-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armagedown
őstag
válasz
Ace Ventura #152281 üzenetére
Nekem van egy HP DM1 netbookom ugyanilyen processzorral, és alapból megy a Youtube videólejátszás Frefoxal.
Chromium alapú böngészőknél próbáld meg kényszeríteni a hardveres gyorsítást, írd be a címsorba, hogy
chrome://flags
majd írd be a keresőjébe, hogy Override software rendering list és állítsd Enabledre.
edge esetén ugyanezt az edge://flags alatt éred el. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Ace Ventura #152279 üzenetére
Ahol fut a videó jobb egér gomb, majd statisztikák, rá nyomsz és ott lesz a codecs résznél.
-
válasz
Ace Ventura #152270 üzenetére
Csodát úgy tudnál tenni vele ha veszel neki egy új gépet ryzen5-el..
-
Cs1csó
titán
válasz
Hiba volt ennél még (egy CPU benchmark-os oldal szerint ) a 2007 nyári modell T-7250-es Intel Core 2 Duo procis notim is erősebb)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
YouTube vp9-et használja közben?
Nekem is küzd az 1080p videókkal youtube esetén a böngészőben a dell latitude d830.
Kodi-ban YouTube kiegészítő az 1440p-s videókat is még viszonylag szépen elviszi.
Egyébként meg van hardveres vp9 gyorsítás ott? -
Csupingo
veterán
válasz
Ha jól látom ez egy 2011-es kétmagos cpu. Szerintem az ilyen öreg kétmagosok már mind elég gyengék win 10 alá, már böngészéshez, youtube-hoz is.
Ezeken max. pl. egy linux mint segítene. -
Zoz
őstag
válasz
Nem, az a proci ennyire sz.r. Keress rá, még egy Core 2 is gyorsabb nála.
Inkább valami könnyű Linuxot lenne érdemes keresni rá.
Ha nagyon ragaszkodnak a Winhez, akkor esetleg tenni egy próbát a Tiny10-el. -
válasz
Szia. Ezt a gépet el kell felejteni, mert ha jól gondolom, ez még nem is SATA-III csatis, hanem csak SATA-II maximum, így hiába az SSD, szinte semmt nem fog érni, és akkor itt jön be a kis gyenge CPU is. Használt üzleti gépet már lehet kapni elég jó áron, és mérföldekkel jobb lesz.
Ja és nem is ide tartozik a kérdésed.
-
válasz
Ace Ventura #145385 üzenetére
Ha esetleg nem tetted meg eddig, akkor a Chipset driver-t (Asus gyári oldaláról) mindenképpen tedd fel, mert -többek közt- ez hivatott arra, hogy az ún. hardverazonosítókat "telepítse", ezzel biztosítva, hogy az OS be tudja azonosítani az alaplapra integrált hardverelemeket. Szóval chipset fel, újra próbáld meg a Windows Update-t, majd az Asus Live Update-t. Ha így sem jársz sikerrel, akkor meg pl. Driver Booster 9 Free. (Én magam nem kedvelem az ilyen progikat, de ez esetben már nem hiszem, hogy más lehetőség marad)
-
válasz
Ace Ventura #145383 üzenetére
ASUS Live Update. Ezt szokták alapértelmezetten telepíteni előtelepített gépeken, mert ez ez megszokta kereseni az Asus szervereken a megfelelő driver-eket, remélhetőleg esetedben is megoldja a gondot.
-
King Unique
titán
válasz
Ace Ventura #127408 üzenetére
Ha tudatosan telepít a felhasználó, akkor tudja melyiket választja és eleve aszerint csinálja.
Modern PC és OS (W10) felállásnál nyilván adott az UEFI szerinti telepítés, azt javasolt választani az F12/ egyéb billentyűvel előhívható menüben is, felesleges és értelmetlen ez esetben az elavult legacy/CSM szerintit erőltetni, hacsak esetleg nincsen valami különleges oka az utóbbinak. -
válasz
Ace Ventura #127408 üzenetére
Az UEFI az UEFI, a másik az elmaradott régi Legacy. Az UEFI-t kell választani.
[link] -
spiritex
veterán
válasz
Ace Ventura #70705 üzenetére
Csak, ha nagyon nyomós okod van váltani... mondjuk unalmas az életed...
-
quailstorm
félisten
válasz
Ace Ventura #69700 üzenetére
Full szoftveres módban. Kép lesz, de minden az amúgy is gyenge CPU-ra hárul. Ráadásul W10-ben már nincs a gagyi grafikus mód se, szóval az összes animációt le fogja tolni a CPU torkán.
Olyan gyors lesz, hogy ihaj.De amúgy W7 alatt is szörnyű lenne driver nélkül, egy lefelé görgetéstől megőszülnél tetszőleges programban.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ace Ventura #69697 üzenetére
Catalyst 5.13-6.4 közt talán menni fog 7 x32 alatt. Kékhalálokon nem kell meglepődni. Catalyst 6.5 garantált kékhalál.
Ahogy sejtettem, AGP-hez régi kártya, ami max XP-t támogat. -
válasz
Ace Ventura #69680 üzenetére
32 bit! 😉
-
quailstorm
félisten
válasz
Ace Ventura #69677 üzenetére
3000+-on értelmezhetően eldöcög a Win7 x64. (nekem az van)
Win8.1-ből és W10-ből viszont már csak a 32-bites megy fel utasításkészletbeli hiányosságok miatt!!!! 8.1-et használtam rajta, sebesség ugyanaz, mint a 7 csak ugye 32-bit only, ami nem a legjobb a mai világban.Szerintem legyen 7 x64. De a félévente bekapcsolás és aztán munkahelyi anyagokkal dolgozás biztonságot tekintve elég rossz megoldás.
VGA se mindegy amúgy, én eddig GeForce FX-el toltam Vistás beta driverrel, aero ment, DX megy, OpenGL villog, néha bugos az Office 2016.
De most váltottam Radeon HD3850-re, azzal minden rendben.
Ha még AGP-s, márpedig DDR1 mellett az lesz, akkor jó eséllyel max Win7-re jó, vagy arra se jó VGA van benne.
Ha nincs WDDM driver a VGA-hoz, akkor Win7 x32 marad sajnos, csak az eszi meg az XP drivert. -
snecy20
nagyúr
válasz
Ace Ventura #69677 üzenetére
Mennyi RAM van a gépben? Csak amiatt, mert a 64bitesen látszik mind, de amúgyis a 64bitest érdemes.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Ace Ventura #69670 üzenetére
Hát, régi egymagos mellé legfeljebb Win7. De bevallom őszintén, ha ilyen "nagy'' gyakorisággal használja a gépet, akkor kb. sok jelentősége nincs hogy marad-e a WinXP, vagy felkerül rá a 7.
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura #69672 üzenetére
Tizenhányéves az a proci 1 maggal? Nem lesz pattogós. És a driver ügyek, Win10 kizárt szerintem látatlanban is. Ha ennyire ritkán kell csak bekapcsolni, net nélkül maradhat ahogy van XP + Excel 2003 (feltételezem) vagy addig megoldja te gépeden, gondolom csak van annál újabb masina is kéznél.
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura #69670 üzenetére
Win7 vagy egy linux. Igazából kuka már az a vas nagyon. Őskövület gépen szeretne kicsit haladni a korral, ez eléggé ellentmondásos.
-
movax
őstag
válasz
Ace Ventura #48166 üzenetére
Nekem ilyet akkor csinál (igaz, sleep esetén), ha a gépben hagyom a wireless egér biszbaszát, és bekapcsolva hagyom az egeret. Akkor is, ha az eszközkezelőben kikapcsolom az ébresztés lehetőségét. Úgyhogy az a megoldás, hogy egér kikapcs, és ha nincs kapcsolója, akkor wifi-biszbasz kihúz a gépből és utána sleep vagy leállítás.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ace Ventura #48147 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem w10 alatt. De ha kikapcsolod a hibernalast, akkor a gyorsinditas is kikapcsol.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ace Ventura #48140 üzenetére
Gyorsinditas kikapcsolását próbáltad már?
-
cozmo
őstag
válasz
Nem lehet a táp a ludas? Találkoztam ilyennel kodegány tápnál anno...
-
L0GME1N
újonc
válasz
CMD (admin):
powercfg -h off
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest