- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
szöSsZI
tag
Hello!
Tudna valaki segíteni nekem abban, h hogyan lehet beállítani, h pl. ha a DIAK nevű felhasználó be van jelentkezve, és saját eszközt(CD,floppy,USB) akar használni, a vírusírtó automatikusan ellenőrízze ezt az eszközt?
Előre is köszi! -
szöSsZI
tag
A netröl töltöttem le különféle irományokat, de nem éppen ilyen kezdőnek valók mint én.
Nos, a kliens beléptetésével kezdödnek a gondjaim, és ezekben az irományokban nem találtam meg a megoldást.
A kliens beléptetése a köv.? ... ADUC-ban, tartomány jobb click New -Computer...?
igy kell? vagy teljesen elvagyok tájolva?
A dhcp scope-ot létrehoztam, de nem műkszik a dhcp. Parancssorban ipconfig/all -al leellenőríztem és a dhcp bizony nincs bekepcsolva. Miért lehet ez?Pedig nem egyszer újbol megcsináltam
Gondolom,ha a dhcp működni fog, akkor lesz rá esély,h be tudjak jelentkezni a kliensbe? -
szöSsZI
tag
Hello!
Először is, azzal kezdeném,h egy kliens/szerver hálózatot szeretnék csinálni. Egyenlőre gyakorlás céljából, és ez az első próbálkozásom.
Ezért is van az, h ez a kis háló két géppből áll, melyek egy switch-en keresztül vannak összekötve egymással. A szerver gépen Win 2003 Server op.rendszer fut, a kliensen pedig Win XP.
Nos, nem sokáig jutottam el. A szerver gépen beállítottam a DNS-t, nslookup-al és ping-el leellenőríztem, műkszik. A DHCP-t és a WINS-t is beállítottam, és az AD-t is feltelepítettem. Milyen beállítások hiányoznak még ahhoz,h egyáltalán tudjon a kliens kapcsolódni?
A nagy kérdésem az lenne,h hogyan tudok a kliens gépről a szerverre kapcsolódni? Több mint valószínű a kliensen, a TCP/IP beállításokkal van a gond,de már ötletem sincs, hogyan próbálkozzak. Próbáltam pingelni a szervert, de persze eredménytelenül. Meg egyáltalán milyen munkacsoportot hozzak létre,h működjön a kapcsolat?
Egyenlőre a felhasználók jogosultságait szeretném korlátozni, nagy erőkkel, meg internet megosztást szeretnék. Másra nem akarom, most beállítani a szervert.
Minden segítséget előre is köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest