- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
msinfo32.exe-vel szeretném egy távoli gép rendszerinformációit lekérdezni, de sehogy nem sikerül:
Mi kéne ahhoz, hogy ez működjön? Természetesen mindkét gépen windows van 8.1-en fut az msinfo32 és egy windows server 2012-ről kérdeznék le, de ugyanez a hibaüzenet van akkor is ha egy másik 8.1-es gépről próbálok lekérdezni. A gépek úgyanazon a hálózaton ugyanabban a workgroupban vannak, de domainben nincsenek.
Tudja valaki, hogy lehetne elérni, hogy a távoli gépről is működjön a rendszerinfó lekérdezése?
-
Silenzio
addikt
Nézd, akárhogy is, ez az overprovisioning baromság, hogy egy fantomhelyre irányítja a rossz szektorokat, egyáltalán nem megbízható. Azért írtam, mert van összefüggés a használat és a tönkremenetel közt, bár tudom, hogy a régebbi Sandforce-osokat egyáltalán nem ez tette halálos ítéletté a usernek. Ettől függetlenül nagyon nem bízom a technológiában. Ennek ellenére vettem egy V200+-t mert Samsung 830 nem volt, és mert menő.
De elég az offolásból.
Egy kérdésem volna: ha rohadtul szar a gépem és minden hardverelem meghibásodását kizártam, hova írjak a problémával? Random időközönként resetel, közben meg bírja a memtestet, primetestet, burnintestet is hiba nélkül. Először azt hittem, a Win 8 a szar, mert új, de Win 7-tel még rosszabb. -
Silenzio
addikt
Az hogy tavaly a Sandforce-os vezérlős SSD-k 17%-a megdöglendt. Haverom mikor vett ph!-n Vertex 2-t, azt mondta neki az ELADÓ, inkább vegyen Intelest. Mire ő: Az lassúúúúú. Mire az eladó: igen, de élni fog!
Említett Vertex 2 5 hónapos korában hunyt el, azóta is gariztatásra vár, immár 10 hónapja. Hácsakezér. Én nem hagynék olyan műveleteket engedni SSD-re, ami 3-4 hónap alatt 100 GB-os nagyságrendű írási mennyiséggel jár, pláne ha van 8-16 giga ramom.
Szerk: 411 GB-nyi írás történt a 3-4 hetes SSD-men eleddig.
És igen, tudom, hogy nem ez az elhalálozások fő oka, de pl. egy áramingadozásnál számíthat, mennyire s miképp van éppen használatban szegény, ha már egyszer nagy valószínűséggel károsodni fog tőle.Mit gondolsz, miért számolják a diagnosztikák az írásmennyiséget SSD-re? Maximum túloztam, de hogy hülyeséget állítanék... Legfeljebb te vagy alulinformált. És igen, tudom, hogy a Win 8 optimalizált, de mivel csak pár hete van kint, a "majd kiderül" aranyszabályt követem.
-
beteg
őstag
Igazából most sem a kulccsal kell/lehet bizonyítani. Az OEM esetében egy birtokba kerülést igazoló irat kell és a matrica.
A matricán egyébként a telepítő kulcs mellett most is van egy egyedi azonosító. Ezt érdemes felírni, vagy még inkább lefényképezni, mert ha netán elveszne, akkor a számlával + ennek az egyedi azonosítónak a birtokában lehet pótoltatni néhány dollárért a matricát.
Amire Te gondolsz, hogy technikailag hogy bizonyítod, miért cserébe kapsz kulcsot: szerintem az egyedi azonosítót kell majd megadni.
A brand gépek biosába égetett cucc más vonal.amúgy már látszanak a win8 árak, csak szerintem még nda!?
-
Hisztogram
tag
Lekérdezed az aktivációs állapotot(sajátgép->tulajdonságok), de ne aggódj, megteszi ezt helyetted a Windows, hogy azután óránként lelője a gépet, amennyiben hamisnak találja.
OEM esetében a windows kulcsot egyrészt a biosban megtalálhatod másrészt gondolom odaadják. Külön vásárolt windows esetén gondolom emailben kapod a kulcsot ( ha nem dobozos verziót veszel).
Az újdonság az, hogy a kulcsok már a gyárban össze lesznek kötve egy, az alkatrészek sorozatszámából képzett egyedi kóddal.
-
Ribi
nagyúr
Totalcommander user error...
Régi verziót másoltam csak át, amikor is a saját köyvtárába menti az ini-t és nem a users mappába. Az mostmár megy.
De ahogy most utólag olvasom UAC nincs, úgy meg könnyű
Viszont explorer akkor se jegyzi meg a network share jelszót.Glenda: Úgy gondoltam Win8-ról van szó. Mert a Visual Studio az nem igazán releváns.
-
Hunork
veterán
Óhh, ezt elfelejtettem, nem, az UAC nem muzsikál, már W7 alatt sem szerettem. Szerintem csak ott kell, ahol igen "érdekes" oldalakra járnak a használók...
Nekem is van még két vinyó, és nem kérdezősködik. TC save position/settings rendben megy.
Egyedül a képek mentésénél nyavalyog, de csak ha a Paint-be teszem, mert épp satírozom a nevem, na az valóban nem engedi, csak az alapértelmezett helyre...(de ritkán használom, így nem is izgat...)
-
evilskati
aktív tag
Appok, és desktop programok, egy kategóriában vannak, csak akkor kell kattintanod, ha fáljt vagy beállítást keresel. Fájlt mondjuk én intézőben szoktam keresni, ott van külön rublika, amibe bekattinthatsz, vagy ctrl+f.
De a program keresés ugyanaz, mint w7-en.
Sőt, ha beírom, hogy Excel kiadja magát a programot, és eközben még az .xls fáljokra is rákeres, szóval nem kell külön fájlt keresést indítanom, hanem csak átbökök a másik kategóriára, és már ott van minden.
-
evilskati
aktív tag
Én régebben sem használtam az ikonokat, sőt a régi start menüben is mindig keresés alapján indítottam el, amit akartam.
Ez most is így működik, megnyomom a start gombot, elkezdem írni, hogy pl. word, és már adja is, nem kell semmi plusz kattintás semmi más. Ennél már csak az gyorsabb tényleg, ha kint van asztalon tálcán, vagy a modern felületen, de minek foglalja a helyet mikor pár sec alatt ugyanúgy elérem?
pvt.peter: Megpróbáltad, amit múltkor írtam, jó már a böngészés?
-
ThePlayer
tag
Win7 to wni8(90dayTrial) upgrade de el se kezdi mert hibaüzenetet rak a képembe!
You can’t do a typical upgrade using an installation disc that’s different from the language installed on your computer. Go to http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=142337 to see how to install Windows and keep your files and settings.
Ezt!
(#13376) woland_y2k Pfffff!!!
F@sza!
-
< CyberBob >
őstag
A hozzá nem értő felhasználóval aki mindenre igent mond nem lehet mit kezdeni a Win tűzfal meg szinte mindent enged alapból így nekik tényleg felesleges feltenni bármit is a beépítetten kívül. De pl. a Comodo a kérdés mellé egy rövid leírást és ajánlást is ad így egy kevés hozzáértéssel már lehet dönteni utána még úgy is ott van a fájlvédelem és a vírusirtó. Amúgy nem értem miért olyan fárasztóak a kérdések amikor egy tiszta Win telepítés és programok felrakása után tíz perccel már minden szabály léte van hozva és nyugi van.
-
Ebben vmennyire a "menő" tűzfalak is hibásak, honnan tudja az ember, hogy egy 1x473k.exe rendszerkomponens (tényleg az, lévén nincs warez a gépen) kiengedendő-e, vagy felesleges netre engedni? Legalábbis amikor legutoljára nem-win tűzfalam volt, a kérdések nagy többsége svchost-os volt, és az esetek 80%-ában az embernek halványlilája nem volt, h a kiírt folyamat mihez is tartozik. De kérdés az ment állandóan, kb ötpercenként 2db. Kis túlzással azt is megkérdezte, itt egy támadó, beengedjem?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Elgondolkodtál már azon, hogy egy otthoni felhasználónak mi szüksége lenne a virtuális gépre? Céges környezetbe szánjuk és tervezzük megvenni az OS-t, ezért érdeklődöm róla, hogy tudjuk tesztelni, nem otthoni felhasználásról van szó.
Egyébként sem olyan nagy igény szerintem, mivel az MS készíti azt is, így nem most került a kezükbe a kód, hogy most kezdhessék el rá megírni a programot (nem is program, csak update, mert beépül a windows-ba, bocs).
Nem magyarítást kértem, mert szerintem te azzal keverted, na az nagy igény lenne valóban! -
PapauZ
aktív tag
Elindulni elindul, nálam is ezt csinálta, hogy a telepítő száll el az ellenőrzésekkor amíg be nem kapcsoltam a VMben az NX/PAE-t.
Bár most nézem, hogy a VMWare-es cucc lehet, hogy nem is azt csinálja, és ott magának a fizikai processzornak kell tudnia az NX, PAE és SSE2 szolgáltatásokat... De ennek még megpróbálok utánajárni addig.
-
vlevi
nagyúr
"Baromi kevés olyan weboldal van ami kihasználna értelmesen egy fullHD monitort."
Sőt. Ami kihasználja, az már nemjó. Pont azt szeretem például a Firefoxban, hogy Ctrl+B-vel ki tudom tenni oldalra a könyvjelzősávot, ami szűkíti az oldalt. Többször nekifutottam már a krómnak, mint böngészőnek, de egyszerűen az a fél méter szélesség (23" méretben) már irgalmatlanul sok egy index, origó, ... oldalakhoz.
Nem mellesleg ugyanígy sok (túl széles) a teljesképernős metró appokhoz is. Nem lenne ez sok, ha egy 10"-os tábla lenne."Váltogatni ezek között a full képernyős alkalmazások között nem kényelmes. "
Sőt. Szándékosan, tervezetten macerás. Igaz, hogy nem szerkesztek egyszerre hat doksit, meg hozzá képeket, és excel táblát is, de szükség van rájuk egyszerre. Ésmég a háttérben húz valami letöltés valami csíkot is, amit látni szeretnék.
Szóval, aki dolgozik a gépével, az csak nagyon ritkán tud egyetlen alkalmazással megoldani bármilyen feladatot. Ha csak valami egyszerű szöveget ír, akkor is gyorsan szüksége lehet valami képszerkesztőre, vagy excelre, vagy akármire, amit párhuzamosan használna a worddel. Sokkal egyszerűbb alul az ikonokra bökdösni, mint allttabozni, vagy a képernő szélein pixelt vadászni, ahol vagy bejön valami (ha metrós), vagy nem (ha nem metrós, akkor nincs külön app, csak 1db desktop)
És még ha közben nézegetem, hogy hogy áll a letöltés???Tegnap konkértan ez volt tegnap. Elindíottam egy letöltést firefoxból. Gondoltam, amíg megy, addíg flipperezek egyet. Hát, marha kényelmetlen volt meg-megnézegetni, hogy hol áll a feltöltés, mert mindíg ki kellett lépni a flipperből. Kettéosztani meg azért nem osztottam ketté a képernőt, mert a kettéosztásban a email futott. Kellett volna egy harmadik is, amit a metró már nem tud. Ilyenkor sokszor eszembe jut, hogy desktopon csak étvágygerjesztőnek jó ez a metró felület, mert különleges, meg ötletes, meg mittudomén, de amikor komolyabban használnád, akkor hamar falakba ütközöl. Vagy nincs rá alklamazás, vagy egyszerűen a metró korlátai miatt.
-
Alister71
nagyúr
Zavarni engem is sok minden zavar. nem akarom most belekeverni a politikát Vagy elfogadom, vagy nem. Ha elfogadom, akkor csendben, és próbálom megszokni. Ha nem tetszik, egész nap ordíthatok, de akkor sem fog változni semmi.
Jelenleg itt tartunk.
Hiába offolják tele az ilyen problémákkal a topikot, nagyon régóta ez megy, a 8 a jelenlegi felállás szerint nem fog megváltozni. Továbbra sem kötelező a használata. Senkinek. -
Alister71
nagyúr
-
-
-
knor82
csendes tag
> "Vagyis ott még ennél is többet tud, mert ott fileban, levelekben is keres, de azt már tényleg nem akarták beletenni (gondolom én),"
>"Azért az ősrégi desktop szörcsnek köze sem volt a mostani szörcshöz, de ezt te is tudod."Te miről beszélsz? a Windows Desktop Search óta (2007) a windowsos fájlkereső mindig is tudott levelekben (TB leveleiben is), fájlokban (rengeteg formátumhoz saját szűrővel /doc, xls, ppt, pdf, stb.stb./) tartalomban keresni. Tálcára kattintva majd F3-at nyomva jön elő. Windows Vista-tól oprendszerbe építve kaptad, előtte win2000 és xp alá akkor ha letöltötted, telepítetted. Hasonló célra szolgál a google desktop keresője is.
Az indexelendő területeket az "Indexing options" beállításával tudod bővíteni bármely könyvtárra. -
moonman
titán
"Azért az ősrégi desktop szörcsnek köze sem volt a mostani szörcshöz"
csak annyi, hogy a mai napig ugyanaz a service belso neve."MAC alatt viszot jóval régebb óta létezett ez a fajta kereső"
a Spotlight-ot 2004-ben jelentettek be, a Windows Search Indexer-t pedig a vegul nem megvalosult Cairo-ba terveztek, ami a 90-es evek kozepet jelenti, igy a "loptak" kicsit erosnek tunik."Vagyis ott még ennél is többet tud, mert ott fileban, levelekben is keres, de azt már tényleg nem akarták beletenni (gondolom én)"
gondolod te, ugyanis keres az mindenben. -
pzstm
titán
jelenleg melóban vagyok..nem tudom megnézni...viszont jobb oldalt 3 kategória van
Apps, Settings, FilesMindegyik mellett kiírja hogy hány találat van melyik kategóriában. Alapból az Apps részen van, de át kell kattintani a Settings-re...ott megtalálod szerintem
Amúgy a 'Windowsgomb+W' billentyűkombinációval tudsz céltudatosan a settingsben keresni emlékeim szerint
-
moonman
titán
"én is értem, csak desktopra inkább zavaró, mint hasznos"
ezzel az egy mondatoddal bizonyitottad be, hogy nem is erted annyira.
"a win7 szörcs finkciója nem tetszett annyira, de azt MACből lopták"
vagy inkabb az osregi Windows Desktop Search-ot integraltak be a Start menube? ne nyaljuk mar ennyire az Apple segget minden adando alkalommal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest