-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
pendre54 #35164 üzenetére
mindegy, mind a kettő ugyanazt csinálja, ha simán mct-ban a frissítésre nyomsz akkor egyszerűbb sztem
amúgy nekem is 10240-en van a win 10 és nem is akarom frissíteni, majd talán ha kijön a redstone 1 jun-jul környékén de akkor is valszeg tiszta telepítést nyomok inkább, én nem kedvelem ezt a live frissítés formát, valami mindig elbaszódik
-
válasz
pendre54 #33871 üzenetére
HEURÉKA!!
Aki keres az talál. Előbányásztam az egyik pendrive-ot a fiókomból, amire még augusztusban mentettem egy-két dolgot, amikor frissítettem Win 7-ről a 10-esre, és találtam rajta egy ilyet:Egye fene gondoltam, elindítom, majd meglátjuk, hogy milyen ISO-t szed le. Én 99 %-ban biztos voltam benne, hogy a legújabbat, és jött a meglepi, mert amikor leszedte, és megnéztem a verzió számát, ezt láttam:
Szóval, most van egy 2015-ös augusztusi 10240-es verziójú telepítő ISO-m. Mondjuk az még a jövő zenéje, ha ezzel telepítem majd a Wint, a frissítések keresése során mi fog történni, az e ami most van nálam, hogy nem települt fel a TH2, csak a frissítések jöttek, vagy azonnal frissíti majd a legújabb verzióra.
-
hunluki
senior tag
válasz
pendre54 #33869 üzenetére
Nemrég valaki másolt be egy linket hogy az MS két verziót tart kint, a 10240-et, és a legfrissebbet. Gondolom idővel majd frissítik ezt is, akkor meg a mostani verzión ragasztják a nép egy részét. Public fast/slowring szerűen.
Amúgy hogy honnan lehetne ilyen ISO-t leszedni... passz... harr-harr boltok?
-
hunluki
senior tag
válasz
pendre54 #33751 üzenetére
TH2, minden a legfrissebb (ma reggeli update óta haldoklik). Konkrétan tegnap még tudtam játszani a mass effect-el, ma rákattintok, megjelenik a tálca ikon aztán eltűnik. Event logban nem találok semmi ezzel kapcsolatosat. Sajna nekem az áramtalanítós megoldás sem jött be, kb 2 perc használat utána az egész gui úgy ahogy van meghal, nincs start menü, de még a settingsbe (modern app)-se tudok belépni.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
pendre54 #32942 üzenetére
A laptop esetében itt a megoldás: LINK
Úgy néz, ki, hogy a LAN és Wifi drivel nem volt a megfelelő.Az, hogy az asztali gépnél mi lehetett a probléma, meló után megnézem.
Szerintem a véletlen egybeesés miatt gyanakodtam a win updat-re. Nem a win 10 a hibás, user error lessz itt. -
AtHoS
nagyúr
válasz
pendre54 #32606 üzenetére
"UEFI and Legacy OPROM" beállítás esetén boot menüből tudsz választani UEFI és Legacy indítási módok között, szóval ez a beállítás mindkét megoldáshoz jónak kellene lennie, nem kell rajta változtatni, mindössze a megfelelő boot módot kell kiválasztani majd a boot menüből
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
törölt tag
válasz
pendre54 #29452 üzenetére
Én a szeptemberi win10-hez tudom csak hasonlítani, mivel múlt héten telepítettem fel megint win10-et: szerintem egyértelmű a javulás. Most már például stabil a boot idő. 3-4 másodperccel még mindig lassabban hozza be az Asztalt, mint a 8.1, de ezt stabilan tudja immár. A start menüben még olykor-olykor előjönnek hibák, de ez nem gyakori. Illetve a Gépház, vagy az Asztalon a jobb egérgombos menü időnként lassabban jön be. Más problémám nem volt egyelőre.
-
gyiku
nagyúr
válasz
pendre54 #29333 üzenetére
magyarul leirod nekik mi a bajod, kernek par adatot a windowsrol. segitenek mindenben, mi hol van, stb, vegul beaktivaljak neked.
igazabol nincs mire varni, inditsd a csetet.ssd csere miatt nem aktivalodik:
Ebbol lathatunk esetleges elterest a Windows 8.1 es a jelenlegi Windows 10 kozott, ami okozhat aktivalasi hibat, tovabba a hibauzenetre is szukseg lenne. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
pendre54 #28481 üzenetére
Egyre több a kavarás. Pedig tényleg lenne értelme annak, hogy a Media Creation Tool mindíg az elérhető legfrissebb verziót töltse le.
Win7-ből nekem pl. a kiadáskori (2009-es) változat van meg, telepítő DVD-n. Ha újra kellene rakni a gépet, be is b....na, ha onnan kellene kezdeni a frissítéseket. De, jobban belegondolva, a win7SP1-es telepítő se sokkal jobb, mert arra is volt már kábé 300 frissítés.
Még jó, hogy én letöltöttem, és pendrivera kiírtam a 10586 ISO-t. -
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #28340 üzenetére
Itt olvastam: Jelentősen javul a Windows 10 hangrendszere, habár ez elsősorban játékokra vonatkozik.
Tehát csak ezért nem érdemes cserélni.Köszi az infót!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pendre54 #28105 üzenetére
Azt nézem, hogy valahogy vissza lehet-e tenni a régit, de ahogy elnézem nem. Mert ha kikapcsolom, majd vissza, akkor is a mostanit teszi vissza.
Nekem csak néha van rá szükségem, akkor jó, ha van. De most jelenleg lényegében használhatatlan... Nem tudom, hogy mihez van köze, de innentől sanszos, hogy a frissítéshez.
-
Feri1977
senior tag
válasz
pendre54 #27996 üzenetére
...eret vágok..egy indítás erejéig jó volt amiután kikapcsoltam a page, swap fájlt..most megint vár a nagy semmire az üdvözöljük képernyőnél vagy 15 másodpercet..elolvastam a linkeket amiket küldtél, de nincs megoldás, tudnám mi az istenre vár ott, valamit tölt az ssd mert villog, de a nagy semmi helyett inkább azonnal bejönne már végre a win 10 desktop!
-
Feri1977
senior tag
válasz
pendre54 #27996 üzenetére
..basszus...ez kéééész...ahogy írta a linkben a srác, a hibernálást kikapcsolta és jó lett neki, én azt nem tudom hol van, viszont a pagefile-t azaz swap file-t kikapcsoltam, mert ssd-m van ugye és nem tesz jót neki,. meg amúgy is 8 gb ramom van, és pik pak bejön a 10 most..elképesztő..ezt nem tudják a microsoftnál, hogy ott időzik az üdvözöljük képernőnyél mindenkinek 10-15-20 másodpercet totál feleslegesen a page, swap file miatt?!
-
vlevi
nagyúr
válasz
pendre54 #27920 üzenetére
Kiírhatod az iso-t pendrivera a media creation tollal is. Én legutóbb olyan 8 gigas pent csinaltam a media tollal, amin rajta van a 32 és a 64 bites home és pro is. Asus lapnál (nekemis az van), bootolás előtt f8-ra ki tudod valasztani, mirol botoljon. Itt lesz olyan, hogy pendrive, ésolyan is, hogy uefi pendrive. Ez utobbit kell majd valasztanod.
-
csixy
addikt
válasz
A windows telepítő tud MBR-es és GPT-s telepítést is csinálni, ha DVD-re pörkölöd. Ha Yumi-val pakolod FAT32-es pendrájvra az ISO-t, akkor az is fogja tudni mindkét módot. A BIOS beállításán múlik , hogy hogyan fog települni ; legacy mód engedélyezése esetén MBR-es , UEFI mód esetén GPT-s telepítés lesz. Telepítéskor érdemes törölni az egész lemezt , és létrehozni magadnak egy Partíciót, amire a windows települni fog, a többi fika partícióját a telepítő majd csak azért is meg fogja csinálni magának. A Rufus precízebb , itt előre meg kell adni, hogy milyen telepítéshez csinálod a pendrájvot.
-
Popes
őstag
válasz
A hátértár nyugodtan maradhat NTFS, nem lesz gond.
UEFI-s telepítésnél én pl nem használok semmi külsős programot, Win 7 kivételével(8, 8.1, 10,) elég a bemountolt iso tartalmát egy fat32-re formázott pendrive-ra másolni és egyből kapsz egy legacy és UEFI telepítésére is alkalmas pendrive-ot.
Amelyik SSD-re (HDD-re) telepítem a rendszert azt előtte átkonvertálom GPT-re (particionálás nélkül) és simán megy minden. (bios beállításokra kell figyelni UEFI telepítésnél, Fast Boot Secure Boot, Disabled és a boot legyen UEFI ) -
Adler
aktív tag
válasz
pendre54 #27559 üzenetére
Szia!
Most fejezte be a telepítést.
Köszi a választ azért.Viszont lenne egy kérdésem:
A gépházban a Hálózat és internetnél van egy olyan rész, hogy Adatforgalom. Mit kapcsolhattam ki, hogy semmit nem jelez? Pedig okt. 16-a óta azért volt forgalmam szerintem nem is kevés.Válaszodat előre is köszi.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
pendre54 #27582 üzenetére
Nekem van olyan szerencsém hogy a Creative 10 év után átnevezte és PCI-E illesztő chip segitségével újra E-MU CA10300 DSP-t árul, így az Audigy4 hangkártyám tökéletesen működik az Audigy RX driverrel amit daniel_k módosított....
A mostani frissites nem bántotta, mukodik.
-
netpeti98
addikt
-
westlake
félisten
válasz
pendre54 #26852 üzenetére
12-én este (nálunk) fent lesz az összes TH2-es ISO az MSDN és a VLSC oldalakon. De ha a M$ oldalairól nem is, máshonnan biztosan le tudod majd szedni. Már "régen" készen van az össszes TH2-es telepítő. Szerintem csak a biztonság kedvéért vágták bele az Insider Preview csoportba (is). Pontosan ez volt a 10240-nél is.
#26856: Időzóna. Magyarország.
-
westlake
félisten
válasz
pendre54 #26848 üzenetére
Ilyet nem csinál a M$. Legalábbis abban az értelemben nem, ahogy te gondolod. Windows 7-nél ott volt/van az SP1 (újabb nem lesz), Windows 8.1-nél az Update 1, majd az Update 2 (újabb nem lesz), Windows 10-nél pedig 12-én jönnek a TH2-es (10586) telepítők (amiknek egy része már most is elérhető).
Integrálni bárki tudja a frissítéseket, csak érteni kell hozzá. Szerencsére vannak jóérzésű felhasználók, akik publikálnak frissített telepítőket. -
King Unique
titán
válasz
pendre54 #26380 üzenetére
Ezzel az erőszakossággal, ha kellő bulvárvisszhangot kap, csak maguk alatt vágják a fát.
"semmi plusz hozadéka nincs a 7-eshez képest, amig az engem érdeklő dolgok működnek rajta, addig marad."
Lehet vannak ezzel így egy páran. Nálam 8.1-hez képest, ami engem érintő pozitívum volt, az az USB 3.0 UASP mód továbbfejlesztése. Van olyan ASMedia vezérlős külső USB 3.0 házam, ahol 8.1 alatt kicsit szaggatott a másolás, 10 alatt már nem. De miután firmware-t frissítettem rajta, mert amúgy is régi volt gyárilag rápakolva, már 8.1-nél is teljesen ok. Így számomra már ez sem jelent előnyt a továbbiakban. Esetleg majd az USB 3.1 támogatás terén, de az még odébb van, mire el fog terjedni.
-
King Unique
titán
válasz
pendre54 #26344 üzenetére
Eddig is egyértelmű volt, nem terjed eléggé a Windows 10... a szeptemberi adatok szerint 6,63 % a részesedése, Win8x 13,32 %, a Win7 pedig 56,53 %.
Ha nem ment szép szóval, majd megy erővel, mint vmi diktatúrában...
Azt hitték, hogy majd mki benyeli a nagy marketingrizsát és a megjelenést követően max. pár hét/ 1 hónapon belül már globálisan minden Win7/8.1 user gépén ott fog virítani a 10-es. De majd céges környezetben is a vártnál előbb átállnak rá. Csak ahhoz kicsit jobban össze kellett volna rakni ezt a 10240-es kezdőverziót, a különféle adatgyűjtési és egyéb botrányoktól mentesen és akkor talán többen váltanak.
Illetve most már ott tartunk, hogy nem csak letölti a háttérben az ISO-t, hanem jóformán automatikusan az upgrade is megtörténik? Ilyet egy 7/ 8.1-re hivatalosan elő sem írhatnának, mert nem kötelező, hanem csak opcionális frissítés. Mindkét rendszernek önálló életciklusa van, ami ráadásul nagyon nem most fog lejárni.
Arra leszek kíváncsi, mi lesz majd 1 év után? Kitolják 2 évre a kedvezményes időszakot, ha nem sikerül megtörni a Win7 dominanciáját, vagy akik letiltják a frissítést, azoknak inkább további kedvezményeket adnak külön, csak hogy mégis frissítsenek...? -
TRob1
veterán
válasz
pendre54 #26363 üzenetére
Ugyanez volt pár éve a szitu a fos xp-vel is, mégis sikerült. Csak idő kérdése... Egy idő után a többség így vagy úgy (saját eszétől vagy más erejétől), de kijön a barlangból, lejön a fáról. A fejlődés útjába senki és semmi nem állhat.
(Aki nem mai kölök, sztem már észrevette hogy mióta létezik win os, azóta van szitkozódás, mocskolódás is minden újabb verzára.
Én is ezt tettem anno a 95-tel, mondtam soha nem fogok win-t használni, jó a dos is
Azóta meg kb. mindegyiket használtam)
(#26362) vigyori78:
Tuti lesz. -
bzoley
veterán
válasz
pendre54 #26344 üzenetére
Ha ez így lesz, akkor abból háború lesz. Csak a közelemben van néhány laptop Win7-tel(sarokban win10 ikonnal), amik kipróbáltan nem működnek Win10-zel. Ha egy ilyen ajánlott frissítés miatt esnek ki a munkából, kinél lehet kártérítést igényelni? Ezeknek teljesen elment az eszük. A közhiedelemmel ellentétben normálisan visszaállítani sem lehet a korábbi állapotot.
-
-
SOAD19
addikt
válasz
pendre54 #26074 üzenetére
Köszi szépen!
De, simán a Vezérlőpulton keresztül hol találom, idegesít, hogy nem találom. Gondolom, csak el lehet érni a Vezérlőpult/Felhasználói fiókok-on belül kattintgatva is. Holnapra már úgyis elfelejtem ezt a "netplwiz" parancsot, ezért is érdekelne, hogy normál módon, hol találom meg legközelebb.
Illetve az nem megoldható, hogy miután elindítom a gépet, akkor ne lépjen be az egyik fiókba, hanem választhassam ki, hogy melyik fiókot akarom megnyitni? -
pvt.peter
őstag
válasz
pendre54 #25993 üzenetére
Jaja, nem szeretném én sem bolygatni.
Sztem vmi olyasmi lehet a háttérben, hogy a Windows Update globálisan keres drivert, nem pedig eszközspecifikusan.
Emiatt érzékelheti úgy, hogy van driver frissítés egy adott hardverhez, miközben az nem is pontosan ahhoz készült.
Vagy nemtudom -
gikola
újonc
válasz
pendre54 #25509 üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni. Bár nekem azt írja ki, hogy abszolút nincs kapcsolat, nem csatlakozik a netre sem (vezetékes netnél, a wifi is abszolút halott), tehát maga a hardver sem működik, illesztőpr. hiba miatt (gondolom én). Tisztatelepítést még nem próbáltam. A legális 7-m van, 10-est bekéne először aktiválnom, és utána a 10-s tisztatelepítése. De eddig nem sikerült. Most visszaálltam a 7-re gond nélkül, és működik mind a 2 fajta net.
-
Gh00st
aktív tag
válasz
pendre54 #25395 üzenetére
Végtelenül sajnálom...de ez nem a MR hibája és nem is a win 10-é.
USB- portos "szakadás" léphetett fel Nálad(én is találkoztam már ilyennel, ez a dupla indítás), restart után tovább ment volna a program...
Több mint 3 éve használom, számtalan gépen, nem törölte egyszer sem a rendszer visszaállítási pontokat, de Nálad még csak el sem indult.
Vegyes használat mellett(SSD/HDD/Pendrive-Win7/8.1/10)még egyszer sem hibázott...nem akartam Neked rosszat! -
jimmy399
senior tag
válasz
pendre54 #25140 üzenetére
Helló.
Nekem nem ajánl fel semmiféle ilyen lehetőséget a Maricum. Lehet hogy a Windows PE alapból támogatja a hálózatot meg a többit, amit neked meg nem.
VISZONT, egyszer óriásit szívtam a programmal.
Azt tudni kell, hogy ha telepíted, akkor figyelmeztet hogy van újabb patch, meg rescue média, amit kiírhatsz lemezre, meg telepítheted a patchet.
VISZONT azt nem közli annyira, hogyha van régebbi verzióval készült backupod, akkor NEM hajnaldó visszaállítani róla semmit sem... Remek érzés volt, amikor volt 5 biztonsági mentésem és nem tudtam csak 1-et visszaállítani belőle a legrégebbit, de még így is viszonylag jól jártam... Megúsztam egy teljes Reinstall-t. Ezek után amikor felugrik egy patch telepítés meg új resource média kiírása mindíg visszautasítom, mert nem akarok ezzel szívni megint. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged