Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
zolee001 #139495 üzenetére
>A HW gyártó tudja jobban ,hogy mit gyárt és ö ir hozzá drivert vagy az agyatlan MS?
Ezt a laptopot tavaly nyáron vettem, és egy darab rescue system volt rajta. Acer 3-as. Nem kaptam mellé semmit. Szedtem netről usb boot win 10-et, és az húzott fel mindent. A gyártó írt hozzá drivert, de ide adni bü*ös volt neki. Az agyatlan MS-nek adta oda. Nekem nem.
>Kérdésedre már irtam a proc explorert vagy proc monitor vagy a diskmon
Process Explorer: Nem ad részletes listát I/O-ról, összesített statisztikát látok csak.
Process Monitor: Nem, ezt előzőleg nem írtad, de ez legalább működikAmit látok a "System" process-ről, hogy cache meg temp meg log file-okat írkál, process-t profile-ozik, valami apprepository meg softwaredistribution mappákhoz nyúlkál a windows aljában, microsoft server-rel kommunikál, ilyesmiket művel sokezernyi aprólékban. Nem tűnik 1 darab összefüggő logikai munkafolyamatnak, nem arra hasonlít, mint amiből okosabb leszek
Diskmon: nem működik.@Geth:
>Be is tenneSzerencsére nem így van.
Az én esetemben úgy volt, akár betett, akár nem. -
-
Danecay
addikt
válasz
zolee001 #138673 üzenetére
És nem lehet ezt tiltani valahogy?
Ezeket a felhasználókat látom egyébként:
Értelemszerűen a Danecay vagyok én, de abból itt egy van. Van ott még egy Ashampoo-s felhasználó, de annak már egy jó ideje ott kell, hogy legyen, mert szerintem már van egy éve is, hogy kipróbáltam az a backup progit, szóval valószínűleg nem az kavar be, meg van egy Win Defenderes, nem tudom, hogy másnál is ott van e, ezt írja a leírása:
"A rendszer által kezelt és használt felhasználói fiók a Windows Defender alkalmazásőr" -
zolikaDB
veterán
válasz
zolee001 #138590 üzenetére
Utolajara 2006 korul hasznaltam a SonicStage-et.
De akkor utanakeresek, mik az alternativak, amennyiben tkp szulettek ilyen programok.
Pedig a 3.4-es verzio ki lett mentve ISO-ba, hatha kell majd vmire. Igaz, mi baromi sokaig huztuk az XP-t is...Media Go letoltesi oldalan ezt adja be: [link]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zolee001 #138528 üzenetére
& #138530 King Unique
Ezt néztem
Mint írtam, az aktuális triggereltségi állapotot akarom megszűntetni. Ezen az összes driver tiltása nem segít, mert nem ezt akarom elérni.
A mindkettőtök által említett wushowhide.diagcab progi is ezt a specifikus drivert permanensen -visszakapcsolásáig- tiltaná, ami megint nem az amit akarok... de ennek ellenére nem is működik: elindítottam, leírása, és igényemim szerint lement, nyomtam resit, nézem az updater-t és az eltűntetendő még mindig áll, mint pending download. És nem az opcionálisnál, hanem a főoldalán a menünek. -
-szabi-
addikt
-
mzso
veterán
válasz
zolee001 #137995 üzenetére
Engem nem ezer meg egy cikk érdekelt, csak egy egymondatos válasz.
+(#137994) Geth
"A 11-el ~egyidőben jön a 10-re a 21H2. Utána passz."Kösz.
"Én a hszeidből azt vonom le, hogy a Te szempontodból mindegy."
Ha végre összekupálnak valamit ami nem egy rakat szemét akkor nem mindegy. 8.1 óta ezt nem sikerült nekik, de hátha most...
-
válasz
zolee001 #137818 üzenetére
"(androidot nem is tudod mert rootolni kell,linuxon,unixen probálj root/admin jogu userrel psw nélkül élni,nehezebb megoldani mint windowson)"
Még mindig nem értesz. Nem jelszó nélkül akarok élni hanem anélkül indítani/ébreszteni a rendszert.
Az Androidom is hagyta beállítani hogy indulásnál és amikor ébresztem a képernyőt, nem kér se pint se feloldómintás se biometrikus marhaságokat és nincs zárképernyőm sem. Kettőt koppintok a kijelzőn és ennyi. Még simítani sem kell semerre, ott az asztal vagy amivel lezártam.
Ehhez nem kell root.
Linuxon pofonegyszerű, nem ragoznám.
De a Win, az a bootoláskor még csakcsak hagyja beállítgatni hogy simán felálljon, néha ez sem egyszerú, lásd lkolléga vesszőfutását.
De ha a monitor készenlétbe megy, vagy én küldöm el a monitort aludni, a visszatéréskor vagy jelszó, vagy zárképernyő, vagy mindkettő.
Olyan hogy egérmozdításra monitor ébred és azonnal ott az asztal, ahhoz sokszor pilótavizsga kell.
Ki a fene akar mégegyet kattintani vagy enterezni hogy eltűnjön az a reflektorfényes szép háttérkép? Minek az egyáltalán?
Ha ébresztem a gépet-monitort azt azért teszem mert 101% hogy valamit akarok csinálni vele és nem a háttérképet bámulni meg még kattingatni hogy eltűnjön. Aki akarja, nemtudom de az önszadista, az kapcsolja be ha kell neki.Az alapkoncepció hibás Redmondba, nem tudom érthető-e ahogyan leírtam.
Vagy ott az xbox játékrögzítő.
Beállítás alatt a PS emulátoromat 30x kellett elixelni majd újraindítani.
30x dobta fel hogy játékot akar rögzíteni? Nem, az anyádat azt akarom rögzíteni. Mivel életembe nem használtam és egyelőre nem is akarom, guglizni kellett hogy ki tudjam kapcsolni.
Akinek kell, kapcsolja be.Értem én hogy mindenkit alapból totál hülye dedósnak néznek a fejlesztők és mindent a seggük alá akarnak tolni de ez egy idő után szerintem nem hasznos hanem roppant idegesítő.
-
válasz
zolee001 #137814 üzenetére
Megertelek csak Te is ertsd meg hogy nagyon sokan hasznaljak jelszo nelkul a rendszereiket. Kenyelem, megszokas, mindegy de ok igy szeretnek hasznalni.
Bizonyara veszelyes, en 20 eve igy elek Androidon, Winen es Linuxon es meg nem volt belole bajom.
Ellenpelda, a kezeim kozott, munka kozbe halt meg egy ceges laptop, Eset, antimalvare meg a meg egy rakas fizetos virusirto volt rajta es bekapta a hdd osszekutyulo virust.Tisztaba vagyok a jelszavak es a belepesek, beleptetesek fontossagaval, naponta 100x belefutok a munkambol kifolyolag es be is tartom a szabalyokat.
Legalabb ha hazaerek es benyomom a gepemet, akkor ne kelljen mar jelszavakat potyoresznem. -
válasz
zolee001 #137811 üzenetére
Oke hogy kell a password.
De ha en ki akarom kapcsolni, 148 okbol, pl.
nalam az egyik wines gepet a munkahelyemen allandoan 2 ember orzi minimum mert az orszoban van, a masik meg egy bezart lakasba itthon es rajtam kivul sose fog senki hozzaferni, a harmadik meg egy internettol, mindentol elzart kisipari folyamatiranyito gep, ezekhez mi a rossebnek jelszo?
Es miert ilyen bonyolult kivenni a jelszot, a belepesnel, a monitor offbol visszajovet, mi a reteknek kell a csodas reflektorfeny, azert hogy megegyet kelljen kattintani vagy enterezni?
Akinek tetszik gyonyorkodjon benne meg gepeljen de aki NEM akarja ezeket annak ne az os melyen kelljen kutakodni, meg reg buherakkal szarakodni meg csoporthazirendbe turkalni, guglizni meg napokat forumozgatni.
Nevetseges.
Az OS van ertem vegy forditva?
W10-ig ez egy pofonegyszeru muvelet volt.Azt a gepet amin nekem az itt leirt osszes modszert kovetve sem sikerult kikapcsolnom a monitor standby visszajovetkor a jelszokerest,
szivesen postazom itt a topikba barmelyik professzionalis windows gurunak, allom a visszapostat is termeszetesen es ha ki tudja kapcsolni a jelszokerest, meghivom egy karton sorre, turorudira, uditore vagy amit ohajt. -
-szabi-
addikt
válasz
zolee001 #137729 üzenetére
Keresgélés közben találtam: másnál is jelentkezett ez a probléma.
Jó meglátás, amennyi időt már ezzel elszöszmötöltem simán újratettem volna az utolsó normális 1909-es verziót. -
Kazakovian35
kezdő
válasz
zolee001 #137608 üzenetére
Az Nvidia Container kikapcsolása miért szükséges? Úgy érted, hogy ne a Task Managerben lőjem ki, hanem futtassam a Services-t és azon belül lőjem le a containert stop-pal? (Kettőt találtam, Nvidia Display Container LS meg Nvidia LocalSystem Container). Esetleg állítsam át a startup optiont disabled-re? (Ezt azért kérdem, mert boot alatt/után jön általában a BSOD)
-
Geth
veterán
válasz
zolee001 #137587 üzenetére
Jajó, már azt hittem belenyúlnak a felrakott driverbe.
A NIC drivernek pedig kifejezetten örülünk, hiszen így van net, amivel le tudom szedni a legújabbat
Bár mostanában előre le volt töltve ami kellett, expand-windowsimage után tolom is bele add-windowsdriver-rel. Első indulás és fent is vanBelegondolva régen láttam ilyen basic drivert.
-
bencze
senior tag
válasz
zolee001 #137565 üzenetére
Mi gpo kérdése? A kérdés nem az volt, hogy x y gpo beállítást hogyan tudom felülbírálni mint sima user, hanem hogy a semmitmondó hibaüzenet komoly-e (ha bitlockeres a rendszer akkor gyakorlatilag nem lehet bitlockerrel titkosítani usb-t mert nem engedi elmenteni a kulcsot?) ill remélhetőleg nem ezt jelenti, akkor mit jelent valójában, és mit kell tenni hozzá, hogy a funkció működőképes legyen.
-
bencze
senior tag
válasz
zolee001 #137560 üzenetére
Az, plusz co managed környezet (sccm, intune) de nem találok a hibaüzenetre semmi Microsoft anyagot ami megmagyarázná egy usb eszköz recovery kulcsát miért nem tudom elmenteni. Más oldalakon random cikkeket, hogy a c kulcsát nem tudom a c-re menteni, oké az logikus, de nem ez a helyzet...
-
válasz
zolee001 #137528 üzenetére
Mondjuk eleve sok probléma volt korábban is a nyomtatási sorkezelővel. Gondolok itt a Kyocera kékhalál bugra ami volt, vagy amúgy a mai napig instabil scannelésre.
Leginkább újra kellene írni az egészet nem pedig dizánokat cserélgetni, így is totál tudathasadásos a windows a sokféle menütől. -
Krystal_s
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zolee001 #137306 üzenetére
Jó kérdés. Szerintem céges, azon belül is olyan, ami valójában sharepoint megosztás. Ne kérdezd, nem sikerült megértenem a belső összefonódásukat mert van céges onedrive és sharepoint megosztásunk is, de minden a onedrive-on keresztül megy.
szerk: egy másik Linux alól le tudtam törölni a mappát.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
zolee001 #137278 üzenetére
Nem egészen értem a strukturát, de felteszem ha archív árral számolok mondjuk 10 terára, akkor úgy 13 font havonta. Ennél a Backblaze olcsóbb, úgy a felére jön ki havonta, igaz a saját hátrányaival együtt - ami árelőnyét elveszítené kb az első mentés megigénylésekor. HDD meg pár év alatt behozza az árát ezekhez képest, az áram meg elhanyagolható (nem az a három Wh lesz döntőtényező - de akár le is lehet húzni a gépről, ha tisztán archív a dolog).
A várható élettartama meg 5-10 évben mérhető, ha nincs gyári hiba. -
Teasüti
nagyúr
válasz
zolee001 #137247 üzenetére
Nincs rá különösebb indokom, hogy miért kell ReFS otthoni környezetbe. Nem létszükséglet. De ha lehet, akkor miért ne?
Tetszik a koncepció, hogy MD5 checksum ellenőrzéssel és automatikus javítással garantálja a korrupciómentességet. Raid 1 is csak a meghajtó meghibásodásával szemben hatásos, adat korrupció ellen nem véd. Vagy hát kérdéses mihez kezd egy NTFS raid1, ha az egyik másolat korrupt? Manuálisan ki lehetne javítani úgy, ahogy a ReFS eljár magától, viszont VD-ben nem hozzáférhető a két példány vizsgálatra külön-külön. Chkdsk fel tud deríteni és javítani egy adatkorrupciót egy Storage Pool-ban?
Az igazán fontos archívumokhoz, aminek elvesztése katasztrófa lenne, ahhoz meg már gondoskodni kell a korrupció elleni védelemről is. Ezt jelenleg kézzel végzem, az offline backup-okon Md5 vizsgálattal, esetleg MultiPar védelemmel ellátva. Nekem impozáns ötlet, hogy egy ReFS ezt megoldja automatikusan is, tetejébe a hagyományos tükrözésnek.#137248King Unique
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
-
PROTRON
addikt
válasz
zolee001 #137162 üzenetére
Köszi a tippet, ránéztem, kiírta hogy nincs jogosultság, rányomtam hogy de akkor is menjen be a mappába. Látok ott egy 0 bájtos filet.
De utána hogyan tovább?Szolgáltatásoknál rákerestem a nyomtatóval kapcsolatos 3 dologra, de mind 3 fut, 2 automatikus (elvileg a print spooler magyar megfelelője is).
Végül letöltöttem a gyártó (Konica) weblapjáról a nyomtató telepítő csomagját és az automatán megtalálta.
Csak érdekel ha legközelebb ilyenbe futok. -
Döglött Róka
veterán
válasz
zolee001 #137170 üzenetére
Van itt kavarodás:
- VHD Spaces alatt nincs. VD van.
- Pool Max mérete : Lemezek összkapacitása. Nem adunk meg semmit.
- Ugyanaz a spaceport driver van kliens és server oldalon szóval pontosan ugyanazt tudja. Tiering meg, de csak powershellel mivel nincs gui.
- A thin provisioning és fizikiai lemezek számossága között összefüggés nincs. Ami bezavar az a column number."(Serveren kizárólag VHD hozható létre amit kötelezöen el is készit a spaces alatt mig kliensen csak "beledobálja" a diskeket)" - ennek a mondatnak még nem jöttem rá jelentésére.
@Teasüti: Standalone spaceel játszani kliensen, mi a use case?
-
membrandj
nagyúr
válasz
zolee001 #137129 üzenetére
Köszi, az már megtörtént. Az eredményt akartam betenni, de csináltam egy windowsos hibakeresést a win update-re, talált hibát, kijavította és el is tűnt ez a frissítés.
Helyette ez jött fel és fel is települt: KB5004237.
Azóta nem talál újabb frissítést. KB5004945 ez eltűnt. Úgy néz ki megoldódott.
Köszi! -
Albigator
őstag
válasz
zolee001 #137122 üzenetére
Értettem h nem rám írtad hanem rá, de én meg ilyen buzikat nézek azt mondod. Nagyon nagyon ritkán és nem vagyok a fanatikusa, hű követője.
Tudom warez, nem is szabadott volna inkább írjak, ezért is kezdtem így "Kicsit OFF lehet de azért megkérdezem"
Egy a lényeg, te nem ajánlsz ilyeneket.
-
Albigator
őstag
válasz
zolee001 #137118 üzenetére
Te vagy az első megmondó Jani, gratulálok!
1. Nem szoktam nézni, YT-on pár videóját láttam és ennyi (sok mindennel nem is értettem egyet vele, abból amit láttam). Nem vagyok aktív követője egyáltalán, csak tegnap futottam bele ebbe a RaveOS-be.
2. Optimalizáltam a gépeimen a wint, amennyire kellett. Win uppdateket sem lőném ki ezeken az biztos.
Ritkán használt laposon viszont lehet elgondolkodnék és tudom h ki lehet kapcsolni másféleképpen is ha akarom.3. Nem kell egyből nyomorék, vagy buzizni szerintem, abszolút nem szakmai fórumra való ez...
4. Ezt a hangnemet meg tartsd meg magadnak légyszi, ha nem tudsz normálisan hozzászólni, akkor nem is muszáj, csendben is maradhatsz..
(#137119) Doky586
Én nem is próbáltam még letölteni.. Előtte gondoltam kérdezek, de hát nem igen szabad, láthatod.. -
westlake
félisten
-
törölt tag
válasz
zolee001 #136642 üzenetére
Ez se kutya: Microsoft digitally signs malicious rootkit driver
-
-
törölt tag
válasz
zolee001 #136449 üzenetére
Microsoft: vedd meg tőlünk ezt a min. 3500 dolláros Surface Studio 2-t!
szintén Microsoft: felejtsd el a Windows 11-et, a 2-3 éves géped szar
-
törölt tag
válasz
zolee001 #136435 üzenetére
Igen, ezt a bemutatón világosan közölni kellett volna. Hogy nézzenek körül biosban mert lehet megfelel a gép, csak alapból nincs bekapcsolva a TPM. Hogy melyik processzortól felfele stb. Az apple keynote-on mindig van dia melyik mac, iphone jogosult az új os-re, minden egyértelmű. Most akár microsoft surface userek kérdezgetik mi lesz.
A videókban (már amikor működött a stream) több subject to change felirat is volt, a rendszernek több részét nem is merték mutatni még, szóval idő lett volna legalább a feltételeket elmagyarázni. Nem egy hibás leírást és gagyi check toolt kiadni. Sok millió laikus user fog elakadni a nincs bekapcsolva TPM és kötelező MS fiók lépcsőn, nem fog gyorsan terjedni a Win11, legalábbis 2025-ig amíg a Win10 él. OEM gyártók legalább örülnek, majd vesznek azért új gépeket.
Panos Panay hiába egyik legjobb MS főnökök közül, azért emlékszem amikor ugyanilyen nyájas marketing dumával és bociszemekkel kínálgatta a lumia 950 és hp elite x3 nem olcsó készülékeket, amikor már tudták kukázva lesz az egész. Most a megkésett beismerés pozitív, hogy kukázták a win10 buktáit idővonal, csempék, szar animációk és próbálnak egységes kinézetre törekedni, elbukott skype már előtelepítve se lesz, javítanak az áruházon, lett új edge is közben. (új név nem ártott volna annak se) Visszaállnak évi egy buildre is, túlvállalták magukat kettővel. Ha a hivatalos 11-ben se lesz rendes dark mode, ugyanúgy vegyes vezérlőpult és gépház, gagyi levelező és beépített programok akkor az kínos ennyi év és újrakezdés után.
-
Geth
veterán
válasz
zolee001 #136443 üzenetére
De ezek engem marhára nem érdekelnek
Fejlesztő vagyok, jó a meló, jó a fizu, miért hallgatnék Rád?
Az unattended amit csinálok, abba egy darab copy paste nincs, templatelek, de ez most mellékes, csak rosszul tudtad.
Nem kell fontolóra venni a felajánlásomat, csak jeleztem, hogy ingyen semmiképp nem fog menni, szorri. -
Vastika
tag
válasz
zolee001 #136435 üzenetére
Azt nem értem, hogy egy olyan rendszer hardverkövetelményeiről megy a vita, ami elvileg még nem is létezik...
Aki ennek ellenére mégis szórakozni akar egy, még fejlesztési stádiumban lévő operációs rendszerrel, az meg talán túlteszi magát ezeken a nehézségeken - ha nem, akkor még mindig ott van a már forgalomban lévő, végleges verziójú rendszerek használatának lehetősége ;-)
(Feltételezem, hogy mire megvásárolható termék lesz, a hozzá tartozó dokumentációt is befejezik: de valószínűleg ez a jelenlegi állapotában még nem annyira fontos ;-) -
Vastika
tag
válasz
zolee001 #136373 üzenetére
Köszönöm, ezt meglesem!
A B módszer nem jön be: töröltem már a jelszavát kétféle módon, de ettől még kéri a PIN-t. Logikus: a PIN-t még nem töröltem ;-)
Azt hittem, valahogy rá lehet beszélni a Windows-t, hogy ahhoz a felhasználóhoz ne PIN kódot, hanem jelszót kérjen, de erre sem találtam megoldást... Vagyis de, egy csomó leírás van, de mindegyik azt feltételezi, hogy már bejelentkeztem ;-)
-
sz.j
nagyúr
válasz
zolee001 #136347 üzenetére
Secure boot menü nálam nincs csak sima boot menü. Esetleg itt kellene átállítani valamelyiket?
@ King Unique
" Az értelemszerűen inkább az adott alaplap topikjának a témája, hogy melyiknél hogyan kapcsolható be/ki a Secure Booot az UEFI-ben,"Sajna az alaplap topikja évek óta kihalt ....
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Mini PC
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest