Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz samgar #58713 üzenetére

    Amúgy milyen gépről is van szó?
    ha a CSM modul engedélyezve van, akkor Legacy install-t kell indítani. Ha pl pendrive-ról telepítenél, akkor viszont a Fast Boot opciót tiltani kell, mert akkor nem inicializálja az USB eszközöket a BIOS, onnan nem lehet telepíteni ilyen esetben...
    A kulcs abból a szempontból lényegtelen, hogy UEFI avagy Legacy install-t indítasz. W8-l előtelepített lapos esetén, azt követően tiszta telepítéssel felvarázsolt 8.1 install amúgy sem fogadja le az eredeti kulcsot, ún. generic kulcsot kell használni a telepítéshez. (Core és Pro kulcsok mások, azok közt nincs átjárás, azaz 8 Core csak 8.1 Core-ra frissíthető, Pro meg Pro-ra, de hardveres hiba esetén mindegy mi van a laposn, nem kell, hogy az legyen, amivel előtelepítve volt adott esetben)

    Ezektől függetlenül, az akkor is igaz, hogy OS csere nem jár gari vesztéssel, mint ahogy az is, hogy ha egy előtelepített gépen meghal a HDD, akkor a lapos gyártója sem köteles az előtelepített OS-t visszaállítani, avagy automatikusan adni telepítőmédiát. (Az OS-re valóban nincs gari)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák