- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
"egy firefox a 2-3 helyett 20-30 sec"
Nálad lehet, de ilyet nem lehet általánosítani, mert úgy kb. nettó zöldség...Illetve van ám különbség HDD és HDD között is fordulatszám, adatsűrűség, cache stb. tekintetében. Valamint az sem mindegy, hogy mekkora, mennyire van telepakolva, mennyire töredezett az NTFS fájlrendszer stb.
De persze az SSD, az SSD, az igaz.
(#50616) seadrone:
Például Macrium Reflect (Free), ami egy korábbi tesztben is remekelt. A cím ne zavarjon, nyilván használható Win8.1/10 esetén is. -
törölt tag
Sok minden lehet a dolog mögött. Az ábrából azért jól látható, hogy a 10-es folyamatos emelkedése akkor tört meg, amikor az ingyenes időszak lejárt. Sokak számára ez volt a próba időszaka. S amikor ez a lehetőség megszűnt, mindenki döntött. Ki úgy, hogy neki bejön, mások pedig úgy, hogy nem. S a jelek szerint a 10-es emelkedésében jelentős szerepet játszott az ingyenes frissítés lehetősége. Amikor ez megszűnt, és megjelent az Anniversary, a hanyatlás beindult, és később csak erősödött. De nem is a hanyatlás a szembeötlő, mert annyira nem meredek a zuhanás, és az utóbbi hónapban egy hajszálnyit visszaemelkedett, hanem inkább a Windows 7 emelkedése lett hirtelen nagy mértékű.
-
betyarr
veterán
látszik a képen,amit linkeltem,hogy a system (pid 4) ami brutál mód írja az ssd-t.az erőforrásfigyelőben is van system ilyen 4-es azonosítóval,csak ott nem látszik az összes írt adat,csak a pillanatnyi.
jó lenne kideríteni,hogy a systemen belül mi a retkes jóf*ne az,ami éppen készül kivégezni az ssd-met (meg már lassan engem is). -
-
tatararpad
őstag
A Microsoft még nem jutott el odáig, hogy az LTSB ágat a hétköznapi user is választhassa. Megkockáztatom hogy nekik is jobb lenne, a user aki működő oprendszert akar frissítget az LTS kiadások között, aki nem akar lemondani az újdonságokról meg a simát. Aki meg imádja őket annak ott az Insider adott gyűrűje ingerküszöbtől függően. Nem akarok mutogatni, de Linuxon ez mióta is megoldott...?
-
Syl
nagyúr
Jó lenne ez a tizedes, ha ezzel az erőszakos frissítéssel nem qrnák folyton széjjel.
Sok olyan apróságot, kényelmi szolgáltatást ad, amik (a Linuxokból lettek átvéve) hiányoznak a hetesből. Például az ablaktartalmak belekattintás nélkül is görgethetők, a dual monitoros tálca stb.
-
PuMbA
titán
"Tuti, higy nem driverprobléma az, hogy néha lehet előrehátra lépni a képek között, néha nem"
Én csak annyit tudok, hogy Total Commanderből megnyitva például nem lehet lépegetni a képek között, de Intézőből igen, nálam ott mindig megy.
"Én ezt elhiszem, de akkor miért wan, hogy a korábbi windowsokon elenyésző az ilyen hibák mennyisége, itt meg állandóan ez megy?"
Mert nem foglalkoznak már a régebbi cuccokkal és régebbi driverek működésével, míg az előző Windowsok esetében még foglalkoztak. Az aláírt driverek is lehetnek régiek, mert nem tiltja meg, hogy 2008-as drivert telepíts fel, ezt valamiért nem nézik.
-
Popes
őstag
A probléma gyökere ott kezdődik a win10-nél hogy a frissítések nem azt hozzák mint a régebbi rendszereken, eddig a frissítés a hibajavításokról és használható új funkciókról szólt,(azt most hagyjuk hogy mennyire erőszakos) most pedig azt látom hogy ha jön egy frissítés akkor több lehetőségen is lehet gondolkodni.
Települni fog-e egyáltalán?(belátható időn belül)
Mit fog elcseszni?
Hogy hozzam helyre?
El fog indulni a rendszer vagy jó esetben csak visszaáll?
Milyen jól bevált dolgot csesznek el?
Mit állított vissza amit már egyszer sikerült megtalálni hogy hol és hogyan legyen nekem tetsző?
Minden programom úgy fog működni ezután is ahogy előtte?Na mindegy, lehetne még pár alternatívát sorolni.
És igen, mielőtt felháborodna valaki hogy nála márpedig tökéletes,igen, tudom, van ilyen is(most épp nálam is
) de csak annyit mondok hogy minden csak idő kérdése.(majd egy frissítés után meg olvasom hogy eddig jó volt, most mit csináljak
)
-
netpeti98
addikt
Sajnos olyan mintha nem fektetnének elég energiát a legtöbb UWP appba. Van 1-2 jól sikerült darab, például a Skype Preview nálam jobban megy mint a hagyományos Win32 Skype, vagy hogy az egyik kedvenc alkamazásomat a Nextgen Readert (hírolvasó, Feedly kliens) említsem.
A másik oldalról pedig ott van például a OneNote app ami sokkal lassabb mint a desktop verzió, közben pedig a funkciók töredéke érhető el benne. -
Apaxp
senior tag
A gépházban a fiókbeállításoknál ugyanaz van mint a posta beállításoknál.
A régi gépen még a nagy augusztusi frissítés előtt állítottam be a postát és akkor még biztosan kezelte a pop3 fiókot. Sőt az a gép frissült augusztusban és akkor is ment. Esetleg a pro és home között van pop3 fiók kezelésben különbség? -
vlevi
nagyúr
Válaszolok magamnak, megint egy kicsit ekézem a keresőt.
A "partíciók létrehozása..." akkor sem találja meg, ha rövid i-vel írod, parti szövegre keresve. Ez már azért erős. Aki táblagépen az érintőbillentyűn nem akar az ékezetekkel kínlódni, az dögöljön meg? Még jó, hogy nem case-szenzitív (szép magyar szóval)
-
Jaja, már a legújabb ISO-k jönnek. a kumulatívat meg lehet DISM-mel integrálni.
-
-
King Unique
titán
Tehát ezek szerint még sincs akkora probléma. Egy restart meg sosem árt.
Amúgy Win8 óta a gépházban el lehet távolítani az eszközillesztőt—►
gép restart—►
eszköz újracsatlakoztatása. Én ezt szoktam inkább és csak utána piszkálni az eszközkezelőt, ha szükséges. -
törölt tag
Nekem egy 64 gigás pendrive-om ment tönkre, mert épp fájlmásolás közben a Win10 úgy döntött, hogy újraindul. Ha csak egy 1-2 gigás pen lett volna, nem gond. De ez egy 64-es volt. Visszatettem a Windows 7-et, így minden tökèletes. Mivel hangot vágok, szerkesztek, igencsak szarul érintett, hogy Win10 alatt a hangkártyám hibásan működik, akár régi, akár új, akár gyártói, akár Microsoft-os drivert teszek föl, egyik sem jó. Minden lehetőséget kipróbáltam, de mind rossz. Visszaállni a hetesre olyan volt, mint egy hosszú szãműzetésből újra hazatérni.
-
embe
nagyúr
Köszi! Közben mint írtam elkezdte a letöltést.
Valóban a penről való frissítést már alkalmaztam korábban egy gépen, majd egy éve, csak teljesen elfelejtettem.
Tudom hogy most az MS is a tiszta telepítést javasolja, csak van a gépen egy olyan program, amit marha sokáig tart feltelepíteni. Pontosabban nagyon macerás. Nincs hozzá kedvem.No de hátha most már jó lesz!
-
szezso15
addikt
Igen, arról lenne szó (az SSD hiányzott onnan, most pótoltam). Próbáltam erőforrás-figyelőben utánanézni, hogy mi lehet, de a lemezaktivitás nem ír semmi váratlant, viszont van egy olyan pont, hogy X% legmagasabb aktív időtartam. Na, az a lefagyás előtt a 100 és 0% között ugrál folyamatosan, ez számíthat valamit?
(#48331) raidx: W10 Home, 1607-es verzió, 14393.187 buildszám.
Megnézem az eseménynaplót mindjárt!
-
törölt tag
Nálam azért ment nehezen a váltás anno hetesre, mert már akkor is foglalkoztam telefonokkal és program nem futott hetesen csak ikszpén.
Pont erről beszéltem én is: "Szerencsére nálam annyira nem szar, mint másoknál, de közel sem olyan jó, vagy stabil, mint a hetes"
Ennyire nem akarok megalkuvó lenni, majd ha jó lesz használni fogom, a nem annyira rossz mint másoknak , nekem nem elég -
törölt tag
Természetesen az áttérést én is megcsináltam.
Majd acronissal 2 perc alatt visszatettem a régi rendszert.
Ha a fórumokban már nem csak a problémákat fogom olvasni (tehát elkészül végre) visszarakom a 10-est.
A windows 7 is használhatatlan volt sp1 előtt, mindennek megvan az érési folyamata. -
törölt tag
Értem én, de például egy 120 gb-os SSD-n minek legyen egynél több partíció?
Mit nyernék az UEFI-vel és mit veszítek az MBR-el ebben az esetben?
Nem vettem észre semmi hiányosságot eddig, hogy egy partíción van minden.
(halkan jegyzem meg, hogy természetesen csak a leányom laptopján van windows 10 (a suli miatt), az én gépemen (mivel használni is akarom) nem merek egy ilyen erősen béta oprendszert (w10) telepíteni, tökéletesen szolgál a hetes -
törölt tag
Nem elég ha a quick boot-ban nem az Uefi dvd-t választja ki hanem a sima legacy driv-ot?
A GPT ha jól emlékszem a 2 tb-nál nagyobb lemezeknél javasolt.
Viszont ha MBR telepítést választ legalább nem szabdalja szét a windows a merevlemezt, nálam egy c partíción van minden, sem rejtett sem egyéb partíció nincs mellette. -
raidx
őstag
A némi nemű előny igaz, mert nem sok de a hátréáyát még nem tapasztaltam. Ha csak az nem, hogy kicsit macerássabb a BIOS-ba belépni. Azt meg nem kell naponta! QC5000 ITX/Ph SSD, 1,5T HDD, 4 Gb ram. Szóval sem a legújabb sem a legerősebb a masinám de eddig a gyorsindítás ki/be kapcsolása indiferens volt.
-
idegen lény
addikt
Biztos elírtad, harminc nap múlva törlődik.
jeni
Akkor nekem ez kell, úgyis egyből felrakom a VLC-t!
samgar
Ha az a rendszer legális W7 vagy W8, akkor ingyenesen frissíthetsz is még W10-re. Ilyenkor megmarad az előző operációs rendszeredre való visszaállás lehetősége még harminc napig, és nem töröl le mindent, mint tiszta telepítésnél. Azt az ISO-fájllal tudsz csinálni. -
-
vg
addikt
Nekem egy éve mikor kijött a win10 frissítettem win8.1 gépem amin nforce2 alaplapos, vele teljesen meghalt az usb... visszatéve win8.1-et tökéletes azóta is. Másig gépem pedig AMD 970 alaplapos, már 1 éve rajta van a win10, win8.1-ról frissítve és azóta se lett újra téve és minden megy jól.
-
törölt tag
A BitLocker (ami nálam hardveres támogatással teszi a dolgát) miatt kb csak ez jön szóba. Ráadásul ez ingyenes... A fájlelőzmények tényleg elég vacak. Comodo Time Machine
http://pcworld.hu/tippek/igy-mentsd-az-adataidat-a-windowszal-155646.html
-
-
törölt tag
Nem hallottam róla, de ha írtak is erről valahol az MS-nek elfelejtettek szólni. Mivel a hivatalos oldalon ott az akadálymentesített kiskapus ingyenes frissítési lehetőség, visszavonásig érvényes konkrét dátumot nem írtak.
BLACK: érdekes bosszantó bug, esetleg régió állítás Cortanára? Igaz nálam az is bugos kicsit frissítés előtthöz képest, de magától még nem jött elő. Nincs valami spéci egérgomb/touchpad beállítás ami bedobja a keresést?
Képnéző: furcsa hiba ez is, nálam kopp-kopp most nagyon megjavult az app. Talán gyorsabb is, lapozás is jó, beállításokat korábban nem jegyezte meg most igen.
-
-
-
ph0nak
csendes tag
-
King Unique
titán
A Windows lemezkezelő és diskpart is tud oda-vissza konvertálni, ha még nincs partícionálva a lemez. Külső programok pedig utóbbi esetben is megcsinálják oda-vissza adatvesztés nélkül, próbáltam már többször. Ezek szerint te nem?
Na persze van különbség egy adattár és egy rendszerlemez között. Mert utóbbinál a + rendszerpartíciók nem jönnek csak úgy maguktól létre egy ilyen konvertálásnál, max. megmaradnak, amik voltak.
-
törölt tag
Én is tiltottam az egeret, csak billentyűzet ébreszthet. Amatőr dolog az MS részéről, hogy így kell vadászni a dolgokra. Lehetne egy grafikus felület egyértelműen. Külön rossz mikor clean install után elfelejti az ember, aztán az éjszakai csendben egy elég halk gép is bosszantó lehet, amikor a Skynet ébreszti. Anyáztam már párszor.
+1: Mivel mindig csak altatom a gépet és SSD van, nálam a fast startup is ment a levesbe.
-
pzstm
titán
megnéztem, tudom milyen, de ha az összefoglaló GYIK-ot kiszedem, szerintem kicsit sok lenne....
Persze ha a topik népe ezt jobbnak látja, akkor ok. Tény, hogy a "kezdő" idetévedt userek is hamarabb megtalálnák
Ha van konkrét elképzelése valakinek, és elküldi nekem privátban (hogy ne a topikot terheljük), akkor szívesen berakom oldalra
-
C. s.
addikt
vlevi, Lenry:
Köszönöm mindkettőtöknek!
A Macrium Reflect Free-vel szeretnék egy mentést csinálni, az oprendszernek 101,82 GB kiválasztva, ebből a Windows.old mappa majdnem 42 GB, amit már gondolom, nem lehet tovább tömöríteni, és a $WINDOWS.~BT, ami az 5 GB-hoz közelít. Viszont, ha mindkettő szükséges a helyreállításhoz, nem törlöm a $WINDOWS.~BT-t, mert ez nem lett szerelem. Bosszantó, hogy még kikapcsolni sem lehet normálisan a gépet, csak a bekapcsológomb hosszú megnyomásával. Hadd forrja ki magát a rendszer, (és hátha a franciák is segítenek egy kicsit diszkrétebbé tenni).
A memóriakezelés a béka talpa alatt, a procit is jobban igénybeveszi a kelleténél, és azt a rakás kis apróságot még nem is említettem. Ennyire gyorsan még soha nem lett elegem.A Rendszerfájlok törlése gomb megnyomása után még lehet válogatni a törlendő dolgok között vagy az már egyből törölni kezd?
-
Orlin
addikt
Rosszul fogalmaztam.
Természetesen az Évfordulós rendszert akarom majd feltenni.
Úgy gondoltam,hogy a frissítési metódus olyan mint amikor a 8-ról frissítettem 8.1.Ott volt eredeti lemezem és onnan felment a 8-as majd leszedte magának a 8.1 frissítést.De akkor a media creation már a teljes Évfordulós Windows 10-et szedi le és nem kell letölteni utána már szinte semmit. -
ezért írtam, hogy "előreláthatólag"
3 napja futottam bele egy Samsung laptopba (RV511), amit egyszerűen nem lehetett frissíteni (se telepíteni) - az előkészületek lefutottak, restart, és jött volna a tényleges telepítési folyamat, akkor egyszerűen megállt az egész.
ha újraindítottam, akkor visszajött a Windows 7 és közölte, hogy a frissítés nem sikerült, I.J.némi fórumozás után kiderült, hogy az abból az időből származó Samsung laptopok jelentős részét érinti a probléma, mégpedig azokét, amiket Broadcom WiFi-vel szállítottak.
a megoldás, hogy ki kell szerelni az miniPCIe WiFi kártyát (nem elég letiltani vagy ilyesmi) és anélkül használni a gépet (frissítés után sem szerelhető vissza), ha beteszel helyette egy Atherost vagy Intelt, vagy gondolom egy Win10 kompatibilis Broadcomot, akkor fog menni.a kolléga, akié a laptop, azóta vett egy USB-s WiFi modult, azzal tökéletesen megy a gép
-
Khaosz55
addikt
Ok ez rendben van. Az a kérdésem, hogy honnan tudom letölteni a win 10 telepítőt? DVD-re vagy USB szeretném felrakni.
Ezt írja a windows web oldal:
- Futtassa az adathordozó-készítő eszközt. (Na ezt nem találom)
- Válassza a Telepítési adathordozót készíteni egy másik géphez lehetőséget.
- Válassza ki a Windows 10-hez a megfelelő nyelvet, kiadást és architektúrát (64 vagy 32 bites).
- Kövesse a telepítési adathordozó készítésére vonatkozó útmutatást, és ha elkészült, válassza a Befejezés elemet.
Ha készen áll a tiszta telepítésre, kapcsolja be a gépet, helyezze be az elkészített DVD-t vagy USB-meghajtót, majd állítsa le a gépet.Indítsa újra a gépet, majd nyomja le bármelyik billentyűt a DVD-ről vagy USB flash meghajtóról történő rendszerindításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Filmvilág
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Hegesztés topic
- AliExpress tapasztalatok
- E-roller topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged