- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz
#68216320 #144571 üzenetére
ProcessMonitor
Filterrel le kell szűrni, hogy milyen eseményeket szeretnél látni. -
-
törölt tag
válasz
#68216320 #144035 üzenetére
Natívan nincs, régen csináltak ilyet: LeftSider
Nem vesződnék vele, mert valamelyik programnál biztos nem lesz jó, pl. UWP fajtánál.Aminek van kis ikonja balra, arra egyszer kattintva kis menü lehetőségekkel,
vagy ikonra duplán kattintva bezár. Címsoron bárhol üres részre duplán kattintva nagy ablak lesz.Szerintem egyszerűbb a fontosabb bill. kombinációkat megjegyezni:
-
Zoz
őstag
válasz
#68216320 #136980 üzenetére
Ezt írtam neked korábban: ha volt már azon a gépen aktiválva Win10, akkor az alaplap alapján fogja aktiválni, és nem foglalkozik a beírt kulccsal! Bármilyen letiltott, érvénytelen kulccsal működik látszólag. Ami nem is csoda, hiszen eleve kulcs se kell az újratelepítéshez.
-
King Unique
titán
válasz
#68216320 #136978 üzenetére
Vannak a termékkulcs kiolvasásához különféle módszerek és programok (bővebben), de egyébként felesleges kiolvasni W10 alól, meg pláne ha csak az általánosat sikerül, amiről már többször volt szó itt, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ahogyan arról is, hogy ha 1x már telepítve és aktiválva lett az adott PC-n a W10 digitális licenccel, akkor ugyanazon kiadás újratelepítésénél felesleges újra megadni a termékkulcsot, automatikusan aktiválódni fog a Windows 10, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Ha mindkettő termékkulcs MAK és már blokkolt, akkor szvsz felesleges, azoknál már ugyan mindegy... -
-
-
-
King Unique
titán
válasz
#68216320 #136964 üzenetére
Számtalanszor le lett már írva itt, hogy aki biztosra akar menni és nem találgatni, meg utólag szívni az érvénytelen, letiltott stb. termékkulcsokkal, akkor konzumer beszerzési forrásként adott a Microsoft webáruház és a hivatalos viszonteladók, ennyi. + Olcsóbban az EU-ban a használt szoftver ha megfelel ezen feltételeknek, de az utóbbi megint találgatós kategória lehet, meg pláne az ilyen esetek miatt.
Igen, az 59 euró valóban nem feltétlen a szokásos gyanúsan olcsó kategória, de ugyanakkor nem is az az ár amennyi a Microsoftnál újonnan egy W10 Pro Retail licenc, meg ahol Retail helyett MAK kulcsokat osztogatnak, el lehet képzelni miféle forrás lehet az és ez esetben nincs miről beszélni... Ha még lehet reklamálni a webshop felé és új termékkulcsot kérni, akkor azt kellene tenni, ha már nem, akkor beszerezni máshonnan egy működő W10 Pro termékkulcsot, ennyi. -
King Unique
titán
válasz
#68216320 #136958 üzenetére
Ugye itt a vettünk Windows 10 Pro Retail termékkulcsot, licencet normál esetben azt jelenti, hogy megfelelő forrásból és reális áron, aminél az aktiválás működik gond nélkül és nincsen a screenshoton lévő hibaüzenet. Ellenben ha volume MAK termékkulcsot sikerült vásárolni pár ezerért bazári forrásból, amit utólag letiltottak, akkor nyilván nincs min csodálkozni.
-
zolee001
őstag
válasz
#68216320 #132062 üzenetére
A Group policy vel tul képpen a registryt állitjuk 0 vagy 1 re egy kulturfelületen
Gp sorrend:Local-sites-domain-ou
Feltételezem solo gépröl vagyon szó workgroupban igy az alap GP settings minden userre vonatkozik az adott gépen, elötte szürni kelle,hogy milyen csoportra legyen érvényes a GP hatóköre -
mpo
veterán
-
ledgeri
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
#68216320 #112053 üzenetére
Az újabb verzióval(1909) vannak gondok, a kollegámnak pl. nem engedte feltenni nvidia drivert... elkezdte telepíteni, majd mikor installálta a drivert kékhalált dobott a laptop, újrahúzta az egyel régebbi verziót(1809) azzal meg gond nélkül felment a driver...
pletykák szerint a tavaszi nagy win10 update sok hibát javít ami az őszi frissítésben benne van.
Én nem igen jászok laptopon, össz vissz 2 játék van fent amivel heti 2-3órát játszom, a witcher és a stalker, ezek elfutnak nekem gond nélkül...
De a másik kérdésre nem kaptam választ... egy ilyen "alap"grafikára minek 60FPS?! stabil 25-30fps bőven elég egy akadásmentes folyamatos megjelenítéshez...
-
vlevi
nagyúr
válasz
#68216320 #112014 üzenetére
Nekem i5-3470 van, és Nvidia 1060, de néha azzal is be-beszaggat.Pedig sem a VGA, sem a CPU nincs közel sem 100%-on, mégis van, hogy hosszú másodpercekig 45-50fps-t produkál, aztán visszamegy.
Egyébként meg röhögve vinné a 120-130fps-t, FullHD Ultra beállításokkal. Na, jó, azért ebben a játékban az Ultra más szintet jelent mint mondjuk egy mai felkapott játékban.
Még annyi kérdés, hogy az 1.36 frissítés fenn van? (Mármint az ATS-ből) Abban már DX11-el megy a játék, nagyságrenddel jobban megy úgy, mint korábban DX9-el. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
A játék támogatja a 60FPS-t? ez melyik játék? A grafikából ítélve, nem lehet nagy gépkövetelménye...
Oké, közben meg lett...
Egy intel hd4000-ren vígan elfut és egy Intel Celeron procin... Amúgy az ajánlott egy Nvidia GTX760 osztályú GPU. Én azt gyanítom, hogy ez a játék lekorlátozza a max fps-t vagy az IGP csak ennyit tud... amúgy egy ilyen "alap" grafikánál miért is kellene 60FPS? -
Marci112233
addikt
válasz
Nincs véletlen a Win energiatakarékosra állítva? Ha igen és játszani szeretnél a laptopon tedd teljesítménycentrikusra.
Na meg ha nincs bedugva hálózatra hanem akkuról megy, az is lehet probléma, mert akkor alapból levesz minden teljesítményéből, kivéve ha beállítod hogy akkor is max teljesítményt adjon ki magából.Bár az ETS2 amúgy is tud érdekes dolgot művelni FPS terén. Atomerőmű PC-n is képes FPS eséseket produkálni.
-
King Unique
titán
válasz
#68216320 #111936 üzenetére
HDS verzió = 5.20... Talán nem ártana az aktuális stabil (5.50) / béta (5.50.10) verzióval ránézni, ha újabb típusú SSD-ről van szó és akkor lehet nem írna ilyet. Amúgy meg lásd egy másik válaszban leírtakat, ez sem újdonság itt, erről is volt már szó. Vagyis meg egyszer, nem, valószínűleg nem kell semmit bekapcsolni, nyilván működik a TRIM, max. a HDS régi verziója írja pontatlanul.
-
törölt tag
-
Armagedown
őstag
-
King Unique
titán
válasz
#68216320 #111317 üzenetére
Mármint, hogy nálad miért úgy, azt neked kellene tudni, meg szükség esetén telepíteni a szükséges eszközillesztőket (pláne laptopoknál spéci driverek, akár energiagazdálkodáshoz) és összesítő + egyéb frissítéseket, ha netán elmaradt volna... Valamint előzetesen megfelelően tájékozódni és használni pl. a topik keresőjét is, mivel nemrég már volt szó az Nvidia drivernél a változtatásról + most más is írta...
A LTSB/LTSC meg gondolom vállalati, illetve speciális környezetben történő használatot akar lenni, mert home user számára normál esetben nem éppen opció... Az pedig nem újdonság, nem meglepő, hogy az LTSC-nél vannak bizonyos korlátozások, hiányoznak bizonyos összetevők, ezért sem feltétlen javasolt általános használatra... Meg nekem speciel megfelel otthonra a Pro kiadás is, másoknak meg a Home, valamint az éppen aktuális 1909-es verzió is és megfelelően működik, lehet laptopnál energiasémák között váltani, amivel gondolom még vannak így többen. Plusz a W10 modern OS, abban játék üzemmód, + játéksáv is van. -
válasz
#68216320 #110893 üzenetére
retail kellett volna
VL: mennyiségi licenc céges felhasználásra, kedvező áron veszel pl. 1000 darab licencet egy csomagban
OEM: hardverhez kötött licenc, csak azon a gépen érvényes, amin először telepítették. át nem helyezhető, a hardver jelentős megváltozásával érvényét veszti (ezt már meg lehet oldani)
Retail: személyhez kötött licenc, azaz xy tulajdona, szabadon költöztetheti egyik gépről a másikra, szabadon cserélgetheti a hardver komponenseket, csak az a megkötés, hogy adott pillanatban csak a licencben kötött számú példány lehet aktív egyszerre. (általában 1 vagy 2.) ha új gépet veszel, ráteheted, de a régin nem használható tovább.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #98999 üzenetére
Registry-ben kell törölni "IconStreams" és "PastIconsStream" bejegyzéseket ezen az útvonalon:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify
majd újraindítás/kijelentkezés/explorer.exe restart
Vagy automatizált .bat fájl itt: [link] -
King Unique
titán
válasz
#68216320 #83339 üzenetére
Megoldható ezen leírás alapján, de van elvileg egy egyszerűbb módszer (+ infó) is ehhez. Az egyébként komoly, ha sikerült leformázni az ESP-t, amit a Windows a futó rendszer alól rendszerint nem is enged, nem véletlenül...
-
darkhorse
tag
válasz
#68216320 #68731 üzenetére
1607-en még meg lehetett oldani, hogy ne frissítsen semmilyen drivert automatikusan, nekem az van. Nem tudom milyen verziód van és abban lehet-e még ilyesmit. Nekem nincs semmilyen automatikus update (nincs letiltva az update) azt frissítek és akkor amikor ráérek, nem amikor a winfos úgy gondolja.
Nekem egyébként összességében tetszik a win10, van benne sok hasznos újítás. Így, hogy személyre tudom szabni és a kezemben van az irányítás, nem sok gondom van vele. Eddig csak frissítésekkel volt bajom, volt hogy sehogy sem ment fel egy update, most meg kb 2 hete azt találta ki, hogy nem tudja letölteni a frissítéseket, nekem kell letölteni microsoft update catalog-ról és feltelepíteni.
Az a baj ezzel a win10-zel szerintem, hogy nem bírnak megülni a seggükön, és muszáj azt is basztatniuk amit már egyszer rendesen megcsináltak és jól működik.
-
Csupingo
veterán
válasz
#68216320 #68722 üzenetére
Elvileg ez régen működött, ha csak a driver telepítést akartad kikapcsolni: Vezérlőpult -> Rendszer -> Rendszervédelem -> Hardver fül -> Eszköztelepítés beállításai, és ott a nem-re kattintani.
Vagy amit kettővel feletted írtak. -
Dumi86
senior tag
válasz
#68216320 #59182 üzenetére
Ha mindenből a legfrissebb van fenn akkor elvileg nem rak fel a Windows semmi drivert. Net nélkül kell tisztán felrakni a Windowst,ezután friss driverek fel kézi telepítéssel. Láss csodát nem fog felrakni semmi drivert
Gondolok itt: chpipset,vga,hang,hálókártya(wifi),laptopnál egyéb driverek is. Én így csináltam mikor MCT-vel tölthető lett a 1703,nem tett fel külön saját maga semmi drivert.
-
Slavia
aktív tag
válasz
#68216320 #59153 üzenetére
Akkor egyenlőre tanácstalan vagyok én évek óta így használom eddig elsőre beállítja. Inkább a windows defender szokott néha furcsaságokat csinálni, a beragadó adatbázis csomagok letöltése közben.De az egy teljesen más tészta.
Kiegészítés: A beállítás azonnal nem lép életbe. Először frissíteni kell a házirendet. Ehhez vagy a futtatás, vagy a parancssor ablakban add ki a gpupdate parancsot.
-
Slavia
aktív tag
válasz
#68216320 #59138 üzenetére
Ezt a módszert bárhol meg lehet találni a neten HA arra gondolsz hogy ne legyen automatikus update keresés és telepítés ha nem mint az előző operációs rendszerekhez hasonló legyen.
Futattás:gpedit.msc
Helyicsoportházirend szerkesztőn belül:
Számítógép konfigurációja-->FelügyeletiSablonok--->Windows Összetevők--->WindowsUpdate-->Beállítás-->Automatikus Frissítések konfigurálása.(dupla-klikk) A többi ott a képen értelemszerűen. itt megnézheted: [link]
HA erre voltál kíváncsi és mindent jól csináltál akkor a frissítés menüben azt kell hogy írja hogy:egyes beállításokat a szervezet elrejt vagy kezel.
-
moonguru
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged