- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
takcslajos1
tag
Sziasztok!
A mesh routernél (tehát nem annál, ami közvetlenül a szolgáltatói modemmel van összekötve, hanem a lakás másik végén lévőnél, ami kábellel van összekötve a modemmel összekötött routerrel) random elmegy a net 3-5 percenként 1-2 perc időtartamokra. Ilyenkor a hálózat is elmegy, a router IP-címe se érhető el, és a 2 kék led helyett az 1 narancssárga világít. 1-2 perc után magától visszajön, nem kell tenni semmit. Mi lehet a probléma? Nagyon idegesítő.
(A hsz írása közben is láttam a gépen az ikont, hogy elment, amire a végére értem a kommentnek, már vissza is jött.)
-
takcslajos1
tag
válasz
Bismarck24 #2175 üzenetére
Ha csirkelábakat látsz a dobozán, kínai, különben Global. Hardveresen ugyanaz, szoftveresen a Globalnak le van csökkentve a wifi teljesítménye, viszont ha nyomozol egy kicsit, vannak leírások, hogy kell "meghackelni". Annyi, hogy amit eredetileg írtam leírást, ott a végén elfelejtettem
mtd erase crash
majdreboot
parancsokat odaírni. Ha alapból kínai, vagy a hackelés miatt kínai firmware-t ha ráraksz, rá tudod rakni a global firmware-t/romot (nem ettől függ a wifi jeladó teljesítménye, hanem a belső régiókódos beállítástól). -
takcslajos1
tag
[kép] Én beállítottam így a DNS szervert még a legelején, és nekem semmi weboldal-specifikus elérési gondom nem volt ebben a 2 hónapban, amióta ez a router teljesít szolgálatot (mondjuk az enyém AX3600, de gondolom, eléggé hasonló a szoftver a másikban is). Amikor még régen a szolgáltatói volt, és a UPC-féle DNS-szerverre voltunk utalva, akkor volt pl. a facebook-kal olyan, hogy az nem jött be (ahogy messenger, instagram, stb. ugyanúgy nem), de minden más igen (ahogy mobilnetről a facebook is működött).
-
takcslajos1
tag
válasz
Vigyorka #2066 üzenetére
Nekem két routerem van Mesh-ben, eredetileg mindkettő Global volt, de "belül" CN verziósra mókoltam őket, de az EU-s firmware van rajtuk. Érdemes CN firmwaret telepíteni az EU helyett? Miben jobb? Tudom, hogy abban rosszabb, hogy google translate kell az admin felületen, de egyébként mik az érdemibb különbségek?
-
takcslajos1
tag
válasz
Lackooo84 #1901 üzenetére
Egy token, router ip címén bejelentkezés után ezt a karaktersorozatot generálja, véletlenszerűen. Ha valami custom parancsot akarsz beadni neki, pl. hogy csináljon egy url-t amivel le tudod tölteni a log fájlt, amiben látszik többek közt a wifi adó teljesítménye, be kell először jelentkezni, hogy legenerálódjon a token, majd az url végét szerkesztve be tudod adni neki a parancsot.
-
takcslajos1
tag
48-as csatornára állt be magától, 160Hz engedélyezve, 52-140 közöttit (DFS) amúgy nem lehet választani, ha be van kapcsolva a Mesh.
A modemből megy egy utp a fő router wan portjába, a fő router lan1 portjából megy egy kábel a mesh router wan portjába, a mesh router lan1 lan2 portjaiból működő internet megy ki. Megnéztem, és ha a fő router egy másik lan portjával kötöm össze a laptopot, szintén működik az internet (bár meg is lepődtem volna, ha nem ment volna).
Igen, szerintem is ennek kéne lennie a mesh lényegének, viszont az 5GHz hatótávolsága mindkét router esetében rosszabb lett. Régebben a xiaoqiang.log fájl szerint 1000mW erősséggel sugárzott a wl0 (5GHz) modul, most ez stabil 250mW-n van, mindkettő routerem esetében. 2,4GHz-nél megmaradt az 1W.
-
takcslajos1
tag
válasz
qpakcovboy #1898 üzenetére
Ha eszerint eljársz, hány mW-t ír az egyes routereken 5GHz-nél? (7zip programot használok a tar.gz kezelésére)
A log fájlban a wl0 txpowerlist kifejezésre ha rákeresel, alatta kiadja, ami kell.
Köszi, ha megnézed -
takcslajos1
tag
Sziasztok!
Mivel a CN átállítás ellenére sem volt elég erős a wifi jel mindenhol, szereztünk még egy AX3600-at, azt is kínaiasítottam, majd felment rá a global firmware, majd Mesh-ben összekötöttem őket, bár először nem akarta látni a másik routert, azután, hogy mindkettő kapott egy factory resetet és szingapúri régió beállítást, működött (angol fórumon találtam, hogy Szingapúrra állítás valakinek megoldotta). Kábellel össze vannak kötve, amúgy valaki kérdezte, hogy a mesh-ként használt routernek működnek-e a lan portjai, a válasz, hogy igen, mennek.
A probléma: hiába van high-ra állítva az 5GHz wifi, 250mW-nél erősebben nem sugároz egyik sem, a 2,4-nél megmaradt az 1W erősség. Átállítottam az 5GHz-t low-ra, ugyanúgy maradt a 250mW. Átállítottam a 2,4-et standardra, lement 800mW-ra (egyébként a mesh node-n is, tehát ezek a beállítások is "szinkronizálódnak"), majd vissza high-ra, felment 1W-ra, tehát valami más tényező az 5GHz-et negyedakkora teljesítményen tartja. A wifi-nél eddig gond nélkül ment a gigabit, most még akkor se akar 200mbit fölé menni, ha a telefont szinte "ráültetem" a routerre. Akármelyik routernél próbálkozom, nem olyan, mint kéne.
Ami ugye azt is jelenti, hogy már sokkal kisebb távolságra, ha elmész a routerről, átdob a jóval lassabb 2,4G-re, ahol eddig még 5G-n ment.
A Szingapúrra állítás lehet ludas ebben? Vagy ha mesh-be vannak kötve, akkor van egy teljesítmény korlátozás? Ha ssh parancsokkal lehet megoldani, az sem gond, mindkettő routeren működik az ssh (meg a winscp elérés is). Először nem factory resetelnék és nem szüntetném meg a Mesh-t, mivel az első alkalmakkal nem látta, és igazából nem tudom, mi történt másképp (talán hogy mindkettő Szingapúr, de nem biztos, hogy ez volt a megoldás), amikor hirtelen az Add Mesh node nem a not found hibaüzenettel tért vissza, hanem a részemről elvárt kimenettel.
-
takcslajos1
tag
válasz
pamer69 #1850 üzenetére
Ha nem félsz egy kis mókolástól, Globalt vennék, jobban megbízom az eleve európai hálózati adapterben, mintha kínai-EU átalakítókkal kéne szórakoznom, amik ki tudja, mikor füstölnek el, gari feltételek is jobbak lehetnek, pláne ha magyar forgalmazótól veszed, viszont az EU verziónak sokkal gyengébb a wifi jelerőssége (amit egy fél-egyórás mókolással meg lehet csinálni, akkor "átáll" kínai régiósra a router, siemensfun csinált róla leírást, amely alapján én is írtam egyet, annyi, ha az enyémet használnád, hogy a legvégén ne felejtsd el az mtd erase crash majd reboot parancsot, azt elfelejtettem odaírni - ha pár hsz-t fellapozol, megtalálod mindkettőt).
-
takcslajos1
tag
Bár ennél szerintem nehéz bolondbiztosabban/szájbarágósabban leírni, ha esetleg mégis van rá igény, akkor tessék:
· 1-16. pont: „kötelező”
· 17-18. pont: csak ha global firmware-t szeretnél
· 19-27. pont: csak ha továbbiakban is szeretnél ssh-t
· Python 3.6
· Putty
· WinSCP
· https://github.com/odedlaz/ax3600-files-master
1. A fenti linken találhatót letölteni egy könyvtárba. Esetünkben: ./ax3600-files-master
2. Rollback miwifi_r3600_firmware_5da25_1.0.17.bin (router oldalán Settings >> Status)
3. A következő 4-et megnyitni böngészőben, ezek után fog működni az SSH (a <STOK> lecserélni azzal a karaktersorozattal, ami a routerbe bejelentkezve a böngészőben megjelenik az url sorban)
(nvram set ssh_en=1;nvram commit) parancs:
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3Bnvram%20set%20ssh%5Fen%3D1%3B%20nvram%20commit%3B
(sed -i 's/channel=.*/channel="debug"/g' /etc/init.d/dropbear) parancs:
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3Bsed%20-i%20's/channel=.*/channel=%5C%22debug%5C%22/g'%20/etc/init.d/dropbear%3B
(/etc/init.d/dropbear start) parancs:
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3B/etc/init.d/dropbear%20start%3B
jelszó beállítása:
login: root, password: admin: (a vastagon lévőt kell átírni ha más jelszót szeretnél)
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<STOK>/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=Xiaomi&user_id=longdike&ssid=-h%3B%20echo%20-e%20'admin%5Cnadmin'%20%7C%20passwd%20root%3B
4. Putty: SSH bejelentkezés
5.nanddump -f /tmp/bdata_mtd9.img /dev/mtd9
6. Egy másik ablakban: winscp bejelentkezés, SCP protokollt használd, port: 22
7. /tmp/bdata_mtd9.img másolása ./ax3600-files-master/scripts könyvtárba
8. cmd megnyitása
9.cd ./ax3600-files-master/scripts
10.header.py modify --country CN bdata_mtd9.img bdata_mtd9.img.modified
(ezzel lesz állandó SSH, telnet és CN lesz az országkód)
11. ./ax3600-files-master/crash/crash_unlock.img másolása /tmp könyvtárba
12.mtd write /tmp/crash_unlock.img crash
13.reboot
14. ./ax3600-files-master/scripts/bdata_mtd9.img.modified másolása /tmp könyvtárba
15.mtd write /tmp/bdata_mtd9.img.modified bdata
16.reboot
17. kész vagy, router második fülén rákattintasz, majd jobb szélén narancssárga i betű, legfelső blokkban felrakhatod miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT.bin firmwaret (ez a global, jelenlegi állapot szerint legfrissebb)
18. ha kész, ugyanezen a narancs i fülön alulról második blokk legördülő menüje a nyelv, itt tudod visszaállítani angolra
19.cd ./ax3600-files-master/scripts
20.calc_passwd.py bdata_mtd9.img.modified
21. Putty – telnet (port: 23)
22.sed -i 's/channel=.*/channel=\"debug\"/g' /etc/init.d/dropbear
23./etc/init.d/dropbear start
24.echo -e 'admin\nadmin' | passwd root
(lásd 3-as pont vége) -
takcslajos1
tag
[link]
Sziasztok,
a fenti linkről rendeltem franciaországi raktárból egy routert (tracking szerint amúgy Németországból jön, de mindegy), lényeg, hogy előbb cselekedtem, minthogy megtaláltam ezt a fórumot.
A gondom pedig, hogy így Global verziós lesz, a wifi erőssége meg így jó, ha 5%-a lesz a kínainak. Láttam ezt és az itt linkelt leírást, viszont ez nem csak annyit csinál, hogy legyen ssh hozzáférésem? Azt az apró beállítást hogy tudom a bdata partíción megcsinálni, hogy az EU helyett CN legyen ott? Ami ugye alapból readonly. Ha linkelnétek ehhez egy leírást, vagy valaki elmagyarázná, nagyon megköszönném. Nekem nem lényeges az ssh elérés (persze, ha ennek a sornak az átírásához kell, az más), az egyetlen dolog, amit szeretnék, ez a régió átállítás.
(Ezután pedig akár fel is tehetem ugyanazt a Global firmware-t, amivel megkapom a routert, mivel a wifi erőssége (1 watt vs 30-40mW) nem a firmware-től függ, hanem az nvram/bdata partíción lévő bejegyzéstől, ahogy kivettem az olvasottakból. Már ha egyáltalán telepíteni kell a cn firmware-t a fenti operációhoz.)
Szerk: lehet, hogy tárgytalan lesz az egész, pont az utolsó néhány hozzászólást nem olvastam el, mielőtt ideírtam volna ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest