- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
AX3600-hoz milyen gyakran jön ofisöl kínai FW? AX6000-hez egyetlen egy jött eddig azon kívül, ami gyárilag rajta volt...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
siemensfun #3777 üzenetére
Jól értem, össze vissza flashelgetted, tönkretetted, és visszaküldöd gariba?? Szép...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
trance89 #3502 üzenetére
Hát meg ez alapján
De elhiheted, hogy tegnap egész nap ezzel baszakodtam, rengeteg mérést és tesztet végeztem, így ez jött ki. Nem hiszem, hogy ez bárkinek kell jelentsen valamit, ezt csak így magamnak akartam kipróbálni. Egyébként a windows által kiírt link sebesség egyenesen arányos volt a sebesség mérések eredményeivel. Na de mondom én ezzel semmit nem akarok senkinek bizonyítani, csak kíváncsi voltam az AX3600-ra, ennyi.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
trance89 #3494 üzenetére
Volt FR, nem vagyok hülye.
Reset előtt üres volt egy csomó legördülő menü.
Amúgy papíron lehet így van, és tudom, hogy az AX6000 gyengébb SoC, (viszont jobb wifi chip) de én egymás mellé tettem a 2 routert azonos helyre, mindkettőn csájníz fw, és bizony az AX3600 gengébb, instabilabb teljesítményt nyújt ugyanonnan.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
FingR86 #3483 üzenetére
Na ezzel a régebbivel gond nélkül végigmentem. Ezzel a leírással gyerekjáték, igazából csak azt hiányolom belőle, hogy melyik parancs megy a cmd-be és melyik a puttyba.
Ja és ugye az 1.1.19-et tettem fel, és most arra feldobott OTA updatet, az mehet rá?
Ja, és még egy fontos dolog: Előtte próbáltam ugye a globál patchelt firmet, na az egy nagy kalap szar, ingadozó rádió teljesítmény... a wifi kapcsolatom 1.1-1.4Gbps között ugrált, a mérések szarok voltak. InSSIDerrel nézve olyan volt a jel, mint egy ekg. A kínaival fasza minden, stabil 2.4Gbps, akárcsak az AX6000. A globál patchelt fw nem jó, nem ajánlom, hogy bárki azt használja.
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Szerváltam egy új global 3600-at jó áron. Most ott tartok, hogy feltettem a patchelt kínai fw-t, amivel elvileg mennie kéne az MI appnak (kínai AX6000 megy vele, de ezt nem látja), jól értelmezem? Vagy még ezek után is át kell írnom a bdata-t? Ha igen, akkor így, hogy már kínaisítva van is végig kell menni az összes lépésen?
-
Lackooo84
nagyúr
Én azt nem értem, ha már szarrá patchelik ezeket a fw-ket, vajon mennyi ideig tartana az angol nyelvet is belegyúrni?
-
Lackooo84
nagyúr
Nekem ugyanez volt, csak nálam az ipv6 nem ment. Most konkrétan egyáltalán nincs ipv4 neted, azért nem megy minden, mert gondolom nem mindened támogatja az ipv6-ot. Digis net? Szerintem ez központi hiba, itt is az volt. Elég sokat szenvedtek vele, mire rájöjjenek mi a probléma, fejegység technikus is volt kint nálam.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
PainKiller69 #2735 üzenetére
De ha az eszköz nem tud visszakiabálni az AP-ig, akkor mégis mi a lópikula alapján látja.... Ha én látok a távolban egy embert, hangosbeszélővel odaordítok, hogy "mi a neved?", ő visszakiabálja, de nem hallom... kb ugyanaz...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Petyamester #2097 üzenetére
A telón rányomsz a wifire amihez kapcsolódva vagy (wifi beállításokban).
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Petyamester #2094 üzenetére
Telefon mekkora linksebességet ír? Nekem a Nova 5T 866 linkkel 650/320 az AX6000-el.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Black&White #2055 üzenetére
lol
-
Lackooo84
nagyúr
Hát nekem konkrétan a telón ilyenkor elmegy a net, vagyis a telefon nem is tud róla, h elmegy a net, mert ugye a routertől azt az infot kapja, h van, de adatmozgás nincs. Ilyenkor semmilyen app nem frissül, nem jönnek meg az üzenetek stb. Sőt tovább megyek! Speedtesten is méregetem a 650kbps-eket, de a viber üzenet nem megy át. És a viber se messenger se semmi nem sír, hogy nincs kapcsolat, csak egyszerűen nem jönnek mennek az adatok... Próbáltam már wifi 5 kompat módban is meg anélkül is, mindehogyan kaka. Ja hát az oldalak betöltési sebességéről ne is beszéljünk, főleg chrome-on, mintha valami 2 magos telóm lenne 1 giga rammal meg 1 megás nettel...
-
Lackooo84
nagyúr
Van olyan, akinrk 3600 vagy 6000-es routere van, és szarakodik a telón a net? Amióta ez a routerem van, észrevettem, hogy néha nem frissülnek az emailjeim a gmail appban, ha manuálisan frissítek akkor sem. Miközben laptopon belépek van már egy csomó új emailem. Viber sem küldi át a képet csak gondolkodik, ilyenkor ha kinyomom a wifit mobilneten rögtön megindul minden, szóval tuti a routerrel van vmi gáz, de nem tudok rájönni mi..... Ha visszakapcsolom a wifit akkor megint jó, de egy idő után megint nincs net és semmilyen app nem illetve késve frissül. Olyan, mintha pl. egy fél órára elmenne a net a telón, majd visszajön... Ami érdekes, hogy a laptop is wifin megy, de itt soha nincs ilyen probléma, szakadás, kimaradás soha semmi ilyen. Más is tapasztalt ilyet?
-
Lackooo84
nagyúr
Azért akartam, mert ha én veszek vmit, akkor azt évekre veszem, és gondoltam ha már lecserélem a kb. 6 éves AC56U-t akkor már legyen a legújabb tech. Egyébként ez a router mai napig jó, wifin is tudja a 600Mbps-t. Mindegy igazából nem lényeg. Ami jobban aggaszt az az, hogy tök új a router, mégsem özönlenek hozzá a frissítések, fejlesztések....
-
Lackooo84
nagyúr
Ne keverd a gizikét a gőzekével.
A Wifi 6 az nem a 6GHz, az a Wifi 6E, amivel etették a népet, hogy az AX6000 wifi 6E router (ennek dőltem be én is), aztán csak kidetült, hogy a kis kínaiak másra értették azt az E betűt.... Más a CPU ja, egy sokkal gyengébb kaki, kevesebb a rom is, stb.A 2.5G portot, és a 4x4 @160MHz-et leszámítva mindenben gyengébb.
-
Lackooo84
nagyúr
Én nem is hittem azt, de legalább azt gondoltam, ha van egy 2.5G WAN port, akkor minden LAN porton eloszlik az a sávszél, erre kiderül, hogy a 3 LAN port összesen tud 1Gbps-t... Mindegy, végülis wifin kitekeri a jelenlegi maxot, amúgy ott vannak a mérések 2Gbps megy wifin, az azért nem rossz... Igazából amire nekem kell azt tudja, csak mégis ezek olyan rejtett sumákságok, na meg persze ezt talán tudta volna az AX3600 kicsit olcsóbban... Ugye kezdjük ott, hogy amikor rendeltem, akkor azt hittem, hogy ez már tudja a 6GHz wifit, persze kiderült, hogy ez is csak sumákság. Most már mindegy.
Nem ülök a router mellett, az a 944 a szoba másik sarkából jön, sőt a router a TV mögött van.
-
Lackooo84
nagyúr
Egyre több sumákság/szarság derül ki erről a csóró AX6000 routerről, egyre biztosabb vagyok benne, hogy az AX3600-at kellett volna megvenni...
-
Lackooo84
nagyúr
Nah igazából tök mindegy, mert most megnéztem router nélkül, közvetlen az ont-eh csatlakozva, és így sincs ipv6-om (DIGI)... Itt más baj lesz.
-
Lackooo84
nagyúr
AX3600-on működik valakinek az ipv6?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
takcslajos1 #1902 üzenetére
Ahh megvan, ezt nem is figyeltem.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
takcslajos1 #1899 üzenetére
Mi a rákocska az a stok?
-
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Persze, nem vagyok hülye, akármennyire valaki szeretne annak beállítani...
A 2.5G portnak jelenleg csak egy Trés 2k-netnél (nem tudom ők egy dróton adják ezt, vagy 2x1Gbps) van értelme, amikor is egyszerre több eszközön elég jó sebességet lehet elérni, mondjuk 1 gigával töltök le játékot a PS-en, közben szintén 1 gigával töltök le valamit a PC-n, vagy kevesebbel egyszerre több eszközön (meg mindenféle csillivilli belső szuperhálózatoknál, ami engem nem érint/érdekel). Ki tudja később lesz e emelés a diginél is, bár gondolom ahhoz megint elég sok ONT-t kellene kiszórniuk (legalábbis azoknak, akiknek kellene a nagyobb sávszél). De itt mindig több eszközzel kell gondolkodni, nem úgy, hogy egy eszközön meglegyen a 2 Gbps, hanem, ha a fentebb írtak szerint töltök le valamit PS-en akkor a másik eszköznek is maradjon még kakaó. De persze ha lenne nagyobb net a gigásnál, akkor már wifin eleve nem lenne 1Gbps korlát, ott többet lehet kihajtani egy eszközzel is.
Azt a killert én is néztem, hogy az is AX200, de valamivel csak többet tudhat, ha drágább... mert ha nem, akkor ki veszi meg? Bár lehet, hogy tényleg csak azért drágább, mert ez "gémer".
Ennek még utána fogok nézni.
-
Lackooo84
nagyúr
Én nem kétlen biztos értesz hozzá, de engem nem érdekel ez a rizsa, meg, hogy milyen kiskirály főmufti vagy te itt, meg nem akarok hálózat fejlesztő mérnök se lenni (meg szerintem a legtöbb átlag user sem).
Én leírtam mi a gondom a routerrel, a régihez képest, és ennyi. Nehogy már én tehessek róla, hogy évtizedek óta egy routerekben levő, egyébként jól működő hasznos funkció "hibás" elnevezésű vagy a franc tudja már mi a problémád vele, hát ezen betojok... Az ilyen "ostobán" meg a többi személyeskedést felejtsd már el megmondtam, nem a seggedből rángattál ki.
-
Lackooo84
nagyúr
Már nem azért, de nem én hülyéztem le valakit, boccs'... nem nagyon nézem el az ilyesmit senkinek sem. Már tele a tököm azzal, hogy az ember bármit ír, egyből jönnek a személyeskedő megmondóemberek, biztos csak más lehet a hülye, ők az okosok....
Hát mivel a 3600-ast nem ismerem, így összehasonlítani nem tudom, de azt igen, hogy a telefonom azóta 866-os linkkel üzemel, és 650Mbps-es méréseket produkál, ami az AC56U-val max 300Mbps volt.
Jövőhéten megjön az új laptopom wifi6 kártyával, akkor tudom majd jobban kijhajtani.
Én csak azt nem értem, hogy miért gyengébb SoC-al adják, mint a 3600-ast, ezt persze a vásárlás után tudtam meg, na mindegy, a 2.5G portnak még talán hasznát veszem.
.
-
Lackooo84
nagyúr
Nem helytelenül, mert az hidd el úgy működik, ahogy az ott le van írva. És aktív DMZ host mellett tudok másik IP-re portot nyitni a TP link routereken, és az ASUS routereken is. És a lényeg azon van, hogy mindenhol működik. Csak ezen a routeren nem. Ennyi. Én nem vitázok senkivel, én tudom, hogy ez így működik, én csak arra voltam kíváncsi, hogy itt miért nem. De látom erről is csak a külföldi fórumokon lehet normálisan beszélni...
-
Lackooo84
nagyúr
A stílusból vegyél vissza, tudod kit hülyézzél le pajtás! Csak tudom már mit használunk 1x éve, mióta a PS3 kijött, biztos azért van tele vele az összes ezzel foglalkozó fórum, mert hülyeség. Érdekes, hogy nem is volt soha semmilyen problémám az online játékkal.
Tessék, itt van a TP link oldaláról, aztán lehet okoskodni...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Laza... #1785 üzenetére
Amit a DMZ-be beteszel IP címet (eszközt) azon az IP címen minden port nyitva lesz (ez csak DMZ host nem keverendő az igazi DMZ-vel). PS-hez azért használjuk, mert egyszerűbb, mint minden portot nyitogatni, főleg, hogy nem is tudjuk melyik játéknak melyik port kell, így egyszerűbb, és sosem volt vele gond. De az rohadtul nem befolyásolja a többi IP címet/eszközt. Érdekes az eddigi routereimen jól működött...
-
Lackooo84
nagyúr
Nem, a DMZ egy megadott IP címen levő eszközre minden portot nyit. De másik IP címre (eszközre csak 1 portot akarok nyitni) miért ne nyithatnék portokat? Eddig az összes routeremen így volt beállítva, nem ugyanarra az eszközre akarok portokat nyitni, ami a DMZ-ben van... az csak a PlayStation.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Lackooo84 #1777 üzenetére
Na közben rájöttem, hogy be kellett kapcsolni ehhez a kártyához a Wifi5 kompatibilitás módot, most 866-os a link. Na majd az új lapos a wifi6 kártyával kihajtja. Nincs ehhez valami angolosított fw, meg mondjuk amiben több a beállítási lehetőség? Mert a menüje elég puruttya. Port forwardot nem enged beállítani, mert be van kapcsolva a DMZ (másik IP-re), ez is mi...
-
Lackooo84
nagyúr
Ma megjött az AX6000 routerem. A nova 5T telón 650/300 jön csont nélkül de az azurewave kártyámmal csak 400Mbps-es a kapcsolat valamiért...
-
Lackooo84
nagyúr
Hát én mindenhol azt látom, hogy van benne, elvileg ezen is a középső az, amin van a led.
Brand: Xiaomi
Model: AX6000
Color: Black
Size: 408mm × 133mm × 177mm
CPU: IPQ5018
Network acceleration engine:1.0 GHz NPU
RAM: 512MB
2.4G Wi-Fi:2x2 (IEEE802.11ax 574Mbps, max)
5G Wi-Fi:4x4 (IEEE802.11ax 4804Mbps, max)
Antenna:6 * external high gain antennas + 1 * AIoT antenna
Heat dissipation: Natural heat dissipationFrom the physical interface
1 * 10/100/1000/2500M WAN / LAN (Auto MDI / MDIX)
1 * 10/100/1000M WAN / LAN (Auto MDI / MDIX)
2 * 10/100 / 1000M LAN (Auto MDI / MDIX)LED indicator light
1 * System indicators
1 * INTERNET indicators
4 * Network ports
1 * AIoT LightReset button1 *: Reset button
Power input interface1 *: Power input interface
Wireless standard:IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax,IEEE 802.3/3u/3ab
Certification standards:GB/T9254-2008;GB4943.1-2011Dual band:2.4 GHz, 5GHz
Wireless channel
2.4GHz channel:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
5GHz channel:36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 149, 153, 157, 161, 165Modulation mode
11b: DSSS: DBPSK(1Mbps), DQPSK(2Mbps), CCK(5.5/11Mbps)11a/g: OFDM: BPSK(6/9Mbps), QPSK(12/18Mbps), 16QAM(24/36Mbps),
64QAM(48/54Mbps)11n:MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM.
Speed set: MCS0~MCS15 11
ac:MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM.Speed set: MCS0~MCS9 (4 streams supported)
11ax:MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM, 1024QAM.Speed set: MCS0~MCS11(4 streams supported).4096QAM.
Speed set: MCS12~MCS13(2 streams supported)OS:MiWiFi ROM, a deeply customized smart router operating system based on OpenWRT
Wireless security: WPA-PSK / WPA2-PSK / WPA3-SAE encryption, wireless access control (black and white list), hidden SSID, anti-scratch smart network
MANAGEMENT APP: Website compatible with Android and iOS.
-
Lackooo84
nagyúr
Most olvasom, hogy az ax6000-be jóval gyengébb CPU került az ax3600-énál... mi a p*csa...:?!? Direkt megveszem az újabbat, drágábbat..... ez azért felcseszett....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged