Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
-
Romvr
őstag
válasz
#93794560 #750 üzenetére
Normális esetben egy 8.1pro 6.5Gb helyet foglal telepítés után. Office +2 Gb, frissítések +2gb.
Tehát ha up-to-date akarsz lenni (office-al is) akkor ~12Gb a rendszer. Azaz 29Gb-ból marad 17Gb felhasználható.Szerk: A 8.1 és a 8.1pro között számomra a lefájóbb különbség a Bitlocker hiánya volt. Most már titkosítva van az SD kártya is, így ha valami gáz van, akkor a rajta lévő adatokat nem tudja senki olvasni.
Hyper-V és VHD viszonylag ritka a tabletekről folytatott beszélgetések közben, mint felreppenő téma, de persze nem árt ha tudja.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#93794560 #674 üzenetére
Egyszerűen kevés az a 2GB fizikai memória, főleg ha helytakarékosság címén a virtuális memóriát is "kurtítgatjuk". (akármilyen takarékosan is bánik a Win8 a memóriával).
szerk: nekem "netbookon" (Lenovo e125) is ég és föld volt a különbség, amikor a gyári 4 GB RAM mellé bekerült a másik ugyanekkora modul. Innentől kezdve teljesen ki is kapcsolhattam a virtuális memóriát (Win7 - 64 bit).
-
Romvr
őstag
válasz
#93794560 #672 üzenetére
Nem mennek, vagy furán (HL2-t is próbáltam még régen ott minden lépésnél villogott a kép). Anno végigpróbáltam az összes virtualizálást (VB-VMW-HyV) de nem játékra vannak kitalálva. Meg a tábla se virtuálizálásra.
Érdekesség, nem játék:
- Filmnézés (MPHC) közben ha Chrome-mal megnyitok 17 ablakot akkor sikít hogy elfogyott a memória (tényleg 99%-on van). Ha ModernUI-ban nézem a Chrome-ot akkor ki is fagy, vagy bezáródik a lapokkal együtt. Asztalosban működik, csak két percenként rimánkodik a gép megváltásért.
- Filmnézés (MPHC) közben Firefox-al nincs ilyen gond még 23 lap megnyitása után sem. Bár tény hogy megeszik 500-600MB-ot addinekkel együtt, de legalább nem fogy el a memória.Más kérdés hogy Mr.Róka nem touch optimalizált, meg lassú és szaggat bizonyos oldalakon a betöltés/görgetés, valamint a fülek és a menü sáv is jó nagy darabot kiharap a képből... de több (értsd: krva sok) lapos böngészésnél jobban kezeli a memóriát mint a "Gugoló" programja.
-
gabesszg
aktív tag
válasz
#93794560 #530 üzenetére
Igen mint ahogy írták engem a win 8.1 es változat érdekelne (más kínia brandekben is előfordul ez) kérdésem az lenne hogy az Atom Z3735D proci mennyire tudja a win 8.1 et 2048 * 1530 felbontáson megfelelően megjeleníteni? Valakinek tapasztalata kínai brand win 8/8.1 tablettel van esetleg? Android után venném anyukámnak aki elsősorban netezik illetve könyvet olvasna rajta(ha a hay day nem futna rajta az már csak az én szívfájdalmam lenne
) szóval megfelelő alternatíva egy ilyen tablet vagy inkább ebben az árban keressek egy 8 colost Magyarországon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Yettel topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mesterséges intelligencia topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 12.9 5th gen Wifi 128GB Space gray (A2378)
- MacSzerez.com - iPad / 8. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi + Cellular / Garancia!
- iPad Pro 2018 11" 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 86%/p4410
- MacSzerez.com - iPad Air M1 / 5. generáció / 64GB / Wifi / Pink / Garancia!
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest