Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyi^
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Már mint mi? Hogy a custom ROM, vagy hogy roothide nélkül nem mennek bizonyos appok?

-
-
Tényleg ha indiai időzónára át rakja az ember a telót ,hogy minden működjön akkor az idő sosem fog stimmelni vagy,hogy lesz?
-
ertekesa
csendes tag
Én is megkaptam. (Honorbuy-tól.) Így elsőre fontos Mi appok nincsenek benne, amik a kínaiban igen. Témák pl. Az FM rádiója is mintha bénább lenne Redmi 3-hoz képest. De ezt leszámítva nagyon gyors és állat. Jó vétel volt.

-
Maist
senior tag
válasz
Kerni62
üzenetére
A programokat, hogy igazán jól fussanak a háttérben, 3 helyen kell állítani:
Az adott programnál elő kell hozni ezt a képernyőt:Utána itt lakatot teszel rá, megfogva a programot, határozott lehúzó mozdulattal, amit már tudsz, ahogy olvastam:
Amit írtál problémákat, azokat én nem tapasztaltam, bár nem vagyok audiofil beállítottságú, az is tény, de azért nem szól rosszul. Rendes részleteket, teret meg high-end hangrendszeren keress, 1 M. Ft körül azért akad már pár normálisabb erősítő, hangszóró. Töltés közben (ha használod) tapasztalható némi melegedés, de nem szükséges még hozzá a vasöntő művekben általánosságban használt munkavédelmi felszerelés, kibírható a készülék hőtermelése.
-
Norby86
őstag
válasz
Kerni62
üzenetére
Szia!
A hang minőség problémára próbáld ki (hogy ha nyitottál bootloadert) tedd fel a Magisk root-ot, és azon belül a Viper Android nevű zene javító háttéralkalmazást telepítsd fel a modulok közül. Nekem fényévekkel jobb hangot produkál úgy, sőt a hangerőn is sokat dob. Nálam 53%-on van így a hangerő a jelenlegi beállításon és kb megsüketülök.
Mondjuk én ezt a programot mindig használtam, mert véleményem szerint enélkül minden telefonon tompa, dobozhangja van. -
daddy9
tag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy Xiaomi Redmi Note 5 Pro-t, de amint lehet vennék hozzá tokot + üvegfóliát. Van olyan ajánlott hazai hely, ahol tudok mérethelyes cuccokat kapni? Van más Xiaomi készülék, ami azonos elrendezésű/méretű és a hozzá való tok jó lehet erre is?
Ebay-ről is rendelném csak nem szívesen várnék rá 1 hónapot.
Alapvetően a Nillkin Super Frosted tetszik, a mostani telefont is az védi és meg vagyok vele elégedve.
Köszönöm szépen a segítséget előre is! -
-
Kerni62
tag
6 nap után úgy érzem, hogy nekem nem jött be. Az ébresztés egy dolog. Melegszik töltőn, melegszik sima netezéstől (nem játszok rajta), zene hallgatás fos. Van hangerő, de elvesznek a részletek. Egy almás fülest használtam mindig az LG G flex2-vel is. Gyönyörű hangja volt. Van egy Xiars Titan II füles is, na azzal már jobb, de még mindig olyan mintha a szomszéd zenéjét hallgatnám a falon át.
-
sutyi^
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nem. Custom ROM, ahogy a MIUI.hu is.
Szvsz midegyikkel mennek a Banki appok, ha kizárólag Magisk van használva Root-hoz. Magiskhide-al nálam is tökéletesen működik az OTP SmartBank. Egyszerre SuperSU és Magisk ne legyen fent, mert akkor mindig fenn fog akadni a SafetyNet checken.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez xiaomi által készített rom?
Csak azért kérdezem, mert volt aki írta, hogy ezzel neki minden még a banki appok is működnek, miközben pl a hivatalos developerrel nem. Ha nem hivatalos rom akkor viszont érdekes..
Szóval érdekelne -
ElDiabloo
senior tag
Na tegnap elölről kezdtem a dolgokat, vissza tettem redwolft-ot és simán ment vele a telepítés. Elsőre nem tudom mi baja lehetett. Fel is tettem vele az eu stabilt, de nem volt jobb mint a dev így kipróbáltam ismét a miupro-t. Sokkal sokkal jobban fut, és az ilyen apróságok mint a dupla koppos lezárás funkció nagyon tetszenek. Ja és most az alkalmazásaim is kompatibilisek
Sosem fog kiderülni az is vajon mitől lehetett. -
válasz
szabi__memo
üzenetére
Sokkal kevesebb Google app van benne, a Xiaomi saját appjaiból is kevesebb van, ha jól rémlik.
-
kelzsoca
félisten
-
nimfas
addikt
Ez a rendszer van jelenleg rajta... Nem buheráltam még.
Külön ébresztő programot használok, Alarm Clock Extreme. Szeretem hogy sokféle beállítás van benne. 2 napja nem ébreszt.... 6-ra van állítva, de 6:30-kor még az értesítési sávon az szerepel hogy szerda 6:00 a következő ébresztő. Ilyenkor mi van??
Ha belépek a kamera appba (gyári) van hogy kell neki 2-3 MP mire magához tér, addig le van dermedve a kamera képe!
Jól jönne egy step by step leírás a nyitáshoz, Rom cseréhez....
-
szabi__memo
nagyúr
Xiaomi ei rom miben másabb mint a global? Egyébként az is egy hivatalos rom? Köszi
-
fuze
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az a baj, nekem túlságosan bejön. De tényleg durván belaggol néha. Nekem a kamera akkorákat fagy mint állat. Lehet vissza kéne térnem az alsó gombsorra tesztelés erejéig. Kicsit még bugos ez a funkció, hiszen nagyon új a dolog.
-
-
Norby86
őstag
Hmm akkor azzal nem futok fölösleges köröket, meglátom hogy muzsikál nálam ez a miuipro aztán ha nem tetszik max gyárit visszateszem és arra építkezem, root, meg ilyenek.
Ebbe a miuipro-ba gondolom ugyanúgy felkell tenni a magisk-et, mert ahogy látom nincs bele integrálva. -
Maist
senior tag
válasz
Norby86
üzenetére
Ugyanezt töltöttem le. Amúgy meg ráböksz a +7-re, és kiválasztod a listából hazánkat, aztán belépsz a Miui fiókba.
Ezek apróságok, ilyenekkel én nem szoktam foglalkozni. Ez egy custom rom, persze vannak benne érdekességek, mindenki találhat magának való hibát benne, de úgy egészében véve nagyon szépen működik nekem, és az első indítás után nem láttam már orosz nyelvű értesítést. Engem meggyőz, és elkendőzi az apróságokat, hogy 18:49 perce be van kapcsolva, 94%-ról kezdtem, és most 25% még van benne, 7:52 perc sot mellett. -
Norby86
őstag
Nem tudom nekem miért orosz.
A miui fiókba is ha be akarok lépni kezdésnek a 7-es körzetszámot adja be, nem a +36-ot pedig Magyarország van kiválasztva.
Ráadásul ugye totál friss telepítés. Te melyik kiadását használod ennek a miuipro romnak? Mert én alul a 9.5.6.0 Global Stable kiadást. -
Karavik
veterán
Katolikus flottában vagyok, nekem azt mondta korábban T ügyintéző, hogy ehhez az előfizetéshez nem tudom igénybe venni, csak új előfizetéshez és csak náluk vásárolt VoLTE képes telóval. Múlthéten beszéltem egy másik T ügyintézővel, aki azt mondta VoLTE képes SIM kell hozzá, úgyhogy héten megyek cseréltetni SIM-et és meglátjuk...(de kétlem hogy összejön)
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jó a gesztusvezérlés, de tényleg laggol. Remélem javítják.
-
Maist
senior tag
válasz
Norby86
üzenetére
Ilyeneket én nem láttam oroszul, pedig például tettem rá gépre usb-n. Bár lehet pár újraindítás kell majd még neki, hogy leszokjon az oroszról.
A launchernél kapcsold be a "Hide icon labels on the bar-t" a további beállítások alatt, ekkor nem lesz szöveg alul az ikonok alatt. Twrp-t én csak el szoktam húzni a csúszkát, bepipálva, hogy ne mutassa többet. Onnantól jó lesz, az is van kiírva egyébként, ha elolvasod, hogy a csúszkát elhúzva engedélyezed, hogy zip-ek telepítése módosíthatja a rendszer partíciót, stb. Root, reklám blokkolás, minden OK lesz. -
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nem tetszenek ezek a gesztusvezérlő mozdulatok.
Sokszor éreztem a gombok hiányát is, és a mozdulatoknál laggolt a Kicsike.
A virtuális gombokkal nem érzékelek lassulást.Más.
Nektek is vannak fantom értesítések?
Jellemzően az appokba való belépéskor jelez, mintha érkezne valami értesítés (nálam rezgés), de semmi egyéb, természetesen nem is jön semmi.
Ami fura, hogy ez megvolt a global ROM-mal is, de jelentkezik a jelenleg használt Xiaomi EU dev. ROM-on is. -
Maist
senior tag
válasz
Terentius
üzenetére
Válaszolok én, mert sokat rendeltem már: 8-17 óra között, de gyakorlatilag reggel írnak, hogy melyik 3 órában, 8-11, 11-14, vagy 14-17-ig. GLS depo-s településeken 17-20 óra között is kérhető kiszállítás. Igen, tudsz szállítási címet is módosítani. Mindezt a kiszállítást megelőző napon. Ha viszont a feladás napján módosítasz, mikor felveszi a futár és csomagpontot választasz, vagy másik városba kéred, akkor 1 nappal később kapod meg.
-
Maist
senior tag
-
Maist
senior tag
válasz
Norby86
üzenetére
Szerintem is előlről kellene kezdened. De nagyon az elejéről. Mentsd ki a miuipro rom telepítőt az sd kártyára, vagy legyen számítógépen, aztán recovery, factory reset, utána format data (ez mindent visz), aztán reboot to recovery. Másold vissza a rom-ot, vagy ha bent van az sd-n úgy is jó. Ekkor még egy advanced wipe, system, data, a vendor-t is!, chace, dalvik törlés. Ezután telepítsd a miuipro-t, és jó lesz. Lazyflasher nem kell a miuipro-hoz.
-
Norby86
őstag
válasz
trebrona
üzenetére
Végül a Vendor-t nem jelöltem be de a többit igen. Felment a rom, de az a baj a system partició a TWRP szerint csak olvasható. Pedig most ugye ez az orosz rom van rajta a miuipro. lazyflasher-t most tettem fel, de most meg a rom nem bootol, csak az animáció megy körbe-körbe.
Lehet kezdem előröl, valami nekem itt nem kerek. Mert ha már egyszer felment a miuipro rom akkor miért csak olvasható a system partició? Már nem a gyári rom van rajta ilyenkor. -
housejoy
tag
Üdv mindenkinek ! nem tudja valaki melyik az a régió beállítás amikor működik minden feature? gondolok én itt az arcfelismerésre ami most hogy Indonéziára állítottam teljesen jó viszont ott volTE nincs..., létezik olyan régió ahol minden megy?

-
Ha lesz időm csinálok temaosszefoglalot.
Addig ha valaki nyitást és egyéb dolgokat már végigjárta és összeszedte az írja meg nekem és bekerül az is.
Nekem is megérkezik a Global , akkor én is nekivagok
Köszönöm mindenkinek, hogy ismét egy tartalmas topic nyílhatott, anno a Note 4 Global topic nyitása után is hasonlóan aktív topic jött össze.

-
Golyo69
senior tag
Mikor lesz már csütörtök?

-
hargitomi
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Igen, ez jó lenne. Most, hogy már kb mindenki megrendelte, szerintem aki nagyon otthon van a romolgatásban és van kedve hozzá bővíthetné a topicot tuti step by step leírással, hogy a kezdőbbek is könnyebben eligazodjanak

-
Norby86
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Szerintem az alap dolgok minden telefonnál ugyan azok, TWRP-t fastboot alól kell telepíteni, de ha kell én összedobok egy zipet amit kicsomagolva csak fastboot módba elindítod a bat scriptet a windows-ban és szépen fel is rakja. Két gombnyomás az egész. A Magisk-ot meg TWRP alól kell mindig telepíteni. Még azt nem tudom hogy kell e a noverity zip is a TWRP alá ha én most ezt a miuipro romot telepítem? Vagy az csak gyári romhoz kell igaz?
Azért ez a Vendor most izgat, addig nem merek rányomni míg azt nem írjátok megbízható forrásból, hogy ezt is be kell jelölni full wipe esetén. -
-
hislah
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
A Nokia 7+ képei engem nem nyűgöztek le. Nem úgy mint az M6 Note vagy a Mi A1.
-
trebrona
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
N7+ kamerája nem túl acélos.
-
danee91
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
eq van?
úgy érted, hogy nem nyujt eleg hangerőt, miközben az a1el igen?
basszus, es dinamika is érdekel

-
Remiel
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
A Ptk. szerint a kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A Ptk. mellett a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet 5. §-a kimondja, hogy a vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Azt, hogy mi minősül a Ptk. szerint megfelelő határidőn belül elvégzett kijavításnak, a jogalkotó nem határozza meg. Az adott ügy körülményeinek ismeretére van szükség tehát annak megítéléséhez, hogy az eladó a javítást megfelelő határidőn belül végezte-e el. A kijavítás lehetséges idejét ugyanis nagyban befolyásolhatják olyan körülmények, amelyekre az eladónak nincs ráhatása. Ezek a körülmények adódhatnak a termék adottságaiból vagy a hiba jellegéből kifolyólag, de előfordulhat az is például, hogy a termék kijavításához olyan alkatrész beszerzésére van szükség, amelyet a gyártó csak késedelemmel tud leszállítani
Na igen, ezért szeretem az ilyen jogi blablát, mert ezt lehet nézni így is, úgy is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
hislah
aktív tag
Nekem is kellene gyorsan fólia a Note 5 Globalra.
Most kicsit bevadultam, nem bírtam már az Mi A1el. Nagyon sokszor megszivatott a zseb mód hiánya. Átültem 1 napja egy Meizu M6 Noteba. Nagyon jó minőségű es kamerájú mobil olcsón. De ma megrendeltem egy Note 5öt is. Remélem az lesz a "tökéj".
Ennél többet már nem vagyok hajlandó mobilra költeni. 😉 -
Karavik
veterán
válasz
Norby86
üzenetére
Nagyon kevered a dolgokat...van bootloader nyitás jogosultság, ami Mi fiókhoz kötött (nem készülékhez) és kérelem elküldése után 1 napon belül megszerezhető.
Továbbá van Mi fiók-Telefon összepárosítása utáni várakozási idő (binding time), amit ki kell várni ahhoz, hogy a készüléken ténylegesen bootloader-t tudjál nyitni arra jogosult Mi fiókoddal. Ez a várakozási idő Mi Fióktól függ, de maximálisan 360óra.
Havonta egy készülék nyitható ugyanazzal az Mi fiókkal
Egyébként belső info alapján Teló-Mi fiók összepárosítása nélkül is lehet már bootloadert nyitni (ez új dolog), de ettől függetlenül a max. 360 órát ki kell várni így is Mi fióktól függően, ami az első próbálkozástól számít.
Én Mi fiókommal szerencsére nincsenek ilyen megkötések, várakozás nélkül nyithatok

-
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
"Itthon nem kell várnod 2 hónapot a javításra, mert meg van határozva mennyi az a max amíg egy szervíz javítás címén ügyködhet, egyébként csere."
Tévedés. Törekedniük kell a leghamarabb történő javításra, de nincs max. javítási időtartam.
De pl. a Telenor 30 szervizben töltött nap után cserélni szokott.
-
danee91
senior tag
üdv,
akinek már van ilyenje, tudna vmit mondani az audio részről? (nem a beépitett hangszóróra gondolok)
pl equalizer, fülesre menő hangminőség, fülesre jutó hangerő(!)
most honor 8am van, de ilyen téren nem vagyok vele teljesen elégedett, a redmi note 3 pro (snapdragon 650) esem többet nyújtott..
köszi előre is
-
Remiel
őstag
Már megint olyasmit írsz amit én nem és nekem tulajdonítod.
Én nem temetem a telefont, mert ha rossznak gondolnám nem rendeltem volna... de ugye Murphy óta tudjuk jól, hogy ami elromolhat az bizony el is romlik és ez tény.
Itthon nem kell várnod 2 hónapot a javításra, mert meg van határozva mennyi az a max amíg egy szervíz javítás címén ügyködhet, egyébként csere.
Én már gariztattam Kínában műszaki eszközöket, ahol az első hét azzal ment el, hogy csináljak videót a hibáról, küldjem ki, majd megnézik és megírják mi legyen. Aztán feladod postán, mert egy DHL csomagra a gatyád is rámegy és azt nem fizetik vissza. Aztán kiér 2-4 hét alatt, majd kicsit ülnek rajta és visszaküldik szintén fos kínai postával, mert nehogymár tudd használni hamar, ez megint 2-4 hét, de nekem már jött csomagom 2 azaz két hónapig is. És akkor még ott van az, hogy ha Kínából küldik a cserét, akkor a vámosoknak magyarázd el mi történt.
Nem egy, de nem is két cucc volt amivel ezt bejártam, szóval én nem a telefont temetem, hanem ha elkerülhetem a kínai gariztatást mellőzöm és mint mondtam nekem ez 4000 forintot bőven megért.
-
kelzsoca
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
Az Mi A1 egy népszerű modell (volt) de meg sem közelítette mondjuk a Note 4 eladási számait.

Szerintem a Note 5, ha a gyártó folyamatos utánpótlással tudja táplálni a piacot, megdönti az eddigi Note készülékek eladási számait. (globálisan is)(#1212) neoforce
Az biztos.

-
Google fotókba az eredeti másolatát tölti fel,te változtattad a méretét?
#Remiel
Jó én lehet nem a 10EFt os dologra válaszoltam,csak a vámmentességre.Lehet én sem fogok várni egy javításra,hanem megoldom valahogy,te már rögtön temeted a telefont
Magyarországon is várhatsz egy két hónapot a javításra ha épp úgy történik valami. -
Remiel
őstag
Kedves Pityu, nem nem tévedek..
Mondjuk nem emlékszem, hogy a te rendelésedre, vagy posztodra reagáltam volna, mert az ominózus bejegyzés ez volt:
(#1135) margithid Gearbestről sneki nem rendel? Majdnem 10k-val oclsóbb mint mint eustocknál.
Szóval akkor megismételném, nem tévedek, mert egy 4/64 eu raktárból (vagy bármi más áfamentes módon) tuti nem jön 10k - val olcsóbban a GB ről (ahogy ez ugye ki is derült)
Tudom, hogy te 61 ért rendelted, mert leírtad már vagy 5x, de nekem például az a +4k bőven megéri a magyar garit, nem én fogok 2 hónapot várni egy javításra, cserére Kínából, ha lesz valami gond.
De végül is tök mindegy, aki eustocktól akar venni az tegye, aki a GB ről, az meg onnan, de szerintem ezzel az árral az eustock több mint piac - és versenyképes.
Kieg: senki sem mondta, hogy EU raktárból nem áfamentes, de ha ilyet olvasott tőlem bárki várom a linket
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Na ez tök frankó kép

#Aske
Gondolom kicsit sötétebb részen lőtte,ha jól láttam az exif ben akkor iso 125.Sokkal jobb mintha auto iso n mondjuk 1000 res isoval világosabb lenne mert akkor meg zajos lenne eléggé.Én is mikor beállítom az iso t 200 ra pl akkor sötétebb helyen sötét a kép viszont ha fel vinném 1000 ig akkor jó lenne de úgy meg agyon zajosodik.
#Remiel
Akkor nézz utána mert eu raktárról vám mentes akkor is,nekem is így jött.Bár te tudod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hardverfogócska a kertben
- Vezetékes FEJhallgatók
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- RAM topik
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Star Citizen
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4475
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sosem fog kiderülni az is vajon mitől lehetett.

Jellemzően az appokba való belépéskor jelez, mintha érkezne valami értesítés (nálam rezgés), de semmi egyéb, természetesen nem is jön semmi.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[link] [link]](https://www.fb.pics/img/2018/05/29/IMG_20180529_192648.jpg)