- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attol neha elofordulhat hogy elfelejt ertesiteni , ez neha az outlook alkalmazasok frissitese utan jon elo , de azutan megjavul .
azaleericks
Mkv-nal megeshet hogy ennyit ker enni a tableted , emlekeim szerint az inkabb a cpu porgeti sw dekodolas es az bizony energiaba kerul , jatekoknal pedig nagyjabol fullra ki van hasznalva a hw ereje igy a fogyasztas is a plafonon , esetleg probald ki hogy biosban kikapcsolod a cpu,gpu boost-ot , azzal egy kis energiat lehet sporolni , illetve ha energiatakarekra allitod.. amikor videozol mennyire melegszik a hata ? Ha erezhetoen jelentosen melegedik akkor meg van dolgoztatva a vas ennek pedig az uzemido latja a karat ... nekem kinai tablet 8000 mah 3.7 v akksival bongeszeskor max 7 ora kornyeke , jatekoknal nagyjabol ez az ido le felezodik, youtube fhd video szinten nagyon huzza az akksit... -
Geree
senior tag
-
-
Elvileg tudja a sleep közbeni letoltest,de gyakorlatilag ,nekem meg nem sikerült összehozni,ha nem.engedelyezem az alvó módot ,csak a kijelzot kapcsoltatom le akkor működik,de meg olyankor is hajlamos kiloni az alkalmazásokat a háttérből...igaz tablet modban es nem desktopra allitva használom es lehet hogy ez is befolyásolja...
-
azaleericks
tag
Nekem sajnos kellett a max fényerő, nappalos szolgálat, kocsiban...és hiába írták hogy tükröződésmentes a kijelző, nappal olyan, mint egy tükör...
Én próbáltam alvó módban letölteni, nem igazán sikerült, pedig be volt kapcsolva, hogy az adatkapcsolatot őrizze meg ha alvó módba rakom. Lehet, hogy maga az utorrent állt meg, és nem az adatkapcsolat.
-
Nem lesz kapkodo idegbeteg ne aggodj
lehet jobban jartal volna egy windows mct fele frissitessel, kevesebbet szuttyog vele .... a szuz win kb 10-11 giga helyet emeszt fel , de neked most fent van a win old,win ws,win bt mappa is gondolom a temp konyvtar se pang az uressegtol , ha majd kitakaritod oket boven szabadul fel hely . A geek uninstallerrel pedig kenyelmesen lehet a metro appokat is kigyomlalni... a vegen meg ugy is ccleanerrel zarod a frissitest ... azert a teljes tarhelybol vond ki a recovery particiot , es emlekeim szerint van ket kisebb meretu rejtett particio is , de ezeket ne bantsd .Nalam 64-bol alapbol csak 57 giga hasznalhato minusz a win.
-
azaleericks
tag
-
Necc
addikt
Erre a feladatra van a recovery particio az osszes tableten, igen, meg a buvos 16GB-osokon is megtalalhato.
Bootolni pedig csak EFI kompatibilis modszerrel lehet, a tradicionalis MBR BIOS boot nem mukodik ezeken az eszkozokon, tovabba celszeru meg kikapcsolni a tablet BIOS-aban a "secure boot" -ot is.
-
NGA
addikt
Lehet nem érthetően írtam le. Ez egy tabletes topic, azon belül is windows-os. Irreveláns az, hogy te milyen laptopra költenéd a pénzed, mert itt az érintőkijelzőn van a hangsúly. Ha nem így lenne, akkor a topic neve sem ez lenne, hanem pl hipiszupilaptop vagy hasonló.
Alvó mód: Ha ilyen szempontokat nézünk, akkor a win 8.1 tableten is megjönnek a levelek, frissül az onedrive, feltöltődnek a fotók, a metros böngészőben folytatódik a letöltés, fut a skype, a facebook értesítés, megy a youtube video, a tunein rádió stb. Amúgy.
-
pengwin
addikt
Nem tudom, hogy mióta konkurenciája a Surface Pro 3 a Macbook Airnek (vagy akár az iPad-nek).
A Surface-en profin lehet rajzolni, több száz nyomásszintet érzékelő digitizer van rajta, van belőle 4G-s változat, sokkal inkább profi, vagy business felhasználásra való. A Macbook ezek közül egyikben sem versenyez, mert az egy nagyon jó konzumer ultrabook (vagyis az átlag felhasználókat célozza meg).
Tehát nem egy pályán versenyeznek, kár volt felhozni az összehasonlítást még személyes véleményként is, pedig szerintem azzal azért sokan egyet értünk itt a topikban, hogy ha lenne pénzünk egy 256GB-os Surface Pro 3-ra, akkor inkább valami konzumer 2-in-1 gépet vagy egy ultrabookot vennénk, mert nem mi vagyunk a surface célközönsége. -
gery2123
őstag
Hát igen a tablet pont az a kategória szerintem, hogy valaki vagy szereti és megszokja vagy nem. A billentyűzetet pedig nem lehet virtuális gombokkal kiváltani.
Nekem egy surface 3 lenne a tökéletes szerintem 256ssd... Na de az ára már nem nekem való, és elég lenne egy 10" méretben is. -
Necc
addikt
+1
Bar en nem dolgoztam a HP-nek, de van nem egy ismerosom aki igen, es lenyegeben ugyanez a velemenye.
Egyszer vettem igen kedvezmenyes aron HP laptopot, eletem legnagyobb hibajat kovettem el. Specifikacioihoz kepest iszonyatosan lassu (HDD) volt a rendszer, es a budos eletbe nem voltak hajlandoak egyetlen egy driver frissitest kiadni hozza. Meg a chipgyartok sajat drivereit se tudtam feleroszakolni ra (kezzel telepitettem, osszeomlott a drendszer ha barmit frissitettem igy).
Ez a kinkeserves lassusag, es a nulla support egyaltalan nem egyedi, anno nyertem egy HP tintasugaras nyomtatot, a letezo leghamarabb tul is adtam rajta, illetve amikor boltban nezegettem kamerat/fenykepezot, az elado (aki a jobaratom is) barmit ajanlott, de "HP-t ne".
Egyetlen egy dolog van amit a HP jol csinal, es azok az irodai, lezeres nyomtatoi. Itthon is es meloban is ez az egyetlen egy olyan HP termek, amivel elegedett vagyok.
-
-
-
nonsen5e
veterán
Köszi az infókat, androidot mint dualboot gondoltam rá bizonyos appok miatt, ugyanazért amiért a bluestackst is írtam - viszont a win8 meg kell minden más miatt, így eleve nem vennék csak androidos gépet.
UEFI-vel mi a gond? Gondolom itt valami más lehet, mert nekem asztali gépnél egy-egy B75 chipsetes UEFI-s Asrock és Gigabyte lapnál is gond nélkül ment a dualboot win8 és linux között.
-
Egon
nagyúr
Az én kívánságlistám:
- 1366*/768-as felbontású, 10-11 colos matt kijelző,
- minimum Atom 3740-es proci (3795 lenne az igazi),
- 4 GB RAM,
- eMMC helyett cserélhető, msata SSD,
- legalább 30 wattórás akksi (cserélhető),
- 2 db USB (amiből az egyik normál méretű és 3.0-s) meg egy HDMI a tablet részen,
- honosított, jó minőségű dokkoló, a Switch 10-hez hasonló zsanérral, amiben van plusz akksi és legalább 1 USB csatlakozó is van rajta,
- microSD kártyaolvasó,
- 2 Csatornás WiFi, a/b/g/n,
- BT 4.0 LE támogatás,
- emellett legyen egy picit könnyebb mint a Switch 10.Ezt Ipadhoz közelítő minőségben 64 gigás háttértárral akár 150K-ért is megvenném (illetve megvettem volna...).
-
gghrtz
őstag
Szép álmok! Nekem a Lenovo Thinpad tablet 10 tetszik most. Igaz horror ára van. De nekem a T100 is bőven király. Szerintem azért nem erőltetik annyira a sokkal fejletebb Atomos cuccokat, mert a hardverhez már lehet erősen overkill lenne. Talán majd a Core M.
Egyébként ebben az acerben bazi nagy akksi van.
-
Woolin
tag
Hmm, nem rossz. Viszont mi is forgalmazunk érintőkijelzős gépeket, igaz 15 colosokat, tehát ha ezt a kombót alkalmaznánk kb. ugyan ott lennénk, mint ha az általunk forgalmazott gépet építenénk be.
Ezért szeretnénk inkább tabletet. De ha nincs más, marad az átalakító. De azért tényleg köszi -
Woolin
tag
Az ötlet jó, viszont nem nagyon találni 10 colos érintőkijelzős monitort. Sajnos a hely adottságai miatt nem nagyon fér el nagyobb kijelző. Én is gondolkodtam már ezen, vékony kliensekre rácsatlakoztatni érintőkijelzős monitorokat és had szóljon. Viszont szinte csak 19 colos eszközöket találtam. :/
-
Woolin
tag
Egy üzlethelyiségbe kéne, ahol a tableteket ezen keresztül szeretnénk ellátni hálózattal, nem pedig wifin. A tabletek fixen beépítettek lesznek, így nem gond a kábelezés.
Tudok én is az USB átalakítóról, csak ugye az könnyedén kicsúszik. Bár elvileg a tabletek védő tokokban lesznek, így a mezei felhasználó nem fér majd hozzá, hogy kihúzza, de soha nem lehet tudni. Mindegy, akkor valószínű marad az adapterrel történő átalakítás.
Köszi a gyors válaszokat -
cinkoxid
senior tag
Nekem a párosításig is csak egyszer jutott el. Nagyon ritkán felismeri az eszközöket, de akkor is csak fél másodpercekre, távolságtól függetlenül. Drivert nagyon nehezen találtam hozzá, de reinstall se segített rajta. Remélem ez is csak valami szoftveres gond, mind az akksi idő (megint rosszalkodik, néha magától hibernálja magát, majd ha visszalépek, akkor pl 50 helyett 15% lesz). Majdnem minden drivert újratelepítettem, ami hozzá való, erre most próbálnám a kamerát, hát azt írja ebbe nincsen kamera csatlakoztassak egyet...
Korábban már fényképeztem vele, így csak valamelyik friss driverre tudok gondolni. Mivel a hardver megegyezik a nagyobb cégekével, ezért tudok csak szoftveres gondokra tippelni, de kezd idegesíteni.
És persze a hivatalos oldalon aztán keresgélhetek driver után, ott nincs semmi.
-
cinkoxid
senior tag
Valamit visszapakol, valamit nem. Amit visszarak, azt se teljesen.
Jedi knight nekem sem indul el, bár azt hiszem win 7 x64 alatt is gondok voltak vele.Arra van ötlete valakinek, hogy a bluetooth fülest, illetve más eszközöket miért nem érzékel? Be van kapcsolva, keresi az eszközöket, de semmi. Visszafelé nem lenne kompatibilis pl a bluetooth 3.0-val?
-
cinkoxid
senior tag
Nekem fent van egy progi, ami a jobb klikkes menübe van integrálva. Ha rányomok, akkor az aktív memóriából a pagefile-ba tolja át a memóriát, így nagy rész felszabadul, és nem is lassul, mert ugye elég gyors az is. Viszont chrome-nál elég sok kiegészítőt le kell tiltani, mert azok is nagyon eszik a ramot sajnos. Windows defendert is letiltottam, mert mindig 20-30%-on volt a cpu kihasználtság miatta.
Egyébként lejött az sw, hamarosan telepítem, csak közben megjött a bluetooth füles -
törölt tag
Könnyen elképzelhető, hogy a táblákon egy kicsit más futtatókörnyezetet használ a Win8, annak ellenére, hogy elvileg ugyanaz van rátelepítve, mint egy sima PC-re. Lehet, hogy az érintéses technológia folyamatai is használnak memóriát, amik egy sima asztalin nem játszanak szerepet. Bár ki tudja? Windows-os tabletem még nem volt soha.
-
cinkoxid
senior tag
Én a flatout 1-et próbáltam ma ki, és HD felbontáson, magas grafikán akadás mentesen futott, amin nagyon meglepődtem
A star wars jó ötlet, szerintem a jedi knight 2-3 at letöltöm és kipróbálom majd. Természetesen billentyűzet+egér kombóval.
Az akksival kapcsolatban van fejlemény: A wearing level, vagyis az elhasználódás mértéke kb 15-20%-os, így ha 80-85%-ig töltöm, akkor hirtelen 100-on lesz, illetve ha elkezd merülni, akkor pl 75-ről leeshet 55-60-ra a kapacitás, aminek nem örülök. Tegnap még 11%-os volt, aztán a következő töltésnél már 20 lett. Azt hiszem 6000-es akksit lehet pár dollárért rendelni hozzá, bár ott azért még nem tartok szerencsére. -
Egon
nagyúr
Plants vs. Zombies-zal tökéletesen lehet játszania tablet módban. A bő 15 éves HoMM3 is tökéletesen reagál az érintésre: ami probléma van, az egyrészt abból adódik, hogy nem jön fel automatikusan a virtuális billentyűzet, amikor szövegmezőre tapicskolok (így nem lehet a mentéseknek nevet adni - ezt persze némi kompromisszummal lehet kezelni, billentyűzettel előre létrehozott mentésekkel, mert azokat természetesen lehet felülírni), másrészt abból, hogy a hosszú gombnyomást nem érzékeli jobbklikknek, harmadrészt abból, hogy az érintést klikkelésnek érzékeli, nem pedig oda viszi a kurzort (ezek miatt pl. nem lehet megtudni egy megtámadandó sereg jellemzőit), negyedrészt a tablet méretéhez képest túl nagy az ujjam a megfelelően precíz irányításhoz (bár ez szerintem minimális gyakorlattal menne). Így is lehet játszani a programmal, csak némileg körülményesebben (több mentés-visszatöltés árán). Az pedig szubjektív, hogy a kanapén eltöltött játék kényelme, megér-e ennyi (más területen jelentkező) kényelmetlenséget)...
Real-time alkotások szerintem felejtősek, tablet módban mindenképp. Nem véletlenül írtam a körökre osztott stratégiákat, mint elsődleges célprogramokat. Az alábbi programokra lennék kíváncsi (szigorúan tablet módban), a teljesség igénye nélkül: Incubation, Panzer General 1-2, Fantasy General, Fantasy Wars, Fallout Tactics, Civilization 3-4, Disciples 2 stb.
Szép lassan ki is fogom próbálni őket, és össze fogom szedni azon játékok listáját, amik egyrészt mennek Win8 alatt (sajna 1-2 régebbi progi biztos ki fog esni), másrészt amik viszonylag kompromisszummentesen mennek tablet módban... -
cinkoxid
senior tag
Az akksija nekem is hasonlóan bírja, bár eddig csak n-es wifivel néztem, illetve csak 3 napja van meg, ezért annyira alaposan nem volt időm tesztelni, de majd erre is lesz időm hamarosan.
Az én hubom nem adja át a töltést, de jár hozzá adapter, tehát elvileg ha rákötök egy vinyót + bedugom az adaptert, akkor az adja az áramot neki, és nem a tablettől veszi el.
MicroHDMI to HDMI átalakítom volt itthon, abban beledugtam a hdmi kábelt, majd a másik felére hdmi - dvi kábelt és így kötöttem a monitorra(nincs rajta hdmi kimenet...
)
-
-
szodia
csendes tag
Sehogy sem sikerült a csere.
Direkt azért vettem az Acer shopban a gépet, mert reméltem, hogy így sokkal korrektebb lehetőségeim lesznek szimplán ügyintézés, pláne garanciális ügyintézés tekintetében, mintha például egy esetleg nagyobb, ennyire nem specifikus profilú multitól vettem volna. Ezzel szemben 3 napon belül kétszer bumszlizhattam ki Soroksárra a semmiért.
Semmit nem tudtak cseréni, holott az eladó srác előtt is sikerült reprodukálni a hibát, na meg egy teljesen új hibát is sikerült előhozni, mert az érintő kijelző is érzéketlenné vált, a gombbal kikapcs után nem igazán lehetett lehúzni a háttérképet a kikapcsoláshoz. Csere gép egyik üzletükben sincs már az elmondás alapján, holott a sráccal történt megelőző telefonos konzultáció szerint még volt egy 64 Gb-os Dunakeszin. Hát mire odaértem sehol semmi nem maradt, és csak szeptember végefelé kapnak majd új szállítmány, persze kedvezőtlenebb specifikációjú szériát. Nesze neked 3 napon belüli azonnali csere.
Mondta a srác, hogy akkor marad a garanciális szervíz Brnoban 5 napon belül megvan. Mondom akkor jól van, vigyék az egészet a csehekhez. Ja, de akkor jutott az eszébe, hogy pont az előbb volt ott a futár srác (péntek volt) és majd csak kedden jön újra, elmondása szerint, ezért már biztos nem fog visszajönni. Mondtam neki, hogy nem éppen ilyen gördülékenységre számítottam. Erre mondta, hogy Budapesten is van egy garanciális szervízük (habár külsős) és, hogyha odaviszem a gépet akkor lehet, hogy egy napon belül megvan, mert ők gond nélkül ki tudják cserélni a dokkolót, nekik lehet készleten.
Úgyhogy most ott tartok, hogy igazából nem tudom, hogy hova vigyem/küldjem a gépet. Megpróbálom a win8-at a hétvégén újratenni, hátha az a ludas, de még sose csináltam ilyet win8-nál, meg úgy alapból ezt a rendszert 4. napja ismerem, de remélem nem olyan nagy ördöngősség. Mondjuk időm az nem igazán lesz rá
Mindenestre az baromira elgondolkodtatott, hogy egy márkakereskedésben egy egyszerű cserével 3 napon belül nem tudták a problémát megoldani, míg ha a hibridet az Edigitalban vettem volna már, lehet, hogy rég túl lennék ezen az egész mizérián. Mert ott még van készleten, meg az is érdekes, hogy külsős szervízben is lehet készleten.
Na jól van kisírtam, dühöngtem magam, bocss ha sok voltam. De kicsit televan, ami ilyenkor tele szokott lenni.
-
szodia
csendes tag
Kösz!
Úgy fest, hogy a grafikus driver beállíásoknál az energiatakarékossági technológia kikapcsolása megoldotta a villódzást. Hogy erre nem gondoltam korábban! Örülök, hogy azért nálam sikerült kikapcsolni, eléggé idegesített.
A tablet dokkolója közvetlenül egy mágneses megoldással csatlakozik, nem kell neki BT.
Remélem kicserélik simán a dokkolót, a tabletet azért nem szeretném visszavinni.
-
Zolexx
aktív tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ezt találtam tegnap, itt lehet az eb elhantolva (kiemelés tőlem): [link]
"...Sajnos a Windows 8.1 meglehetősen sok helyet foglal el a lemezből, az Office 2013 telepítése után nagyjából 12 GByte marad üresen a 32 GByte-os verzión. A flash-memória működése miatt érdemes legalább a lemez 10%-át üresen tartani, azaz kb 3 GByte-ot. Így bizony nem sok szabad hely marad, pár program és egy nagyobb játék és már tele is van a lemez, egy microSD kártya tehát kötelező tartozék.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 4GByte ebből a rendszer-visszaállítás partíciója, amit akár le is lehet törölni, de ha ezt megteszed, számolj vele, hogy újratelepítésre a Dell-hez kell szervizbe küldeni a gépet, USB-ről ugyanis nem lehet telepíteni (illetve lehet, de csak akkor, ha töltőn van a gép, viszont csak egyetlen USB van, ami vagy tölt, vagy bele van dugva valami…).
A cikk megírása után nem sokkal publikálta a Microsoft a Windows 8.1 új telepítési módját, a Windows Image File Boot-ot (WiMBoot), aminek segítségével a 32GByte-os tableten a Windows telepítése után még 22 GByte üres hely marad.
A módszer lényege, hogy az alap Windows telepítés egy csak olvasható tömörített képfájlba kerül, és minden módosítás inkrementálisan erre íródik felül. A fájlrendszerben a képfájlból nyert adatokra pointerek mutatnak, így a felhasználó számára a dologból semmi nem látszik. Külön előny, hogy a képfájl bármikor használható rendszer-visszaállító képként is. Sajnos kicsi az esély, hogy a Dell Venue 8 Pro valaha ilyen frissítést kapjon, ugyanis a rendszer teljes újratelepítése és újra-partícionálása szükséges hozzá, de a következő generációs 16 és 32 GByte-os Windows tableteken minden bizonnyal ez lesz már...."
-
-
joergie
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
Mondom, nézd meg valahol azt az egeret élőben amit linkeltem, mert tényleg elég jó!
Ha eljutok én is a windowsos tabletig, akkor tuti, hogy ezzel az egérrel fogom azt is használni (ha éppen szükséges egyáltalán).szerk: az általad linkelt mini-vackoknál nem sokkal nagyobb, de már jól megfogható.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Billentyűzetre nem tudok mit mondani, még nincs tabletem, csak tervezem a noti leváltását ilyenre. A notihoz viszont egy olcsó, A4-tech BT-630 egeret használok, és az nagyon bevált nekem. Van már vagy 3 éves, átlag 2 havonta megeszik, egy ceruzaelemet, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest