- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #117071 üzenetére
Így önmagában a Mint is tágabb értelmezés, van abból 32/64 bites, többféle DE eltérő erőforrásigénnyel. Ahogyan Linuxból sem csak az a kommersz disztró létezik, van számos egyéb, direkt gyenge vasakra optimalizálva. Ahol a megfelelőt telepítve nyilván simán működni kell annak a felsorolt hardverösszetevőknél, meg amúgy is pörgősebb lehet gyengébb hardveren, mint egy W7, 8.1, 10 általánosan.
-
-
adika4444
addikt
válasz
vlevi #115943 üzenetére
Hali!
A GUI nektek nem lassul be letöltésnél? Nehézkesen csatlakozik ilyenkor fel, nehézkes a torrentek között váltogatni, szóval gagyika sajnos. Ha a letöltés kész, és csak seedben áll akkor már nincs gond, csak hát letöltéskor is jó lenne normálisan követni, hol tart... Ezért most leváltottam qbittorrent-nox-ra, de jobb lenne a TM, ahhoz van asztali szoftver ez a gui, a most használt megoldásomnak meg csak webui-ja van.
Egyedül vagyok a gixxel, vagy nem?Tudom, hogy itt OFF, de máshol nem nagyon jött megoldás eddig
-
edeleny
őstag
válasz
vlevi #115943 üzenetére
Köszönöm, a Transmission legujabb verziója valóban jó lett.
Ezek szerint SmartScreean lett a Defenderből?A hálózat még nem jó.
Böngészőből elérem a router beállításait (openWrt LuCi) És most már a Transmision remote is megy. Engedélyeztem a SMB-t. Igaz sima SMB volt nem egy. De nem látja továbbra sem -
petakpa1
őstag
válasz
vlevi #115910 üzenetére
Egyetértek, az összes előttem szólóval, de ha nagyon akarja Soma kolléga akkor CPU upgrade után a HP XW4200 gépre telepíthető W10 x86 sőt akár x64 is.
Ahogy írtátok is olyan CPU kell ami támogatja az nx/xd bit-et.
Pl. Intel P4 662 vagy Intel P4 670 ilyenek. Az más kérdés, hogy amennyiért ilyen procit be lehet szerezni azért már jobb választás egy komplett C2D rendszer innen az apróról...
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #115091 üzenetére
Itt most a határidőn túli ingyenes váltásról volt szó, amire vonatkozóan a már többször linkelt cikk végén le van írva a Microsoft hivatalos válasza. Vagyis azt elismerik, hogy technikailag még mindig működhet, ellenben már nem számít jogtisztának az így szerzett licenc, szerintük. Persze akkor minek engedik továbbra is, miért aktiválódik be stb., jöhetne a kérdés, aminek az oka leginkább nyilván a részesedés növelése lehet. Viszont ha hivatalos választ kell adni, akkor nyilván nem fogják azt mondani, hogy továbbra is teljesen oké, az pl. a W7 támogatásának megszűnését taglaló weboldalon lévő állításnak is ellentmondana.
Ha W7 Retail kulcsról van szó a leírt példában, akkor annál nem meglepő, ha hardvercserénél, illetve másik hardveren is használható. De ha netán OEM, még akkor sem feltétlen (példa).
Meg ugye a W10 a 1511-es verzió óta közvetlenül is elfogadja a W7, 8.X kulcsokat. Plusz esetedben még a határidőn belül megtörtént a digitális jogosultság, digitális licenc megszerzése.
-
-
Zoz
őstag
válasz
vlevi #114770 üzenetére
Manapság úgy kell keresni, hogy Open Shell
-
zolee001
őstag
válasz
vlevi #114123 üzenetére
Volt ilyen,egy félkész oprendszer az apple-töl majmolt idiótaságokkal (itunes-zune,multitask 0,testreszabhatóság 0 ,ez volt a WP7-8)
Horror összegél árult fejlesztöi készlet ami csak azon a plattformon müködött amire fejleszteni akartál,licenc követelése a hardware gyártóktól,a storeban árult appokból uzsora levonás stb
Mindeközben a saját szoftvereiket nem csinálták meg WP plattformra valamint a WP vásárlók többszörös leszivatása
(WP7-WP8 ,upgrade 0,régit dobd ki vedd meg az ujat,WP8-WP8.1,a készülékek x hányada nem kapta meg a 8.1 gyet, WP8.1-WP10. a készülékek 90%-a nem volt képes az upgradre a 512 ram miatt,szal dobd ki vedd meg az ujat -
King Unique
titán
válasz
vlevi #113959 üzenetére
Nem feltétlen. Például a letöltések mappa ilyen a fájlkezelőben alapértelmezetten, de ha 1x átállítom, akkor az utána nálam úgy is marad, nem kapcsolódik vissza a csoportosítás. Ellenben lehet más mappáknál, ablakokban alapértelmezetten még csoportosított nézet, ahol szintén be kell ezt állítani, már ahol lehet.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #113419 üzenetére
Az a bizonyos USB 3.0-s probléma az egyes Insider Preview verziókat, buildeket érinti a téma topikjában olvasottak alapján. Sőt, ott sem mindenkinél jelentkezett, meg elvileg azóta már javították. Ellenben a "normál" verziókat tudtommal nem, nálam megfelelően működik pl. 1909 alatt is az összes USB 3.X külső HDD/SSD meghajtóm és pendrive-om USB 3.X porthoz csatlakoztatva. Amúgy a mostani esetnél az ADATA CH94 tudtommal csak USB 2.0-s külső merevlemez, a CH11 volt USB 3.0-s.
-
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #113357 üzenetére
Ha annyira zavar, akkor van rá külön tool, amivel kikapcsolható: [link], [link]. Az, hogy helyileg pl. a regisrty-ben megoldható-e, az passz.
Vagy másik opcióként ha 1903-ról közvetlenül upgrade-eltél 1909-re, akkor leszeded a KB4517245 számú frissítést, aztán elvileg visszaállhatsz 1903-ra, annál még a korábbi működés van, + aktív még egy ideig az életciklusa.(#113359) mpo:
Teljes képernyős Start menünél és táblagép módban nyilván nem különösebben téma ez, max. inkább a normál Start menünél lehet az. De ott is mint írták, csak akkor nyitja ki automatikusan, ha pl. odahúzzák a szélére az egeret, ellenben máskor nem, meg amint elmegy onnan a kurzor, automatikusan visszacsukódik. -
kezo0
addikt
válasz
vlevi #113240 üzenetére
Ha minden működik, akkor én nem pazarolnám az időt egy teljes újratelepítésre. Az enyém Win7 óta volt már 8, 8.1, és utána a 10-es is végigment az összes verzión, a legelsőtől kezdve. Közben volt nálam is teljes hardvercsere, és sosem volt tiszta telepítés. Minden működik, gyors, fasza (kopp-kopp).
Annyi van, hogy most nyilván több helyet foglal, mint amennyit egy tiszta telepítés után foglalna, de elfér így is. -
vlevi
nagyúr
válasz
vlevi #113219 üzenetére
Ehhez a gép cseréhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem.
Eléggé komolyan változott a hardver. Korábban Intel P8B75 chipsetről, Ivy Bridge volt az alap, most egy Ryzen5-s konfig van, egy Asus B450M alaplapban.
A Win10 gond nélkül elindult, az első bootoláskor lecserélte a drivereket, letöltötte az újabb, Asus dolgokat, látszólag minden működik (háló, hang, usb). Érdemes újra telepíteni a Windowst, vagy nem? Mivel nem csak böngészésre használom a gépet, van pár tucat letöltött játék, Android Studio, Visual Studio, satöbbik, ezeknek az újrarakása nem 2 perc.
De ha sokan mondjátok, hogy érdemes újratelepíteni az eredetileg 2015-ben felrakott rendszert a hardver csere kedvéért, akkor rászánom azt a 2 napot, mire minden újra felmegy.
Mentés természetesen van, nem ez a gond, hanem inkább az idő. -
-
Archanon
őstag
válasz
vlevi #112648 üzenetére
Az ingyenes verziókkal csupán egy a probléma fizetős programok esetén: maximum annyit mutatnak, hogy igen, visszahozhatóak ezek és ezek a fájlok, de vedd meg egy hónapra 20 ezerért a licenszt. A teljesen ingyenesekkel meg bénáztam, így inkább baráti segítséget kértem.
#twofatcat: Van amikor évekig tart félretenni egy konfigcserére, mert van más fontosabb a hardvereknél úgy általában. Mindenesetre megfontolom a tanácsot.#King Unique:
-
vlevi
nagyúr
válasz
vlevi #112390 üzenetére
Nnna, addig vakaróztam, míg lejárt a szerkesztési idő.
Minek maradjon ott a gépen az összes limlom, ami annak idején a te felhasználódhoz tartozott?
Mert nem csak "rendes" store-ból telepített appok vannak, sőt, szerintem abból nagyon kevés van, amit használ is valaki, a többi alkalmazás pedig igencsak szemeteli a gépet. -
King Unique
titán
válasz
vlevi #112242 üzenetére
Közvetlen és ingyenes upgrade-ről W10-re, illetve a meglévő licenc, termékkulcs közvetlen elfogadásáról volt szó W10-nél, ami XP és Vista esetében soha nem volt opció...
Az, hogy az utóbbiaknál is anno volt lehetőség újabb Windowsra (nem W10-re) váltani, az most teljesen mellékes.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
vlevi #109357 üzenetére
a lapozófájl használata is növeli az ssd elhasználódását, mivel többet használja a windows mint a fizikai memóriát. A töredezettségmentesítés szintén.
1 kezdtem használni SSD-t, azóta ezeket tiltom le. Több technikai cikket olvastam ebben a témában, 90%-ban írták le ezeket, hogy nagyon javasolt letiltani, hogy a TBW érték növekedését és az elhasználódást a lehető lekisebb csökkentsük.
Egyedül a TRIM funkciót vitatják, hogy azt javasolt-e kikapcsolni, avagy nem. Az egyik oldal javasolja,hogy legyen bekapcsolva,mert így fizikálisan is törlődik az adat és sokkal jobb lesz az ssd teljesítménye,a másik oldal meg azért nem javasolja, mert a törlési folyamat is növeli az össz írt adat értékét és annak érdekében,hogy kevesebb írási folyamat menjen végbe, a teljesítményt semmilyen mértékben nem befolyásolja, javasolt letiltani.
A Windows meg hát olyan amilyen.
Én tegnap láttam egy Kingston UV300 120GB-os SSD-t, 1 éves és 55%-os
és windows 10 futott rajta újkora óta. Kolegám gépében teljesít szolgálatot. Ennyit a Windows 10 SSD kezeléséről.
2db 10 éves laptop van itthon, az egyikben egy UV500as a másikban egy A400-s SSD van, mind2ben 1 éves az SSD és 99%-osak, napi több órát futnak. Kezdetek óta le vannak tiltva a felsorolt dolgok.
-
válasz
vlevi #108172 üzenetére
Igen, úgy tudom nem mindegy, hogy asztal, mappa, vagy fájl jobb gombos menüjéről van szó. Amit twofatcat linkelt, az az asztali jobb-gombos menüről szól, a többi gondolom tök máshol helyezkedik el a regeditben. Nekem registry-szerkesztést nem érne a dolog, de ami nekem fontos volt, a Küldés, azt anélkül is meg lehet oldani.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
vlevi #105539 üzenetére
Koszonom a segitseget, es neked is King Unique!
Sikerult vegre frissiteni 1903-ra, es mostmar telepiti rendesen a frissiteseket
A megoldas a lenti idezetben levo parancsok kiadasa volt, amibol a vastaggal jelzett (atnevezes) nem mukodott. Le allitottam a kriptografiai szolgaltatasokat, es ugy mar at tudtam nevezni a catroot2 mappat, aztan visszakapcsoltam a kriptografiai szolgaltatasokat, inditotttam a frissitot, es 15 perc mulva mar 1903 volt a gepemen
Szoval a catroot2 mappa tartalma volt a kakukktojas.
Meg egyszer koszonom mindenkinek aki segitett!
1. Right click on Windows Start > Windows Powershell (Admin)
Type following (or copy and paste following) one by one and Enter
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
[B]Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old[/B]
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver
2. Type following in Windows Start Search box and hit Enter %systemroot%\Logs\CBS > Rename CBS.Log to something else.
If it doesn't allow you to rename - Type services in Windows Start Search box > Click Services > Scroll down to find the Windows Modules Installer service and double-click on it > Set its startup type to Manual > Reboot your computer
Go to C:\Windows\Logs\CBS > Rename CBS.Log > Reboot your computer > Then go back into the Services App and set Windows Modules Installer Service back to Automatic Startup (Note CBS log files contain information about windows update, SFC etc)
(Source - https://partnersupport.microsoft.com/en-us/par_...)
3. Uninstall any third party Antivirus (After update is successful, you can install it again)
4. You can go to https://www.microsoft.com/en-us/software-downlo...
You can download the latest Windows 10 package from this link (media creation tool) and follow the instructions there to upgrade. Use the very simple instructions given under Using this tool to upgrade this PC to Windows 10 -
Geth
veterán
válasz
vlevi #105539 üzenetére
Nem kérdés:
https://tb.rg-adguard.net/ -
törölt tag
válasz
vlevi #105194 üzenetére
"minden frissítés fenn van" ez a gond, ha manuálisan felraktad a múlt hetit akkor abban van ez a keresés/Cortana bug. Tekeri a CPU-t. Távolítsd el a frissítést KB4512941.
Természetesen insiderben jelezték a hibát egy héttel előtte, természetesen a Microsoft mégis kiadta.
(ugyanúgy mint 1809-nél a profil adatvesztés bug, a kockák jelezték insiderben csak nem kapott elég upvote-ot, ezért a Microsoft inkább arra figyelt az emoji panel legyen nagyon tuti
aztán amikor élesben is kiderült vissza kellett vonni az egészet)
Win10-nél el kell felejteni a Win7 beidegződést, hogy az a teljesen naprakész rendszer a tuti. Nem, inkább bízd a gépet a WU automatikára a havi egy frissítéssel amikor feltesz mindent, addigra kiderülnek ezek a dolgok, hogy két héttel előtti akkor még opcionális státuszú frissítés nem oké és időben vissza tudják vonni.
-
lovi27
addikt
válasz
vlevi #105199 üzenetére
Itt legalább megadták a jelenlegi megoldást amíg megjön a végleges a Microsofttól, amit én tegnap már beírtam a fórumra.
Azóta megnéztem és az a funkció az O&O ShutUp10-nél ezt a registry kulcsot állítja 0 vagy 1-re. -
Geth
veterán
válasz
vlevi #101914 üzenetére
De ez nekem eddig fel sem tűnt, mert kb minden listában az egyes elemek kijelölhetők, de a kijelölésre nem szokott általában történni semmi.
Itt nincs semmiféle kijelölés, sima hover van a felületen statikus listába szervezett 3 db beállításon.
Elhiszem hogy szar meg nem tetszik, ez van, én csak rámutattam hogy nem igaz az hogy nem látszik "semmiből".
Egyébként én se a hoverből, egér scannelgetéssel vettem észre, hanem ott van az egyes tételek alatt az aktuális beállítás halványabb szöveggel, és pl. Androidból megszoktam hogy ezekre bizony sokszor rá lehet nyomni és valami történik -
movax
őstag
-
Geth
veterán
válasz
vlevi #101892 üzenetére
Nem látszik semmiből, hogy arra a vezérlőelemre még külön rá is lehet kattintani, nem csak a ki/be állítást szabályozza.
Az egész csempére megtörténik ez az átszíneződés effekt amikor ráviszed az egeret, nem csak a toggle button-ra.
Pontosan ugyanígy működik pl. a Settings alatt a Notifications & actions oldalon is:
- a Notifications alatt a toggle buttonok csak toggle buttonok, ezért csak a kapcsolón van az effekt
- alatta a listában viszont minden elem kattintható, az egész csempére rákerül az effekt -
King Unique
titán
válasz
vlevi #101888 üzenetére
Az előző hozzászólásodban lévő screenshoton már látszik, hogy sikerült eljutni a gépházban a fókuszsegéd beállításaihoz. Ott pedig csak annyi a trükk, hogy külön rá kell kattintani az automatikus szabályoknál az ott lévő elemekre, akkor jön be pl. a teljes képernyős módnál EZ.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #101884 üzenetére
Ott van világosan alul a "Show..." résznél, onnan kell kivenni a pipát, ha nem akarod, hogy értesítés jelenjen meg arról a műveletközpontban, hogy bekapcsolt a fókuszsegéd. Van ilyen külön pl. a teljes képernyős módnál és a játékoknál is. A W7-et meg inkább hagyjuk, abban többek között ilyen funkció sincsen.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #101877 üzenetére
Az előző válaszban már linkelve volt a screenshot, ahol látszik, hogy alul ki lehet venni a pipát az elől, hogy a műveletközpontban értesítés jelenjen meg a fókuszsegéd automatikus bekapcsolásáról. Meg vannak további beállítási lehetőségek is, ha megnézed. Az pedig valahol hasznos, hogy fókuszsegéddel lényegében elrejthetők, a műveletközpontba gyűjthetők az értesítések és nem egyből a user elő tolva az asztalon.
(#101880) Doky586:
Hát aki kérdezte, annak a képén nincsen sárgával kiemelve, meg csak a főablakról van screenshot, nem a teljes képernyős módon belüli beállítási lehetőségekről... -
King Unique
titán
válasz
vlevi #101875 üzenetére
Hát ha annak tartod, akkor szerintem mégiscsak akarod majd.
Amúgy tényleg érdekes, de legalább nem egy ablakot lök eléd minden alkalommal, hanem csak a műveletközpontban jelenik meg egy értesítés, sőt az sem nyílik meg magától, csak ott lesz a jelzés a tálcán. De a lényeg az, hogy be lehet állítani a gépházban, sőt pl. a módosítás gomba kattintva is egyből a beállításokhoz visz.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #101873 üzenetére
Ha annyira zavar, akkor ezen leírás alapján testre tudod szabni a gépházban a fókuszsegéd beállításait, sőt az is beállítható, hogy teljes képernyős módban használva egy alkalmazást legyen-e értesítés a műveletközpontban.
-
válasz
vlevi #100761 üzenetére
"a startmenüben meg hülyén néz ki, ha nincs elrejtve a scrollbar"
Szerintem egyáltalán nem néz ki hülyén, de ami a legfontosabb, az eddigi 4-5 mozdulatos scroll-tekerés helyett gyakorlatilag 2 mozdulattal lent lehet lenni a görgetősáv alján, mondjuk az xbox-nál.
(#100753) Szmörre
Nem nyúltam semmihez azóta, most jöttem haza. Csak rákattintottam most a Store-ban a Játéksávra, és lám, csodák csodája, most kapásból frissítette az appot, teljesen más volt, mint amit délután linkeltem. Így már megvan amit kerestünk, holnap kipróbálom, tudom-e használni.
-
Tuomas
addikt
-
Geth
veterán
válasz
vlevi #100185 üzenetére
Lehet olyan imaget csinálni ami programokat is tartalmaz, de ennyi erővel csinálhatnál rendes backupot.
Ez most újratelepítésről szólt, tiszta lappal.
Egy ilyen csomagnak a frissentartása vagy rémálom, vagy a szükséges környezet (scriptelt legyártás, stb) összeállítása nem éri meg 1-2 gépnél.
Azok a progik amiket használok hamar felszaladnak, a telepítésük scriptelhető, a beállítások visszaállíthatók felhőből/mentésből pár másodperc alatt.
Pl. Android Studio tudtommal IDEA, abból meg a beállítások exportálhatóak (én is azt használok).
Ha az adott program ezeket nem vagy részben nem támogatja, az szívás -
Geth
veterán
válasz
vlevi #100168 üzenetére
Nálam a telepítés valahol 6-8 perc körül volt, másodperc szinten már nem emlékszem.
Preparált image-el dolgozok, automatizált telepítés, scriptek, stb.
Persze van azért jópár dolog amit tudtam így le, de egyszer szoktam végigszaladni a Control Panel / Settings kombón.
Utólag nem szükséges beállítanom semmit, hiszen mindent elintézek az elején.
Build upgrade után kell csak újra elővennem/átnéznem a beállításokat (egy-két dolog még mindig elteker).
Nincs olyan hogy két hét múlva találok valamit hogy jaj nem úgy volt beállítva ahogy szeretném.Az emlékezet halványulás ellen úgy védekezek, hogy ha valamit megoldok, rögtön megy jegyzetbe, mit-hogy-miért-stb.
Erre jó megoldás lehet egy privát wiki, vagy akár saját is (netre backupolva). -
törölt tag
Mentenem en, ha tudnek 860 GB adatot összesen 384 GB-on tárolni, de ezt nehéz lenne kivitelezni.
Frissítést így még sose csináltam.
Volt közöm már vagy 100 géphez, de azoknal azt a pár programot kellett visszatennem, amit külön kértek plusz az a pár GB kép, videó és hanganyag, illetve dokumentum, amit kijeloltek nekem.
Erre most idekerult ez a laptop, varazsoljak rá Win 10-et, van rajta vagy 25 olyan program, amiről életemben nem hallottam még. Ha frissítem, majd azt választom, hogy személyes fájlok, alkalmazások megtartása, akkor a telepített nyomtatóktól, dokumentumokon keresztül, a letolteseken át minden megmarad? -
törölt tag
Köszönöm.
Akkor ezzel az appal mentés, visszaallitas után minden jelenlegi telepített app használható lesz?
Mar csak azt kellene kitalálnom hova és hogyan mentek. 2 db 500 as HDD van benne, mindkettő 90 %-ig tele. Nekem meg van egy 64 es pendrive és egy 320 as külső winchester. -
törölt tag
Igen, azt írta már más is.
De gyors keresés után itt a példa az angolra is. [kép] Mondjuk ez is csak egy átmeneti bug volt a nyelvek variálása miatt.
Kékes525: Csak az aktuális eseményeket mutatja, jelző nincs. Talán valamikor rájönnek, hogy hasznos dolog lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest