Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Elérkezettnek látom az időt a 3,5 éves OPO1-em lecserélésre (bár különösebb bajom nincsen vele, bámulatosan összerakott és ár-érték arányú telefon).
Innen rendelném a Note 5-öt, ez a global verzió? -
nullpoint
őstag
Nem tudtam hogy a tech2 a mobilarénához tartozik.
Amúgy meg szoktak hülyeségeket mondani

Melyik rom az ami vállalhatóan megy?
Global meg eu rom is eléggé akadozós. Redmi 5plushoz viszonyítom. Egymás mellé téve is látható a döcögős működés.LineageOs elég kiforrott már?
#Sil_ver :
Nem fér ki hogy Prostatikus Vogon Jeltz?
-
Sil_ver
tag
Tulajdonosi adatoknál lehet csinálni valamit, hogy ne csak tizen x karaktert lehessen beírni?

Óra méretét, hogy tudom nagyobbra venni? -
F.B.I.
veterán
Nem tudom ki, milyen véleményen van. Nekem a munkám szerves részét képezi a fotózás, ahol is 2 mpx-el nagyságú fotókból, A4 méretű képeket szoktak készíteni. A véleményem az, hogy 70K környékén, semmi nem tud ilyet mutatni. Jah persze Iphone8, S8 tuti lenyomja de miről beszélünk?
-
zzz03
őstag
sim PIN kodot hol tudom atallitani? :S
-
natë
nagyúr
Én is így látom, de nem mindenki van ezen a véleményen (pl. mobilfotós topik).
Amúgy annyi baj a Note 5 fotókkal, hogy alapvetően minden képen van valami "puha tompaság", ha az élességet magasabbra állítod, akkor is inkább Samsung szerű lesz az egész produkció. Nem élesek a képek eléggé. -
F.B.I.
veterán
Üzemidő parádés lesz, simán hozni fogja a Note4 szintjèt. 1 óra 12 perc kijelzővel, 93%-on vagyok.
A fényképek brutálisan komoly minőségűek, napfényben, árkategóriában megkockáztatom, hogy mindent lenyom... talán a komolyabb árú cuccokat is.
-
-
Maist
senior tag
Miui 10 closed beta kipróbálva. Nem rossz, nagyon jól pörög a rendszer.
Aki nyitott BL-el van, és ki akarja próbálni: kattintásra letöltés indul (most éppen csak többszöri próbálkozásra tölthető, gondolom "nagy" az érdeklődés.
Én is az interneten találtam a linket.)
Google play keretrendszer telepítést még nem próbáltam, lehet nem is kezdek bele. Alapnak viszont nagyon jónak tűnik így elsőre a rendszer, semmi akadást nem tapasztaltam. Felület olyan sokat nem változott, az értesítési sáv, kapcsolók környéke alakult látványosabban.
RedWolf recovery-vel tiszta telepítéssel felment, a telepítés végén viszont nem indult újra a reboot system gombra kattintva, így hosszan nyomtam a ki-be kapcsoló gombot, és úgy indítottam újra, ha valaki telepíteni. A RedWolf recovery a
DM-Verity-t is intézte, nem kellett a lazyflasher külön. A gyári recovery nem jött vissza, maradt a RedWolf. -
hargitomi
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Biztonság app --> jobb fent beállítások --> oldal alján: Ajánlások fogadása off
-
fcnato
csendes tag
Valaki kerdezte milyen appal neztem az lte savot, nem nem kellett hozza root es az appot mar nemtudom leszedtem, megneztem, toroltem, de amugy play lte band check vagy valami ilyesmire rakeresel elso 5bol 1 tuti jo lesz

A masik gearbestrol rendeltem, kollegam eustockrol, en vettem at es bontottam ki mindkettot, koppra ugyanaz, gyari foliaval a dobozon stb, igy nehez lenne "hamis miui" amugy geabestesen is 9.5.6.0 (ha jol emlekszem) global stable van...
5ghz wifi: csak azt hasznalok, semmi baja vele, latja, csatlakozik, szalad rajta
-
Freddycom
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
-
-
hargitomi
tag
Ha optimalizaltam valamit 18:9re, ujratelepites nelkul vissza lehet rakni eredeti meretre? Ott lelockolja az appot, ahol engedelyeztem.
-
porse
őstag
Facebook messengerrel tudtok hívást/videóhívást indítani/fogadni?
-
porse
őstag
Kikapcsoltam a miui optimalizációt, és nincs értesítési hang... visszakapcsoltam és van hang.

-
Remiel
őstag
-
Freddycom
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Adguard nekem is fent van, lehet akkor az szórakozik.
-
roti86
őstag
Sziasztok! Tegnap már én is atvehettem a készüléket. Rá is dobtam a már korábban rendelt kijelzővédő fóliát, de ilyen rosszul még sosem sikerült feltenni, az egész tiszta buborék. Direkt nem üveget rendeltem, mert az nem illeszkedik többeknél és pöttyös de ezt meg nem sikerül felrakni normálisan. Így ha lenne valakinek egy tempered glass elfekvoben, ami jól illeszkedik és nem pöttyös és megválna tőle értelmes áron kérem jelezze.
Maga a telefon gyros, eddig semmi lag.
Ha nem play storebol akarok telepíteni alkalmazást azt hol kell beállítani?
-
nullpoint
őstag
válasz
Carline
üzenetére
Az elég gyönyörű hogy kizárják az embert az accountjából, indoklás nélkül.
Érdekes az is hogy egyik új accounthoz sem kellett az engedélykérés.Én is örülök hogy sikerült. Most már csak a romok közt kutakodok melyik lehet a jó. Most eu romon vagyok.
Ja nekem is küldtek fülest, jó fejek, megleptek.
-
És minden illesztés passzol?Én most nézem az én karbontokomat de mind hasonló méretű ezen meg pl minden lyuk pontos,szóval lehet csak szoknom kell a lazaságát mert legtöbb videóban ilyen könnyen bele pattintós.De lehet kíváncsiságból még szerzek be egy két tokot,meg még egy két üvegfóliát is.

#demmer123
Én tettem rá,remélem bírni fogja rajta,franc tudja e meg csikaródhat e.
-
demmer123
őstag
Ha nincs a kamerán üvegfólia akkor könnyen megfog karcolódni ajánlatos arra is tenni?Vagy azon is Gorilla Glass van?
-
nimfas
addikt
MOFI redmi note 5 Global Hard PC Back Cover Case for xiaomi redmi note 5 Pro Full Cover Case Capa 5.99''
Én ilyet... egy feketét és egy pirosat.... rohadt jól néz ki a pirossal.
Passzol rá, annyi hogy a bekapcs gombnál 0,5 mm-t kiáll valamiért... (Hangerő gomboknál nem)
-
exedoc
senior tag
Szomorú vagyok, hogy nem lehet témázni a telefont. :/
-
-
-
Ki milyen tokot vett a telóra és milyen passzentos,nekem ilyen karbon mintás van benne van a telefon de kicsit lazának érzem a tok peremeket könnyen el lehet mozdítani,samsungon hasonló van de azon nagyon mereven áll stabil.Lehet itt a telefon kialakítása végett ilyen?
-
hargitomi
tag
Na akkor első benyomások.
Imádom, ez a nagy kijelző nagyon gyönyörűen hat az 5,5-es telóm után. Rendszer stabil, gyors.
2 óra kijelző idő és 90%-on, igaz még csak tanulgattam a dolgokat (első Xiaomi teló). Minden szuper rajta, na persze azért találni kell valamit:
1) Amit a fentiek is írnak, a sok rendszerapp. A Xiaomisat még értem is, de ilyen Google Duot nem lehet törölni? Miért? Vagy csak én nézek be valamit, és lehet azt. (mindenféle mókolás nélkül)Amúgy hiper-szuper, remélem jó kis közösség kialakul itt és jó sokáig.

-
-
Karavik
veterán
Érdekes most csekkoltam és nálam és ugyanaz, pedig korábban működött, mindig ezzel tiltottam le a nem kívánt system appokat...(ezzel volt a legegyszerűbb)
Másik módszer amit használtam korábban Mi5-ön: [link]
Ez locked BL alatt is működik és nem csak tiltja, hanem el is távolítja a nem kívánt appot -
arnd
senior tag
Azt olvastam róla, hogy "DualBand WiFi", de nem látja az itthoni 5GHz-es WiFit

Van vele tapasztalat? -
Hát ilyesmi kép néz ki a nilkin kameravédő fólia,nem mindenhol tökéletes a méret de úgy néz ki meg teszi,gondolom a kép minőségbe nem szól bele,próbáltam pár képet de még egyenlőre nem győzött meg teljesen.

Kijelző fólia is újlenyomat mentes az van a csomagon,de full össze van már mázgálva

#Freddycom
Nekem még nem csinálta
-
Freddycom
őstag
Nálatok is nyomatja a telefon ezeket a 'fantom értesítéseket'? Lejátssza az értesítési hangot, de nincs értesítés.
-
cadj92
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam beköszönök én is, ha már eldőlt, hogy ilyen lesz a következő telóm. Egy kicsit kiöregedett, ütött-kopott Ulefone Power volt az előd, szerintem egész jó előrelépés lesz. Terveztem már majd' egy éve, hogy Xiaomi lesz a következő telóm, követtem is lelkesen a Note 4, A1, 5 Plus, Note 5 Pro topikokat.

Nem volt még Xiaomim, MIUI-ról pedig "csak" annyit tudok, amit a telefonok topikjában olvastam, bár lehet ez is bőven elég lesz.

Végül Kedden, az Eustock-os startnál csak megrendeltem ezt a telefont, szóval most már csak várni kell...
Tervezett volt már a dolog, a képernyőre és telefon hátuljára rendeltem hetekkel ezelőtt védőket, már meg is érkeztek. A telefont fedő tokokat nem szeretem, illetve az olyan kijelző védőket, amik nem érnek végig vagy csak kerettel együtt fedik a kijelzők, azok sem jönnek be, azért választottam ezeket:
képernyőre és hátuljára
kamerára (még nem jött meg)Olvastam, hogy sokan már ma megkapták a telefont, kicsit meg is lepődtem, hogy az én 13:50-es rendelésem feladására még nem is volt idejük.

Nem gond, elvagyok még a régi telón, csak azért be vagyok már sózva.
Főleg így, hogy elvileg ajándék fülesem is lesz, türelmem határtalan!Az eddigi beszámolókat, képeket köszönöm szépen, sokat segített, hogy végül csak megrendeljek egy telefont!

-
F.B.I.
veterán
Belaktam.
Mit mondjak, MiA1 után is sokkal intenzívebb élmény. A gesztusvezèrlès nagyon ott van, nem laggol semmit. A miui optimalizációt kikapcsoltam, memória használat alacsonyon, nem zár be semmit. Kamera ott van a szeren, telítettséget normálon érdemes hagyni. Eddig hibátlan, főleg egy Android P témával.
-
danee91
senior tag
akksiidő jónak tűnik, fejlesztői beállításoknál a memória-optimalizalast kikapcsoltam, de aztán inkább alacsonyra állítottam.
gyorsasága megfelelő, bár a gépelés lehetne "fluidabb" - ez inkább szoftveres optimalizálatlanságnak tűnik elsőre.
napon sem nagyon melegszik. -
válasz
szabi__memo
üzenetére
Hú basszus samsung után van mit szokni a telón,tetszik amúgy csak most az üveg fólia alatt az a pici porszem bassza a csőröm.
-
margithid
veterán
2 óra bekapcsolt képernyővel, 84%on áll a teló, 14 óraája vettem le a töltőről 100%on.
Wifi folyamatosan bekapcsolva, mobilnet kikapcsolva.
Olvasómódban használom, nem tudom ez mennyit számít.
Meg vagyok elégedve
-
A telepített alkalmazásoknál,hogyan lehet letiltani olyan alkalmazásokat amiket nem használok,samsungnál simán ment itt nem nagyon jövök rá.Például mondjuk google play filmek nincs letiltás csak adatok törlése ikon
-
-
mrx1212
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Csak simán számítógépről windows intéző csak natúr áthúzom és nem engedi.
-
-
mrx1212
tag
A belső tárhely mappáiba miért nem másol valaki valami ötlet? /Pl: Ringtones,Download/
Ha nem mappába másolom akkor ok!
Mi lehet?
-
kovacszk
senior tag
Ki milyen custom rom-ot használ, most elsőre RR-t raktam fel, de nem szimpi a gesztusvezérlése, a virtuális gombokat sem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Wuthering Waves
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- SSD kibeszélő
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest