- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
válasz
idegen lény #157806 üzenetére
Pedig van, csak tudni kell hol keressen az ember
https://www.youtube.com/watch?v=C3rl_B8WTqc&t=2s [link]
-
Geth
veterán
válasz
idegen lény #157755 üzenetére
Nem csak esztétikai, hiszen ha jól értem +1 kattintás, hogy megjelenjenek az ikonok.
Én amúgy se szoktam az Asztalt nézegetni, pont emiatt ikonokat se pakoltam rá, szóval mondhatjuk, hogy nálam is így működik, csak plusz egy rezidens program nélkül, és még kattintanom se kell -
Geth
veterán
válasz
idegen lény #157750 üzenetére
Jó?
-
Jenne
őstag
válasz
idegen lény #157736 üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
idegen lény #157719 üzenetére
Ja, ha a legbonyolultabban program amit használsz a "Jegyzettömb", akkor nem szóltam semmit..
-
válasz
idegen lény #157716 üzenetére
De te nemis tudod a belakott rendszered lementeni hogy egy zsarolóvírus fertőződés után fél órával ugyanúgy használhass mindent ahogy előtte..
-
tycho
tag
válasz
idegen lény #157695 üzenetére
Köszi!
Nekem is spec aljzatba megy, és ha nincs áram, annak visszajövetelekor nem indul újra a gép, hanem csak ha manuálisan bekapcsolom.
Akkor hibakeresésre fel...
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157652 üzenetére
Ahol ugye már ki tárgyalva a téma, érkeztek rá válaszok, ezért sem világos miért kellett tovább ragozni...
-
válasz
idegen lény #157649 üzenetére
Milyan módon létrehozott Windowsok működésére van garancia?
-
King Unique
titán
válasz
Mármint idelinkelsz egy 2021-es cikket, amiből az idézett szövegrészt - ami akkor is csak találgatás volt - az elmúlt 3 év tapasztalata eleve cáfolta és nem hivatalosan továbbra is telepíthető nem támogatott PC-kre Windows 11, kapja a havi frissítéseket, stb?
Nem kell félremagyarázni, annyi lett leírva hogy a lehetőség adott mindenkinek akár a rendszerkövetelményeknek nem teljesen megfelelő PC-re is Windows 11-et telepíteni és azt használni. Amivel ha él akkor él, hanem nem akkor nem, de utóbbi esetben akkor ne rinyáljon hogy nem tud újabb Windowsra váltani, holott technikailag meg tudná oldani. Meg annyi, hogy akkor lenne ez igazán téma, ha semmilyen módon nem lehetne megoldani és kötelező jelleggel új PC-t kellene vásárolni a Windows 11-re váltáshoz, a régit meg kidobni.
Ezen nem világos mit nem lehet érteni.Egyébként ahogyan már írták, van Windows 11 topik, értelemszerűen inkább oda való ez a téma, nem a Windows 10 topikba.
-
Geth
veterán
válasz
Ez a Win10 topik.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157638 üzenetére
2. Nem feltétlen csak a legeslegújabbaknál, de attól még ugyanúgy cáfolja a "W11-nél nincs jelentős gyorsulás" állítást, meg ugye nem véletlenül vannak azok a rendszerkövetelmények és azokban külön kiemelve a CPU-k, stb. Ami az új processzoroknál a jövőben még számottevőbb lehet, mert míg a Windows 11-et folyamatosan fejlesztik, addig a Windows 10 fejlesztése már a 22H2 verziónál leállt, de kisebb újításokat kapott utána is, viszont idén végképp leáll és utána a fizetős ESU keretében kizárólag biztonsági frissítéseket fog csak kapni.
5. A Windows 8/8.1-nél eleve más volt a helyzet, mivel az nem is kellett széles körben a népnek, ezért nem véletlenül nem terjed el soha akkora mértékben, nem véletlenül váltottak helyette sokan inkább Windows 10-re.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157632 üzenetére
1. Ez sem pont így volt, mert nem kifejezetten a Microsoft ígérte, hanem csak Jerry Nixon, ami aztán össze lett mosva és általánosítva hogy nem lesz újabb Windows, a #157015 számú hozzászólásban már leírták.
2. Az sem pont úgy van, hogy a Windows 11 nem hozott semmilyen gyorsulást és annyival lassabb lenne a Windows 10-nél, lásd pl. "Sokkal gyorsabb és takarékosabb ugyanazokon a gépeken a Windows 11, mint a Windows 10" cikket.
3. Ez sem igaz ilyen formában, mert mindenféle gépre azért az sem és pont a CPU illetve ott a PAE/NX/SSE2 utasítás hiánya miatt, ami Windows 8-tól lett bevezetve, lásd "Fut-e majd a Windows 10 a gépemen?" bejegyzést.
4. Ez sem teljesen helytálló, mert még direkt linkelve is lett és leírva világosan, hogy "a Windows 10-nél is eleve 10 éves támogatás van / lesz + 3 évig fizetős ESU, akárcsak pl. a Windows 7-nél", ahol az utóbbinál világosan látszik hogy a 10 év (5 év alap + 5 év kiterjesztett) általános és ingyenes támogatás után a +3 év a fizetős ESU (Extended Security Update), ami most ugyanúgy lesz a Windows 10-nél is.
5. Ez miért is lett linkelve? Azt eddig is tudtuk, hogy a felhasználók egy része azért nem váltott még Windows 11-re, mert nem felel meg a PC-jük maradéktalanul a rendszerkövetelménynek és ezért nem ajánlja fel a Windows Update, nem feltétlen vannak azzal tisztában hogy megoldható kerülőúton (Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre) is, stb., nem újdonság.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157609 üzenetére
Mármint a KB5052077 csak opcionális kumulatív frissítésre célzol?
Én mondjuk annyira nem vettem észre, mivel előtte is eleve gyorsan működött nálam a Windows 10 22H2.Ha megnézed, akkor a Windows 10-nél is eleve 10 éves támogatás van / lesz + 3 évig fizetős ESU, akárcsak pl. a Windows 7-nél.
Vagyis nem újdonság és nem lett rövidebb a támogatás ideje, mint az eddig megszokott.#157610 Attila0:
Hivatalosan max. az ESU és 0Patch frissítésekért kell fizetni annak, aki a Windows 10-et aktív támogatással akarja tovább használni. Vagy nem hivatalosan az előbbiért sem feltétlen, ha a Windows 10-nél is lesz ilyen.
A Windows 11-re váltás eleve ingyenes Windows 10-ről, azért nem kell külön fizetni, ahogyan szükség esetén új hardverért sem feltétlen, ha pl. a Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre bejegyzés alapján megoldható a Windows 11 telepítési és használata akár a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-ken is.
-
simpley
őstag
válasz
marketing, fogyasztói társadalom kizsákmányolása, "vegyél újat mert úgy leszek gazdag", stb.
Én még egy jódarabig biztosan maradok Win10-en, legalább addig amíg a Chromium alapú böngészők támogatják.
Emellett évek óta nem használok Defendert sem, Norton 360-ra vagyok előfizetve -
Attila0
őstag
válasz
"Nem tudom mi ennek az értelme."
Pedig marha egyszerű! Ha október 14. után továbbra is "legális" Windowst akarsz használni, akkor így, vagy úgy, de fizessél mint a katonatiszt.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157529 üzenetére
Az csak a hivatalos elrettentő szöveg, ellenben a gyakorlatban a nem támogatott hardverkonfigurációra telepített Windows 11 is ugyanúgy frissül, kapja havonta a kumulatív frissítéseket, max. új verzióra frissítést nem kap, utóbbit kell manuálisan megoldani, ami a téma topikjában többször ki lett fejtve: [link], [link].
Esetleges további kérdésnél át kellene fáradni a már említett Windows 11 topikba, mivel ez már nem a Windows 10 topik témája.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157525 üzenetére
Mi?
Van egyébként Windows 11 topik, ahol többször is le lett írva (példa), hogy megoldható a Windows 11 telepítése a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-kre is
-
norba69
senior tag
válasz
idegen lény #157525 üzenetére
Ha lesz vízjel, lesz hozzá kikapcsolási megoldás is.
-
válasz
idegen lény #157465 üzenetére
Köszönöm, végre valaki ad értelmest választ is.
Közben találtam egy másikat is. [link]
Itt mondjuk már más segédprogram által okozott hibáról beszélnek, hogy a Bitdefender okozhatta... Ami nagyon fura.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #157434 üzenetére
Nemrég volt arról cikk, hogy a Microsoft esetleg megszüntetné a Windows 11-re váltás ingyenes lehetőségét, de mint utólag kiderült, csak téves információ volt és szó sincs ilyesmiről. Na meg ugye a Windows 11 lényegében egy átnevezett Windows 10X rendszer, ahol Windows 10 és Windows 11 esetében még az általános termékkulcsok is eleve megegyeznek, már csak ezért sem valószínű, hogy csak úgy megszűnne az ingyenes aktiválási lehetőség a meglévő Windows 10 termékkulcsokkal és digitális licencekkel.
-
efemm
tag
válasz
idegen lény #157424 üzenetére
Minek foglaljon erőforrást, vagy miért darálja végig feleslegesen a HDD-t? Egyébként célszerű azt is kikapcsolni, hogy fájl megnyitásnál rögzítse az megnyitás időpontját akkor is, ha csak olvasásra nyitottad. (How to Enable or Disable NTFS Last Access Time Stamp Updates in Windows 10)
Mi a fenének olvasson bele az összes dokumentumomba a Windows? A találatok meg nyilván mennek fel a felhőbe, vagy akárkinek, akárhová eladásra (a felhasználói élmény fokozása érdekében...)
Egyébként elég sokan a windows beépített keresőjével keresnek a saját, helyben tárolt dokumentumaik között, én meg inkább a jól rendszerezett könyvtárstruktúra mellett vagyok. -
kutga
félisten
válasz
idegen lény #157354 üzenetére
Egyébként igen, az Edge teljesen korrekt. Én használom mindkettőt, a munkahelyi gépen mindenképpen.
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #157323 üzenetére
Próba cseresznye. Nincs könnyebb út. Persze ha azon a gépen semmi komoly olyan dolog nem folyik amihez mindenképpen kell a Windows akár mehetne rá egy Linux is.
(nekem még egy focis játék fut rajta aminek a gépigénye nem nagy etvasz)Ha van benne SSD és legalább 8GB RAM és valami dedikált VGA akkor nem lesz gond. (nem tudom, hogy abban az i5-ösben milyen IGP van azért írtam, hogy dedikált VGA)
-
válasz
idegen lény #157242 üzenetére
Érdekességképp leírom.
Barátom (sajnos már eltemettük 1 éve) szólt régebben menjek már át mert a neje asztali gépe vacakol.
Tünet, boot 5 perc, egy jpg kép megnyitása 10 másodperc, minden tetűlassú, és "nincs internet" a gépen.
A neje enyhén paranoiás, kb. 1 órig keresgéltem az okokat és találtam a gépen egy Pandát, egy Kasperskyt, egy előfizetéres ESET nod-ot, mégegy viruskergető valamit és ezenkívül 13 darab noname antimalware, trojan és egyéb irtót meg registry buherátorokat és böngésző tisztítót.
Ezek gyalulásával megszűntek a buborék üzenetek is, amik tucatjával ugrottak fel 2 percenként hogy vírusos a gépe meg jajj meg mostmilesz.
És végre a böngészők is kitaláltak a netre mivel mire átverekedték magukat egy weboldalra a virnyakergető hegyeken, öreg este lett.
Miután mindent legyalultam, az Eset maradt, megtáltosodott a gép és használható lett. -
válasz
idegen lény #157164 üzenetére
Nem, mert nincs aki hosszú távon seedelje.. (mindenki gyorsan lelép)
-
válasz
idegen lény #157127 üzenetére
Processzor igény, benchmark 18000.
Én meg itt tolom egy N3150-el, 1200-as értékkel...
Szégyellem magam komolyan. -
kutga
félisten
válasz
idegen lény #157127 üzenetére
Szerintem dobjuk össze neki a gépet. Csak van otthon valami felesleges alkatrész.
-
Gyöször
senior tag
válasz
idegen lény #157120 üzenetére
Kitaláltad, nyereményed egy [link]
-
Geth
veterán
válasz
idegen lény #157073 üzenetére
Azt csinálsz amit szeretnél a
132601889akárhány nyitott lappal, csak egy tipp volt, hogy lehet hatékonyabban kezelni ennyi lapot. -
Geth
veterán
válasz
idegen lény #157061 üzenetére
A könyvjelzőket lehet könyvtárakba rendezni, illetve van reading list. De lehet van ilyesmi célra extension is.
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #157046 üzenetére
Ez nem jelent semmit, "intelligens" a memóriakezelés: ha van elég akkor nyújtózkodik, ha nincs elég akkor takarékoskodik. Nekem cakpakk van 8GB RAM-om és ha több oldal van nyitva akkor sincs tele.
-
Geth
veterán
válasz
idegen lény #157023 üzenetére
Nem Windows 10.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #156910 üzenetére
Mindkettőt, tiszta telepítést (clean install) és a működő rendszer alóli verziófrissítést (in-place upgrade) is.
-
paolinho
őstag
válasz
idegen lény #156903 üzenetére
Nem volt választási lehetőségem. Csak rákattintottam a setup.exe fájlra, és végigment a telepítés. Most próbálkozom egy régi Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5870 @ 2.00GHz-es procival futó laptopommal, de ez már nem ugorja meg a rendszer telepítésének feltételeit. Itt nem fogadja el ezt a kétmagos procit. Szóval erre a gépre már nem tud felfutni sajna a Win11.
-
coco2
őstag
válasz
idegen lény #156867 üzenetére
Oké, akkor rosszul sejtettem, windows frissítések után a lapon automatikusan újra nyílnak.
Amúgy azt megkérdezhetem, hogyan tudsz annyi lapot nyilvántartani magadnak? Egyszer crash-t kapna a böngésző, vissza tudnád nyitni mindet?
-
coco2
őstag
válasz
idegen lény #156862 üzenetére
@idegen lény
...akkor az magától aktiválódik?Igen, az lenne a terv.
Vagy még inkább nekiesni szöveg file-ba logolni a nyitott lapjaidat, ha az a bajod, hogy ne vesszenek el. Mert amúgy egy kötelező újraindítás nagyon le fog izzasztani
@Pyttawrx
Ritkán fut hibára,...Én például helyből belefutottam lefagyásba.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #156862 üzenetére
De most megtalálod, meg a jellemző keresőszavak alapján amúgy is kiadja később is a kereső.
A Rufus által kreált telepítési adathordozó használható Windows 11 tiszta telepítéshez és Windows 10
—►
Windows 11 közvetlen verziófrissítéshez egyaránt.Itt nem szimplán szakifejezésekkel tarkított száraz szöveg lett leírva, hanem eleve linkelve lettek "lépésről lépésre" útmutatók több helyütt, amik alapján pláne érhető kellene legyen, hogy miről van szó és mit kellene csinálni.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #156828 üzenetére
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]Annyira azért nem bonyolult egy Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade, számos leírás van hozzá ami lépésről lépésről szemlélteti a műveletet, a Rufus által a rendszerkövetelmények eltávolítása is egyszerű a nem kompatibilis PC-kre telepítésnél, stb.0. lépésként lehet a jelenlegi Windows 10-ről mentést készíteni képfájlba, amiből szükség esetén 1:1-ben visszaállítható az az állapot, de amúgy a Windows 11-re váltás után is van lehetőség 10 (vagy akár 60) napig közvetlenül visszaállni az előző Windows-verzióra (Windows 10.).
-
jack982
senior tag
válasz
666? téged szeret az ördög.
-
I02S3F
addikt
válasz
Az Edge-n kapcsold be a szinkronizációt
-
coco2
őstag
válasz
Ami kulcsot a 10-eshez veszel, engedni fog 11-re frissiteni
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #156821 üzenetére
A "gyorsan elkaszálni" azért nyilván túlzás, mert ha megnézzük, akkor így is 10 éves alapvető életciklusa, támogatási ideje van a Windows 10-nek, ami nem kevés, ugyanennyi volt pl. a Windows 7 és Windows 8.1 rendszereknek is.
+ Aki tovább akar Windows 10-et aktív támogatással használni, annak ott van a + 3 éves microsoftos ESU, valamint a + 5 éves 0Patch, ami így összességében már 13 / 15 év támogatás.
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #156821 üzenetére
Szeretnék (a PC gyártókkal, alkatrész gyártókkal kartellben) felpörgetni a PC piacot.
Főleg a "brand" (készre szerelt pl. a Dell gyárt sok ilyet) gépek piaca lassult be a Covid óta.
Persze több ok is van: home office erősödése, recesszió, a windows 10 hardverigénye ugye nem sokat változott.Persze ezt pl. velünk mezei júzerekkel akarják megfizettetni.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Windows 11 csak egy "átszkinezett" Windows 10, hogy némi parancssoros mahináció és bármire is telepíthetővé vállhat. -
King Unique
titán
válasz
idegen lény #131211 üzenetére
Mármint az lett leírva, hogy előre és máshol nem kell fixen particionálni a céllemezt, valamint magánál a telepítésnél alapesetben a szabad területet megadva sem, egyéb esetben a telepítés közben lehet opcionálisan, ha ott a C mellett egyből egy külön D partíció létrehozása is cél. De az utóbbi akár utólag is megoldható a C zsugorításával, majd a létrejött nem lefoglalt területen egy új partíció létrehozásával. Ahol a C-re ugye alapesetben a rendszer és a telepített programok kerülnek, a D-re meg pl. a letöltött és nagy tárhelyigényű egyéb fájlok, esetleg a túl sok tárhelyet igénylő egyes játékok, stb. Szerintem ez így logikus és érthető, meg ugye ha a user képben van bizonyos dolgokat illetően.
-
Csupingo
veterán
válasz
idegen lény #131211 üzenetére
Akkor egyszerűbben. Ha jól rémlik, a 10-es telepítője is hasonló. Itt, mivel használt hdd-ről van szó, ha jól értettem, törölsz mindent (ha nem kell lementened semmit), míg 1 darabban nem látod az egészet, ahogy a képen is van. Aztán ha gondolod, az "új" feliratra kattintva létrehozhatsz mondjuk egy 150GB-os szeletet. Ezután nem kell formázni semmit, csak rákattintani a 150GB-os részre és rányomni, hogy oda telepítsen.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #131204 üzenetére
Itt nem teljesen világos minden téren mit csináltál és hogyan, de az előző válaszokban, a linkelt anyagokban viszont világosan le van írva és linkelve hozzá a szükséges anyagok, hogyan kell pendrive-ról Windows 10-et telepíteni (példa), már csak megfelelőn alkalmazni kellene, kellett volna, azon szvsz nagyon nincs mit tovább magyarázni, ennyi.
"Na ez volt nálam is. Az EFI-re nem engedte telepíteni, ezért a Boot Menüben ki kellett kapcsolnom az EFI dolgokat."
Mivel az ESP alapesetben csak 100 MB-os, ezért nem meglepő, ha arra nem engedte a telepítő telepíteni a Windows 10-et. Meg nyilván nem a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat kell megadni telepítési célnak, hanem a C-nek szánt megfelelő méretű elsődleges partíciót, vagy a szabad területet, ami elég alap.
A Windows 10 aktivált állapotának nyilván semmi köze ahhoz, hogy működik-e clean install, vagy sem, pláne hogy normál esetben eleve törölve lesz ilyenkor a korábbi telepítés.
Ha figyelmesen olvastál, akkor szó nem volt arról, hogy minden 1 db partíción legyen, sőt nemrég lett az is leírva, hogy eleve létrejönnek kicsi partíciók is a rendszer számára. Arról volt szó és én azt írtam, hogy egyrészt a telepítésnél nem kell előre particionálni, formázni a célmeghajtót, majd a telepítő megoldja, illetve eleve particionálva lesz a lemez a telepítésnél és partíció nyilván szükséges ahhoz, hogy érdemben használni lehessen. Másrészt az, hogy a kicsi rendszerpartíciók mellett csak C, vagy C és D meghajtó is lesz, az már egyéni szükséglet kérdése és elsődlegesen a usernek kellene tudni, eldönteni, nem másoknak kitalálni ő hogyan akarja használni a rendszert, mit kíván tárolni a rendszermeghajtón, illetve a rendszerpartíción (C), stb. -
zolee001
őstag
válasz
idegen lény #131207 üzenetére
A méretezés egyéni preferencia,ki hogyan tervezi adatai tárolását.
Lehet az oprendszerre bizni a particiók létrehozását és majdan a windows alól uj particiót késziteni a rendszerparticiót elszeparálni
Mások "egyben" szeretik látni a komplett disket -
Zoz
őstag
válasz
"Szerintem az volt a gondja, hogy az előző tulaj aktiválatlan Windows 10-et tett rá, az meg lejárt."
Ez marhaság. Még ha így is lenne, akkor is elindulna, csak írná, hogy aktiválni kell. (Egyébként meg végtelenségig megy aktiválás nélkül is, a háttér képet nem tudod átállítani, kb ennyi a korlátozás...)"nem tudtam elindítani, mert csak pörgött a Windows 10 embléma rajta, és egyszer kiírta, hogy telepítési hiba."
Ez lehet szoftveres hiba, pl megborult egy frissítéstől, de lehet hardveres is, pl döglődő vinyó/SSD. De tuti semmi köze ahhoz, hogy aktivált vagy sem. -
zolee001
őstag
válasz
https://www.speedguide.net/conversion.php
Segitség a bonyolult matek müvelethez:-) -
King Unique
titán
válasz
idegen lény #131198 üzenetére
Ha a telepítővel lett formázva, az még ok - bár ott sem feltétlen szükséges - , ha előtte máshol, az viszont teljesen felesleges és értelmetlen volt.
Az meg le lett írva itt már vagy 100x, hogy alapesetben telepítésnél szükség esetén (ha már inicializált, particionált, meg ha az nem passzol a telepítéshez) törölni kell a célmeghajtót / azon a Windows 10-telepítésnek szánt lemezterületet, utána a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és mehet a tovább, aztán majd a telepítő particionálja, formázza a lemezt, stb. Ami nemcsak W10, hanem korábbi Windowsok, pl. W7, 8.1 esetén is ugyanúgy érvényes. Vagyis nem éppen világos ez a "Máshogy nem is ment rá", de mindegy. -
Csupingo
veterán
válasz
idegen lény #131198 üzenetére
Úgy rémlik, a win10 már gyakran nyafog, ha formázva van. (Talán nálad azért nem, mert van másik partíciód amit nem formáztál? Lehet, hogy oda pakolta ezért a neki kellő dolgokat.) XP telepítésnél lehetett formázni, talán 7-nél is. A 10-es jobban szereti a szűz területet és maga intézi a többit.
-
Csupingo
veterán
válasz
idegen lény #131194 üzenetére
Szerintem van értelme. Ha pl. valami miatt nulláról teszed fel a wint, üres partícióra, akkor a másik partíción megmaradnak az adataid, valamint a c-ről is átmentheted a dolgaidat telepítés előtt. Így nincs szükség külső adathordozókra. A mérete az nagyon felhasználás függő. Mivel egy merevlemezről van szó, ezért talán elég tényleg csak a win-nek helyet hagyni és minden mást lehet telepíteni a másik partícióra. 120-160GB biztos elég.
Ahogy írták a többiek, az a lényeg, hogy feldarabolhatod a telepítővel, de leformázni nem kell (nem szabad), majd a telepítő intézi.
-
King Unique
titán
válasz
Ha nem lenne particionálva a HDD/SSHD/SSD meghajtó, akkor mégis hogyan lehetne érdemben használni?
Itt gondolom telepítésnél / telepítés után a több partícióra osztás, a C mellett külön D/egyéb partíció létrehozása akart ez lenni magyarul, amire vonatkozóan már többször le lett írva ebben és más topikokban is a lényeg.
+ Ha már tiszta telepítés, akkor nemrég egy másik válaszban összegezve lettek ezzel kapcsolatban a dolgok, lehetőleg azon leírások szerint kellene csinálni, még mielőtt sikerülne esetleg nem úgy. Ahol nem, nem kell a telepítés előtt máshol előre inicializálni, particionálni és formázni a célmeghajtót (SSHD), majd a telepítésnél a Windows 10 telepítője megoldja.
-
kontaku
tag
válasz
Nem kell particionálni, sőt, nem is ajánlott. Csak rá kell hagyni a telepítőre, az majd létrehozza a kellő partíciókat, és le is formázza.
-
válasz
idegen lény #84111 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #84104 üzenetére
Amúgy amit linkeltem az OPREND onnan letölthető a windows thin PC -is
-
válasz
-
válasz
Nem.
-
válasz
idegen lény #84096 üzenetére
A mókolatlan eredetiben ott a starter is. x86 esetén.
Az összefoglalóban ott a link a letöltéshez. (ultimate-t töltsd majd töröld az ei.cfg - t)
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #84096 üzenetére
Starter az nincs ha jól látom, csak regisztrált felhasználók tölthetik: [link]
-
Core2duo6600
veterán
válasz
idegen lény #84089 üzenetére
Nekem legális a Windows 10 em, csak 2 -3 alkalommal jött fel a héten.
(#84073) tibi14
Feltettem egy free antivirust, és úgy tűnik, hogy megszünt a gép akadozása. -
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #84089 üzenetére
Úgy gondoltam hogy fikázod az integrált telepítőket mint KORI vagy a FATEBRINGER telepítőit pedig Windows 7 esetén létszükséglet mert már annyi update jött ki hozzá de Win 10-hez fölösleges max fél éves ciklus alatt alig gyűlik össze frissítés azok is elég jól tömörítve vannak, úgyhogy a méretük sem jelentő.
A 1803-as még egy ez év októberi tiszta újratelepítéssel is hamar meglesz.
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #84074 üzenetére
Windows 10-el szerintem okafogyottá vált az INTEGRÁLT rendszerek telepítése. Hiszen a 1803-as windows április legvégén jelent meg azaz 3 hónapja minimális mennyiségű frissítés jött ki hozzá egy átlag nettel is pár perc. Az update-en is sokat fejlesztettek.
DE aki még ragaszkodik a windows 7-hez ott alap hogy csak integrált telepítővel szabad nekivágni. A windows 7 egy 9 éves oprendszer és a SP1 is már vagy 7 éves.
-
Geth
veterán
válasz
idegen lény #83985 üzenetére
Hozzáértők a legtöbb kapható gépet bottal se piszkálnák. Az a baj, hogy az SSD még mindig drágább fajlagosan, és marketing szempontjából jobban néz ki, hogy 1TB (1000GB), mint az, hogy 120GB
De semmi gond, erre van a caddy, SSD-t a gépbe, optikai meg lehet külső (USB), baromi ritkán kell. -
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #83987 üzenetére
Lemezes játék? Az mit jelent? A DVD Decrypter-t ajánlom, ezzel ISO fájlt lehet csinálni bármelyik játéklemezből (a FIFA 18 lemezeket csináltam meg így és amikor újratelepítem elég a lemezképet csatlakoztatni, gondolom ez minden lemezes játékkal megoldható.
Ettől függetlenül megtarthatod az ODD-t csak azért írtam, hogy nem kell az ODD-t zúgatni és a lemezekkel zsonglőrködni ha játszani akarsz. -
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #83985 üzenetére
Kicsit pátoszos de igaz. ODD helyére nem férne el?
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #83983 üzenetére
Hagyd a Windows 10 beépített automatikus rendszerére, és vegyél akár egy 9 ezer forintos 120GB-os SSD-t rendszernek ezt meg hagyd háttértárnak és nagyobb játékokat is lehet rá telepíteni.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #83916 üzenetére
Érdemes particionálni, máskülönben használni sem tudnád...
Több partícióra osztani, külön adatpartíciót létrehozni pedig célszerű ez esetben, mivel egyrészt nyilván nem kell 1 TB a Windowsnak. Másrészt, ha van adatpartíció, akkor egy újratelepítésnél azt valóban nem kell törölni, hanem csak a rendszerpartíciót (C) és a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókat.
Az SSHD amúgy valamivel gyorsabb lesz OS alá a sima HDD-nél, de be kell járatni, kell némi használat és néhány restart ahhoz, hogy a gyakran használt elemek a gyorsítótárként használt SSD-re kerüljenek.
-
Cs1csó
titán
válasz
+1 bazsi83vp
Annyi kiegészítéssel, hogy csináld úgy ahogy írtad, a windows-nak 100-at a többi maradjon egyben háttérnek. Ahogy írta bazsi83vp az SSHDD funkciót automatikusan kezeli majd a windows.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Szia,
az SSHD-t ugyanúgy használd, ahogy egy merevlemezt használnál. A flash gyorsítótárba majd automatikusan belepakolja a leggyakrabban olvasott szektorokat a vezérlés a partíciók számától, jellegétől függetlenül.,
-
Samal
csendes újonc
válasz
idegen lény #81607 üzenetére
Szia! Itt van egy érdekes téma róla.
[link] -
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #81532 üzenetére
Nálam ez az O&O ShutUp10-es letiltás nem működik. Továbbra is mindig telepíti 41 %-ig, majd kiírja, hogy: "Funkciófrissítés a Windows 10 1803 verziójára - Hiba: 0x80070020" és hogy: "később újra próbálkozunk". Ugye nincs elég hely neki az SSD-n.
-
kezo0
addikt
válasz
idegen lény #81495 üzenetére
+1 az elemre. Nekem is akkor kezdett hülyéskedni a rendszer órája, amikor kezdett elfáradni az alaplapi gombelem.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #81451 üzenetére
Eddig sem volt olyan komoly hiba, ami mindenkinél (vagy a többségnél) előjött.
Használatot akadályozó hiba? Mondjuk indítás után nem csatlakozik fel a wifire, vagy csak megszakad a net, ki kell kapcsolni, majd vissza. Nem mindig, de sokszor. Némelyik játéknál ok nélkül leesik a CPU-GPU használat, és elkezd darabolódni a kép.
Ezeket tapasztaltam az upgrade óta. -
törölt tag
válasz
idegen lény #81449 üzenetére
Persze, csak ilyen nem létezik. Ráadásul ez egy Windows, mennie kell megszámlálhatatlan konfigon. Én tökre megértem, hogy ez nagyon nehéz feladat. De közben hogy a fenébe nem tűnik fel nekik ez? Annyi előnye van ennek a WaaS-modellnek, hogy soha korábban ennyi plusz feature nem jelent meg a Windowsban.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #81447 üzenetére
Miért, volt már hibamentes build?
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #81438 üzenetére
Nem tudtam kipróbálni, mert a Malwarebytes nem enged az oldalára, de úgy látom, fizetős is, meg kamu.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #81433 üzenetére
Van több lehetőség is a törlésére, de elsődlegesen a Windows beépített eszközeivel javasolt, azok közül is a lemezkarbantartóval.
(#81434) vaakuum:
Az előző válaszokban már le volt írva, hogy hogyan kellene a törlést megfelelően elvégezni. Ha nem így történt, akkor viszont nem kell meglepődni az eredményen... Ilyen found.000 stb. mappákat amúgy általában a CHKDSK szokott kreálni. -
CirrMee
addikt
válasz
idegen lény #81393 üzenetére
Felfér az annál is kisebb helyre, lásd win10 -es tabletták. Igaz csak 32bit -es, de a saját tabletomon 16Gb eMMC tárhellyel gazdálkodik (WimBoot).
-
pc360
addikt
válasz
idegen lény #81389 üzenetére
Akkor jót tesz majd a reinstall. Mekkora az az SSD?
-
pc360
addikt
válasz
idegen lény #81371 üzenetére
Most csak kipróbáltad Win 7 alól, vagy már a 10-est gyűröd?
A 80 MB amúgy semmi, valószínűleg csak thumbnail-ek.Igen, ott minden kijelölhető. Ha meg van admin gomb a felületen, arra bökj rá, úgy még több takarítást felajánl. Az aktuális, 1803-as build le akar majd tölteni 1-2 havi összegző frissítést, ami után a lemezkarbantartó 1-2 GB-ot kell, hogy összesen tisztításra felajánljon.
-
TRob1
veterán
válasz
idegen lény #81371 üzenetére
Leginkább úgy van értelme.
-
pc360
addikt
válasz
idegen lény #81369 üzenetére
A lemezkarbantartó nem töredezettségmentesítő, csak egy eszköz, ami az ideiglenes fájlokat törli, így nem árt pluszban az SSD-nek. Defragolni nyilván nincs értelme, és az se baj, ha nem 0-24-ben torrentezel rajta, de ezen kívül nincs mitől félteni a szilárdtest-meghajtót.
-
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #81339 üzenetére
Alapesetben azt mondom, hogy windows 10 tiszta telepítéssel telepítés közben netkapcsolattal és kész. Ha megfelelően működik akkor nem kell a driver-ekkel szöszmötölni
Végül is gondold végig mit csinálsz? Egy jó driver helyett felteszel egy TALÁN jót vagy jobbat?Ha hiányzó driver-t ír az eszközkezelő vagy hibás a driver vagy az új driver valami plusz funkciót (legyen az akár biztonsági) ígér akkor telepítsd.
Amúgy erre inkább Driver booster free-t ajánlom próbáld ki ezt is és hasonlítsd össze miket frissítenének. Amúgy amit linkeltél ezzel még nem is találkoztam és ahogy látom nem ingyenes ezért inkább hanyagold.
Összefoglalva, driver-t akkor frissítsd manuálisan:
- ha hiányzik
- ha hibás (nem jól működik, biztonsági rés van rajta, hiányzó funkció )egyéb esetben inkább ne
-
törölt tag
válasz
idegen lény #81343 üzenetére
Úgy értettem, hogy az értesítést ott lehet kikapcsolni. De utánaolvasva jelenleg lehet, hogy nem kikapcsolható. Azt írják, hogy vissza kell venni a fényerőt 99%-ra, vagy 90%-ra. Nem tudom, nekem max. fényerőn sem írja.
Nincs a dinamikus fényerő bekapcsolva? Vagy a gyártó programjában nézd meg, vagy a rendszerben, azt hiszem "javasolt alkalmazások" vagy milyen hülye neve van. Ha fix értékre állítod, akkor talán nem állítgatja.
-
idegen lény
addikt
válasz
Ja és a fejhallgatóban bugyborékol/szörcsög a hang, ez lehet a fejhallgató hibája is. A képernyőnek néha lecsökken a fényereje pár pillanatra, de ezt kiküszöböltem azzal, hogy maximumra felhúztam a fényerősséget, azóta nem csinálja.
(#81342) Timberwolf válasza idegen lény (#81339) üzenetére
Persze, hogy rákattintottam. Pont ez zavarja, hogy a maximumon van a fényerősség. Hát, mert maximumra állítottam!
-
törölt tag
válasz
Próbáltál már az üzenetre kattintani? Vagy az értesítések beállításait megnézni?
Hajjaj, előbb tiltogatásról kérdezel, most meg drivereket akarsz felpakolni ok nélkül. Miért? Van valami gond a rendszerrel? A 360TS azért nyaggat, hogy fizess érte. Egy rakás fizetős antivírus csinál többet, mint kéne, hogy el tudja adni magát (a rosszabbik fajta kicsit több dologra figyelmeztet a kelleténél, csak érezd a törődést).
Ha nincs semmivel gondod, akkor hagyd a drivereket. Ha van valamivel gond, akkor a gyártótól szedd le a legfrissebbet. Nem kell mindig drivert frissíteni, csak ha előnyöd származik belőle. A WU rengeteget telepít magától, rendszerint jók is. -
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #81321 üzenetére
Ez pont hogy egy olyan állapot amikor még szinte semmi sincs tiltva. Nálam 4 dolgon kívül MINDEN TILTVA VAN.
Egy az asztali értesítésekhez (pl. lejön a torrent akkor feljön a kis ablak a bal sarokban egy kis hang kíséretében) emellett még van 3 ami windows UPDATE.ZÖLD = bekapcsolva a tiltás
PIROS = alapMIVEL NEM HASZNÁLOM:
- a defendert
- a cortanat
- a onedrive-ot
- a smartscreent stb.
- az UWP-s appokat
- az Edge böngészőt és még sok mást -
Cs1csó
titán
válasz
idegen lény #81317 üzenetére
Használd ezt a programot: O&O ShutUp10
Többek között a funkciófrissítéseket - upgrade - is le lehet tiltani.
Amit bekarikáztam azt a csúszkát kell elhúzni hogy zöld állásban legyenEzzel korlátlan ideig lehet tiltani az UPGRADE-et de amint látod alul akár a sima biztonsági frissítéseket tartalmazó UPDATE-et is tilthatod de azt nem ajánlom.
A lényeg, hogy szeparáltan tudod tiltani az upgradet az update-től.
-
Geth
veterán
válasz
idegen lény #81256 üzenetére
A Free Upgrade hivatalosan minden módon lejárt, mégis működik: lehet in-place upgradelni, elfogadja a régebbi kulcsokat, stb.
Elvileg meg tudja mondani az MS, hogy időn túl történt a frissítés, gyakorlatilag nem foglalkozik vele, talán nem is fog...
A Jegyzettömb sima szöveges file-okkal (.txt), dolgozik, a jegyzetfüzet más. Jegyzettömb szerintem soha nem fog kihalni. -
törölt tag
válasz
idegen lény #46420 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Windows 10 rollback periódusa az Anniversary Update után már 10 napra módosult.
Tehát 30 nap múlva ezzel a módszerrel nem fog tudni visszaállni Windows 7-re. -
vlevi
nagyúr
válasz
idegen lény #46420 üzenetére
Elvileg már nem lehet ingyen frissiteni. Ezexerint ezt se tudták rendsen megcsinálni, hogy letiltsák azt, ami már lejart? Akkor miért várjuk, hogy a rendszert normálisan össze tudják rakni
-
netpeti98
addikt
válasz
idegen lény #46412 üzenetére
Más programok is igényelhetik a média összetevőket (pl. játékok), szóval nem ajánlott az N verzió. Bár utólag is lehetölthetőek, de előbb utóbb beleütközöl a hiányukba.
-
jeni
félisten
válasz
idegen lény #46408 üzenetére
WIndows Media Player
-
samgar
őstag
válasz
idegen lény #46408 üzenetére
Bocs rosszul kérdeztem. Már meglévő rendszerre telepíthető csak? Vagy tiszta telepítés is lehetséges?
-
jeni
félisten
válasz
idegen lény #46403 üzenetére
A nevében benne vannak.
Az első teljes verzió, a második az Média nélküli, a harmadik meg egynyelvű verzió. -
toBIN
tag
válasz
idegen lény #46385 üzenetére
Mar miert lenne ajanlott? Egyebkent kikapcsolt allapotbol kapcsol be, mint ahogy irtam is.
(#46386) iwroteapoem : Ki van kapcsolva, ezert is erdekes. Most megprobalom a specialis energiabeallitasoknal a felebresztesi idokozoket tiltani, hatha
-
törölt tag
válasz
idegen lény #46385 üzenetére
Nem értem, hogy éjszakára miért nem kapcsoljátok ki a gépeket? Az amúgy is ajánlott lenne.
Nem az XP korszakban vagyunk már.
Havi egyszer frissítések miatt ajánlott, muszáj a restart. Egyébként simán csak alvó mód. Okostelefont se szokás minden este kikapcsolni.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
idegen lény #46350 üzenetére
Ez a vírusirtó mennyire megbízható? Jól látom, hogy teljesen ingyenes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged