Hirdetés
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamis
őstag
válasz karldergroße #18121 üzenetére
Az nem lehet, hogy el van tolódva a csempe? Nem próbáltad még helyre igazítani?
-
laleeee
őstag
válasz karldergroße #21051 üzenetére
Ja , szánalmas a pali
-
Воланд
titán
válasz karldergroße #22040 üzenetére
igen.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
t72killer
titán
válasz karldergroße #22947 üzenetére
Ha nem muszáj, nem használok 3rd party progit, ha a M$ megfelelő is elvégzi a feladatot. A M$ a szoftvereit amúgy is frissítgeti, benne vannak a rendszerben, csak extra hibalehetőség egy 3rd party alkalmazás.
Az Edge-et nem lett volna szabad ilyen szinten kiadni, nagyon béta sajnos (nem véletlen, hogy az LTSB verzióba be se tették). Remélem a novemberi frissítésre elkészülnek vele.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tatararpad
őstag
válasz karldergroße #25365 üzenetére
Mivel a Microsoft gondolom nem óhajtja kideríteni hogy a szereplők éppen hány évesek vagy hozzájárultak e a dologhoz, így kimenti magát azzal hogy ilyet tilos. Amúgy meg titkosított archívum jó kódolással és szép hosszú jelszóval és valszeg ők sem látnak bele.
-
janeszgol
félisten
válasz karldergroße #25367 üzenetére
Jól indult, de mára már nem jó. Az tetszik benne, hogy pl kifagyás után visszaállítja az oldalt és nem csak azt, hanem a már beírt szöveget is. Meg kevés ramot eszik.
Majd felváltva használom. Ami bajos az Edge-dzsen, azt FF alatt nézem.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz karldergroße #25435 üzenetére
itt a bizonyitek hogy a nagyTestver bejar 'Rendet-rakni' a gepedre !
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
TRob1
veterán
válasz karldergroße #26316 üzenetére
Vazze, mit szenvedsz hónapok óta vele? Tegyél fel olyat ami megfelel neked!!!
Folyton csak sírdogálsz hogy ilyen meg olyan szar, minthogy használnád azt ami nálad jó (ha van egyáltalán olyan)Egyszerűen csak szar a vidkarid vagya hozzá való driver, és kész. Nézz vissza pár hónap múlva...
ui: 4 különböző gép van a közvetlen környezetemben, amin mind tökéletesen működik a minden idők legjobb windowsa. És ezen kívűl még rengeteg ismerősömnél, kollégámnál teszi a dolgát hiba nélkül. Akkor biztos minden idők legszarabbja!
¤ R'n'R ¤
-
törölt tag
válasz karldergroße #26316 üzenetére
Igen, nálam is pont ilyen, igazából csak a naptárban számolom a napokat, ha bekapcsolom a gépet.
De most komolyan, mi lenne ha megpróbálnál utánajárni a gépeden, hogy mi okozza? Helyetted senki sem tud a programjaid és a drivereid között kutatni. Ha meg használtál már "kémelhárító" megoldásokat, akkor főleg.
-
TRob1
veterán
válasz karldergroße #26321 üzenetére
Dehogy! Ma szabin vagyok! Ott azért több gépen fut hibátlanul.
Csak már kvra uncsi ha valakinél nem jó valami, akkor xar a win 10. Közben meg az esetek 70-80%-ban semmi köze hozzá. Max abban hogy elérhetővé tették számodra, meg mindenki más számára is.
¤ R'n'R ¤
-
worxland
addikt
válasz karldergroße #26321 üzenetére
Explorer.exe-t kilőtted a feladatkezelőben és újraindítottad? Lehet, hogy nem kellene reboot. Ha meg nem segít, akkor valószínűleg nem Windows hiba. Vírusirtó és memória-ellenőrzés sem ártana.
A lexarabb-ról csak annyit: valószínűleg nem próbáltad a Win 3.0-at, a 95-öt, az Me-t vagy a korai (SP1 előtti) XP-t. Nálam 3 gépen megy hiba nélkül a Win 10 Pro (két 32 bites és egy 64 bites), pont annyi bajom van vele, mint a Win 7-el vagy a 8.1-el.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Döglött Róka
veterán
válasz karldergroße #26509 üzenetére
Amennyiben a dzsunkaPC hadosztaly szemszogebol nezzuk meg lehet is igaza. Erdekes esszel osszerakott vasakon gond nelkul szalad. Vettem egy majusi kiadasu Yoga 500-at, hiba nelkul szaguld rajta. Parom Switch 10-esen szinten, az otthoni nem takolt, Phenom II 965, 4 GB rammal ellatott gepen szinten fagyas es driverhiba nelkul ment, igaz abban minden alkatresz egy gyartotol volt.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Döglött Róka
veterán
válasz karldergroße #26511 üzenetére
A ket emlitett gep, nincs felmillio forint. az egyik 120 a masik 250, a phenom II-es gep nem mai darab. Ha mar mindenaron hisztizni akarsz, csinald ugy, hogy vegigolvasod amire reagalsz. A te esetedben meg irrelevans, milyen gepe van az atlagnak, raadasul hasrautessel benyogott baromsag.
A takolt szarodat meg dobd ki es vegyel egy ertelmes gepet. Ha nincs ra penzed vagy nem akarsz ra kolteni akkor viseld el, hogy szar. Ne itt rinyalj kerlek mert unalmas.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Döglött Róka
veterán
válasz karldergroße #26536 üzenetére
Forditsuk meg, ez nem egy "hudeszarawindows10" topic. Es igen, ott rinyalsz ahol akarsz. Ott csinalsz magadbol hulyet, ahol akarsz. Nem utasitalak en semmire
-
törölt tag
válasz karldergroße #26540 üzenetére
Segítek: "And in the case of knowing that our system that we've created is crashing, or is having serious performance problems, we view that as so helpful to the ecosystem, and so not an issue of personal privacy".
"And in the cases where we've not provided options, we feel that those things have to do with the health of the system, and are not personal information or are not related to privacy".
Ha összeomlik a gépház, akkor nem kell a jelentést elküldeni (amit az XP óta kapásból kinyom mindenki), mert a rendszer megteszi magától a háttérben, akár alapszinten, mint eddig.
Az eredeti cikk egy "kicsit" tárgyilagosabb, mint az Index, ahol "kicsit" színezték is a helyzetet. Tudod, kattintás = pénz az újságírónak. -
JanR
addikt
válasz karldergroße #26540 üzenetére
Erre egy jó verzió van:
Start -> Leállítás -> Áram off -> menj amisnak, ott se áram, se net és kémkedni se fognak utánad.
Ezt a win tíz kémkedést igazán abba lehetne már hagyni. Eddig is nézték nagyon sok helyen a szokásaidat, reakcióidat, és néhány személyes adatod, csak most könnyű köpködni a W10-re, mert az swag, meg yolo, meg divat (bár ez már eléggé "divatjamúlt" szó). Az meg ku*vára nem megoldás amit csinálsz, már Én sem bírom nézni. Köpködsz, mert a bu*i ablakok tíz egy hulladék (leírom, jól figyelj: SZERINTED). 95 óta használok windowsokat és azt kell mondjam, hogy Én pont az ellentetted vagyok, mert nekem ez a win tetszik eddig a legjobban az összes közül. Sebességben, ram kezelésben, tárhely foglalásban agyonveri az összeset eddig, még sem akarok megtéríteni mindenkit, hogy "gyerek ez milyen fa**a rendszer tedd fel.. remélem értetted a célzás.
Na most előjössz a kémkedéssel, gondolom akkor sok neten fellelhető "tutorialt" végig csináltál, hogy a microsoft ne érje el a személyes adataid. Ezek utána meglepődsz, hogy a win csinál "érdekes" dolgokat? Miért van az, hogy aki feltelepíti tisztán és nem nyúlkál a system file-k között, meg nem ba**tatja a registry-t, azoknál működik a 10-s rendben? Kitalálhatod, hogy Te nem állítgattál semmit, de Én személy szerint nem hiszem el.
Na de leírtam a véleményem, de ennyi elég is volt belőle, peace.
-
Döglött Róka
veterán
válasz karldergroße #27124 üzenetére
Szerintem abban is igaza van, hogy visszarakja a 8.1-et. Akkor legalább nem itt csinálja a parádét
-
this is life
Ármester
válasz karldergroße #31256 üzenetére
A laptopon a megjelenes ota w10 van, ott eddig semmi gond , tableten egy ket kulsos metro appal volt eddig gondom , ezt leszamitva semmi. De tab csak szuk egy honapja van . Olyan hibakba nem futottam bele eddig amit itt olvasni , nyomtato nyugok, beallitasok vissza allitasa automatikusan, wifi eldobas,random bekapcsolasok ejjel haromkor,alvobol visszateres na ezek nem jelentkeznek a keresoje pedig szerint ugy x@r ahogy van ... de ezt leszamitva nalam hasonloan stabil mint a win7 volt, s meg az eroforrasokkal is baratiabban banik. Kiveve ha updatel, mert akkor a laptop, de a tab is szinte lehal arra az idore.. A paranoid skizofren rendszer tenyleg nevetseges , de hatha gatyaba razzak azt is egyszer. Gondolom azert nem lett minden modern feluletu, hogy ne terjenek ki a hitukbol az uj userek.
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
kpal
nagyúr
válasz karldergroße #32594 üzenetére
Érdemes* bocsi csak nem figyeltem .
-
madgie
titán
válasz karldergroße #36652 üzenetére
Állj hozzá úgy, hogy oda gyűjtheted össze azokat a programokat, amikre időszakosan szükseg van, de nem az asztalt zsúfolják tele.
-
junior11
veterán
válasz karldergroße #58715 üzenetére
Megesik, hogy az élőcsempék be szoktak ragadni, nem frissítenek, aztán van, hogy maguktól megjavulnak. Esetleg próbáld a fényképek csempét eltávolítani aztán újra kitűzni, méretén változtatni hátha segít, nekem szokott néha.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
pzstm
titán
válasz karldergroße #58906 üzenetére
jeleztem már én is belsős csatornákon, főleg azért mert nincs ok vagy ignore gomb....miért ne használhatnám akár 100%-on a laptopomat nem akkuról is.
Illetve veszélyes, mert a user ha tényleg valamit találna a rendszer nem figyelne fel rá, mivel azt hiszi, továbbra is csak az akksis hisztéria áll fenn. Remélem javítani fogják mihamarabb, módosítani a jelenlegi logikán.
Ti is Feedback hubba jelezzétek addig.
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
saelin
veterán
Ezzel van tele a net. Szerintem ezt az ms ki fogja patchelni idővel.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
törölt tag
Ez a felkiáltójeles hülyeség nálam is megjelent pár nappal ezelőtt, de egy idő után eltűnt, és minden OK. Hogy mitől javult meg, nem tudom. Lehet, hogy az azóta lejött frissítések egyike orvosolta a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz karldergroße #73413 üzenetére
Jobb gombbal?
Az elrejtett ikonoknál nincs ehhez hasonló?
Realtek HD hangkezelőHa érted, akkor már elavult.
-
Kékes525
félisten
válasz karldergroße #93719 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz karldergroße #94041 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz karldergroße #99051 üzenetére
Ebben az esetben nem, mert csak néhányaknak jelenik meg a volume rosszul. Ha fordítási hiba lenne, akkor mindenkinek úgy lenne.
Amúgy a tesztelőknek már ott a lehetőség az események létrehozására a tálcáról, szóval lassan tuti lesznek jelölők is!
-
zolee001
őstag
válasz karldergroße #99404 üzenetére
Total Commander és hozzá a cloud plugin
-
zolee001
őstag
válasz karldergroße #99417 üzenetére
Nem kell ujra és ujra bejelentkezni,lehetséges,hogy nem jelölted be a master password részt
Van más megoldás is,felcsatolni a felhös tárhelyet mint hálózati meghajtó -
Pityu.
nagyúr
válasz karldergroße #99859 üzenetére
Már ezt úgy érted,hogy letöltött dolgok ne az asztalon legyenek?Én most gondolkodom,hogy az ikonokat be kéne pakolni a start menübe de akkor meg kopasz lesz az egész
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Zotya84
őstag
válasz karldergroße #99859 üzenetére
Kicsit megkésve, de: miért ne? Vista óta az Asztal is csak egy parancsikon, ami oda mutat, ahova én akarom...
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
legenda
-
karldergroße
senior tag
válasz karldergroße #100350 üzenetére
Most a frissítések kezelsénél tart 20%-on. Reggel 9 óta telepít. El kell mennem, el kell vinnem a laptopot. Mi lesz a frissítéssel , ha lecsukom a laptopot?
-
karldergroße
senior tag
válasz karldergroße #100356 üzenetére
Lecsuktam, de frissít tovább, azóta gy százalékot ment, 21%... Ilyet még nem b...tam.
-
Kékes525
félisten
válasz karldergroße #100391 üzenetére
"11 óra alatt zajlott le" Ez elképesztően sok idő. Ott valami egyéb gubanc is lesz.
-
Kékes525
félisten
válasz karldergroße #100454 üzenetére
Várd ki a végét. De reméljük a legjobbakat.
-
Cs1csó
félisten
válasz karldergroße #101285 üzenetére
Egy P4-es régi gépen - igaz nincs agyon zsúfolva - kb. 4 óra kellett.
Rengeteg függ mennyire van belakva az adott rendszer, mennyire régi a hardver , és milyen a net sebesség.
-
nagyúr
válasz karldergroße #115852 üzenetére
Kézfejem található mutató és középső újakkal.
Thinkpad 420nál mind az oldal, mind a beállítás gördül. Win10nél másik Thinkpad-een semmi.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Cs1csó
félisten
válasz karldergroße #116776 üzenetére
Most nem néztem utána de nagyon harangozták pl.: az új Chromium alapú Edge? Vagy még nem merték élesíteni és lecserélni?
-
Cs1csó
félisten
válasz karldergroße #116778 üzenetére
Most én nem szubjektív újításokról beszélek, tehát amik csak neked vagy nekem fontosak, hanem általánosságban, megjegyzem én Firefox-ot használok tehát hidegen hagy az új Edge, ha Firefox-ra építették volna akkor talán átállok de így nem, másodlagos böngészőnek talán, nem kell ezután Chrome-ot telepíteni.
-
junior11
veterán
válasz karldergroße #116780 üzenetére
A Vivaldi nagyon jól testreszabható, de nálam még mindig lassabb és bugosabb volt, mint az új Edge vagy akár a Chrome. Windows mail-t évek óta használom, több fiókkal, semmi gond, mindent azonnal jelez, naptár is.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Geth
veterán
válasz karldergroße #116776 üzenetére
Huh, szerencsére nem. WSL2 :)
-
Poplacsek
senior tag
válasz karldergroße #127090 üzenetére
szerk.: bocs, most látom, hogy a troubleshooting nem segít, pedig nekem ugyanezt az üzenetet adta és segített..
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz karldergroße #128340 üzenetére
Nem világos miért ne lenne szakszerű, amikor eleve microsoftos tool, nem akármilyen, elrejthetők vele az egyes frissítések, stb. Meg nem tudom mennyire vagy tisztában a Windows Update működésével és konfigurálási lehetőségeivel, vagy mennyire nem, de egyrészt kezdődik ott, hogy alapesetben telepíteni kell az egyes frissítéseket, nem elrejteni, illetve már amelyik kötelező, mert egy része eleve csak opcionális, választható frissítés. Másrészt a gépházban is vannak erre vonatkozó beállítási lehetőségek, + csoportházirend, de még registry szinten is, amikkel együttesen elég jól konfigurálható, szükség esetén szüneteltethető, halasztható, stb., vagyis külön elrejteni sem feltétlen kell minden esetben.
Ez a gépház-vezérlőpult mantra meg már elég uncsi, meg nem mintha attól ne lehetne jól használni a rendszert, megtalálni a beállításokat, meg amikor eleve közvetlen hivatkozások vannak pl. az előbbinél is, mindkét helyen kereső, stb. A nagy átlagot meg nem mintha annyira érintené, amikor amúgy sem túl gyakran nyitogatták régebbi Windowsoknál sem pl. a vezérlőpultot, számukra kb. oly mindegy. Aztán ugye majd érdekes lesz az is, hogy most mindkettő megléte miatt huhognak egyesek, de majd ha egy jövőbeli Windows 10-verziónál csak gépház lesz, akkor meg tipikusan azért fognak, hogy miért nincsen már vezérlőpult. -
King Unique
titán
válasz karldergroße #128353 üzenetére
Nincs itt semmilyen titkos tool, amikor eleve nyilvános, fent van a Microsoft weboldalán, kidodja a gúgli kereső, stb. vagyis nem világos miről zagyválsz itt. Meg ha figyeltél az előbb és sikerült értelmezned a leírtakat, akkor ott van a gépház + csoportházirend + regsitry stb. szintű beállítások a Windows Update, illetve a frissítések telepítésének konfigurálásához, halasztásához, stb. Ahol az már ugye nem feltétlen a rendszer hibája, ha ezekkel nem nagy tisztában és nem tudod használni.
A gépház-vezérlőpult témánál gondolom nem véletlen, hogy még nincsen teljesen megszüntetve az utóbbi, meg ugye le volt írva világosan, hogy nem mintha akkora gond lenne, amikor eleve megtalálható minden beállítás, vannak közvetlen hivatkozások és keresők, nagy átlag amúgy sem gyakran nyitogatja egyiket/másikat, ha esetleg megszűnik teljesen a vezérlőpult, akkor egyeseknek meg vélhetően az lesz a baja, stb. A dizájn, az asztali felület a Windows 10-nél meg eleve modern, szvsz számomra tetszetősebb mint a W7-féle idejétmúlt, gejl Aero, vagy a W8.X fapados flat. Az, hogy itt-ott vannak még a rendszerben, annak grafikus felületén korábbi elemek, az meg megint kb. az előbbi kategória, nem mintha akkora gond lenne, vagy attól ne lehetne használni, meg ugye már aki foglakozik ilyenekkel egyáltalán. Az meg a másik, hogy a Windows 10 egy folyamatosan fejlődő rendszer, ami azt jelenti, ha esetleg nem lenne meg, hogy az újabb és újabb verzióknál s dizájn is változhat, finomíthatnak, módosíthatnak rajta itt ott, vagyis az hogy "A" verzió, build esetén most mi van, azt nem feltétlen jelenti azt, hogy X hónap/év múlva ugyanaz lesz egy "B" verzió, build esetében is.
Az meg, hogy a te sajátos értelmezésed szerint, ha valaki éppen nem ért veled egyet, nem áll neki itt a rendszert szapulni, pláne a saját topikjában, akkor annak fizetnek, hát meglehetősen érdekes. De ha már itt tartunk, akkor ne haragudj, neked kik fizetnek, hogy itt leműveld ezt és trollkodjál, netán az FSF, vagy más, illetve netán egy másik desktop OS platform messiása vagy és most Windowst fikázni + téríteni jöttél ide? Ha igen, akkor igazán felesleges volt, meg inkább a témához kellene érdemben hozzászólni, illetve megpróbálni segíteni másoknak itt, válaszolni a kérdéseikre, bár ez már korábban sem nagyon ment, ahogy nézem.[ Szerkesztve ]
-
akipapi
tag
válasz karldergroße #131713 üzenetére
Köszönöm.
-
Cs1csó
félisten
válasz karldergroße #133535 üzenetére
-
törölt tag
válasz karldergroße #134730 üzenetére
Ne a onedrive-ból indítsd a telepítést, hanem rakd át C-re a frissítési segédet.
-
King Unique
titán
válasz karldergroße #134730 üzenetére
How to Update to Latest Version of Windows 10 using Windows 10 Update Assistant
A frissítési segédet értelemszerűen a C-n a saját felhasználói mappádba (pl. letöltések) vagy az asztalra mentsed és onnan indítva futtasd, ne a OneDrive mappába és ne a C gyökerébe, akkor működni fog...
Másik lehetőségként ha naprakész (19041.985 / 19042.985) 2004 / 20H2 verzió a kiindulási alap, akkor azoknál pedig elég az Enablement Package letöltése és telepítése a 21H1-re váltáshoz, ami eleve hamar megvan, sőt hamarabb mintha frissítési segéddel vagy MCT-vel a szokásos teljes build upgrade történne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest