-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Sequadon #34437 üzenetére
..vagy összefoglaló.
-
crok
Topikgazda
válasz
Sequadon #34217 üzenetére
A /cust wipe nem gond: a Mount gomb alatt állítsd át és ne legyen mount-olva se a /vendor se a /cust
"Az előző gazdának volt jelszó, de az kikapcsoltam mielőtt nekiálltam volna (egyébként pedig nem az a jelszó)."
Értem, jelszót kér.. de mi kéri? A Mi fiók jelszót kéri? Az utolsónak beléptetett Google fiók jelszót kéri? Mert nagyon nem mindegy.. főleg hogy most előtte LOS volt fent és azt nem írod milyen jelszót töröltél (a lockscreen-t? Nem az kell ide valszeg.) Mi fiókból LOS telepítés előtt le volt választva? Mert ha még mindig a régi felhasználó (LOS telepítés előtti) Mi fiók jelszavát kéri a Mi FRP miatt azzal nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni)
Az a baj, hogy ha ez a Mi FRP akkor ott a MiFlash lesz max a megoldás (de még akkor is cinkes ha nem lett kiléptetve az előző ember Mi fiókjából mert úgyis vissza akarja majd léptetni amint netet adsz neki), recovery alatt ez nem egy egyszerű story.Nem tudom milyen COM portot nézel, az egy teljesen más mód, Logout blogomban ott a az ADB telepítőcsomag driverestől mindenestől. Csináld olyan gépről amit te uralsz vagy a cégesre tegyél egy VirtualBox-ba valami random WIndows-t ideiglenesen, az USB portot meg add át a virtuális gépnek miután fastboot módba tetted.
-
crok
Topikgazda
válasz
Sequadon #34215 üzenetére
"Akkor leszedem a linkelt recovery ROM-ot (zip) és OrangeFox alól install. De hogyan csinálok a /vendor-ból /cust-ot?"
Leszedheted onnan is vagy az Összefoglalóban eleve ott van a hivatalos Mi link is.
OrangeFox alól installálod a recovery ZIP-et és meg is vagy szerintem, max a DM Verity ami marad de azt az OrangeFox eleve kikapcsolja alapból (úgy emlékszem). A /vendor-ból majd a recovery ROM csinál /cust-ot, neked azzal nem kell úgymond törődni, annyi, hogy ami leírást láttál tőlem abból állíts vissza a /cust tartalmát és kész (hogy régiót tudjon váltani helyesen).Biztos nem lenne egyszerűbb a fastboot ROM bootloader visszazárás nélkül, egyből utána egy OrangeFox installal?
-
crok
Topikgazda
válasz
Sequadon #34213 üzenetére
Huu, nálad több félreértés is van..
- Custom recovery-t nem tudsz feltenni ha nincs nyitva a bootloader - vagyis 100% nyitott a bootloader-ed.
- Nem tudom miért a V10.2.1.0.MBFMIXM ROM-ot akarod feltenni - az ugyanis M-el kezdődik vagyis 100% kizárt hogy az a Mido-hoz tartozna, ugyanis az M jelentése Marshmallow és MIUI 10-el NINCS a Mido-ra Marshmallow ROM.. Az a ROM meg a Nikel-hez lesz jó, aminek a SoC-ja MTK, ez a telefon (mármint a fórum amiről szól) pedig Mido és a SoC-ja Snapdragon.
- A leírásban a példában azért van MIUI használva mert a /cust használatának kizárólag MIUI alatt van értelme ugyanis az a partíció olyankor arra való hogy területspecifikus appokat és beállításokat tudjon onnan áthúzni a rendszerbe a MIUI.
Ha gyári állapotra akarod hozni akkor először is nézd már meg hogy MTK vagy Snapdragon az a telefon.. Mido-e vagy Nikel.. mert baromira nem mindegy. Aztán tegyél rá gyári ROM-ot, fastboot-al vagy recovery-vel de ha tényleg gyári állapot kell akkor fastboot (csak döntsd el azt is hogy a bootloader-t visszazárod-e vagy nem).
Mindenesetre itt az legfrissebb global MIUI 10 a Mido-hoz:
Recovery:
http://bigota.d.miui.com/V10.2.3.0.NCFMIXM/miui_HMNote4XGlobal_V10.2.3.0.NCFMIXM_e1a82195b6_7.0.zip
Fastboot:
http://bigota.d.miui.com/V10.2.3.0.NCFMIXM/mido_global_images_V10.2.3.0.NCFMIXM_20190128.0000.00_7.0_global_ded3edb1b6.tgzAz OrangeFox amúgy megakadályozza majd hogy a recovery-t újraírja a ROM ZIP (vissza a gyári Mi Recovery-re) de azért én utána visszaflash-elném a recovery-t, csak a biztonság kedvéért (meg nézd meg utána hogy a DM Verity ki legyen kapcsolva, különben nem fog bootolni a gyári ROM - már ha meg akarod hagyni a custom recovery-t.. de ha gyári kell mindenből akkor ugye mindegy, akkor viszont recovery ROM-hoz használj TWRP-t vagy eleve tedd fel MiFlash-el a fastboot ROM-ot, ez lesz neked a legbiztosabb IMHO).
Meg amúgy miért kell rendbetenni? Mi a baja?
-
crok
Topikgazda
válasz
Sequadon #27209 üzenetére
Sajnos ismert probléma, a LOS15.1 XDA thread minden harmadik hozzászólása ez sajnos.
Másik recovery a megoldás ha mindenképp 15.1-et akarsz.
- twrp-3.2.1-mido-vendor-v4.img - ezt img-ként lehet installálni
- OrangeFox-R5.1-mido.zip - ez flash-elhető zip
- PitchBlack-mido-2.8.1-20180710-1134-OFFICIAL.zip - ez flash-elhető zip
Ehhez lehet kell egy microSD vagy egy USB OTG (esetleg ha zip akkor adb sideload?)A Mega tárhelyemen fent van mind.
Ha jó a 14.1 akkor mehet vissza a sima, official TWRP 3.2.1.0 és állítsd vissza a 14.1-et. Ja, 14.1-re ne flash-elt a 15.1-et, mert az ott konkrétan Android főverzióváltás, 99.999% hogy nem fog menni és a legváltozatosabban kivitelezett szopórollerre ültetheted vele magad a legfurcsább FC-kkel és egyéb hibákkal, problémákkal. Ha 15.1 akkor clean install a fent leírtak szerint. Ha maradjon a 14.1 akkor azt a TWRP-t tedd fel amivel a backup-ot csináltad (gondolom az official?) és mehet vissza a backup.
-
vadkörte
addikt
válasz
Sequadon #9886 üzenetére
Kaposvári Xiaomi szervizes??? Nofene. Ez érdekesen hangzik (csak mert kaposvári vagyok)
Srácok, az Ipaky tokkal mekkora esélyem van, hogy felemelgeti a telefonról a 2,5D védőüveget?
16-án indulok horvátba, addigra nincs az a csájanai tok/kijelzővédő ami ideérne, az Ipaky-t meg meg tudom venni EuStock-ról. Mellette meg berendelek, valami normálisabb 3D üveget, és/vagy sima védőfóliát és megjön amikor megjön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest