- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #150884 üzenetére
How to Change the Name of a User Profile Folder in Windows 10
Megoldható a felhasználói mappa nevének utólagos módosítása, mint a linkelt útmutató szemlélteti.
Viszont alapesetben nem feltétlen javasolt ezt piszkálni, vagy max. csak rendszermentés után, amit a linkelt útmutató elején is írnak.
Ha a Microsoft-fiók miatt kérdés ez, ahol alapesetben a fiókhoz társított e-mail-cím első 5 karaktere lesz a felhasználói mappa neve (példa), akkor az csak egy dolog, ellenben az egyéb helyen (pl. Start menü, gépház, bejelentkezési képernyő, stb.) megjelenő felhasználónév (valódi név) viszont lehet attól eltérő és tetszőlegesen módosítható a Microsoft-fiókban.
Másik lehetőség helyi fiókkal telepíteni a Windows 10-et, vagy utólag helyi fiókot létrehozni, ahol a telepítésnél megadott felhasználónév lesz a felhasználói profilmappa neve is. Ha később Microsoft-fiók használata a cél, akkor a telepítés után is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, ahogyan Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani szintén.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
DrDobos #150884 üzenetére
Röviden: nem.
Hosszabban: azért nem, mert a regisztri és minden egyéb bejegyzés ide mutat.szerk:
Ha más nevet szeretnél, akkor újra létre kell hozni ezt a felhasználói profilt.
Ergo másik felhasználót létrehozol, oda átmentesz minden fájlt, és törlöd a régi felhasználót. Probléma ezzel csak akkor lesz, ha fontos program beállítások és egyéb progamon belüli mentéseid vannak a régi profilban. -
-
-
-
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #140729 üzenetére
Le lett már írva az előző válaszban és világosan szemlélteti a linkelt útmutató, hogy az is lényegében egy újratelepítés, meg pláne ha a minden elem törlése opcióval fut és nem kell semmit megtartani, mert le lettek mentve a személyes fájlok.
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #140710 üzenetére
• Mi a rendszermeghajtó abban a laptopban, 5400-as HDD vagy SSD? Ha az előbbi, akkor eleve nincs miről beszélni és nem csoda ha lassú a rendszer működése, meg ott egy reinstall sem feltétlen fog csodát tenni... Sőt, ez esetben az újratelepítés helyett inkább a HDD
—►
SSD upgrade lenne a megoldás.
• Milyen a szoftverkörnyezet, vírusellenőrzés futtatva lett? Ha összevissza lett telepítve mindenféle program és mind egyszerre fut a háttérben és/vagy össze lett vírusozva a rendszer, akkor megint nem meglepő ha belassult a működése... Ez esetben a felesleges programok eltávolítása és a vírusirtás, vagy másik opcióként a Windows újratelepítése segíthet. Viszont ha utána újra reprodukálja a user ezt az állapotot, akkor nyilván nem sokat ér majd, ez esetben inkább a felhasználói szokásokon kellene változtatni.
• Lásd egy másik válaszban leírtakat, az ott linkelt ezen / ezen útmutatókat a honnan letöltve és hogyan kell pendrive-ra telepítési adathordozót készíteni, pendrive-ról bootolva telepíteni a Windows10-et kérdésre, ami nem újdonság és számos alkalommal ki lett már tárgyalva itt. Vagy másik opció a gépházban az alaphelyzetbe állítás használata, ami szintén lényegében egy újratelepítés, meg azoknak jöhet jól akiknek nem megy az előbbi módon az újratelepítés.
• Attól nem veszti érvényét a Windows 10 jogtisztasága, hogy újra lesz telepítve, meg ugye ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a PC-n a Windows 10 adott Home / Pro / egyéb kiadása, akkor már megvan ahhoz a digitális licenc és akkor ugyanazon kiadás újratelepítésénél a termékkulcsot sem kell újra megadni, amit világosan leír a telepítő is az aktiválásnál és szintén nem újdonság. -
válasz
Ha megnézed az aktiválás állapotát (most W10 alól) és ott azt látod, hogy digitális licencel van aktiválva, akkor simán újrahúzhatod a Windows 10-t (de akár 11-el is tehetsz próbát, ha úgy érzed).
Telepítés folyamán a nincs termékkulcsom lehetőséget kell választani, amint felkerül a W10 és tud kapcsolódni a nethez, automatikusan beaktiválja magát.Mindettől függetlenül egy teljes rendszermentést célszerű lenne megejteni újrahúzás előtt.
A topik összefoglalójában meg van több lehetőség, honnan töltheted le a legutolsó W10 ISO-kat.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Az egyik lehetőség ide kattintva érhető el.
Szerintem érdemes a topik összefoglalóját is megnézni .... -
King Unique
titán
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
DrDobos #122728 üzenetére
Azért ha már 6 éves a laptop, akkor lehet egy belső kitakarítás/újrapasztázás sem ártana neki. Nem biztos hogy ettől lesz láthatóan gyorsabb, de ártani biztos nem árthat. Talán érdemes lenne hőfokokat is mérni rajta terhelés közben. Persze ez csak tipp.
Az én laptopom 3 évvel idősebb, de olyan por gyűlt fel benne azóta, hogy erősen throttling-olt is folyton, mert nem bírta a proci szuflával az elégtelen hűtés miatt.
-
válasz
Szia. Lehet javulás a ccleaner miatt, de mindent amit a ccleaner windows alól is meg lehet csinálni. Mit féltett? Ha megvette van kulcsa az office-hoz, a win meg aktivalódik. Egyértelműen gyorsabb lesz az újratelepítés után. Még a privazer ami esetleg ajánlatos. Ja: a ccleaneres vacakolás csak ideig-óráig érhet vmit. Meg azt nem írtad, hogy milyen a pontos konfig.
-
hhgygy
senior tag
válasz
Biztos, hogy a friss telepítéstől gyorsabb lenne, mint a cc cleaneres gányolástól. Ha jogtiszta a Windows és az Office, akkor nyilván megvannak a termékkulcsok, oszt jó napot. A Windowshoz lehet, hogy nem is kell, ha hardveres.
Én úgy tudom, hogy normális felhasználónak bőven jó a defender, én a w10 óta csak azt használom -
Cs1csó
titán
válasz
DrDobos #107397 üzenetére
Mióta nem működik korábbi Windows 10 build alatt működött? Vagy a mostani alatt is csak valamiért már nem működik? Mikori gép, hivatalosan milyen driver van hozzá?Találkoztam már én is ilyen géppel, hogy a "biometrikus" szenzor driver-ét nem szerette a Windows 10, pech, ez a HP sara ha nem hajlandóak hozzá írni egy driver-t és nem kell az MS-re kenni.
Az, hogy "driver frissítésén kívül" ezt hogy érted, nincs frissebb, vagy próbáltad.Programokat lehet futtatni - már a telepítőt is - kompatibilitási módban lehet ezt kellene kipróbálni.
Esetleg - végső eset - próbáld ki a Driver Booster Free programot FONTOS! hogy akármit is szeretne frissíteni ne engedd neki csak ha az ujjlenyomatolvasóhoz talál egy frissebb driver-t azt engedd neki ha nem talál akkor töröld a programot.
Golyobis
Törölj minden partíciót míg egyben nem látod az egész lemezt, így nézzen ki a végeredmény: [link]
Ezután hozz létre egy partíciót a rendszernek és egyet a maradék helyből.Ha mondjuk 1TB-os a HDD akkor csinálj egy kb. 100GB-osat - hozd létre - majd ami kimaradt abból is csinálj egy új partíciót ,ezután a 100GB-os legyen kijelölve és a TOVÁBBra kattintva arra telepítsd.
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #107089 üzenetére
Abból is van a gázházban futtatható, meg a külön letölthető. Ha elsőre nem megy, akkor a Windows újraindítása után célszerű újrapróbálni. Ha úgy sem, akkor ott a másik megoldás, amiről és a frissítésekhez kapcsolódóan a SoftwareDistribution mappáról itt a topikban is volt szó többször.
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #107077 üzenetére
Ha egy újraindítás után is fennáll a probléma, akkor első körben meg lehetne próbálni pl. a hibaelhárítót, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ha WU hibaelhárító nem oldja meg, akkor meg ennek mintájára ezt. Ahol a verziófrissítés esetedben is lassan aktuális lehet, ha Home/Pro kiadást használsz, mivel azok támogatása a 1803-as verziónál hamarosan megszűnik.
-
törölt tag
válasz
DrDobos #105084 üzenetére
A szélénél nem engedi méretezni az ablakot? Tab gombbal ki tudod tölteni azért, három mező lehet:
email
password
password (valószínűleg a jelszó megerősítése lehet amit nem látsz)és ezután aktívvá válhat a finish gomb
szerk.: jobb ötlet ugrott be, a manualban vagy a honlapján bizonyára szemléltetve van az aktiválás menete, ott nézz körül hogyan is néz ki valójában ez az ablak
-
Cs1csó
titán
válasz
DrDobos #92317 üzenetére
ITT egy leírás róla, ahogy látom nem a jelenleg legveszélyesebb kártevők közül való tehát az adataidat nem titkosítja hanem csak jelez neked hogy fertőzés van a gépeden és pénzt kér az eltávolításáért cserébe, ha jól olvastam ki a leírásból.
A legjobb lenne ha nem lenne ez a gépe bekapcsolt netre kapcsolt állapotban. Csinálj egy másik TISZTA gépen egy pendrive-ra egy RESCUE DISK-et pl. Kaspersky, Avira és azt a fertőzött gépet arról indítsd remélhetőleg leszedi.
Aztán persze még át lehet vizsgálni egy két kiegészítő védelemmel is:
- MBAM free - az MBAM is ismeri ezt a kártevőt - a honlapjukon van róla leírás
- Hitman Pro
- Emsisoft Emergency Free
- Adwcleaner -
válasz
DrDobos #91898 üzenetére
Lemezkezelő, vagyis az új nyakatekert neve valami Merevlemezek formázása és partíciók létrehozása szerűséget keress. Pont linuxozok és megy egy pár órás háttérfolyamat, nem tudok most átbootolni. Majd valaki pontosan leífja a nevét, de a keresőbe kezdd írni hogy lemez, vagy partíció.
Drivert le fog magának szedni, 95%-ba jó is lesz ha netet adsz neki. A driver cd-k kora lejárófélben van. Hacsak nincs valami teljesen egzotikus hardverelemed.
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #91893 üzenetére
De azt legalább leírhattad volna, hogy pontosan hol akarsz partíciós sémát kiválasztani... Ha magánál a Windows 10 telepítésénél, akkor ott eleve nem kell előre inicializálni, particionálni stb. a lemezt, hanem majd a telepítő megcsinálja. Max. azt kell eldönteni, hogy Legacy (CSM) / UEFI bootolási mód szerint akarod-e telepíteni a Windows 10-et és az annak megfelelő opciót beállítani a BIOS-ban, annak megfelelően elkészíteni a telepítési adathordozót, az annak megfelelő boot eszközt kiválasztani stb. Ha a telepítési adathordozó elkészítésénél, akkor arra vonatkozóan egy másik válaszban le van írva a lényeg.
(#91892) ates2:
Az LTSB / LTSC hivatalosan eleve nem otthoni felhasználásra való, valamint nemcsak előnyei, hanem bizony hátrányai is vannak ennek a kiadásnak, amit az alábbi leírás részletez. Ilyen többek között az is, hogy nem kap meg bizonyos új funkciókat, újításokat, amik adott esetben hasznosak lennének. Szóval általános használatra bőven jó otthonra a Pro kiadás, vagy bizonyos esetekben akár még jobb választás is lehet, mint a saját példád is mutatja. -
quailstorm
félisten
válasz
DrDobos #64059 üzenetére
XP kompatibilitási mód csak azt hazudja az appnak, hogy XP-n fut, és pár memóriakezelési dolgot állít át...
Attól még nem növeszt 16-bites alrendszert a gép.
Ez NEM XP-S APP. Ez W95-ös 16-bites app!!!!!Feltelepítesz virtualboxba egy W95-öt. De ebben nem vagyok otthon, hogy játékra milyen, nekem van rendes P2-es gépem erre a célra.
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
DrDobos #61521 üzenetére
Korábban én is szívtam ezekkel, itt leírtam, mivel - mire jutottam. (#48998)
"Közben kutakodtam, Google a barátom.
Install mappa takarítás PatchCleaner progival, -4,8 GB szemét. Archiváltam.
DriverStore mappa takarítása Rapr_0.5 programmal, duplikált mentések, Nvidia 34-szer volt mentve.
Gratula frissítő program. -12,4 GB
17,2 GB szemét kilőve.
Véleményen nem változott, ennek nem így kellene működnie." -
svgyula
addikt
válasz
DrDobos #61521 üzenetére
Szia! HA(?) úgy is újra akarod telepíteni a rendszert töröld ki a francba az egész installer könyvtárat. Amit én az enyémben találtam (igaz csak ~4GB) mind a telepített alkalmazásoknak az ilyen-olyan file nyers vagyis még át nem nevezett verziói. Ilyenek Pl:GROOVEINTLRESOURCE.DLL.x64.1038 Az eredeti pedig egy Office könyvtárban ilyen néven fut a programmal: GROOVEINTLRESOURCE.DLL
Ezekre valószínúleg az unistallkor van szükség de azt a Ccleaner-el is meg lehet csinálni minden erölködés nélkül. -
válasz
DrDobos #61517 üzenetére
Nálam mindössze csak 1,1 GB méretű az Installer mappa. Első körben indítsd el a lemezkarbantartót úgy, hogy a "Rendszerfájlok törlése" opciót is használd. Ez elvileg a korábbi frissítési cuccokat is lepucolja. Azután manuálisan törölhető még a C/Windows/SoftwareDistribution/Download mappa tartalma is, itt sok felesleges cucc összegyűlik.
Továbbá a CCleaner progit is érdemes telepíteni, és használni, ha még nincs a gépeden.[link]Ja, és még valami, amennyiben nVidia kártyád van, szintén manuálisan érdemes kipucolni a C/Program Files/NVIDIA Corporation/Installer2 mappa tartalmát is, mert itt is a driver frissítések után több gigányi felesleges cucc összegyűlik.
-
DrDobos
őstag
válasz
DrDobos #61516 üzenetére
Utánaolvastam..
"The Windows Installer Cache, located in c:\windows\installer folder, is used to store important files for applications installed using the Windows Installer technology and should not be deleted.
The installer cache is used to maintain (remove / update) the applications and patches installed on the machine. The installer files are a record of file versions and registry dependencies involved in a particular application or application update installation. The availability of this record in the cache helps to uninstall and update applications properly." -
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #61320 üzenetére
Egyébként oda van írva, hogy melyik mire való és mikor használható. Az első opciót akkor lehet választani, ha már van egy aktív Windows telepítés a gépen. Ellenkező esetben ilyen ablak lesz, aminél nem lehet továbblépni.
Továbbá, ha a particionálásnál részletes beállítási lehetőségeket akarsz, illetve manuálisan törölni, formázni a lemezt, akkor a telepítésnél az alsó opciót válaszd!
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #61318 üzenetére
Ha ezen cikket elolvasod, akkor láthatod, hogy telepítésnél az alsó opciót is ki lehet választani, ahol lehet manuálisan piszkálni a partíciókat. Viszont sokat nem kell, mert ha a szabad területre (particionálatlan) kattintasz, akkor a telepítő automatikusan felajánlja a rendszer számára létrehozandó kisebb partíciók elkészítését. A fennmaradó részt pedig nem kötelező formázni, elég csak kijelölni a rendszer számára és majd a telepítő megformázza. De, ha akarsz külön adatpartíciót készíteni, akkor ott megoldható az is. Bár az adatok, letöltések stb. gondolom amúgy is majd a HDD-n kapnak helyet.
-
King Unique
titán
válasz
DrDobos #61314 üzenetére
Azokat a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat maga a Windows hozza létre telepítéskor a Legacy / UEFI boot módnak, illetve telepítésnek megfelelően. Tehát nem kell manuálisan semmit külön piszkálni!
Max. arra érdemes odafigyelni, hogy telepítéskor a rendszernek particionálatlan területet adj meg (SSD-n), vagy eleve húzz le minden más háttétárat (HDD)! Már, ha nem akarsz pl. ilyenbe belefutni.
-
lovi27
addikt
válasz
DrDobos #60912 üzenetére
Szerintem nem jó ötlet, én nem bolygatnám. A Windows se szereti igazán, és azok java része nem szemét, hanem különböző beállítások. Ha annyira óvni akarod az SSD-t (amit nem kell, felesleges), akkor a különböző temp (átmeneti) mappákat (rendszer, windows, alkalmazások), böngésző cache-t, letöltési mappát, stb., amikben úgymond a "szemetek" vannak könnyű szerrel átirányíthatod másik meghajtóra és ezt a Windows is jól tűri. Ezzel valamennyit visszalassul a géped azzal számolj.
Persze mindent meglehet oldani ha kitartóan keresel, de épp valamelyik nap olvastam arról, hogy a user fájlok áthelyezését az alkatói frissítéssel tovább nehezítette a Microsoft. Valamilyen funkciót valahonnan kigyilkolt ami eddig elérhető volt (a részletek nem érdekeltek).
-
válasz
DrDobos #59696 üzenetére
Szia!
Egy licenc csak egy gepre ervenyes.
Ha azon a gepen amirol most irsz, nem kivanod tovabb hasznalni a frissitett W10-et ES dobozos kiadasrol van szo, akkor atviheted a laptopra. Ha OEM akkor nem.Ha ugyanazt a licencet akarod hasznalni mindket gepen akkor az nem fog menni, a laptopra is kulon kell rendszert venned, vagy olyan laptopot valasztanod amihez adnak rendszert.
Udv. core2
-
Zoz
őstag
-
válasz
DrDobos #15917 üzenetére
Ez már a hoax hoaxja
. Maga a win10 szolgáltat ki bizonyos infókat, ezért kell telepítéskor nem-átugrani a beállításokat. Ennyi.
#15913: Rendben, csak linkeltem, hogy lehet finomhangolni. Nálam a 80%-os tető totál tönkrevágja a böngészést, egy GB környéki office frissítőpackot 8.1 alatt csak éjszaka szoktam hagyni letöltődni - erre volt jó a "figyelmeztessen a frissítésekre de ne töltse magától" opció. Mivel a win10 szívja lefelé a pakkokat amikor meglátja őket, így ez kilőve, ergo valahogy keretek közé kell szorítanom a töltést.
-
SharpSA
veterán
válasz
DrDobos #15921 üzenetére
Javaslom elolvasni ezt a cikket mindenkinek:
Úristeeen! A Windows 10 kémkedik! -
Thrawn
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest