- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
sszever #2895 üzenetére
Én a magyar viszonyokat ismerve inkább 1 kiszolgálót feltételezek.
Azt is valami szerencsétlen ''rendszergazdával'' (sokszor nem is ez a dolga), aki volt valami 2 napos tréningen 'oszt már betéve tudja a domainkezelést.
Mentés persze semmi (ha van, az is hibásan megvalósítva, mondjuk minden mentésnél felülírva a mentésfile-t, ami ugye zart sem ér, ha mentés közben van a halál), pedig már az is nagy segítség lenne, ha egy akármilyen hálózaton lógó gépre automatikusan backupolná a server-t, esténként...
Persze, ha ilyen redundáns hálózatot építesz, akkor igazad van, de nem ez az általános, sajnos. A legtöbb kisebb helyen van egy SBS, egy ADSL-es internet, oszt' jóvan, az már extrának számít, ha van egy ISDN/dialup backup, v. inkább az, ha van valaki, aki ezt be is tudja állítani.
Ha már több domainkiszolgáló van, akkor ott nem is egyszerű router-t szoktak használni, hanem valami ISA server-t, vagy hasonló, egy SOHO router-nél táposabb software-t. -
brd
nagyúr
válasz
sszever #2893 üzenetére
Most felsorolod az összes szóba jöhető megoldást?
Csak, ha szükséges, vagy kéred.De nem igazán értelek, ha konkrét kifogásod nincs ellene, akkor miért ne? Előnye van... és hátránya? Azt még nem olvastam.
Külön alhálón DC? S kit zavar? Akkor is megoldható.
Na de minek?(A router szempontjából.) Ha van olyan gép, ami nincs tartományban (és nem is használja a helyi hálót), akkor egyébként is feleslegesen asztatja a server-t az internetes címek miatt.
Nincs DHCP? És?
Te hoztad fel... (így nincs, ami kiossza az új DNS címet a gépnek, azaz változáskor újra be kéne állítani, persze, ha a server-en be van állítva a továbbítás, akkor nyilván nem is kell).
Véleményem szerint DNS-t érdemesebb szerveren beállítani...
Lehetséges, hogy így van, engem nem győztél még meg.Van egy külön eszköz, aminek úgyis egyetlen feladata, hogy az internet felé dolgozzon, mi baja lehet még egy kis DNS cache-eléstől? Minek terheljük ezzel a server-t, ha már úgyis van router (és nem terhelik le a DNS kérések, azaz van szabad kapacitása, na nem mintha a DNS olyan nagy kellene)?
-
brd
nagyúr
válasz
sszever #2888 üzenetére
Milyen felesleges lépcső lenne? Valahol úgyis be kell állítani, érdemes akkor már a router-en és több gép esetén ha módosulás van, akkor csak a router-en kell állítani és máris ugyanúgy működik mindenhol.
De akkor kérdezek én is: mi a konkrét ellenjavallatod a router DNS forwardolásának használatával szemben (a server-en beállított internet-szolgáltatói DNS címek helyett)? Nem tudok valamiről?
Egyébként is, szerintem egy router-en gyorsabb ugyanezt beállítani, mint a DNS MMC-ben matatni... -
old gray
addikt
válasz
sszever #2619 üzenetére
A poén az, hogy a local admin jelszóhoz közöm nincs !!! Felhívtam a céget aki telepítette a rendszert, a válasz az, hogy nem tudják a jelszót.... Igaz én is hülye vagyok, mert már rég meg kellett volna változtatnom, de nem nagyon volt rá szükségem, így elfelejtettem.
Ergo local adminként nem tudok belépni. (más local password nincs, guest sincs).
Megoldásként az jutott eszembe, hogy az egyik klinesen létrehozok új local admint, azt a hdd-t klónozom le, be fogok tudni lépni és mehet a newSID. -
old gray
addikt
-
old gray
addikt
-
maci25
aktív tag
-
Zoldier
csendes tag
válasz
sszever #2328 üzenetére
Alighanem én bénáztam el valamit a múltkor, mert most tényleg működött nekem is
Az egyetlen baj, hogy beraknám startup scriptbe, de akárhányszor el akarom menteni, a gpo editor azt mondja, hogy nem lehetséges a mentés due to error 3
Van valakinek ötlete, mi lehete ez? Domain admin vagyok, szóval jogosultsággal gondolom nem lehet baj... -
-
törölt tag
válasz
sszever #1874 üzenetére
Mert sajna nem én szabom meg, hogy min tanítsanak. Eddig egy Debian-on ment a cucc VMWarrel, de nem vált, a Celeronos gépek nem tudtak pingelni, és egyéb problémák is előjöttek. Megpróbáljuk. Bár szvsz 768 MB RAM kevés lesz az alap OP rendszernek + Egy Windows Server 2003-nak AD-vel + egy kliensnek
-
djadji
senior tag
válasz
sszever #1751 üzenetére
aha.. hát sajnos ettől féltem. Hogy nem tudnak venni se linszenszet, se külön külön az tuti. És mivel nincs 2003 se ezért meg is dőlt a dolog...
reméltem hogy csak XPkel is meg lehet csinálni..
Marad az hogy a gépeken egyesével csinálgatom meg a bolondbiztos gépet.. (egynlőre még nem tudom hogy hogyan, de majd valahogy kitalálom..
Kösz azért... -
iwu
addikt
válasz
sszever #1709 üzenetére
thx...megsasolom.
lehet félreérthetően fogalmaztam.
tehát az a lényeg, hogy az userek nem mindig ugyanahhoz a géphez ülnek, viszont ha outlookot indítanak, akkor ne kelljen külön beállítani a postafiókot, henem amikor loginol, az beállítodjon neki, és egyből olvashassa a méljeit..
ÜdW! -
-
leet1337
csendes tag
válasz
sszever #1527 üzenetére
igen, csak az a probléma, hogy összetett nagyon a helyzet, mert van olyan postafiók, ami több júzernek is kell, és itt rengeteg a forgalom (relatív persze, 5 géphez viszonítva), és nagyon hamar megtelik a láda, gyorsan törölni kell, van hogy nem jönnek a levelek a szűk méret miatt
-
törölt tag
válasz
sszever #1491 üzenetére
Nekem az a meglátásom, hogy optimális esetben ez működik. A kérdés nem az, hogy ez így működik-e, hanem hogy mennyire vannak optimális esetek a cégnél, és előfordulhat-e gázos eset.
Vázolom.
Ha az 512k-t használja a tkp, akkor marad 1,5Mbit, ezen 40 user osztozik, ami 38k-s kapcsolat per koponya. Ez véleményem szerint a végsőkig határ, ha be van szabályozva, hogy mindenki max 30kbit (nincs 4kB/sec!)-et használhat, akkor jó. Ha nincs, akkor elég, ha valaki áttölt egy képet, vége van.
A dolog a konkurens felhasználók számától függ, ha te azt mondod, hogy egyszerre 20 user lehet bejelentkezve, és a tkp sem használja ki az 512k-t mindig, akkor elég lehet.
Ez eddig objektív vélemény volt, most hadd legyek szubjektív: 1,5 megabit 40 userre nagyon kevés. HA képek/faxok áttöltése is gyakori (márpedig egy kereskedő cégnél gyakori), akkor alsó hangon 1Mbit/4konkurens user. Egy 4-5 megabit reálisabb lenne.
Személy szerint abban látnám a megoldást, hogy a vállalati szervert a külvilággal nem kettő, hanem 1 megabites vonallal összekötni, és bérelni egy 100Mbites helyet egy szerverháznál. Anyagilag hasonlóan jönnétek ki, jobban össze kell hangolni, hogy a kinti szerver mikor és hogyan nyúl a bentihez, de sebességben ugye nem említhető egy napon a béreltvonalas megoldással. Itt meg az a kérdés, hogy kitehető-e a cégtől a citrix serveretek, tehát a hálózatot hogyan és mire használjátok. -
lapa
veterán
válasz
sszever #1491 üzenetére
én most nézegettem (rdp-n) tif fax (20-30-40kb) képeket a faxnézegetővel, de nem egy leányálom. a faxnézegetővel az a baj, hogy ha egyszer rajzolni kezdett akkor onnan nincs visszaút, míg ki nem rajzolja addig kuka. a pdf is kockákban jön át, még lassabb (+acrobat logo ofkorz)...
szerintem ettől függetlenül több baj lesz / lenne a 10 noti júzerrel. nemtom van-e pl. szinkrózás, ilyesmi de ha nagyobb levelet kapnak akkor azt minden gizike tudni fogja. szerintem a legfontosabb a dedikált sávszél lenne a klienseknek. én gprs-en is eldolgoztam (persze nem képekkel), és akkor elviselhető, ha nincsenek hirtelen lassulások. az húzza le leginkább a júzer expérienszet, hogy beprüntyögte és vár mire kiíródik. -
lapa
veterán
válasz
sszever #1485 üzenetére
dolgozni a gprs-en is lehetne, ha egyenletes lenne a sávszél/válaszidő. gyorsan megszokja az ember azt a kis késleltetést, ha mindig ugyanannyira késik. arra figyelj, hogy egyes szolgáltatók mittoménmér priorizálják az ftp, http forgalmakat. olyankor gyakorlatilag meghal. szal ha lehet semmi más ne menjen a vonalon (gondolom nem fog hiszen pont az a cél, hogy ott ne legyen igazi gép...). meg nemtom a citrix mennyire növeli a sávszéligényt, ha növeli.
ja, meg nemtom mennyire akarnak képeket / faxokat nézni, pl. attól is csúnyán behal, legalábbis nálam ''takes much-much longer than expected...''. faxoknál mondjuk nem annyira vészes.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
sszever #1471 üzenetére
vannak újrapákázsoló cuccok, mint pölö wininstall le, de ezesetben inkább nem pöcsölnék újrapákázsolással.
esetleg csinálni egy üres msi-t és az indítaná el silent-ben az exe-t.
de a legjobb lenne felsőbb szinten megkérni az illetékeseket, hogy update-eljenek sűrűbben központilag.
a startup script-nél esetleg nem árt figyelni arra is, hogy telepítve volt é már, hogy ne pöcsöljön vele állandóan.
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
válasz
sszever #1373 üzenetére
Nem vettem meg, csak azért van fent, mert van egy legális éles w2003 szerverünk is és azon nem szeretnék kísérletezni, ezért mindig az otthoni gépemen szoktam kipróbálni az olyan dolgokat, amikben nem vagyok teljesen biztos. Viszont mivel otthon nincsen több gépem, ezért ezen a gépen mindenféle programot futtatok, amire csak szükségem van.
-
Realradical
őstag
válasz
sszever #1355 üzenetére
Az hogy tök gyík vagyok a hálóhoz...pl. nem tudom mi az az RDP...valamelyest értem a dolgot de nagyban még nem csináltam ilyet....Pl.:alapkérdés...hogy oldom meg hogy ha az egyik szerver kinyúlik a másik átvegye a szerepet?(nem kell levelező szerver egy sima kórházról van szó)Csak ha józan paraszti észből indulok ki ha az a gép punnyad meg amibe be van dugva az utp akkor a másik is elszáll...el tudom valahogy osztani? Eddig két 15-ös routerről jött két külön szerverre a háló ezt szeretném egybe rakni és egy biztonsági szervert létrehozni...Ehhez részéhez abszolút nem értek...
-
Jester01
veterán
válasz
sszever #1347 üzenetére
Azért kell az admin jog, jelszó, stb. mert előtte a befelé menő kapcsolatot idegen domainből engedélyezni kell.
Ilyen engedélyezés garantáltan nem volt a többi mûködõ domain esetén sem.
Nekem ûgy tûnik, hogy nem a célgép tiltja le a bejövõ kapcsolatot, hanem a forrás gépnek nem tetszik valami.
Tûzfalra azt írja, hogy nem fut, a ping átmegy, illetve ethereal szerint a share kapcsolódási kísérletnél is van forgalom.
De ha nem rendelkezel admin jogokkal, és nem akarsz beszélni az adminnal erről, lehet nem is szabad erőforrásokat elérned abban a domain-ben, más domainból, nem?
Van felhasználóm az elérni kívánt domainben. Innentõl nem tök mindegy, honnan akarom elérni? Amúgy az egyik share mint írtam linuxon van, ahhoz mondjuk van admin jogom. Az is szépen mûködik mindenféle beállítás nélkül (ilyen trustos dolgot nem is tudok annál csinálni) az összes többi domainbõl kivéve azt az egyet, amibõl használni szeretném -
Jester01
veterán
válasz
sszever #1345 üzenetére
Azért mert csak ebbõl a domainbõl nem megy, a szintén hozzánk tartozó két másikból simán mûködik.
Miért ne jutnék be a másik domainbe admin jog nélkül? Lehet, hogy félreérthetõ voltam: nekem csak egy share-t kell elérnem. Ahhoz pedig elég, ha van a másik domainben sima userem, akinek a nevét és a jelszavát megadom csatlatkozásnál.
De a hülyéskedõ domainben próbálva még azelõtt elzavar a búsba, mielõtt megkérdezné a felhasználót. Amelyik domainbõl mûködik, ott szépen kéri a felhasználónevet és a jelszót, beírom és minden szép. -
Jester01
veterán
válasz
sszever #1343 üzenetére
Akkor ha jól értem minegyik Domain egy önálló forrest domain.
Aha.
feltehetőleg megvan már egy bizonyos Forest Trust. De csak egy one-way forest trust
Tudomásom szerint nincs ilyesmi. Ha lenne, akkor gondolom nem kérne usernevet és jelszót. Vagy tévedek?
Ebben az esetben létre kell hozni egy two-way forest trust-ot.
Ez nem fog menni, mert nincs admin jogunk a többi domainre, valamint az egyik domain (illetve share) ráadásul linuxos. Vagy úgy is mûködik?
Köszi a javaslatot, esetleg van más tipped?
MOD: kipróbáltam, ezt kaptam: ''Before this trust can function, it must also be created in the other domain''. Szóval ez nem nyert
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
sszever #1214 üzenetére
A kérdéses szerver oprendszer azon példánya, ami előtt éppen ülök, a legnagyobb elégedettséggel barátkozik a kérdéses 3D VGA driverrel. Immár két éve.
Ha valami disznóságot csinál ez a driver, az legfeljebb a driver-konfiguráció összeborulása vagy valamilyen hardverösszeférhetetlenség miatt lehet.
Vangelis: ha CP-t akarsz, akkor a hardveres gyorsítást fel kell tolni, mert szerveren stabilitási okokból csak a legalapvetőbb gyorsítás van bekapcsolva.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- BMW topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest