-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
donceleger8
őstag
válasz
donceleger8 #63489 üzenetére
Úgy néz ki Megoldódott a dolog. Letöröltem a Chrome böngészőt, plusz letiltottam pár dolgot a Windowsban amiket úgysem használtam, ie, media Player, fájlmegosztas. Újra indítás után minden rendben ment. A memória használat csupán 20-40 %-os. Utorrent folyamatosan fut Továbbra is, de most nincs magas memória használat, szóval nem ez volt a ludas. Próba képp bekapcsolva hagytam éjszakára a gépet, reggel is alacsony volt a memória használat. Böngészőt most Firefox-ot használok. Reggel elindítva azonnal indult.
Én a Chrome-ra gyanakszom, ez okozta a memória zabálást. -
donceleger8
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #63480 üzenetére
Sajnos nem lettem okosabb. Ami a legtöbbet használ az egy msmpeng.exe, illetve most a chrome hogy meg van nyitva, de ezek kb 100 megát használnak el fejenként. Amúgy jelenleg is 95%-os a memória, míg ha összeadom a memória használatot akkor 300 megánál nem több. Érdekes, mert a teljesítmény fülön továbbra is azt látom, hogy a 3,5 GB-ból 3,3 GB van használatban és nem tudom megfejteni, hogy mi használja ennyire.
De a lassulást nem is biztos hogy ez befolyásolja, mivel amikor alacsony volt a memóra kihasználtsága, a chrome akkor is lassan nyílt meg. De nem csak a Chrome, más böngészőt is próbáltam, mint pl firefox, ie. Megnyitásuk kb2-3 perc, de megnyitás után viszont gyorsan működik, akkor már jól tölti be az oldalakat. De ez más programról is elmondható. Szinte mindent tetü lassan nyit meg, de amikor már megnyílt akkor normálisan használható. -
donceleger8
őstag
Sziasztok!
Van egy Lenovo G505-ös laptopom eredeti windows 8-al, amit win 8.1-re frissítettem. Mindig rendesen karban tartottam, tehát cache, meg temp ürítve stb.... De mindig előjön egy olyan dolog, hogy iszonyatosan belassul. Nem játszok rajta, nem nézek filmet vele, egyedül utorrent fut rajta folyamatosan. A lassulás pedig olyan szintű, hogy pl a Chrome böngésző megnyitása is percekbe telik neki. Rendszerindítás után közvetlenül is!
Feladatkezelőben azt látom, hogy a memória kihasználtsága 94-97%. 4GB memóriám van, amiből 3,5 használható, de 3,3 ki is van használva. De a felhasználó fül alatt csupán 410 MB-ot látok, viszont 96% kihasználtságot és át is vált piros jelzésre! Csak egy felhasználó van a gépen. Ha itt 410 MB-ot ír ki, akkor a teljesítmény fül alatt miért 3,3 GB??? Őszintén szólva nem is látom, mi használja ki ennyire.
Az előbb csináltam egy újraindítást. Megnyitottam a feladatkezelőt és figyeltem. A memória 20%-al nyitott, majd folyamatosan felkúszott 96%-ra, kb 5 perc alatt és azóta is ott tanyázik. Illetve indulásánál a merevlemez pedig kb 5 percig 100%-on volt. Azóta az lement 25-50% közé.
Nem értem mi foghatja meg ennyire a gépet rögtön indítás után, de ez nem tettszik nekem, hogy egy böngésző sem képes megnyílni. Pedig nem is egy gyenge gépről van szó.
Valaki tud valamit javasolni? -
donceleger8
őstag
Hali!
Windows 8-at szeretnék telepíteni egy régebbi PC-re USB-ről amin most XP van, de amikor arról kellene bootolnia, kiírja hogy hiányzó NTLDR. Ez micsoda? Találtam ezt, de nem igazán értem miről is van szó, vagy hogy mit is kellene csinálnom pontosan!
Az érdekes az, hogy a Pendrive-on előzőleg Win7 volt, amit simán elindított. Utána tettem rá a Win 8-at, és akkor már ezt írta ki.
Mi lehet a gond? Köszi a segítséget előre is. -
donceleger8
őstag
Hello!
Pár napja használom a Win8-at és egy olyan problémával találkoztam, amit nem értek!
Nem rendszeresen megszakad az internet kapcsolat LAN csatlakozás esetén, és ezzel egyidejűleg kegyetlenül belassul a rendszer, a kurzor is csak akadozva mozog.
Ha letiltom a hálózati kártyát, akkor ismét gyors lesz minden, ha megint engedélyezem akkor ismét lassúság tapasztalható. A hibaelhárítás nem talál megoldást, azt mondja egy helyi kábel nincs bedugva. Pedig be van az dugva és hátul a lámpák is világítanak.
Csak egy újraindítás után hajlandó megint normálisan működni, de váratlanul megint előjön ez a jelenség!
Korábban Win7 volt, azzal minden oké volt!
Olvastam valahol, hogy esetleg a driver lehet a ludas, ezért beszereztem egy újabb verziót. Telepítés után 24 órán át jó volt, azt hittem megoldódott a probléma, de az imént megint előjött ez a hiba!
Mi lehet baj?Jelenleg egy wifi stick-et használok, hátha ezzel minden okés lesz, de szeretném a kábelen használni a netet, mert így wifin nagy a veszteség. A 25 megás netből csak 17 jön át így, pedig egy légtérben van a router egy erősebb antennával és kb 3 méterre.
Légyszíves segítsetek, mert nem értem mi lehet a baj! Köszi előre is!
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged