más "kicsit" egy új akksi packnak.

Más:
Bootloader nyitasnál kiírja a program hogy az összes user adat elveszik. Előtte akkor mentsem le a fényképeket, meg mindent ami kell?
Ujjlenyomat olvasót kapcsolják ki előtte? Mintha valaki így zárta volna ki magát a telefonról.... Nincs még step by step leírás erről a nyitásról, Rom cseréről??? -
Karavik
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Status bar-on ki lehet jeleztetni akksi %-ot
-
ejzi
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Pedig az elektromos és hibrid autók töltögetésekor is ez ajánlott. Hibrid atókanál nem is lehet másképp használni, mert bizonyos % alatt kikapcsolja az elektromos hajtást. 0%-ot ír, mikor valójában még kb 30%-on áll. Így ad az aksi gyártó 150-200ezer kilóméterre garanciát. És a gyári beállítás nem engedi a használójának, hogy kinyírja az aksit. Telefonok litiumos aksját isl így kéne használni.
[link]
ill:
[link]
egyébként ennél a telonál kb 40% amit naponta elhasználok, pont optimális.
az lenne a jó, ha reggel ezt a 40%-ot ébredés után, indulás elött 30 perc alatt visszapumpálnám, hogy éjjel s kelljen töltőn hagyni. -
-
F.B.I.
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
+1 nem értem miért erőltetik, hogy százalékok között tartsd az aksid. Nálunk 3 Xiaomi van, a gyereké és az asszonyé, mindig 100-ra töltve, 20% alatt rakják fel. A Note3SE még 96%-os, az asszony Redmi 3 készüléke 92%-os, mindkettő már több, mint 2 éves.

-
-
-
ejzi
csendes tag
válasz
Carline
üzenetére
Ha 1x megnéznéd nekem, hogy ezekkel a gyorstöltőkkel 40%-ról 80%-ra mennyi idő alatt megy, azt nagyon megköszönném. Én ez a két töltöttségi szint között használom a mobilt, (ez jó az aksinak). Ebbe a tartományban viszont nagyon gyors elvileg a töltőd. Ha mégsem gyorsabb, akkor nem töltögetném vele, kockáztatva a melegedést.
-
dragonfx
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
engem speciel nem zavarna.
-
margithid
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ja igen, újabb mínusz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hargitomi
Én is nagyon ráálltam a gesztusvezérlésre! Nálam nem sok akadás van.
Billentyüzetnek ki mit használ? Swiftkey vagy gboard? Nálam swiftkey van, főleg azért mert gboard nem ajánl fel a felső sávban szavakat, mig swiftkey igen. -
hargitomi
tag
Ez a gesztusvezérlés tényleg nagyon király. Elsőre ódzkodtam tőle, de nagyon hamar rászoktam (főleg hogy csúnyák voltak a fehér navigációs gombok a fekete billentyűzetem alatt
). És igen, egy nagyon apró megakadás van, amikor felfelé húzom leginkább, de nekem ez egyáltalán nem zavaró. -
-
-
Norby86
őstag
válasz
ElDiabloo
üzenetére
Nem hiszem hogy ez a gond, az előző telefonom a Redmi 4X is pont ugyan ezt csinálta. Minden esetre 20-ból egyszer csinál ilyet átlagba csak.
(#1770) Viktor0610:
Nem koszos, nem vizes az ujjam, erre mindig figyelek. De volt már vizes is az ujjam pl fürdés után (enyhén nedves) és még úgy is feloldott az ujjlenyomat olvasó. Ezt a hibát más okozza csak utána kéne járjak hogy mi.
-
margithid
veterán
válasz
dragonfx
üzenetére
Soc erősebb, 710 azért erősebb, főleg GPUban. Procierőben azért nem olyan számottevő a különbség szerintem.
Talán a tárhelyi s gyorsabb benne mint a Note 5ben, ezt nem tudom.
Számomra egy dologban kevesebb, kisebb az aksi, nálam ez nagy minusz!
Egyébként árát tekintve elég jó vétel, de az aksi akkor is nagy minusz!
Ha 4000es aksit raktak volna bele, akkor best buy! -
-
Tano
csendes tag
A belakás tapasztalatai. 2 nap után raktam töltőre 15%-nál és 10,5 óra SOT-tal. Elégedett vagyok.

-
Norby86
őstag
válasz
ElDiabloo
üzenetére
Már milliószor oldottam fel előtte ezzel az ujjammal az alkalmazást. Konkrétan nem az van hogy nem fogadná el az ujjlenyomatom, mert azt írná akkor hogy helytelen ujjlenyomat stb., hanem csak úgy random bedobja ezt a feloldómintás rajzolási lehetőséget és hiába nyomok mégegyszer meg mégegyszer rá az ujjlenyomat olvasóra hogy feloldjon, nem történik semmi, nekem kell kézzel a mintát berajzolni.
-
kovacszk
senior tag
SOS-ben kellett védő, ezt az egyet találtam itthon, ÜVEG
Elég jól áll rajta, kivágások jó helyen vannak, elég jó minőségűnek is tűnik. Nem foltos szép tiszta átlátszó. 2,5D csak a széle tapad. Tudom hogy drága, de én fizikailag rosszul vagyok ha védő nélkül kell használnom a telefont
, ali-ról pedig jó 2 hét mire beesnek az első darabok. -
Occam64
csendes tag
-
Carline
őstag
válasz
nullpoint
üzenetére
Gyorstöltőm kettő van, mindkettő több mint egy éves és QC 3-as. Az egyik egy olcsó noname (most épp 3$), a másik meg egy drágább Ugreen, mindkettővel működik a gyorstöltés. Melegszik a teló de pont annyira mint a többi QC-s telóm.
Viszont volt Honor V10-em és vettem hozzá anno egy Huawei Supercharge töltőt. Na azzal nem megy semmiféle töltés (lassú sem)
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Az az igazság nem próbáltam
de szerintem sokkal vastagabb a telefont körül ölelő anyag mert a gyári tok csak egy vékony szilikon tok ,ennek meg a sarkaiban ütéselnyelők vannak.Szóval szerintem a gyári tok amit adnak hozzá,az csak olyan legyen már mégis valami rajta szerű,szerintem.Itt a videóban is jól látható a toknak a szélei,hogyan fedik 2:16 tól
-
Össze hasonlítottam a samsungom super amoled kijelzőjével a xiaomiét és azt kell mondjam a xiaomi színei jobban tetszenek az amoled kijelzőn jó pár szín túl van húzva,és az már kicsit túlzó.
-
Nem tudja véletlenül valaki a full cover 360 fokos tokok mennyire pontos illeszkedésűek meg jó minőségű anyagból vannak e?Ezt nézegettem
-
Norby86
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
"ha nem a kikapcsológombbal kapcsolod ki a telefont." Ezt pontosan hogy érted? Nem kapcsolom ki a telefont, nyomkodom, aztán kikapcs gombbal szoktam a kijelzőt alvó állapotba küldeni, zsebbe teszem a telefont, majd előveszem, ujjamat az ujjlenyomat olvasóra teszem és feljön a képernyő, azon belül az utoljára használt app ami le van ugye jelszóval védve és itt már hiába teszem egy tucatszor is oda az ujjamat a leolvasóra, a feloldó mintát kéri. Bekapcsolás után az a másik hogy ott a sim pin kód megadása után a telefonzár pin kódját is kéri, bár ezt már megszoktam, eddigi xiaomi telefonokon is így volt. Viszont ez az alkalmazászár feloldása ujjlenyomattal, mint írtam problémás jelenleg a gyári romon.
(#1747) Viktor0610:
Max kikapcsolom a duplakoppos feloldást és megnézem úgy jelentkezik e még a hiba. De ezt már csak holnap.
-
Pl. nálam egy app (én megvettem a Pro verziót) feltelepítésével az alapképernyőn duplakoppra elalszik a kijelző.
Ez a program a Mi A1-en úgy működött, hogy vagy kérte a jelkódot visszakapcsoláskor vagy várni kellett 8-10 másodpercet fekete kijelzővel.Nos, ez az app várakozás és jelkód kérése nélkül, hibátlanul működik nálam a Redmi Note 5-tel.
A másik, ami miatt kérheti a kódot, ha a zsebedben "elnyomódik" (pl a duplakoppos ébresztés miatt lehet ilyen), és már mindenképp' kódot kér.
-
Terentius
őstag

-
válasz
Norby86
üzenetére
Na az ujjlenyomat leolvasót még nem próbáltam de meg nézem majd azt is.Nekem meg jó lenne a program ami le áll mert így nem tudok tiltani pár alkalmazást ami számomra felesleges.remélem azért majd valami frissítésben javítva lesznek ezek a dolgok.Én nem romolgatok mert nem vagyok benne a témában amúgy más panaszom eddig nincs,tegnap telepítgettem programokat pakolgattam az ikonokat a képernyőn és a samsung után újdonság a felület is,szóval tetszik van mit babrálni

#Viktor0610
Már,hogy nem a kikapcsoló gombbal?
-
-
Norby86
őstag
Érdekes, akkor ez is egy bug a gyári romnál.
Ezenkívül is van egy bug... ha ujjlenyomattal feloldom a képernyőt, kéri rajzoljam le a feloldó mintát. Ezt így random eljátssza rendszeresen. Pedig felkéne mindig oldania ujjlenyomattal és érzékeli is az ujjam, szóval ezt nem értem. Lehet én is kipróbálok egy EU dev.-et -
Most olvastam vissza a fórum leg elejére és olvastam,hogy valaki írta az 5D üvegfóliát,ezt valaki már próbálta is?Ha jó olvastam elméletileg ez középen is tapad és nem lesznek pontok a kijelzőn.Még majd akarok venni fóliát csak jobban bejönne ami teljesen le tudná fedni a kijelzőt és ha ez tényleg jó lenne lehet meg próbálnék beszerezni belőle.
-
Sil_ver
tag
4 soros billentyűt használ valaki ahol a felső sor az ékezetes karakterek? Milyen APP-al?

-
válasz
szabi__memo
üzenetére
TPU anyagból van
"TPU anyagok a klasszikus elasztomerek közül a lényegesen nagyobb mechanikai szilárdságukkal emelkednek ki. További kitűnő tulajdonságuk a kopásállóság, extrúzióval szembeni szilárdság, nagy terhelhetőség és a nagy szakítószilárdság.
A TPU anyagok nagyobb keménységeknél is jó rugalmasságot mutatnak a - 40°C … +100°C hőmérséklet-tartományukban, nagyon jó az öregedésálló és ózonálló képességük"Szerintem ennek is biztos fogása van
-
válasz
mrx1212
üzenetére
Szia,nézem olyan tokot rendeltél mint én,igaz én más néven de szerintem ugyan az lehet.Neked milyen a tok felrakva lehet én vagyok hülye de kicsit lazábbnak érzem nem lötyög vagy ilyesmi csak könnyen lehet hajtani a széleit meg könnyen bele lehet rakni a telefont de fogja meg minden,csak másik telefonomon ilyen van azon is így néz ki csak az meg jó feszes nehezebb ki be rakni bele a telefont.
-
PeteePeti
őstag
Olvasgattam a hszeket! Esetleg tud valaki olyan üveget rá, ami passzol normálisan a széleken is, valamint nem kell hetekig várni rá, mert itthon is beszerezhető?
Jók ezek az AliExpresses dolgok, de túl sokára érnek ide! -
Goose-T
veterán

-
Remiel
őstag
Először is szeretném megköszönni kedves fórumtrsunknak, schawo - nak az önzetlen segítségét, hogy nekem adta a tartalék képernyővédő üvegét, úgy, hogy majd visszaadom, ha megjön az enyém és mindezt anélkül, hogy ismerne.
Azt kell mondjam, hogy aki még keresi az igazi üveget a telefonra nézze meg ezt, teljesen fed és patent méret
-
fuze
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az lesz a baj. Gyorstöltővel nyomtam. De most is nyomkodom egy fél órája és 40fokos
-
-
fuze
őstag
Töltés közben akad a telefon és forró. Nektek is?
-
cadj92
csendes tag
Pont lejárt a szerkesztési idő. :/
Meglett, hydrogel lesz a jó kulcsszó, amúgy én ezt olvastam:
(#3108) grafnet -
cadj92
csendes tag
válasz
cuccos19
üzenetére
Nem tudom megmondani milyen anyag, ha megfogná az ember a 2 végét, lehetne nyújtani, teljesen hajlékony is.
Az ujjlenyomat olvasónak kivágott részről vettem ki a kis darabot, azzal kísérleteztem, a mostani telefonom képernyőjére feltapasztottam. Bekapcsolt képernyővel észre sem lehetett venni, hogy hol van rajta, nem tompítja a fényt, színeket.
Tippre ütés ellen semmit nem ér, én az apróbb karcolások ellen vettem, soha nem tört vagy repedt még képernyőm, csak mikro karcolódás volt.Feltenni még nem sikerült, mert még mindig semmi híre a kedden rendelt telónak. (Eustock)

Redmi 5 Plus topicjában linkelte valaki még régebben (az ahhoz valót), rémlik, hogy részletes leírást írt róla az illető,
HOLAZING kulcsszóval szerintem meglesz.Valószínűleg csak a kamerák kivágása van máshol.holazing-ra nem találtam meg hirtelen.. :/
-
Kerni62
tag
Van olyan megoldás vagy launcher, hogy az alsó három gomb mellé balra, amivel eltüntetni a gombokat a teljes képernyőhöz? Felhúzással pedig visszajön? Az előző telón volt. A másik, hol tudom kiiktatni, hogy ne írja át amit bepötyögök? Halál faszába idegesít, hogy vissza olvasva mást látok mint amit írtam.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Most jutottam végre odáig, hogy gép elé kerüljek és végre megrendelhessem magamnak az új telefont.

Remélem a jövő hét elején én is kézbe kaphatom az EUstock-tól.Tokokkal kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy ahol írják a "hőelvezetést" az mennyire valós és mennyire "parasztvakítás"?
A Redmi 3 Pro-hoz anno IPAKY tokot rendeltem, de nem voltam elájulva tőle.
Tudnátok valami tuti tippet adni ami jó minőség és viszonylag hamar meg is jöhet?
Esetleg a méret alapján itthon van olyan webshop aminek vannak jó tokjai elfogadható áron ehhez a mérethez?Köszi

-
dioka7
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem azon a végén van a gond, mert kipróbáltam úgy, hogy a mikro usbhez nem nyúltam csak a töltőfejből kihúztam az USB-t és átdugtam a gyári fejbe. Ott ment azonnal, elsőre, hibátlanul. Visszadugtam és megint nem ment. Aztán kipróbáltam a másik töltőfejjel (a régi Tronsmarttal) és azzal is ugyanazt csinálta. Majd megint a gyári és megint hibátlan. Szóval valamiért nem szereti a Tronsmart töltőfejet ez a telefon. De az RN4, meg mind a 2 töltőfejjel tölt, tök jól. Nem értem, csak így akkor kidobtam az árát

Bár ez a töltőfej csak QC2-t tud, de ha azt nem támogatja a telefon, akkor simán 5V-2A-el tölthetné. Vagy rosszul gondolom?
-
-
ejzi
csendes tag
Honnan tudom biztosan, hogy támogatja a telefon a Quick Charge 3.0-át? Eredeti gyári ajánlásokat, specifikációkat hol lehet megnézni? Illetve a gps beállítáokat hol tudom a telón állítani? Pl: milyen műholdakra álljon stb.
-
margithid
veterán
válasz
neoforce
üzenetére
Én is hasonlóakról tudok beszámolni!
Nekem sincs semmi akadás sehol, legalábbis én nem veszem észre.
Üzemidőben szerintem kb a Redmi 3S szintjén van!
Hiába a nagyobb kijelző és felbontás, a takarékos SOC és az újabb android szerintem megteszi a hatását.
4 óra 40 percet ment a kijelző, másfél napja húztam le a töltőről és 50%on van!
Elégséges
-
roti86
őstag
válasz
cuccos19
üzenetére
Én ilyet rendeltem, kettő darabot is, de sajna mindkettőt elcsesztem felrakásnál, pedig tettem már fel egy párat több telefonra. Nem sikerült buborékmentesen, ráadásul mikor a végső réteget húznád le feltételnél jött vele maga a felrakott fólia is
Betörés ellen nem véd, ez csak sima fólia, karc ellen jó lett volna. Most a kolléga által ajánlottat rendeltem, remélem igaz, hogy nem pöttyös és szivárványos csak 3 hét legalább mire megjön. -
nullpoint
őstag
Voltam nemrég a tok-shopban. Konkrétan nincs semmijük a note5 -höz. Leszámítva a vállalhatatlan színű tokot. Az üvegfólia amit a note5höz hirdetnek az konkrétan nem erre a telefonra való.
Ezt semmiképpen ne rendeljétek mert idő és pénzkidobás.
Elég csalódott vagyok mert az első vásárlásom teljesen pozitív volt.
Van már valamilyen tapasztalat hogy melyik rom ténylgesen stabil? Vagy az még sok idő mire lesz jó? Bár nem sürgős mert amíg nincs védőfóliám rá addíg nem akarom masszírozgatni.
-
-
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
YerbaMateo
üzenetére
Linkek él pár képet amivel nálad gond van? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[link] [link]](https://www.fb.pics/img/2018/06/02/IMG_20180601_121024_1.th.jpg)
![[link] [link]](https://www.fb.pics/img/2018/06/02/IMG_20180601_121531.th.jpg)

De megpörgetem, hogy merüljön.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
). És igen, egy nagyon apró megakadás van, amikor felfelé húzom leginkább, de nekem ez egyáltalán nem zavaró.

Betörés ellen nem véd, ez csak sima fólia, karc ellen jó lett volna. Most a