- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Healbacsi
őstag
De a performance-ot nem a fovarosban kell merni (tiszta sor, hogy nalad jelenleg diavetites), hanem mindenhol mashol. Dormogalban mindenkinek leesik az fps-e, kinek mennyire.
Meg lehet probalni ingame lehuzni a scaling-et 100%-rol (nehany % erejeig),az is donhat keveset. De 4k az 4k.Ahogy magam reszerol is irtam, a graf beallitas nalam (2k) ultra de a shadow az le van huzva (ugy sem latom, es eroforrast takarit meg). Instance-olt teruleten pedig elegge minimalis a beallitas, hogy lassam az effekteket amik korbevesznek.
Addonok: Sokan mindenfele addonokat folyamatosan bekapcsolva hasznalnak. Nekem is van sok addonom, de ha biztosan nem kellenek, akkor ki vannak kapcsolva. Pl egy Tomtom, amely arra hivatott, hogy mutassa milyen koordinatan vagyok es egy adott koordinata hol van hozzam kepest a terkepen. Ha nem keresek egy bizonyos dolgot, akkor ez az addon ki van kapcsolva. (itt most sorolhatnek jo sok mas addont is). Amikor szuksegem van ra, akkor bekapcsolom (nehany kattintas es egy reload).
Antialiasing kikapcsolasaval is lehet fps-t nyerni. Shadow quality-t es a liquid detailt nyugodtan le lehet venni minimumra. Lehet kiserletezni a compatibility opciok ki/bekapcsolasaval. A target fps-nel szerintem vedd ki a pipat, vagy allitsd 10-12-re max. Illetve a render scaling-gel is lehet jatszani (de nagyo ovatosan, ennek allitasa okozhat erdekes dolgokat).
Vegezetul a 3 csuszka, amivel jelentosen valtozik minden: view distance, environment detail, ground clutter (ezek Dormogalban nem sokat valtoztatnak)
-
csabicsepp
aktív tag
-
Healbacsi
őstag
Az egyik jatekostarsam 3700x-rol (AM4) valtott 7700-ra (AM5). (3080Ti VGA) A proci koltseg hatekonysag alapjan lett kivalasztva.
Szinten 4k-ban jatszik, az fps sokszor beesett 60 ala, igy competitiv jatek soran nehezebb dolga volt. Most az fps stabil 100 korul mozog (60Hz-es a monitor, igy nem esik be az fps sehol sem) -
Obliterátor
tag
Nem is fog feljebb menni, még egy 9800X3D-vel se , csak több fps-ed lesz. A játékok sokkal kevésbé terhelik a CPU-t mint egy stress test vagy Blender. Nem a Wow fura, ez minden játékkal így van. Persze van olyan game engine ami sokkal fejlettebb és valóban sok magot használ. Ott a kihasználtság és a hőtermelés is nőni fog, de nem jelentősen. Mivel régi az engine és kvázi 1 szálon etet mindent ezért a többi mag unatkozik. Ahogy írtam lett berakva többszálúsítás de kutyafasz.. toldozás-foltozás..-
-
ripla
addikt
Nem használok ilyeneket már nagyon régóta, úgyhogy nem tudom. Szerintem felesleges. Ez a kártya egy vaporizer szerű újfajta megoldást kapott, ami "elporlasztja a felszabaduló hőmolekulákat". Akárhogy nyúzták a kártyát, maximális terhelés mellett sem lehet 64 fok fölé vinni. Ez mondjuk az XTX változat, de a hűtési rendszere ugyanaz mint az enyémnél. Itt beszélnek róla 01:33-tól.
-
ripla
addikt
Nekem egy Radeon RX 7900 XT kártyám van. Amiket én tapasztaltam, hogy a kártya szoftvere néha akadásokat okozott a World of Warcraftben, ami abban nyilvánult meg, hogy másodpercekre megállt a kép, és ez néha többször is egymás után. Ezt úgy orvosoltam, hogy minimál installt kapott a meghajtó program, utána már nem csinálta. Szóval gyaníthatóan minden amit pluszban feltelepített a grafikus felülettel, azzal van problémája. Így most nincs grafikus felület, ahol nézhetem a hőmérsékletet meg a többi infót (mondjuk annyira nem is érdekel), cserébe működik.
Illetve egy olyat tapasztaltam még, pl. a Kingdom Come Deliverance első részében, hogyha átraktam a felbontást 2K-ba, akkor kikapcsolta a tévét és teljesen tönkre vágta a beállításokat, de úgy hogy a meghajtó programot is újra kellett telepítenem, mert 800*600-ban indult el a gép. Erre a részére nem tudok magyarázatot adni, én sem értem. 4K-ban kell hagyni, aztán kész.
-
Obliterátor
tag
-
Healbacsi
őstag
A WoW most elvileg kapott egy kis rancfelvarrast, ami azt jelenti, hogy elvileg ingame van nehany settings opcio, amely szerint a kliens kihasznalhatja a modernebb GPU es CPU altal nyujtott technologiakat.
Ennek josaga csak kesobb fog kiderulni.
Csak WoW miatt ne cserelj gepet. Ha jelenleg az altalad jatszott ingame tartalom nem akad/szaggat, akkor egyelore jo vagy.Ha esetleg mas alkalmazas/jateknal keves amit a geped nyujtani tud, akkor cserelj, WoW miatt ne.
A 13-14. gen Intel CPU-kat jol gondold meg, mostanaban eleg sok gond van veluk.
-
Obliterátor
tag
Ne tévesszen meg a kihasználtság % , a Wow engine még mindig egy ezer éves tákolmány. Erősen Cpu heavy , ez nem változott meg a sok év alatt. A tesztek és jómagam is tanúsítani tudom h erősebb procival , jóval több fps-em lett, mindezt 4k-n. A sok mag nem ér semmit, ellenben az erős ipc és gyorsítótár igen. Jelenleg Wowra a 7800X3D a legjobb választás. Elfogultság nélkül mondom, teszteken is veri az intelt. Nekem is rengeteget hozott , főleg minimum fps-be. Nem tudom mennyit szánsz rá az új platformra de nem kell se drága lapot se drága ramot venned ha Ryzent veszel. Játék alatt 50-60 wattból elvan a proci. Azt is vedd figyelembe h Intelnél jelenleg erős instability Issue van. + kifutó platform , nem tudsz később upgradelni ha szeretnél.
-
[-HERO-]
senior tag
Elkuldtem privatban is de beteszem ide is hatha masnak is jo.
full max grafon 4k ban ezek az adatok:
GPU 0
NVIDIA GeForce RTX 4080
Illesztőprogram verziója: 32.0.15.6070 Illesztőprogram dátuma: 2024. 07. 10. DirectX verziója: 12 (FL 12.1) Fizikai hely: PCI-busz: 1, eszköz: 0, művelet: 0
Kihasználtság 57% Grafikus egységnek dedikált memória 7,6/16,0 GB Grafikus egység megosztott memóriája 1,1/15,9 GB GPU memóriája 8,7/31,9 GB -
Healbacsi
őstag
Jelenleg az AMD nem tudja a jatekot futtatni dx12 modban, ez a hiba mar cirka 2 eve fennall. Nem tudni, hogy 11.0-val ez valtozna. Az okat nem tudja senki, se a Blizzard, se az AMD. [Ha bovebben erdekelnek a vonatkozo tapasztalatok]
Igy indirekt modon kijelenthezo, hogy NVIDIA parti.
-
Plata
félisten
Igen,sokkal hardver igényesebb lesz,az ajánlott szerintem vicc.
Sokkal jobb játékoknak sem kell ilyen gép.
Operációs rendszer: windows 10 64 bit
Processzor: Intel Core i7-6700K vagy AMD Ryzen 7 2700X
RAM: 8 GB
Videokártya: Nvidia GeForce GTX 1080 vagy AMD Radeon RX Vega 64
Tárhely: 100 GB SSD -
Plata
félisten
Menj el a nagykövetségre és csináld meg a küldetésüket ha a repu és a war campaign kész.
A küldetéseket is le kell hozzá tolni.
Hordás nem tudom milyen mert nem érdekelnek a hordás fajok,de az alis küldik uncsik voltak,főleg a kul tiran,össze vissza küldözgettek a térképen,inkább csak időhúzás volt.
Dark iron törphöz instázni is kellett. -
Plata
félisten
Nem tudom allis vagy-e vagy hordás.
De allis karaktereknek most 6 küldetés van arathin,1 küldi 340+ itemet ad a többi war resources-t vagy AP-t.
Hat karakterrel letoltam az itemet adó küldit,1 bow 1 kard 4 wrist.
Egy karinak 345 többinek 340.
És van egy boss is arathin,de azzal most nem foglalkoztam. -
Plata
félisten
Nem most lett vége?
Délelőtt még voltam a huntimmal,de persze fölöslegesen,mindig wrist-et kap.
Vagy te hordás vagy és lehet a hordának most van?
A küldetés 370-es itemet ad ha letolod warfrontot.
Röhej hogy Bm huntimmal kaptam minden féle cuccot,de az MM huntim azért is csak átkozott wrist-et kapott újra és újra. -
Cathfaern
nagyúr
Hogy idézzelek: "Te tényleg ilyen buta vagy , vagy csak ilyennek mutatod magad?"
A Blizznek minden előfizetés pontosan ugyanannyi bevételt hoz, mindegy hogy goldból vett tokenből megy, vagy előfizetési díjból. Ahhoz, hogy ő 10 tokent megvegyen, valaki(k)nek meg kell venniük 10 tokent pénzért a Blizztől. Illetve némi indirekt módon tulajdonképpen jobb is a Blizznek ha minél több ember veszi goldból az előfizut.Egyébként meg ha nem lennének ilyen masszív farmolók, akkor azon menne a sírás, hogy milyen drágák a flaskok meg potionök. Illetve kereslet-kínálat kérdése az egész. Most ő farmol 10 karival, ezért lemennek az árak, ezért 10 ember nem fog egy karival herbezni, mert azt mondja nem éri meg neki. Ha ő nem farmolna 10 karival, akkor ez a 10 ember herbezne és pont ugyanúgy lemennének az árak. A legtöbb realmen túl nagy a piac ahhoz, hogy egy-egy multibox farm érdemben befolyásoljon is bármit. Ha meg nagyon low-pop szerveren vagy, akkor úgyse lehet farmolással értelmes pénzt keresni (nincs kereslet).
-
Csapoati
nagyúr
Igazából te azért sírsz, mert könnyen akarsz több goldot. Ami persze nem ad több dps-t egy szint felett, így szó sincs pay to winről. Nem igazán értem miben zavar ez téged, nekem rendszerint pár tízezer goldom van és tudok játszani úgy, ahogy én akarok. Továbbra se feledjük, hogy a multiboxos havi 120 eurót fizet a Blizznek, ezért tud annyi goldot felhajtani. Csináld utána, ha annyira kell.
Giovan! : Na ez azért már gáz, de asszem a ticketre is valami 24 óra a határidő. Ha nem válaszolnak, szerintem próbálj meg emailt írni.
-
Giovan!
addikt
Meg van a véleményem nekem is az ilyen emberekről, de a Blizzard mit tehetne ellenük? Elvégre mégis csak extra bevételt hoznak.
Más: Nem tudjátok kb. mennyi időbe telik a blizzard supportnak feldolgozni egy ticketet? Csak mert hétfőn vettem meg a wowot, azóta is starter edition vagyok, és már kezd a tököm tele lenni az egésszel. Tegnap 4-kor írtam ticketet a supportnak, de azóta sem válaszoltak.
-
Padlás
senior tag
-
k.kristof
őstag
50-60 exalted a gyenge kezdőknek van, a profik már a 100 exaltedes achira gyúrnak
Nehezen, de teljesíthető, 101 frakció van a játékban, akivel lehet exaltedet szerezni (ha nem számoljuk külön az egymást kizáróakat, mint az Aldor és a Scryers), régi motorosoknak pluszban ott van a Zandalari Tribe és a Shend'ralar is, azzal már 103-ból válogathatnak.
-
Csapoati
nagyúr
-
DjDanee87
addikt
Na ezt majd este megnézem én is. Nálam is viselkedik néha érdekesen a naga hex egér. Jobb gombot nyomvatartva ha forgok néha 1-2 másodpercre mintha elállítaná a DPI-t. Megmozdítom annyit az egeret amennyi mondjuk egy 90 fokos bal fordulóhoz kellene erre körbefordul a kamera 360at a kis mozdulattal. Ha mozgalom újra utána akkor már jól működik, csak néha vannak ilyen pillanatai amit nem értek.
Nemtudom összefügg-e a dolog, de jóval pontatlanabb is vagyok ezzel az egérrel, mint mondjuk a logitech mx518al voltam. Ha nem használnám az oldalsó gombokat már rég visszaváltottam volna.
-
BeZol
őstag
Nálam is ilyen. Picit poros az egérpad, vagy vhol nem sima a felülete, és ezért néha elrántja az egeret.
Nem tudom, hogy pl. az én szövet egérpadomat hogyan lehetne igazán takarítani, ezért nem is próbáltam még, de volt egy 2 éves egerem, azzal is csinálja, és most van egy új, ezzel is, és más játékban is
Esetleg vegyetek 1db új egérpadot, és azért takarítsátok ki az egér alját is. Ha akkor is csinálja, akkor más a hiba, de azt passzolom. -
Plata
félisten
-
lakisoft
veterán
Na megvan az új célpont:
Spectral Tiger - ára 4-10m gold
Swift Spectral Tiger - ára 5 - 10m gold
dropba meg ez:
Time-Lost Proto-Drake -
lakisoft
veterán
Erre gondolsz: Heavenly Onyx Cloud Serpent ?
-
törölt tag
Ha konnyen jon a gold nyugodtan, ennel olcsobb mar nem igazan lesz. En inkabb Shop/Service dolgokra koltom a goldot es gamecard-al toltok tovabbra is. Karakter transzfer +100-as boost es egyeb dolgokra lazan elment 5m+ gold az utobbi nehany honapban es meg mindig nincs meg az osszes shop-os mount
Ha azt nezem, hogy 6 GC-t toltok fel egy evben es valaki ugye megveszi a tokent amit en csak kivaltok goldbol akkor 1 jatekos sokkal tobbet kolt az adott evben WoW-ra mint barmikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest